HAPPY CHANUKAH

chooselife

New member
הממממ

שאלה אחרת שתעלה אז האם ריקמה כזו מוגדרת כחי או לא למטרת אכילה, מבחינת השלכות על צימחונים למינהם- האם חיים שנוצרו במעבדה נחשבים חיים או לא, ואם תא חי משמעו חיים או רק משהו בעל תודעה.אני משער שדווקא לצימחונים זה יפריע מאחר והם אחרי הכל אוכלים גם דברים מהחי אבל לטיבעונים אני משער שדבר כזה דווקא כן?

שתי שאלות

ההבדל הקריטי הוא בין "האם זה חי?" ל"האם זה סבל בדרך להפוך למזון?" הטבעונים שעסוקים בשאלה הראשונה לא יאכלו, הטבעונים שעסוקים בשניה - יאכלו.

chooselife

New member
הממממ

לגבי כבד אווז ועגל חלב, אין ספק שמדובר כאן באיזה גבול של התאכזרות- במיוחד במקרה של עגל חלב שבו באמת מדובר במצב מזעזע. אני באמת חושב שכל אחד מחזיק באיזו אגנדה וגבולות חברתיים לגבי נכון ולא נכון ואיפה בדיוק עובר אותו גבול- אני אוהב מאוד בשר (אני מכליל גם עוף תחת זה) והאמת היא שאני לא רואה צידוק להפסיק לצרוך אותו- תקראו לי לא הומני. אני אוהב את זה,זה לא פוגע בי וזה לא פוגע בבני אדם אחרים- מבחינתי כאן עובר הגבול האמת מבחינת אוכל. אני לא רואה את עצמי אי פעם מפסיק לאכול בשר פשוט כי אני רואה בזה גם חלק חיוני מתזונה נכונה וגם חלק מאיכות חיים שאני לא מוכן לוותר עליה. שוב, מעל הכל לכל אחד יש את הגבול שלו- . וכן- הגישה של נדב בהחלט עושה נפלאות לסיכויים של אוכלי בשר להקשיב לו. למעשה , היא ממש פתחה לי רעב

../images/Emo32.gif אפשר בבקשה לקבל הסבר

מה זה בדיוק עגל חלב, איך מגדלים אותו ולמה זה אכזרי? ממה שאני יודע זה עגל שרק יונק חלב ולא אוכל את התערובת שניתנת לשאר הבקר. אגב, אם אנחנו כבר בקטע של וידויים וחשיפות, אז אישתי היא צמחונית מגיל צעיר, וכמות הבשר הלא גדולה שאני אוכל (ונהנה לאכול) לא מכסה על כמות הבשר שהיא לא אוכלת. רן.

רן, כנס לפורומים של צמחונות

וטבעונות... סנן רגשית את כל המיליטאנטיות הילדותית הרווחת שם ותתרכז בתכנים: * כיצד מגדלים בסבל בל יתואר תרנגולות לביצים ושחיטה... * כיצד מצמיאים את העגלים עמ' שבשרם יהיה רך... * מהוא בדיוק פיטום אווזים... * אילו ייסורים עוברת פרה חולבת כשחולבים ממנה "תעשייתית" (עוד סיבה לעודד את תעשיית משק הצאן - ההרבה יותר הומאנית)... אני מבטיחך כי גם חובב בשר משובע יראה את הדברים קצת אחרת אח"כ

תודה,נכנסתי לפורום צמחונות וטבעונות

תודה יובל, נכנסתי לפורום צמחונות וטבעונות, ביצעתיי שם חיפוש וגיליתי הרבה דברים שלא ידעתי עליהם. לא שאני אפסיק לאכול בשר בקר, עוף, דגים, חלב, ביצים ואני לא יודע ממה עוד חלק מהחבר'ה שם מתנזרים, אבל זה כן האיר את עיני בכמה נושאים כמו "עגל חלב". נדב - אולי בכל זאת היה שווה לדחוף את עניין ה-
לדיון כאן... רן.

אתה מכליל גם עוף כבשר?

מזכיר לי אזהרה די ידועה על שמפו לכלבים - "אין להשתמש כמזון לדגים".

chooselife

New member
אני עושה את זה, פשוט מתוך

העניין של בעלי חיים במקרה הזה. להבא אני אהיה מדויק יותר בהגדרות שלי למענך. happy now?

תקשורת מפוספסת

שיעשע אותי הצורך שלך להכליל גם עוף ב"בשר", שהרי ברור וידוע לכל שיש הבדל תזונתי מוסרי חד וברוד בין עוף, לבין החלבונים מן החי שאינו עוף ואינו דג ואינו משהו אחר מלבד יונקים הולכי על ארבע... בשר זה בשר. מי האדיוט שמבדיל בויכוח תזונתי על נחיצות חלבונים מן החי לתזונה מאוזנת, בין עוף לדג לבשר? אותו אדיוט שמצא לנכון לכתוב על בקבוק שמפו לכלבים, שאין להשתמש בתוכן להאכלת דגים... קשה לחשוב על הודעות מיותרות יותר. בעצם, לא כ"כ קשה. הפורומים באינטרנט מלאים בהם.

zoti

New member
לא הבנתי כלום משניכם.

עוף זה כן בשר או לא בשר לדעתכם ? ברור שיש הבדל בין עוף לדגים לבקר. שלשתם הרי סוגים שונים של בשר. באותה מידה יש הבדל בין הערך התזונתי של עגבניה וחסה. לא הבנתי מה הפואנטה בכלל ולמה צריך להאכיל דגים בשמפו?

התשובות הבלתי נמנעות -

Flying White Dragon - המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים , אני לא דיפלומט או איש מכירות של חברת שיווק טופו , אני בחור שמתעב מוסרית אכילת נבלות וסאדיזם קולינרי . אוהד סמט - המגמה אשר תביא לידי השינוי המיוחל היא ברורה . התקדמות יכולתה של האנושות בכל הנוגע לשיבוט והנדסה גנטית , תפתור אחת ולתמיד את האניגמה עתירת הסבל המיותר והרה האסון הזה . אף פלאח / דוד סם לא יצטרך לגדל פרה , להאכילה במי מרורים ולשחוט אותה באכזריות לשמה בזמן שמדענים יוכלו ליצור בשר לאכילה באופן מלאכותי , מבלי לפגוע באף בעל חיים לשם כך .

chooselife

New member
הממממ

טוב זה כבר פיתרון מעולה- זה גם יוריד את המחירים של כל העסק ! (לגבי כל העסק של סאדיזם ונבלות, אני לא חושב שיש לי ממש איך להגיב אתה כבר יודע איך אני רואה את זה
)

למעלה