hadooper, זה אתה???

godknows1

New member
האמת, בסוף הכתבה היה משפט שמצאתי מגעיל במיוחד:

"תיכף יקום הגאון שיציע לי לעבור, נניח, לחיפה או לפתח תקווה. למכור ביוקר, לקנות את אותו המטראז' בחצי המחיר, לסגור בן לילה את המינוס ועוד להישאר עם עודף שאמנם הספרה הראשונה שלו היא 1, אבל אחריה באים עוד שישה אפסים. מה שקראו פעם מיליונר.
אלא שהפתרון הכל כך מתבקש חשבונאית הזה הוא בלתי אפשרי משום בחינה אחרת. בגלל הילדים, שהם כבר גדולים מכדי להתנתק מהסביבה והחברים; בגלל העבודה — שלפחות במקרה שלי מוכרחה להישאר קרובה לעיר; בגלל החברים; ובעיקר בגלל שהאדם הוא באמת תבנית נוף מולדתו, ולמרות שנולדתי בחיפה, הרי שהמולדת הקרובה שלי ב־27 השנים האחרונות היא מרכז תל אביב. כמו בשיר ההוא של ג'טרו טול: אני זקן מכדי להמציא את עצמי מחדש, וצעיר מכדי להפסיק ולהתקיים בסביבה שמשאירה אותי במינוס תמידי."

אז בעצם חוץ מההנחה השגויה שלגור בשכירות ולהשכיר את הדירה שלך זה בלתי אפשרי(ישר למכור ולקנות :/), הוא גם מתלונן על זה שבתור עיתונאי אין לו מספיק כסף לגור במקום כמעט הכי יקר בארץ, פשוט גאונות לשמה.

user32

Well-known member
מנהל
יאמר לזכותו שהוא מודע לעצמו

כלומר, הוא יודע איך הוא נראה מבחוץ, מה מצפים ממנו, מבין שהוא לא באמת עני ושמצבו טוב ואפילו טוב מאוד.
אז ככה הוא מרגיש וזה טור על רגשות. בסוף אם ירצה, יכול לגור באחלה דירה ב"פריפריה" בהרצליה, רמת השרון, רעננה, ראשון, פ"ת או אפילו ר"ג-גבעתיים ועדיין יישאר לו איזה מליון שקל עודף.

בקרב העיתונאים היללנים כל דבר שהוא לא מרכז ת"א לא בא בחשבון. המצחיק הוא שכולם גדלו בחיפה משום מה. אני זוכר את רענן שקד ודנה ספקטור עם טורים כמעט זהים של בכי על דירות בת"א וההוצאות היקרות. אולי אם עיתונאים יגורו בעוד מקומות חוץ מ3-4 רחובות הם יהיו פחות מנותקים והטורים שלהם ידברו יותר אל הקוראים.

godknows1

New member
העניין שמישהו שאין לו "כסף ישן", גם אם יתן אקזיט לא בטוח ש-

יהיה במצב הרבה יותר טוב מאותו עיתונאי יללן... אני מקווה שהם באמת יצאו קצת מתל אביב כי גם אם הוא מודע לעצמו וכמה שאני בעד חופש הביטוי, יש דברים שהם יותר מדי מנקרי עיניים כדי אפילו לכתוב אותם (ואני לגמרי לא בא מרקע של פריפריה או מקנא בו). מצחיק אותי במיוחד שהבנאדם קנה דירה בגרושים בעזרת ההורים שלו, הרוויח הרבה מאד לאותה תקופה ולא הצליח לקנות עוד נכסים כי יש לו חורים בכיסים, נהיה מיליונר בדולרים על חשבון עליית המחירים, ועדיין איכשהו מצליח להתלונן על משהו יוקר המחייה משהו... אוי האירוניה.

hadooper

New member
ישנם אנשים שעבורם גם מרכז תל-אביב היא סוג של פריפריה...

ואכן לדעתי כל מי שביקר אי פעם בערים כמו לונדון, מלבורן, ונקובר, מונטריאול, תל-אביב דווקא לא כזאת קורצת לו... לכן, אני חושב שמה שכולם מחפשים בסופו של דבר הוא להיות קרובים לאזורים עם תעסוקה.

user32

Well-known member
מנהל
יש אנשים שכל כך עפים על עצמם

שגם לונדון, ניו יורק ואמסטרדם לא קורצים להם והם צריכים חללית שתטיס אותם לגקלסיה הרבה יותר מגניבה מכדור הארץ הפרפריאלי.

ת"א נאמרת בנשימה אחת עם הערים המרכזיות בעולם ותיירים אובייקטיביים (כלומר לא ישראלים) יחשיבו אותה לא פחות מהערים שהזכרת. אני חושב שיש מעט מאוד ישראלים היום שלא ביקרו בערים שהזכרת ועוד יותר, יש תושבים בערים שהזכרת שמעדיפים את ת"א (מכיר אישית כמה וכמה כאלה).

godknows1

New member
אני גם מכיר אנשים שמעדיפים את תל אביב. אישית אני מכיר מישהו-

מניו יורק שחושב שתל אביב עיר מגניבה באותה מידה :) (זאת דעתו, ואני מסכים איתו שתל אביב אחת הערים המגניבות שראיתי, בני יורק לא הייתי)

hadooper

New member
זה במידה מסויימת גם עניין של טעם...

&nbsp
אישית, כתושב מרכז ת"א לשעבר, לא מצאתי עניין בה ולכן גם עזבתי בתום חוזה השכירות שלי.
&nbsp
אסור לשכוח שהבניינים מאד ישנים וקיימת מצוקת חניה כה חמורה באזור שאונסת את כל מי שרוצה לגור שם לעבוד רק במיקומים שסביר הזמן להגיע אליהם בתחבורה ציבורית, או רגלית...
&nbsp
אישית, הייתי מעדיף אזורים ספציפיים ברמת-גן ובגבעתיים על-פני מרכז תל-אביב וגם הם לא אטרקטיביים ביחס לערים האחרות שציינתי בחו"ל. יש גם מיקומים ספציפיים אחרים טובים יותר לטעמי בעיר, כמו נווה-שרת (שכונת מגורים ישנה אך קרובה מאד לרמת-החייל) וגם ביצרון (קרובה יחסית לאזור הקריה).

d70

Well-known member
ברור ,תמיד יהיו אנשים
שלא מוכנים לזוז 2 קילומטר לפ"ת ,גבעתיים ,ר"ג,קריית אונו.לצורך כך ממציאים תירוצים כמו "הילדים" וכמה זה "קרוב" לעבודה (אגב הוא סה"כ כותב טורים,כל מה שהוא צריך זה לפטופ וחיבור לאינטרנט).
מה שיפה שאותם אנשים חובבי פוזה,בהינתן ההזדמנות, יזרקו את כל התירוצים לפח כדי לעבור לעיר אחרת בחו"ל, רק כדי שיוכלו לומר שהם גרים ב"ניו יורק" (שלמעשה הם עומדים שעתיים בפקקים וגרים באיזור לא משהו).
אין מה לעשות,לגור בת"א נחשב סמל סטטוס וזה עוזר בעיקר לעשות רושם על אנשים אחרים שלא גרים או מכירים את ת"א,קיים בעיקר אצל צעירים.
אם משהו רוצה להרשים אותיבנוגע למגוריו בת"א ,הוא צריך לרדת איתי לרמת השכונה או הרחוב.יש איזורים בת"א שגורמים לי לרחם על מי שגר שם.

hadooper

New member
בעיניי זה בדיוק ההיפך... מעיד על חוסר אחריות כלכלית ואישית..

אני חושב שאם כבר, הדברים שאני אישית הייתי יכול להסיק על אנשי מקצוע מהתחום שלי שהולכים ושוכרים דירה בתל-אביב:

1. אם הם צעירים חסרי דיור... הייתי מסיק שהם לא יודעים להתנהל כלכלית נכון (כאשר דמי שכירות בדירת שלושה שותפים, יכולים להגיע כיום גם לאזור ה4K), במקום לחסוך ליום סגריר או לרכישת דירת מגורים קבועה בעתיד או בהווה.

2. שכירות כשלעצמה היא בעייתית... אם אתה איש מקצוע רציני ואחראי, אתה לא יכול להרשות לעצמך תרחיש שבו לבעל הדירה שלך קורה מחר איזה אסון שמאלץ אותו לזרוק אותך לרחוב. אתה גם לא יכול להרשות לעצמך להחליף דירה ולעבור בין חוזים אחת לשנה או שנתיים ולהתרוצץ ביניהם, עם כל ההקשעה שכרוכה בכך.

3. שאולי הם מהחבר'ה ה"בליינים"... אבל בתור מנהל פיתוח, חשוב לי שהם יהיו מפוקסים בR&D נונסטופ ב state of mind שלהם, גם מחוץ לשעות העבודה ככל שניתן.

servside

New member
לגבי 2

זה ממש לא מהיום למחר להוציא שוכר מדירה שבבעלותך. להפך - החוק לצידו, וצריך לעבור הרבה מאוד (בדרכים חוקיות) כדי להשיג בכלל צו שאומר שצריך להעיף את השוכר, וגם אז - הוא לא יוצא משם מיד.

choo

Active member
איזה חוסר קשר למציאות

&nbsp
מעסיק לא טורח להתעניין בצורת המגורים של העובדים שלו. לאנשים יש עיסוקים שונים ומשונים וצורת המגורים ומעברי הדירות שמגיעים איתה או לא מגיעים איתה הן רק חלק מאוד קטן ממה שרוגם לאנשים לא להגיע לעבודה.
&nbsp
מעבר לזה, מועסק לוקח ימי חופשה כשהוא צריך לעבוד דירה - וזה לא שונה ממועסק אחר שלוקח ימי חופשה למטרות אחרות - מבחינת המעסיק.
&nbsp
לגבי בליינים או לא - מעסיק רוצה תפוקה, ולא ממש משנה לו איך היא מגיעה. אדם יכול להיות בליין ולספק תפוקה, בליין ולא לספק תפוקה, ממוקד בעבודה ולספק תפוקה, ממוקד בעבודה ולא לספק תפוקה. בסופו של דבר, הוא יימדד על פי התפוקה שלו ולא על פי כיצד היא הופקה.
&nbsp
ושלישית, אין שום בעיה כלכלית בשכירת דירה, ואין תמימות דעים לגבי השאלה האם כלכלי יותר לרכוש דירה או לשכור דירה (או לרכוש דירה במקום אחד ולגור בשכירות במקום אחר).

vinney

Well-known member
מה זה הדבר הזה?

מה זה עניינך מה השיקולים של אנשים איפה לגור? למה אתה חושב שמישהו שעובד 24/7 זה עובד טוב?
&nbsp
אף אחת מהנקודות שלך לא סבירה. למה זה לא סביר לשכור דירה עם שותפים באזור מרכזי ומגוון על חשבון "חסכון" תוך וויתור על חיים חברתיים בגיל צעיר? ממתי שכירות => זריקה לרחוב? אין שום סיבה שמי שגר בשכירות יהיה יותר בסכנה מפינויים ממי שמשלם משכנתא - כל עוד אתה משלם בזמן ולפי החוזה אף אחד לא יפנה אותך. והנקודה האחרונה היא בוודאי סתם הטרלה, כי אם אתה אכן מנהל פיתוח שדורש כזאת התנהגות מעובדיו אז אתה לא מנהל פיתוח טוב ובן אדם חצוף בטירוף.

hadooper

New member
שכחתי לציין שאני לא מצדד בכך...

אני לא מצדד בחוסר מקצועיות שכזה מצד מנהלים בימינו, אבל היא בהחלט קיימת וחשוב לתת לאנשים מושג לגבי איך הם נתפסים מבחוץ. להתגורר במרכז ת"א זה לא "סמל סטטוס", כשזה זולג ממעגל החברים הקרובים אל מעגל הקולגות או המנהלים.

ישנם מנהלים שמודדים את עובדיהם גם על-פי גישתם למקצוע או לחיים ולא רק על-פי תפוקתם הסופית, זאת עובדה. הרי הדברים האלו מותירים רושם מסויים... זה נכון בייחוד לגבי עובדים חדשים בחודשים הראשונים שלהם לתפקיד, שעדיין לא לגמרי הבשילו בו... עבורם יתכן למשל שבסופו של דבר כן יבשילו לתת תפוקה מספקת, אבל עד שזה יקרה הם ייפסלו בגלל עניין הרושם או הגישה.

vinney

Well-known member
שטויות.

אם מישהו מודד תפוקה של מישהו לפי כתובת אז זה בן אדם סתום במיוחד. לא הייתי משנה את מהלך חיי התקין בגלל מישהו סתום בעבודה. הרבה יותר קל לשנות עבודה.

hadooper

New member
לא תמיד אתה יכול לדעת מה "עובר בראשו"...

באופן ככלי, אין ספק שתפוקה סופית היא המדד הרציונלי היחידי של טיב העובד וביצועיו, אבל המציאות מוכיחה שהרבה פעמים יש משקל לגורמים נוספים, למשל כימיה, קליק או גישה נכונה.

h a j b i

New member
מציע לך להיות פחות מקובע

1. היום הרבה שגרים בשכירות הם בעלי דירה, אפילו יותר מאחת
2. אני גר בשכירות ולא משנה איזה אסון יקרה לבעל הדירה, החוזה לא מאפשר אותו להזיז אותי לפני תום התקופה. החלפת דירה כרוכה במשהו כמו 2-3 ימי חופש. אפילו אם זה פעם בשנה, יש לך לפחות 10 ימים ע"יפ חוק (לרוב כפול).
3. הדבר הכי מוזר שאי פעם שמעתי. מי שטוב ייתן הרבה יותר תפוקה כם אם יהיה מפוקס ב R&D גם עשירית מהזמן ממי שלא טוב

h a j b i

New member
תתפלא כמה תיירים מתלהבים מהעיר

כולל כאלה ממדינות מערביות (ארה"ב, קנדה, גרמניה, בריטניה וכו) בדיוק כמו שאנחנו מתלהבים מערים אחרות.
ככה זה, הדשא של השכן וכו...
&nbsp

למעלה