חחחח
השתדלתי להמנע מויכוח איתך בעבר על השטויות האלו אבל נו בסדר. זכות מתוקף הגדרתה היא דבר שלילי ולא מוסרי. אתה מדבר איתי על הטבע? לפי אותו טבע יש לי זכות לעשות כל מה שאני רוצה, וזה כולל לאכול כל פרה בעולם,ואז לירות בילדים שלה . מוסר הוא המצאה אנושית,משהו שנועד לשרת את האינטרסים שלנו, התניה חברתית ושום דבר מעבר אם אתה באמת מסתכל על זה לעומק. זה שאנחנו בוחרים לקבל אתו, או יותר נכון גדלים כשהוא מושרש בתודעה שלנו ע"י החברה והאגו אידיאל שלנו,זה כמובן עניין אחר אבל אין כזה דבר מוסר אוניברסלי- מולד. אם תיסתכל תראה שאדם שלא גדל בחברת בני אדם לא מפתח את אותו המוסר, אדם שיגדל בחברה שבה מותר לו לקחת דברים לעצמו- יראה בזה מוסר. בחברות שבהן מקובל לרצוח מישהי כי ביישה את המשפחה הרצח הזה נחשב כאקט מוסרי בהגדרתו - בעוד שהמוסר המערבי מזדעזע ממנו. רק כי התפיסה שלך אומרת A לא אומרת שB לא נכון. אני חושב שיש לך ראיה מאוד צרה על העולם, ואולי מכאן גם נובע חוסר היכולת שלך להעביר את המסר שלך לאנשים. אין קשר בין זכות למוסר. בהגדרה זכות היא דבר ש "השלטון לא רשאי למנוע ממך". אל תבוא ותנסה להעמיד פנים שיש איזה צידוק מוסרי לזכויות כי למוסר עצמו אין שום צידוק בקיומו אלא אם כן אנחנו מסתכלים עליו ככלי שרת לקיום חברה אנושית.- ואז בעצם הוא כבר שוב לא משהו טרנסדנטי, לא מוכתב על ידי משהו מעבר- כלומר הוא אנושי- ואנושיות שמה השני הוא בחירה. ואני בוחר, לאכול סטייקים. יש מבין? שוב, אני בכוונה לוקח את זה לכיוון מעט קיצוני, אבל לאוכלי בשר אתה נשמע עוד הרבה יותר קיצוני מזה. להשוות אותנו לדברים שאתה משווה זה הגיוני בערך כמו שאני אגיד שאתה בוגד במין האנושי,בברירה הטבעית,ומנסה לחבל באבולוציה על ידי ריכוך והחלשת המין שלנו והפיכתו לערימה של עזים מלחכות דשא. אם המשפטים האחרונים שלי לא מוצאים חן בעיניך או נראים לך לא הגיוניים אולי כעת אתה מבין כיצד חלקנו רואים את הטיעונים שלך על "סאדיזם" למשל.