Guns 'n' Roses/Stone Temple Pilots

Rikooo

New member
Guns 'n' Roses/Stone Temple Pilots

אהלן!! חשבתי שאולי יעניין את חלקכם לפחות הדבר הבא (למי שלא יודע עדיין). כל חברי GNR (כן כן...גם ההוא עם התלתלים:) ) והסולן של STP סקוט ווילנד חברו יחד והקימו את Velvert Revolver להקה חדשה דנדשה... החיבור הזה (לפחות לעומת החיבור הראשון שהיה השנה עם הסופרגרופ של Audioslave) נשמע מעולה. קול הבס הגראנג'יוזי של סקוט וחברי גאנז נשמע שילוב מנצח בהחלט. הלהקה הוציאה שני סינגלים עד היום: Set me free Money (Pink floyd Cover) את הסינגל 'Set me free' ניתן למצוא בפסקול הסרט "הענק" שמוקרן בקולנוע. לפני חודשיים הלהקה ערכה את הופעתה הראשונה (6 שירים) לקהל מצומצם. כרגע הלהקה נכנסה להקליט את אלבום הבכורה - שאותו מפיק המפיק האגדי בוב אזרין שהפיק את 'פינק פלויד' ו'קיס'. ברוב אלבומי GNR סלאש כתב את השירים, אך באלבום הזה תהיי שליטה מלאה (כנראה) על כתיבת השירים לסקוט, הסולן החדש. מקווה שהעשרתי אתכם בקצת מידע. נדב.

Chocoholic

New member
אממ... Velvet revolver

מעניין מאוד למה הם בחרו בשתי המילים האלה... אם הם גם נשמעים כשילוב משונה בין שתי הלהקות (לא GNR / STP), קיים סיכוי סביר שאני יאהב אותם!

hells bells

New member
גאנ'ז היו ה-להקה של שנות ה-90

חבל שהתפרקו היה להם מה להציע. אני אוהב אותם.

ערןלוי

New member
ה-להקה של שנות ה 90?!

לא הגזמנו קצת?? אני היחיד פה שחושב שהגאנז לא היו כזאת מציאה? ועוד בשנות ה 90, העשור שנתן לנו את רדיוהד....

hells bells

New member
אני לא הייתי משווה בין רדיו הד

ל-גאנ'ז זה כמו להשוות בין REM למטאליקה. רדיו הם להקה של מבקרים,כל פלוץ שהם מוציאים מיד יש מתפתח טורניר "מי יגמור את ההלל" לא חשוב מה הוציאו תחת ידם. גאנז היו אשכרה גדולים רוק יצירתי הרמוניות, שירה כוחנית ,גיטריסט ענק,שירים יפים מה עוד ניתן לבקש?

ערןלוי

New member
חבל להתווכח על זה

להשוות בין רדיוהד לגאנז נראה לי יותר כמו להשוות בין באך לאנדרו לויד וובר. אבל מה שאתה כותב על זה שהם להקה של מבקרים ועל כל פלוץ שהם מוציאים מתפתח טורניר "מי יגמור את ההלל" מראה בבירור שלא קראת את הביקורות על שלושת האלבומים האחרונים שלהם, שהיו מאוד מגוונות. היו גם הרבה ביקורות שליליות. לא שזה משנה. ואם כל הביקורות היו חיוביות, נניח, זה עושה את הלהקה פחות טובה? זה הגיון די מוזר. אני אגב חושב ששלושתם אלבומים גדולים (ואני לא אכנס להשוואות עם פינק פלויד כי יצלבו אותי פה. מספיק לומר שלדעתי רדיוהד לוקחים), ובוודאי לא "פלוצים", כהגדרתך העדינה. אם כי האהובים עלי ביותר הם השניים שקדמו להם (ok computer ו the bends). אתה כותב "גאנז היו אשכרה גדולים רוק יצירתי הרמוניות, שירה כוחנית ,גיטריסט ענק,שירים יפים מה עוד ניתן לבקש?" עמדתך לגיטימית כמובן. לדעתי הרוק שלהם לא היה יצירתי במיוחד, ההרמוניות שלהם בודאי לא היו משהו לכתוב עליו הביתה, שירה כוחנית לא נראה לי כדבר טוב בהכרח כשלעצמו (ובכלל השירה של אקסל יותר יבבנית מכוחנית), וגם אף פעם לא התלהבתי מהשירים שלהם, או מאיך שהם התעקשו להרוס שירים של אחרים (live and let die, knockin' on heaven's door). הם תמיד נראו לי להקה כזאת של מסיבות כיתה ה' (אולי כי אני הייתי בכיתה ה' באותה תקופה?) אבל זו רק דעתי. היה להם גיטריסט לא רע, זה נכון. אבל לרדיוהד יש גיטריסט יותר טוב (ראה the bends ו ok computer). על טעם ועל ריח...

FrancesFarmer

New member
לעניות דעתי....

Guns N' Roses הם להקת הרוק הטובה ביותר שהייתה בשנות ה90 (וגם קצת לפני...) הם היו הדבר היחיד שהזכיר בזמנו את הלהקות הגדולות של שנות ה-70 וחבל שהם התפרקו.....!! לדעתי גם השוואה בין גאנז לרדיוהד לא רלוונטית בכלל... גם רדיוהד להקה חשובה וטובה אבל אין מה לעשות- גאנז הם הדבר היחיד שהיה מזכיר את הלהקות הגדולות של שנות ה70. ועוד משהו, בקשר ל knockin' on heaven's door ו- live and let die - לדעתי הביצועים של גאנז לשני השירים האלה גובלים בגאונות !! אתה צריך לשמוע את Knockin' on heaven's door בהופעה חייה של גאנז בדיסק Live Era 87-93 כדי להבין על מה אני מדבר.... אלכס.

ערןלוי

New member
הלהקות של שנות ה 70

אני מודה שאף פעם לא הייתי מעריץ גדול של הארינה רוק של הסבנטיז... מהסבנטיז אני אוהב בעיקר את הפאנק (האמריקאי בעיקר)...

חולוני

New member
הקלאש לא רואים ממטר אף להקת פאנק

אמריקאית. (למרות שהראמונס והניו יורק דולס הם אחלה, אבל הקלאש ברמה אחת לפחות מעליהם) לפני שבוע בערך, להקת סרטן השד עשתה להם מחווה במכבי מיוזיק פאקטורי, היה נחמד מאוד (והסולן דפק תסרוקת ג'ו סטראמרית), למרות שבקושי באו אנשים. הם התחילו ב-White Riot וסיימו ב"להיטים" - Should I Stay or Should I Go ו-Rock the Casbah.

ערןלוי

New member
די כבר עם ההשוואות המיותרות האלה.

אתה אוהב יותר את הקלאש? סבבה. יש כאלו שאוהבים יותר פאנק אמריקאי, תכבד את זה. לעצם העניין, אני מודה שאני לא מכיר מספיק את הקלאש וזה חור עצבני בהשכלה. אני אוהב את london calling (השיר), מתעב את rock the casbah ואפאתי ל should i stay or should i go (שאני בכלל לא בטוח שידעתי שהוא שלהם). בכל מקרה מהמעט שאני מכיר אני בהחלט מעדיף את הראמונז וגם את הניו יורק דולז (אם כי הם פרה-פאנק), אבל זה בקלות יכול להשתנות כשאני אקשיב לעוד דברים של הקלאש.

חולוני

New member
תראה..

זה קצת שונה, כי אתה השוות בין 2 להקות מז'אנרים שונים ולא קשורים אחד לשני. לעומת זאת להשוות בין להקות פאנק זה קצת יותר הגיוני. בכל מקרה, "רוק דה קסבה" ו"שוד איי סטיי אור שוד איי גו" הם, כמו שאמרתי, "הלהיטים" שלהם, והם גם מהתקופה המאוחרת שלהם (85, כשהם כבר לא בדיוק בשיאם וקצת לפני הפירוק), והם גם לא מהשירים האהובים עליי שלהם. אם אהבת את השיר London Calling אז תנסה האלבום בעל אותו, שהוא האלבום השלישי שלהם, וגם הכי טוב שלהם לטעמי. כל אחד מהשירים בו הוא קלאסיקה, והוא גם אחד האלבומים הכי מגוונים שאי פעם נוצרו ברוק, אין כמעט סגנון שלא תמצא באלבום - אם זה פאנק נותן בראש, רגאיי, סקא, הארד רוק, וגם קצת רוק'נ'רול ישן וטוב כמו פעם.. זה גם אחד האלבומים האהובים עליי בכל הזמנים. חוץ ממנו, כל מה שהקלאש הוציאו עד האלבום הרביעי והמשולש "סנדיסטה" (שגם הוא מגוון לא פחות מקודמו) פשוט גאוני, ובמיוחד אלבום הבכורה, The Clash, עם שירים כמו I'm So Bored With the U.S.A, White Riot, Career Opportunities, Police & Thieves, London's Burning, Remote Control ו-Janie Jones. להקת הפאנק הטובה בכל הזמנים לטעמי, ועם כל הכבוד לראמונס, שהם ממש אחלה, הקלאש באמת היו גאונים.

חולוני

New member
בעע..תיקון קטן

* את האלבום בעל אותו שם ועוד משהו קטן בקשר לרדיוהד - הקליפ החדש שלהם, Go To Sleep, ממש יפה, למרות שהשיר לא משהו.

ערןלוי

New member
השוואות

"זה קצת שונה, כי אתה השוות בין 2 להקות מז'אנרים שונים ולא קשורים אחד לשני." אתה שוכח שהגבתי למישהו שטען שגאנז היו ה-להקה של שנות ה 90. לא להקת הרוק הכבד וכו' (למרות שאני אפילו לא בטוח שהם ממש רוק כבד אבל זה כבר נושא אחר). חשוב תמיד לשים לב להקשר של הדברים. בכל מקרה ובלי קשר אני חושב שיש לעתים אפשר לקבוע שדבר אחד מז'אנר מסוים טוב מדבר אחר מז'אנר אחר לחלוטין. דוגמא קיצונית - באך ובריטני. או אפילו מתחום אמנות שונה לחלוטין. לדוגמא - שייקספיר ובריטני. אבל זה לא כזה משנה. תזכור שגם בסה"כ מדובר בשתי להקות רוק. ההבדלים אינם עד כדי כך מהותיים שאי אפשר להשוות בכלל. אבל כמו שאמרתי אני בסה"כ הגבתי למישהו אחר, אז... ויש שיטענו שההבדלים בין הפאנק הבריטי שלוקח את עצמו ברצינות תהומית לבין הפאנק האמריקאי דוגמת הראמונז הם משמעותיים לא פחות מההבדלים הסגנוניים בין גאנז לרדיוהד.

חולוני

New member
אממ..

עם כמה שבריטני מלכה והכל, זה לא הוגן להשוות בינה לבין באך, מכיון שבאך עשה אמנות, ובריטני, אממ...לא. ואם הבחור חושב שגאנז היא ה-להקה של שנות ה-90, זכותו, סימן שהוא אוהב יותר רוק כבד מהרוק של רדיוהד, או שהוא אוהב את שניהם, אבל את גאנז יותר. גם זכותו (גם אני, אגב, אוהב את 2 הלהקות). והפאנק הבריטי לוקח את עצמו ברצינות והפאנק האמריקאי לא? הסקס פיסטולס (להקת הפאנק הבריטית הכי מפורסמת) מעולם לא לקחו את עצמם ברצינות, והיו בעצם בדיחה אחת גדולה על חשבון תעשיית המוזיקה. אבל לאף אחד לא היה איכפת, כי הם עשו משהו חדשני ומסעיר, וכולם הלכו אחריהם בעיניים עצומות, עד שאפילו הסולן, ג'וני רוטן, אמר באחת הלהקות, את אחד המשפטים הגדולים שלו - "אתם לא מרגישים שמרמים אתכם?" ואם זה לא מספיק, סיג וישס לא ידע לנגן בכלל! וכשאני אומר "לא ידע לנגן", זה לא "לא ידע לנגן טוב", אלא לא ידע לנגן בכלל! ואם כבר, אז להקות פאנק אמריקאיות אינטילגנטיות כמו ה-Talking Heads ו-Television הן אלו שלקחו את עצמן ברצינות. שלא נדבר על זה שחברי הטוקינג הדס הם בוגרי בית ספר לאמנות.

ערןלוי

New member
רצינות

מעניין. אמרתי שזאת דוגמא קיצונית.... ודאי שזכותו לחשוב שגאנז היא ה-להקה של שנות ה 90! ובאותה מידה זכותי לא להסכים, ולהביע את דעתי השונה! לגבי הסקס פיסטולז: אני מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהם לא לקחו את עצמם ברצינות, אבל הם כן באו מעמדה של כעס (god save the queen). יכול להיות שהוא היה מודע לעצמו ולמעשה בדיחה, אבל זה שונה מאוד מהגישה של הראמונז, שבבירור לא לקחו את עצמם ברצינות. אני מסכים איתך שהסקס פיסטולז היו מגוחכים, אבל השאלה היא אם גם הם חשבו ככה? וסיד וישס היה אידיוט. לגבי television ו talking heads - television היו יותר "רציניים" מהראמונז, אבל אני לא יודע עד כמה הם לקחו את עצמם ברצינות.... אולי. אני מודה שחשבתי בעיקר על הראמונז והניו יורק דולז (פרה פאנק, אבל מאוד דומה) ואולי גם הסטוג'ס.... בכל אופן אני בכלל לא בטוח שהייתי מגדיר את ה talking heads כלהקת פאנק - הם הרבה יותר new wave לדעתי.

חולוני

New member
אממ..

נכון שהסקס פיסטולס באו מעמדה של כעס, אבל זוהי כל מהות הפאנק בבריטניה, בבריטניה הפאנק היה תופעה תרבותית בעקבות המשבר הכלכלי שהיה בבריטניה באותם שנים, ולכן די ברור שלהקות הפאנק מבריטניה יבואו מעמדה של כעס כלפי הממשל. אבל זה עדיין לא אומר שהסקס פיסטולס לקחו את עצמם ברצינות, הם בסה"כ רצו לעשות יותר רעש תקשורתי ממוזיקה (והם גם הצליחו, למרות שאיכשהוא, בטעות, גם המוזיקה הייתה די חדשנית ומסעירה), ואתו רעש הוא גם מה שהוביל למהפכת הפאנק באותם שנים, ולפריצת עוד עשרות להקות פאנק, ביניהם הקלאש. באמריקה, ללהקות כמו הראמונס לא היה על מה למחות, והם רק רצו לעשות קצת כיף ולהתפרע, וזה גם מה שמבדיל בין הפאנק הבריטי לאמריקאי. ונכון, סיד וישס היה אידיוט, וגם לא חכם במיוחד, ולכן הוא גם ה-PUNK המושלם. ולגבי הטוקינג הדס - אמנם מאוחר יותר הם פנו לכיוונים קצת שונים, אבל אלבום הבכורה שלהם, Talking Heads: 77, הוא אלבום פאנק לכל דבר, רק שהוא פאנק יותר רציני ואינטליגנטי מההפאנק של הסקס הפיסטולס.

למעלה