helppppppppp דחוף חשמלאי

galitshir

New member
helppppppppp דחוף חשמלאי

אני זקוקה להצעת מחיר של חשמלאי לדירה שנהרסה ונבנתה מחדש. באופן כללי: כמה עולה נקודת חשמל בקיר????? כמה עולה נקודת כח???? האם יש הנחה על 50 נקודות???? תודה מראש גלית

מאגר

New member
את רוצה דחוף את רוצה בזול ואת יודעת

מה את רוצה לפי איזה תוכנית לפי מה? בכדי לקבל הצעת מחיר נכונה את צריכה לדעת מה את רוצה לפי התוכנית כי חישוב לפי נקודה זה חישוב בסיסי שאינו נותן מושג למה יהיה הסוף אם ברצונך פרטים נוספים צרי איתי קשר באחת הדרכים המופיעות בכרטיסי האישי ואשמח לעזור לך

galitshir

New member
הסקת מסקנות מהירות

מי אמר שאני רוצה זול??? אני רוצה ייעוץ על מנת לדעת אם ההצעה שקיבלתי הגיונית ולא מוגזמת. אני הבנתי מכמה אנשים שיש מחיר עלות לנקודת חשמל / מאור/ שלטר של אור, וכך זה עובד. לא ביקשתי שתשלח לי חשמלאי שיתן לי הצעה. אני מורה למחשבים, ובתחום שלי אם ישאלו אותי כמה עולה שעור פרטי אני אגיד100 ש"ח לשעה, ואם מתחייבים על 50 שעורים יש הנחה. ואם קיבלת מחיר של 70 ש"ח לשעה, זה הגיוני, ולא בהכרח גרוע. עושה לי הרושם שהפורום כאן הינו פורום של בעלי מקצוע שמחפשים ג'ובים, בשביל זה יש לי את דפי זהב, זה אותו הדבר כי גם כאן אני לא מכירה אתכם. אני אתן לך עוד דוגמא: לבניית קיר גבס יש מחיר למטר. נקודה!!!!! יש תוספת לבידוד, יש תוספת לצמר סלעים (או איך שזה נקרא ) אבל יש מחיר למטר. לא צריך לבוא לראות כדי להגיד את המחיר למטר!!!! אף אחד לא מתחייב אם הוא אומר לי באינטרנט שמחיר למטר הינו בין 30-40 דולר, לא כולל עבודה רק חומר ( סתם דוגמא). אבל כאן בפורום טרם קיבלתי תשובות משוערות אפילו. מה זה אומר על הפורום????? שהוא אחראי ולא מפזר הצעות סתם???? לא זה טעות, מי שפונה כאן לא מחפש בעלי מקצוע, אלה מחפש ייעוץץץץץץץץץץץץ. הבנת???????

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

שלום לך. ברמה העקרונית את צודקת .......גם אני וגם מאגר [ללא תאום בננו!!!] מקפידים שלא לפרסם פרטים אישיים בפומבי...כי נכון אמרת שהפורום נועד ליעוץ. אבל לעיתים ישנם כאן חברה [כנראה מחוסרי עבודה] שכן מנסים להפיץ עצמם דרך הפורום ומפרסמים פרטים אישיים בפומבי. אני תודה לאל עמוס למכביר בעבודה ולא זקוק לפרסום בפורום אך מי הסתם יש קוראים שמעריכים את תשובותיי וכן פונים אליי דרך המסרים האישיים להצעת מחיר. אני לא פעם הגבתי על כזו פרסומת באופן תקיף שכאן זה לא במה לפרסומות. ואני בטוח שמאגר[דורון] חושב כמוני. כי מי שמעריך את רמת המקצועיות שלנו[שכחתי גם לציין את איציק100] ידע כבר לפנות אלינו במסרים האישיים במידת הצורך. ואגב מאגר צודק בכך שקשה להעריך מחיר דרך פורום[אין חוקיות שיש מחיר לנקודה] כל עבודה והקשיים שלה............ כל עבודה והדרישות המיוחדות שלה......... נשאלת השאלה האם הנקודות סטנדרטיות???????? אין כאן שילובים של גופים שקועים למשל????[מה שמשנה את המחיר?] אין כאן אביזרי "גביס"?????? כך שלדעתי זה לא היה במקום "התקפתך" על מנהל הפורום שכל שרצונו היתה כוונה טובה. בכל אופן אני מקווה שהמסר הובן.......... ושיהיה בשעה טובה ובהצלחה. ואגב אם את צריכה אינסטלטור............סתם סתםםםםםםםם.

R o n D

New member
הפתרון - לקחת כמה הצעות

צריך לקחת כמה הצעות מכמה חשמלאים שראו את הדירה ואת התכניות. צריך לבקש מכולם לכל הפחות חיבור כל חדר על מעגל נפרד (ולקוות שאכן כך יעשו). להשוות הצעות ואם יש הבדלים גדולים לברר על מה ולמה. אכן, אם יש כמות גדולה של נקודות המחיר לנקודה יורד. אבל העלות לנקודה עדיין נגזר ממורכבות העבודה (היכן הנקודות ממוקמות ודרך איזה חומרים צריך לעבור להגיע לשם). הכי טוב מניסיוני זה לקבל על החשמל מחיר קבלני לפי תכנית האדריכל ולא מחיר פר נקודה כי זה פתח לוויכוחים אחרי זה. בעלי מקצוע טובים מוצאים מהמלצות חברים ולא מדפי זהב כי זה שהוא חשמלאי מוסמך לא עושה אותו גם בן אדם ישר. בהצלחה

מאגר

New member
הסקת המסקנות מהירה מידי מוטעת מחוסר

ידע וחבל נכון בשעורים יודעים מה עלות שעת שעור ומה העלות בהתחייבות ל-X שעורים אך בחשמל זה לא כך ראשית היום אין הפרש משמעותי בין גיוויס לשקעים רגילים. שנית תלוי כמה שקעים שמים על אותו קו זינה? זה משנה את המחיר בהרבה? תלוי כמה קוים יש בבית? תלוי היכן הלוח ומה דרכי הגישה אליו? ותלוי בעוד הרבה גורמים. יכול לבוא חשמלאי ולהציע לך 17 $ לנקודה ולעשות לך קו הזנה אחד על 40 מ"ר כפי שקובע החוק ויכול לבוא אליך חשמלאי ולהציע לך מחיר של 27 $ לנקודה ולתת לך בכל חדר קו זינה או לפחות לספר לך שכך הוא עושה כאשר אין תוכנית מסודרת וברורה וחלוקה לקוים יכול החשמלאי לעשות כעולה על רוחו בלבד שהוא לא יחרוג מחוק החשמל ואם אין צורך בביקורת חח"י הרי הוא יכול לעשות כרוח הדמיון הטובה עליו וכאן הסיכון. בדיוק כפי שמישהו יכנס לחנות מחשבים ויבקש מחשב יגיד המוכר איזה קוניפיקורציה אתה רוצה יגיד הלקוח שמהחשב יעבוד מבלי להבין מה הורא צריך או מה הוא מקבל. כיום בשוק מחירי הנקודות נעים בין 18 ל- 50 $ בבניה חדשה ועד 80 $ בשיפוץ מה תבין מזה שהשוק פרוע ולא הגיוני אבל זה תלוי היכן בארץ מי המבצע, ותלוי מה צורת הביצוע עם אביזרי קצה ביל אביזרי קצה כולל לוח לא כולל לוח. כך שההשתלחות שלך לא במקום וצר לי שכך אתה חושב על דברים שאינך יודע כי חשמל זה לא שחור לבן אז שיהיה לך בהצלחה דורון ט

אלי ו.

New member
גלית, האנשים כאן מכירים מחירים

למעשה, דורון, הוא מהאחראים על מאגר המחירים לבניה. הענין הוא שהמחירים הם סטנדרטיים אבל ללא הגדרת עבודה את שבויה בידי בעל המקצוע שיגדיר את עבודתו לפי רצונו ויחייב בהתאם (גם אם לפי המחירון). אני איני איש מקצוע בתחום אבל יכול להעיד שקיבלתי כאן תשובות מקצועיות, גם בפורום וגם במסרים בלי שמישהו חיפש עבודה לעצמו. וכן, יש גם כאלה שמחפשים עבודות בפורום, כל עוד הם תורמים ולא מפרסמים, גם זה לגיטימי.

למעלה