HELP!!!!!!!

ליידיP

New member
HELP!!!!!!!

מישהויודע כמה עמודים יש בספר תרנגול כפרות???????????? דחוף!!!!!!!!!!!!

Rivendell

New member
אני חייבת לדעת...

למה זה כל כך דחוווווווף?!?!?!?!?! והאמת? אין לי מושג. מצטערת. אין לי את הספר בבית. אבל תיכנסי לסטימצקי או לספרייה, ותבדקי. הכי פשוט והכי מהיר.

ליידיP

New member
אני כותבת עבודה בספרות

על הספר.....ואין לי את הספר...אז חשבתי להתחיל ממה שאני זוכרת מהסיפור.....ויש בעיה.....כי המורה שלי שאלה כמה עמודים יש בספר...ואני לא זוכרת

gordiwow

New member
זה מה שהיא שאלה?

מה זה משנה בכלל? היא עוקבת אחרי התנאים לפרס ספיר כבסיס לעבודות שלה?

Rivendell

New member
LOL גורדי ../images/Emo6.gif וחוץ מזה, באמת שאלה

קצת אמממ, אווילית. זה מה שמעניין אותה? לא עדיף לשאול משהו שמשקף את ההבנה, או שמשרד החינוך פתח בתוכנית חדשה שמטרתה לייבש סופית את תאי המוח של התלמידים? ואם את עושה עבודה על הספר, ליידי P, אני בכל זאת ממליצה לך לקרוא אותו. מה גם שאף אחד עוד לא מת מקריאת ספר.

gordiwow

New member
תשמעי, היו לי מורות שנתנו לי עבודות

אני הייתי בספרות 5 י"ל בתיכון, הזכר היחיד בכיתה של 25 בנות, והייתי ממש נאבק בניסוחים של המורות על מנת להכניס משהו בעל משמעות לתוך העבודה. אלוהים ישמור. הייתה לי מורה אחת טובה לספרות בחטיבה, יעל כהן, שבאמת אהבה ספרות ואהבה ילדים וגם הבינה בשני הנושאים יותר מהמורה הממוצעת. היא השביעה אותי שאני אקח 5 י"ל ספרות ואמרה שאני אתבזבז אם לא אעשה את זה, ונדמה לי שהיא אמרה משהו גם על האוניבסיטה, אבל היו לי יותר מדי עגילים ושער ארוך מדי מכדי להקשיב. במחשבה שניה, אם אינני טועה, היא אושפזה לאחר מכן במוסד לחולי נפש (כך סיפרו השמועות), אז יכול להיות שהעובדה שבחרתי ללמוד דברים אחרים באוניבסיטה היא לא נוראית. אם כי לפעמים אני עדיין חושב, אולי הייתי צריך ללמוד פילוסופיה וספרות, אולי ככה הייתי מתבזבז פחות... שורה תחתונה, החינוך לספרות, ומקצועות הומניים בבתי הספר ובתיכונים היא מתחת לכל ביקורת, אנחנו מגדלים דור שיודע היטב לשלוח SMS בפלאפון, ויודע לפרוץ לפנטגון, אבל אין לו מושג מיהו עגנון, ומה זה בכלל חטף פתח (וגם הבורות שלי, שעדיין קשה לי לגבור עליה, נובעת מחינוך לקוי, ץוצרו של משרד החינוך). בקיצור, ליידי P - לכי לקרא, זה יעשה לך רק טוב, ולו רק בגלל שיעל כהן תוכל לישון קצת יותר בשקט.

Rivendell

New member
ממש גרמת לי לחייך ../images/Emo13.gif

עם השורה אחרונה הזאת. אני כ"כ מקנאה באנשים שהיו להם מורות טובות לספרות. לי לא היתה אפילו אחת שממש ראוייה שיזכרו. מה שכן, היתה לי מורה אחת משגעת לתנ"ך, ומורה אחד באמת יוצא דופן לאזרחות. אותם אני כנראה אזכור תמיד. והחינוך בארץ באופן כללי לא ממש במצב מזהיר. החינוך ההומאני בכלל הולך בכיוונים מאוד רעים. אני כבר שנים מנסה להבין למה ספרות ולשון הם מקצועות זניחים ליד מתמטיקה. בשפה אני משתמשת כל הזמן, אבל מתי בפעם האחרונה היית צריך לפתור משוואה בשני נעלמים סתם ככה באמצע היום או לעשות טנגנס למשולש שווה שוקיים? לא שאני מזלזלת במתמטיקה - אבל אני לא מצליחה להבין את הקידום המאיסיבי שהמקצוע הזה זוכה לו על חשבון דברים אחרים.

gordiwow

New member
דווקא בזמן האחרון אני מוצא את עצמי

פותר די הרבה טנגנסים בשעות הפנאי, אבל אני מסכים איתך בעקרון. יותר מכל תפקידו של ביה"ס הוא לתת פתח לילדים להבין מה מעניין אותם, וראוי שיהיה ייצוג הולם לכל מקצוע אפשרי. התרכזות במתמטיקה היא כשל רציני - אבל בנושא הזה של חינוך תלוי תרבות מערבית יש לי הרבה מה לאמר, ואין לי די מקום כאן. מה שכן, לזכותנו ייאמר, שגם במקצועות הריאליים אנחנו הולכים ומתדרדרים, כך שיכול להיות שנגיע לשיוויון שלילי בסופו של דבר... הידד!

danieljj

New member
נראה לי שלא הבנתם אותה

היא כתבה שהיא קראה את הספר פעם והיא רוצה לעשות את העבודה ממה שהיא זוכרת ממנו , פשוט אין לה את הספר בבית.

Rivendell

New member
הבנתי, פשוט נראה לי שיותר חכם

לפחות לעיין שוב בספר לפני שכותבים עליו עבודה. מצד שני, לפי רמת השאלות שהמורה שלה שואלת אולי זה באמת קצת מיותר.

roni64

New member
אפרופו רמת השאלות

הבת שלי (חטיבת בינים) קיבלה בספרות פעמיים ציון מצוין על דוח קריאה. בשני המקרים היא קראה את הכריכה האחורית ואת הפרק הראשון. זה לא בגלל שהיא יצירתית, רק בגלל השאלות שהיו לא לענין.

ואחי גילה שכשהוא קורא את הספרים

עליהם הוא נבחן הוא מקבל ציון נמוך בהרבה מאשר כשהוא רק קורא את מה שכתוב במחברת (כי הרי אם התלמיד קורא את הספר הרי שעלולות, חס וחלילה, לעלות מחשבות מקוריות בראשו הקט). ואגב, לפני שנתיים אחות של חברה אמרה שיש לה עבודה לכתוב על אנטיגונה עם רשימה של שאלות. אמרתי לה: "אל תגידי לי, אני אגיד לך" והתחלתי לדקלם את רשימת השאלות הזכורה לי מהזמן שהייתי בגילה. היא התפקעה מצחוק, אבל האמת היא שזה די עצוב. הרי גם בזמני אלו היו שאלות לא רלוונטיות שמוציאות את כל החשק מהלמידה (הדבר הכי טוב שיש לשאול על "אנטיגונה" זה מהי האקספוזיציה במחזה?).

ל א

New member
העדפת המתימטיקה

התחילה, אני מניח, מטעמים כלכליים. פעם זה גם עבד, היינו מקום ראשון בעולם בחינוך למתימטיקה. אבל כמו שציינת, מאז אנחנו הולכים ומידרדרים, גם בכלכלה אגב. גם לי יש מה לאמר על חינוך תלוי תרבות מערבית. מרגע שנטשנו אותו החלה ההידרדרות.

hadasbaril

New member
לי יש

המורה שלי להרחבה היא מחנכת ובנוסף גם מלמדת את החומר מעולה. היה לה יותר חשוב להעביר שערוים על הטרדה מינית או טרמפים או הרבה דברים מאשר תוכנית הלימודים. דרך אגב שנה הבאה היא בשבתון(מילה יפה ללא מפוטרת) לרגל כתיבת דוקטורט (בספרות כמובן) והיתה עוד מישהיא שגרמה לכיחתה שלמה לשמוע סיפורים ולהיות בשקט (בהתחשב בכיתה, הישג נדיר) קראו לה חיותה והיא לימדה אותי מכיתה ד ועד כיתה ו והיא פרשה לפני שנה (זה ממש עצוב) ויש עוד זן מורתי-אוהבת ספרות ווטובה בלסכם. אבל מעבירה אהבת ספרות לתמידים. ויש את זן ה"אוי ואבוי"-במקרה הטוב אוהבת ספרות ולא יודעות לסכם, במקרה הרע- לא מבינות בספרות כלל וכלל. ויש גם מורות כרזמטיות שלא יודעות ללמד.... "מורה טוב מורה לחיים"

gordiwow

New member
סלח לי, אבל זה בולשיט

החינוך תלוי התרבות המערבית הוא קפיטליסטי להחריד (ואני לא איזה קומוניסטי דה-לא שמאטע, אני קפיטליסט בדיוק כמו כל מי שיושב בחלק זה של העולם מול מחשב וכותב), הוא פטריארכלי, הוא לא מאפשר התקדמות רחבה, אלא מקנה יכולות בתחומים מאד ספציפיים, שיעילותם עומדת להם רק בזכות העובדה שכל העולם סובב סביבם, שוב מפאת אותו חינוך. העולם יהיה מקום מאד משעמם אם כולם יעסקו במה שהתרבות המערבית מגדירה כבסיס החינוך - וגרוע מזה, הוא יחדל להתקיים. לא יהיה עולם אם לא נתעורר ונבין שארה"ב לא מסמלת שום אידיאל חיובי. אף לא אחד. גם כשהם עושים משהו טוב, הם עושים את זה ממניעים כ"כ שגויים, כ"כ מזויפים, כ"כ אגואיסטיים לרעה. יש להם כמובן מה לתרום, אך כחלק מהעולם ולא כמובילים אותו. התרבות המערבית צריכה להיות עוד נדבך בפלורליזם של דעות. בלי הפלורליזם הזה, אנו אבודים.

Random23

New member
קפיטליזם ושעמום

יעילות זה עניין משעמם. האמריקאים קלטו את זה לפני מאה שנה בערך, שזה כלום - יחסית לאורך החיים של התרבות (5 דורות מ800, נאמר?) ותראה איפה הם היום.

Random23

New member
'בחיאת זומזום'?

תסלח לי, אבל אין לי שום מושג על מה אתה מדבר. העניין הוא, שקל לזלזל בחינוך האמריקאי. הוא נבוב, ריקני ומטרתו אחת - כסף. הם חסרי ידע כללי, לא יודעים להבדיל בין סוגי יינות שונים, ולא יודעים אפילו מה זה סומלייה, לעיתים. בזיון גמור, ע"פ הקריטריונים של כמה מדינות אירופאיות דקדנטיות. אבל מה, כלכלית זה עובד יופי.

למעלה