HELLP!!!

זו הבעיה עם מכשפים שחורים...

הם נותנים לייצרים הכי פרימיטיביים להשתלט עליהם. תראי, אנשים לפעמים גורמים סבל לאחרים בגלל שרע להם בחיים- במיוחד אם מדובר בבני עשרה. זה לא נותן הצדקה להטיל עליהם כישוף שיכול להרוג אותם. זה לא מוסרי, ואני מאד מקווה שאת חיה לפי קוד של מוסר- אם זה בתחום הכישוף ואם מחוצה לו. ואם את "חייבת" להתנקם, ואם את חיה לפי מה שאת רוצה ולא לפי מה שאומרים לך, אז למה את פונה אלינו? עשי מה שטוב לך ומה שמוסרי בעינייך- כך הבנאדם היחיד אליו תוכלי לבוא בטענות אחר כך הוא... את. בברכת האל והאלה
ליה

korinalir

New member
ליה יקירתי...

כמובן שזה חוסר אחריות להטיל כישוף שכמעט הורג מישהו ברגע של עצבים בדיוק כמו שזה חוסר אחריות לאדם שיודע אומנות לחימה מסויימת כמעט להרוג מישהו ברגע של עצבים. הטענה שלי היא שמי שמתעמק בכישוף ועוסק בו מספיק זמן לא יבצע כישופים "פוגעים" ללא אחריות על מעשיו ומתוך כעס רגעי, בדיוק כמו אם נמשיך באנאלוגיה שמי שלומד ומתעמק באומנות לחימה לא ישתמש בה בכל רגע של כעס רגעי אלא רק אם הוא ירגיש שהוא מוכרח. כך גם בכישוף אני לא רואה שום רע בלהשתמש מדי פעם בכישופים המוגדרים "שחורים" כמובן לא סתם אלא רק עם מטרה מוגדרת ועם נסיון מספיק. מה גם שעם נסיון אפשר בקלות לבצע כישופי נקמה על אנשים שממש לא יתקרבו ללהרוג אותם (לדוגמא לשלוח למעצבנים כאב ראש שלא יעזוב אותם שבוע
) ושוב כל אחד מחליט לבד כישוף הוא רק עוד כלי בדיוק כמו כוח פיזי. כמו שאני אמרתי שבמקרה של עצבנות אני עלולה להחטיף למעצבן אגרוף באותה מידה אני עלולה להטיל עליו כישוף "שחור" (אני כבר לא עושה את זה כי כמו שאמרתי נקמה פחות מהנה שלא יודעים שזאת אני) אני לא מרגישה פחות מוסרית רק בגלל שאני לא פציפיסטית למרות שאני מכבדת מאוד פציפיסטים למיניהם... מקווה שהבנת את הכוונה

עשי לי טובה...

את לא יכולה להשוות הטלת כישוף לבוקס ספונטני. כישוף דורש תכנון, התעמקות והשלמה עם הטקס, בעוד שאגרוף הוא באמת רפלקס. אדם שמטיל כישוף בכוונה להתנקם עושה זאת ביודעין ומתוך תכנון להרע. תראי, אני לא כאן כדי להעביר ביקורת. דרך החיים ה"צדיקה" שלי לא מתאימה לכל אחד. העובדה שאני לא מסוגלת (מוסרית, לא טכנית) להטיל קללה על מישהו לא משפיעה על העובדה שאנשים אחרים מסוגלים וגם עושים. זה פשוט חשוב שהם יהיו מוכנים לתוצאות ולא יבואו אחר כך בשאלות כמו "מה כבר עשיתי?". צריך לחשוב פעמיים לפני שנוקטים בצעדים נקמניים, זה הכל. זה אתה שתיאלץ להתמודד עם התוצאות.

korinalir

New member
אני מסכימה

שכל אחד צריך להיות מוכן לקחת אחריות על מעשיו. אבל הנערה שבאה בבקשת עזרה לפורום אכן האשימה את עצמה ושאלה אם יתכן שזה בגלל מה שעשתה. אז ענו לה שיש אפשרות שכן אבל מצד שני גם יש אפשרות שלא. ואני סוברת שאולי האשמה שהיא מרגישה היא עצמה הגורם למה שקורה לה. אשמה שבכך שתגבירי אותה לא תעזרי להפטר ממנה. וכמו שאת מבינה שדרך החיים ה"צדיקה"
שלך לא מתאימה לכולם את גם בטח מבינה שלא כולם מאמינים ב"חוק השלושה". ולכן לא כל פעם שמישהו שעשה כישוף שחור וקרו לו דברים רעים אני לא ממהרת תמיד להאשים את החוק הנ"ל....

ב"תוצאות"

לא התכוונתי דווקא לחוק השלושה. דווקא זה הדבר האחרון שמדאיג אותי. אני מדברת על נקיפות מצפון, אשמה, חשש מפני עונש ודברים פסיכולוגיים כאלו. אני מאמינה בחוק השלושה, אך אני לא חושבת שהאנרגייה הזו חוזרת אלינו כל כך מהר, או אפילו בגלגול הזה.

korinalir

New member
אז אנחנו מסכימות בעצם ../images/Emo13.gif

שתינו דיברנו על דברים פסיכולוגים כמו אשמה. ולי פשוט היה נראה לי שהודעה כמו שכתבת על ה"מכשפים השחורים" עלולה להגביר את רגשות האשמה והחרדה שלה. בזמן שלעזור לה יהיה להפחית אותם זה הכל...

אל תשכחי ש..

כן יש דברים שהם ספונטנים לחלוטין וקשורים לעיסוק במאגיה, יכול להיות מצב בו אדם משתמש באנרגיה כדי לחזק מכה שהוא נותן לאדם, אדם משתמש בידע שיש לו כדי ליצור חסימה אנרגטית (קרי: מחלה) בצורה חצי-ספונטנית למדי, אדם משתמש באנרגיה כדי לדחוף בנאדם ולהפיל אותו וכו´ וכו´ וכו´... לא כל עיסוק במאגיה דורש הכנה מראש וכל מה שציינת... (ולא, אני לא מתייחס למקרה הספציפי הנ"ל - רק רציתי להבהיר לך שיכול להיות מצב שבו אדם משתמש ב"כוחות" שלו, כדי לפגוע במישהו אחר בצורת התפרצות לא מחושבת)

טענתי באיזשהו מקום שאני...

מלמד אותך? אני שמח שאת מודעת לזה - אני גם רוצה להיות בטוח ששאר באי הפורום, בעיקר המתחילים בינהם מודעים לכך...
זה הכל, מה זה הרגישות הזאת?

הממ... סליחה

אני פשוט לא אוהבת שמרצים לי על דברים שאני כבר יודעת. וותיקי הפורום כבר יודעים שאני מאד רגישה.....

למעלה