HAPPY CHANUKAH

הייתי ממליץ לך

לנסות קצת להסתכל על ההשפעה של הדברים שלך ... בלי קשר כרגע למטרה העומדת ברקע. אני אישית איני אוכל בשר , והייתי שמח לראות אנשים אחרים נמנעים עד כמה שאפשר מאכילת בשר (עד לא לאכול בכלל כמובן). אבל : תחושתי מהדברים שאתה אומר , ומצורת הניסוח שלך , שבמקום לעורר אמפתיה לבעלי החיים בקרב אוכלי בשר , אתה יוצר אצלם במקום התנגדות וחוסר אמפתיה למן משהו כללי כזה שנקרא צימחונים , אוהבי בעלי חיים ואיך שלא תקרא לזה . כך שאת המטרה אתה בטח לא משיג , למיטב הבנתי אתה משיג את ההיפך , כי אתה עלול לגרום לאנשים להרגיש שצימחונות היא לאנשים מאוד מאוד שונים בחשיבה שלהם (במובן השלילי) - עד כדי חוסר הגיון מוחלט ... אף אחד שאוכל בשר הוא לא אוכל נבלות , ואינו סאדיסט . (והרשה לי כרגע פשוט לא להתייחס לחובבי ומתעקשי אכילת כבד האווז , עגל רך וכו). להזכירך בעבר הרחוק בשר היה התפריט העיקרי של רוב בני האדם מתוך הכרח , ולכן זה די טבעי שגם היום עדיין רוב בני אדם אוכלים בשר (פשוט עניין של רצף שכזה) , גם אם כיום , זה אכן לא הכרח . אז המלצתי, כשאתה מנסה להגיע למטרה מסויימת (והמטרה היא מאוד חיובית) , תנסה ליצור השפעה חיובית אצל האנשים שאתה מכוון אליהם , ולא התנגדות והתרחקות ... מקווה שאתה מקבל את דבריי באופן הנכון , איני בא לתקוף אותך אלא רק לנסות להאיר עינייך , והכל מנקודת מבטי האישית כמובן ... יום טוב

נו טוב ,

נו טוב , בסך הכל זמן רב מאוד לקח עד שהאמריקאים ביטלו את עבדות השחורים , אני תקווה שאכילת נבלות תועבר דה-לגליזציה מוחלטת כבר בעשרות השנים הקרובות.

ברצינות אוהד...

אני חווה בעצמי את תהליך ה"האם זה הכרחי": אני מחרים כבד אווז, נמנע מבשר עגלים (אותם מצמיאים בעינויים) וקונה מוצרי עוף אורגני בלבד - כזה שלא עבר התעללות. האם די בזה
לא. האם אני צורך מוצרים מהחי אותם לא מגדלים בתנאים האופטימאליים
כן. האם עקרונית, אני יכל להסתדר בכלל ב ל י מוצרים מן החי
כן. רומא פשוט, לא נבנתה ביום... אבל תהליך חברתי חובק עולם (לפחות את הצד מהערבי, השבע וה"ירוק" מבחינה חברתית) כבר החל... תוסיף לצד ההומאני את נושא המחלות כגון שפעת העופות והפרה המשוגעת ותגיע אל תמריץ חברתי רציני מאוד נוסף.

את זה לא הוספתי

גם אני אוכל עוף, וכמעט בלבד, לא יותר משלוש פעמים בשבוע. מצד שני, אני מודע לזה שיהיה גבול תחתון של תזונה מאוזנת, שאותו אורח החיים שלי לא יאפשר. אני גם אוהב לאכול עוף, מה לעשות. המילים המגבילות "עקרונית יכול להסתדר" ותוכן של הסוגריים השניים שלך (לפחות את.. וכו') מסבירים את השאלה שלי מלכתחילה. מי שמגדיר את הצריכה הוא לא הקהל הירוק, שבע וכו' של העילית החברתית, אלא מיליארד סינים שמתמערבים, אפריקאים רעבים שעוד לא הגיעו לשלב שבו הם יכולים לשבוע מבשר בכלל, ושכבות עוני שהאוכל הכי זמין להם, בגלל המחיר, הוא המבורגר מעובד ממקדונלדס. אני חושב שההקפה שלנו חשובה, אבל כרגיל, היא בועתית משהו.

את הצריכה הגדיר אותו קהל שיכל לשנות

מירב "תעשיות החי" הן בשביל ארה"ב והמערב בכלל. לא פטמים אווזים ברואנדה, אתה יודע... לפיכך: מי שישנה סדרי עולם הוא הצרכן המערבי השבע כי יש לו (בממוצא כמובן - לא לכולם, לצערי) את הכילים להחליט עד כמה "ירוק" הוא מוכן להיות. אני למשל, לא אדם עשיר
(במונחים מערביים) אבל יכל להרשות לעצמי לקנות ביצים אורגניות
...

אנחנו מדברים על שני דברים שונים

אני מסכים איתך לגמרי (אגב, בדקת פעם איך מתייחסים ל"תרנגולות חופש"? לא הייתי ממהר לתת למגדלים את פרס החקלאי ההומני), אבל נדב התכוון להפסיק את כל גידול החיות למטרת אכילה, ולא את המותרות הפוגעניות יותר. הפסקה ואפילו ירידה ניכרת בצריכת הבשר לא תבוא מהחבר'ה הנחמדים בחולצות קרועות וזקנים שמציעים לאנשים בשנקין לאכול "סנדביץ' תינוק על הגריל", אלא מהסכמה של החברה המערבית (וזו שרוצה להיות עמרבית) לירידה במה שהם מכנים "רמת החיים".

לא, היא תבוא מפיתוח טכנולוגית ייצור

מזון שתהפוך את גידול הבשר לבלתי-כלכלי. כבר עכשיו קיימת טכניקה לייצור רקמות-בשר בלי לייצר גם את העוף שמסביבן; פיתוח הטכניקה לרמה של ייצור איזה סוג וחלק בשר שתרצה הוא רק ענין של זמן ושיקולים כלכליים. מגדלי הבשר, כמובן, יתנגדו בכל הכוח, אבל מתישהו הטכניקה תופיע. ראה "סוחרי החלל" של פול וקורנבלוט, וגם קלארק, אסימוב ואחרים כתבו על הנושא. וכמובן, תמיד קיימת האפשרות של האירסון, "שמש ירוקה". (soylent green harrison)

../images/Emo45.gif

אכן ייצור הבשר המלאכותי נמצא כבר "על הכביש" וצובר תאוצה... עכשיו זה בעיקר ענין של עלויות אני משער... אני יכל להעיד כי אהיה תומך נלהב לכשזה יהיה טעים, זמין ואפשרי מבחינה כלכלית. דוד: על מה "שמש ירוקה"
ממליץ
זה עומד בסטנדרטים של "על פני מליארד שנה", "המשחק של אנדר", "על-מות בע"מ" וספרים איכותיים שכגון

מצטער, לא קראתי, רק ראיתי את הסרט

אבל להאריסון יש נטיה להפתיע. בד"כ לטובה.

הלוואי, הרי ממילא לרוב מוחץ

מהאוכלוסיה אין מושג איך נראה השניצל כשהוא עוד היה חי.

למעלה