HAPPY CHANUKAH

זו לא חיה מתה

זה רק גוש בצק מקמח לבן, מטוגן בשמן עמוק, ממולא בקרם עתיר סוכר אם זה רק ריבה, ואם זה ריבת חלב או שוקולד אז גם עתיר שומן, ועם עוד אבקת סוכר למעלה... בטח שמותר לאכול את זה, רק שאני אישית הייתי מעדיף אם כבר לאכול איזו חיה מתה
.

אני אוהב את החתימה שלך אבשלומט ,

אני אוהב את החתימה שלך אבשלומט , יש מעט מדי מיזנטרופים במדינה יפת הנפש הזו.

תגיד רן ,

איך שלל אוכלי הנבלות הקרניבורים יסבירו את עובדם היותם של נזירי שאולין צמחוניים לחלוטין ?

ואיך יסבירו נזירי שאולין הצמחוניים

את עובדת היותם של לוחמים אמיצים אחרים (למשל אבירים בימי הביניים) אוכלי בשר? אין לי מושג, אבל אני יכול לתת תשובה משלי: כל אחד אוכל מה שהוא חושב שעושה לו טוב וטעים לו. שיהיה בתיאבון לכולם, רן.

nitzano

New member
פשוט מאד

נזירי שאולין אוכלים בשר
למה ? כי בסופו של דבר הכל ריק........ זה התרוץ שלהם וגם הוא ריק

chooselife

New member
מה אתה מנסה לומר בזה?

למה הקיום שלהם מהווה איזו סתירה לזכות שלי לאכול כל מה שבא לי? האם אתה מנסה לרמוז שאנשים אלו הם לוחמים יוצאי דופן בגלל מה שהם אוכלים?!

אין לך זכות " לאכול מה שבא לך " ,

אין לך זכות מוסרית " לאכול מה שבא לך " , יש לך בסך הכל היתר חוקי מבוסס שלטון האספסו... אופס! דמוקרטיה .

בוודאי שיש לו זכות מוסרית

לאכול בשר. לא כל בשר, כמובן - בשר אנושי הוא טאבו במרבית התרבויות בעולם (אאז"נ היו רק 5 תרבויות נרחבות בהן אכלו בשר אדם וגם בהן זה נעשה יותר באופן טקסי מאשר כמעשה שגרה). אך בשר בקר? הזכות קיימת מכורח זה שלבקר אין זכות מוסרית מעבר למה שבני אדם מוכנים להקנות לו. אם מספיק אנשים יחליטו ביום בהיר אחד שאין זה ראוי לאכול בקר - זה יפסיק להיות מוסרי. כיום עדיין לא הגענו לאותו יום בהיר. וטוב שכך.

chooselife

New member
חחחח

השתדלתי להמנע מויכוח איתך בעבר על השטויות האלו אבל נו בסדר. זכות מתוקף הגדרתה היא דבר שלילי ולא מוסרי. אתה מדבר איתי על הטבע? לפי אותו טבע יש לי זכות לעשות כל מה שאני רוצה, וזה כולל לאכול כל פרה בעולם,ואז לירות בילדים שלה . מוסר הוא המצאה אנושית,משהו שנועד לשרת את האינטרסים שלנו, התניה חברתית ושום דבר מעבר אם אתה באמת מסתכל על זה לעומק. זה שאנחנו בוחרים לקבל אתו, או יותר נכון גדלים כשהוא מושרש בתודעה שלנו ע"י החברה והאגו אידיאל שלנו,זה כמובן עניין אחר אבל אין כזה דבר מוסר אוניברסלי- מולד. אם תיסתכל תראה שאדם שלא גדל בחברת בני אדם לא מפתח את אותו המוסר, אדם שיגדל בחברה שבה מותר לו לקחת דברים לעצמו- יראה בזה מוסר. בחברות שבהן מקובל לרצוח מישהי כי ביישה את המשפחה הרצח הזה נחשב כאקט מוסרי בהגדרתו - בעוד שהמוסר המערבי מזדעזע ממנו. רק כי התפיסה שלך אומרת A לא אומרת שB לא נכון. אני חושב שיש לך ראיה מאוד צרה על העולם, ואולי מכאן גם נובע חוסר היכולת שלך להעביר את המסר שלך לאנשים. אין קשר בין זכות למוסר. בהגדרה זכות היא דבר ש "השלטון לא רשאי למנוע ממך". אל תבוא ותנסה להעמיד פנים שיש איזה צידוק מוסרי לזכויות כי למוסר עצמו אין שום צידוק בקיומו אלא אם כן אנחנו מסתכלים עליו ככלי שרת לקיום חברה אנושית.- ואז בעצם הוא כבר שוב לא משהו טרנסדנטי, לא מוכתב על ידי משהו מעבר- כלומר הוא אנושי- ואנושיות שמה השני הוא בחירה. ואני בוחר, לאכול סטייקים. יש מבין? שוב, אני בכוונה לוקח את זה לכיוון מעט קיצוני, אבל לאוכלי בשר אתה נשמע עוד הרבה יותר קיצוני מזה. להשוות אותנו לדברים שאתה משווה זה הגיוני בערך כמו שאני אגיד שאתה בוגד במין האנושי,בברירה הטבעית,ומנסה לחבל באבולוציה על ידי ריכוך והחלשת המין שלנו והפיכתו לערימה של עזים מלחכות דשא. אם המשפטים האחרונים שלי לא מוצאים חן בעיניך או נראים לך לא הגיוניים אולי כעת אתה מבין כיצד חלקנו רואים את הטיעונים שלך על "סאדיזם" למשל.

תגיד רן../images/Emo4.gif

אי אפשר לאכול חיה מתה,ואח"כ לקינוח לאכול גם
??? נראה לי אישית שילוב מנצח

הקרניבורים לא מבינים מה הם עושים ,

הקרניבורים לא מבינים מה הם עושים , בעבור הנאה קולינרית רגעית ואנוכית שלהם עצמם הם מוכנים לתת ידם ( וכספם ) לתעשייה מרושעת , איומה ונוראה , סאדיסטית לחלוטין . ביקרת פעם במשחטה של פרות ? לכי לראות מה מתרחש שם , התואר היחיד שאפשר להעניק לדבר הוא " ז'וסטין וייסוריה של הפרה הטובה " , אלא שבמקום דה סאד הסופר הוא הדוד סם מארצות הברית של אמריקה...

למעלה