Holly frak!

Wah Wah

New member
Holly frak!

סליחה על השפה הגסה... אקדים ואציין שזאת הפעם הראשונה שאני משתתפת בפורום באופן פעיל, מקווה שתקבלו אותי בזרועות פתוחות. בדיוק סיימתי לראות את הפרק האחרון של העונה השלישית אחרי מרתון של בערך חודש בו הקפדתי לראות את כל הסדרה מההתחלה כולל פרקי האינטרנט (מלבד razor ו razor flashback, נגיע אליהם מחר...) אני כרגע במצב של תדהמה מוחלטת. עדיין לא הצלחתי להבין אם קרה פה מהלך גאוני או שאני ממש שונאת את מה שקרה ברבע שעה האחרונה של הפרק, ואני מדברת על כל נושא הבוב דילן ו- All along the watchtower אני מתכוונת, עד עכשיו הסדרה היתה מנותקת ממימד זמן כלשהו, ולדעתי עצם הבחירה בפעם הראשונה בכל התוכנית בשיר מוכר וידוע בעל מלל, ועוד של מי שנחשב כאחד היוצרים המוערכים בתקופתנו, די מגדיר מימד נוסף בסדרה. אני רוצה להאמין שבחירה בשיר לא הייתה סתם כי הוא התאים, וזה בוב דילן ומגניב, אלא שהייתה התייחסות מאד ספציפית לשיר הזה. ואם זה המקרה, הרי שאנחנו יכולים למקם את ההתרחשויות של הסדרה בזמננו שלנו, או בעתיד (הם אמרו שהמנגינה מזכירה להם שיר מהילדות). בכל מקרה, אני רועדת כבר כמעט שעה,בערך ממתי שאפולו עלה על דוכן העדים ונתן את אחד מקטעי בית המשפט הטובים ביותר שראיתי, ואני חייבת להתאפס קצת על מחשבות, ואולי אני אפילו אצליח לישון (בתקווה לכמה חלומות גלקטיקה טובים) אז אני ממש אשמח לקום מחר ולמצוא התייחסות, פרשנות דיעה, או אפילו הודעות שינאה. כל מה שייתן לי קצת כיוון מחשבתי נוסף.

אינשאללה, אם ירד מחר שלג

בירושלים, אני אראה את ארבעת הפרקים האחרונים של העונה השלישית.

ועכשיו סיימתי לראות אותם

ואני קצת בשוק. אני לא אוהבת הפתעות כאלה, שתלושות משום מקום.

אבל בתור קליפאנגר הוא לא קשור לשום מקום

כל החלק של המשפט היה מאוד מענין, אבל בסוף שום דבר לא התחבר (אבל זה גם מה שחשבתי על סוף העונה השניה).

tsou

New member
קליף הנגר=הפתעה מוחלטת והשהייה של הפתרון

לעונה הבאה, התחושה שלך תואמת את ההגדרה :) אבל דוקא למשפט ישנו חיבור מיידי- מה שהיה צריך כדי שטיי יהפוך לדמות טרגית באופן מוחלט זו התגלית שהוא סיילון. לא רק שרצח את הלן מהסיבות שהסתברו כלא נכונות, לא רק שלא יהיה לו תיקון, הוא היה בצד המוטעה בכל מקרה.

אני תוהה, האם מישהו חוץ מבלטאר יודע

על הפיינל פייב? אולי אני לא זוכרת נכון, אבל עד כמה שאני זוכרת, האנשים בגלקטיקה לא יודעים שיש 12 דגמים, ושיש 5 נסתרים.

tsou

New member
וגם רוזלין

הגלקטים בכלל לא יודעים הרבה.. זו סדרה תיעודית לגמרי במובן הזה..

tsou

New member
welcome to the forum ../images/Emo24.gif

נראה שחווית פיניש מטלטל ועדיין רייזור לפנייך כדי להעצים את החוייה (עוד יותר)
השיר של דילן אכן מאתגר מאד בפרק הסיום הזה, למרות שאני לא בטוחה שהייתי מבינה אותו כהתמקמות ראשונה במערכת הזמן החוץ-סדרתית, כלומר מבחינה זו הוא אינו שונה מנניח שיבוץ ארועי ה-11 לספטמבר, או מלחמת עירק, בסדרה? אבל בהחלט השיר מתחבר לנ"ל ומייצר לופ, שהרי כמו שאת אומרת השיר הוא זיכרון ילדות מהעבר הרחוק. אני חושבת ש The Human יוכל לתת פידבק ספציפי לשאלה שלך היות והוא התיחס לבוב דילן באחד השרשורים (הרבה) למטה - נא להישאר במיטה עד שיכנס לפורום

the YOOK

New member
אבל כבר קודם,

ראינו שלבני המושבות מנהגים דומים לאלו שלנו ודרכי התבטאות דומים לשלנו, שנראה ממש כאילו הגיעו מהתרבות שלנו (ותזכרי תמיד שגם ההפך אפשרי- אולי התרבות שלנו הגיע בעצם, מבלי שידענו, מ"שם"?). הדת שלהם, לעומת זאת, מתאימה יותר למיתולוגיה היוונית, ולכן מתאימה לזמן יותר קדום. הקונפליקט הזה גורם לנו עדיין להשאר במצב של אי וודאות לגבי הזמן של הסדרה יחסית אלינו. אם תסתיים הסדרה כמו הקלאסית, אז הקונפליקט לא ממש יפתר לדעתי... נראה.

tsou

New member
דומים אבל לא זהים

עד כה המרכיבים המוכרים לנו עברו דרך פילטר משבש (פראק זה לא לגמרי פ..ק), כך שכשלפתע מושמע הדבר "האמיתי" של בוב דילן, נוצר אפקט הזרה חזק שמטלטל את תפיסת הזמן של הדמויות ושל הצופה כאחד : אם זה זיכרון מהעבר הרחוק, האם העבר הזה מקביל לזה שלנו, או שמא ברוח מדב"ית מוכרת יותר מדובר לא בבוב דילן של ההווה או של הילדות אלא בבוב דילן מושמע מהעבר הקדום של קובול, חזיון עתידני של דילן שהושתל כבר אז בתת המודע של ארבעה מתוך ה"פיינל פייב"?

מצד שני, השיר הזה מזוהה דווקא עם ג'ימי

הנדריקס, ונדמה לי שהגירסה בפרק, היא דווקא הגירסה שלו. אז אולי הוא הסיילון (-:

למעלה