Guns 'n' Roses/Stone Temple Pilots

ערןלוי

New member
פאנק

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי השוני ברקע של הפאנק בארה"ב ובבריטניה. אבל זה הביא לתוצאה מסוימת - כמו שאמרת: "באמריקה, ללהקות כמו הראמונס לא היה על מה למחות, והם רק רצו לעשות קצת כיף ולהתפרע, וזה גם מה שמבדיל בין הפאנק הבריטי לאמריקאי" ולזה בדיוק התכוונתי. וסיד וישס היה לדעתי אידיוט לא במובן החיובי של המילה...

HelterSkelter1

New member
תגובה

"הם בסה"כ רצו לעשות יותר רעש תקשורתי ממוזיקה (והם גם הצליחו, למרות שאיכשהוא, בטעות, גם המוזיקה הייתה די חדשנית ומסעירה)" לא יודע, לקרוא לסקס פיסטולס "מוסיקה חדשנית" זה קצת לא נכון. חשוב להזכיר שהסקס פיסטולס בכלל לא המציאו את הפאנק, וגם אלה שהמציאו את הפאנק בעצם לא המציאו מוסיקה חדשה, אלה בסך הכל פתחו או יצרו ז'אנר חדש, שכל כולו (לדעתי) הוא גימיק, השוני שלו שעומת הרוק ה"רגיל" הוא אסתטי בלבד. אתה בהחלט צודק שהם רצו לעשות רעש תקשורתי יותר ממוזיקה, וזה בעיקר מה שהם עשו... החידוש שלהם היה אסתטי, בצורת ההגשה ובטונים המאפיינים את הז'אנר, לא במוסיקה עצמה.

FrancesFarmer

New member
אתם יכולים להפסיק לדבר עליי בגוף

שלישי....!! אני כאן !!

חולוני

New member
די כבר עם ההשוואות המיותרות האלו.

GN'R היא להקת ההארד רוק/האבי מטאל הכי טובה של סוף האייטיז ותחילת הניינטיז. ורדיוהד היא להקת הבריטפופ הטובה ביותר של שנות ה-90. מיותר להשוות ביניהם. אתה אוהב יותר את רדיוהד? סבבה. יש כאלו שאוהבים יותר GN'R, תכבד את זה.

ערןלוי

New member
אמרתי שאני לא מכבד את זה?

הבעתי את דעתי. למה אתה לא אומר לזה שהגבתי לו לכבד את דעתי? מספיק עם השטויות. ואגב, רדיוהד להקת בריטפופ בערך כמו שקינג קרימזון להקת פאנק.

ערןלוי

New member
אז זהו שלא

איזה עוד להקות בזאנר הבריט פופ היו שעשו מוזיקה דומה? אואזיס?! סוייד?! אפילו לא בלר.

חולוני

New member
גם בלר ואואזיס לא דומים מוזיקלית.

ועדיין שתיהן להקות בריטפופ.

ערןלוי

New member
חלילה...

לא התכוונתי לרמוז שבלר, להקה שאני די אוהב, דומה לאואזיס שאני מתעב. אבל שתי הלהקות - לטוב ולרע - הושפעו מאוד ממוזיקה בריטית משנות ה 60, מלהקות כמו הביטלס והקינקס, וגם מלהקות מאוחרות יותר כמו XTC (אוקיי, במקרה של אואזיס רק הביטלס. יותר נכון, רק הביטלס בחודש ספטמבר 1967). כלומר, בסופו של דבר יש דמיון, ואני לא חושב שהקריטריונים האלה נכונים לגבי רדיוהד של עד ok computer - עכ"פ לא לגבי כל או אפילו רוב השירים שלהם. יתכן שכן לגבי חלקם (high and dry למשל). בכל מקרה אני לא חושב שתמיד ניתן לקטלג סגנונית להקות ביחד עם להקות שקדמו להן או שהן בנות תקופתן. כל הלהקות מושפעות ממה שקדם להן, אבל יש כאלה שהולכות יותר על חיקוי ויש כאלה שהולכות יותר על סינתזה ויצירת משהו חדש, ואז הן בעצם יוצרות ז'אנר חדש בעצמן. כך היה מאז ומתמיד. כך היה עם מוטאון, ספקטור (אוקיי, הם לא היו להקות, אבל אותו רעיון), הביטלס (כמה פעמים), הביץ' בויז (כנ"ל), the who, הדורז, הולווט אנדרגראונד, הלהקה שהתחילה את הפרוג (מי שהיא לא תהיה....קרדיט מפוקפק, למרות שאני די אוהב את קרימזון ואת ג'נטל ג'יינט ועוד כמה דברים) הניו יורק דולז, הסקס פיסטולז, אולי אפילו נירוונה....יש עוד הרבה.... ועד להקות כמו הפליימינג ליפס וכן, גם רדיוהד. לכן אני לא חושב שזה הוגן לקטלג אותם כבריט פופ. אבל האמת שאיך מקטלגים להקה זה באמת לא משנה כל כך. כמו ש XTC הגדולים שרו לפני הרבה שנים - This is Pop.

חולוני

New member
גם אני לא אוהב את אואזיס.

ודי אוהב את בלר. בכל מקרה, נכון שרוב להקות הבריטפופ הושפעו מלהקות כמו הביטלס, הקינקס, XTC, וגם הסמית'ס והסטון רוזס. אבל לא רק. כל להקה הושפעה מלהקה אחרת, וזה די אינדבידואלי, ובייחוד לגבי רדיוהד, שכאמור, לא דומה מוזיקלית לא לאואזיס, לא לבלר, וגם לא לסוויד. ותראה, נכון ש-OK Computer הוא אלבום די מתקדם יחסית לבריטפופ, אבל הוא עדיין אלבום בריטפופ, שזהו בכלל יותר מאפיין תקופתי מאשר סגנוני (בדיוק כמו הגראנג' - שגם שם הלהקות לא דומות אחת לשניה מוזיקלית). אבל אלבום כמו The Bends הוא אלבום בריטפופ די אופייני. וזה נכון שצצו עכשיו כל מיני חקייני רדיוהד כמו מיוז וקולדפליי (כמו שקורה לכל להקה משפיעה), אבל זה עדיין לא אומר שרדיוהד היא לא להקת בריטפופ. ואתה גם אוהב את הפליימינג ליפס? יפה, גם אני.
2 האלבומים האחרונים שלהם פשוט גאוניים.

ערןלוי

New member
בריט-פופ והפליימינג ליפס

אם המאפיין הוא תקופתי, אין על מה להתווכח כי הם אכן פעלו בתקופה מסוימת. אני בכ"ז חושב שהוא סגנוני (גם בגראנג' דוקא יש דמיון מוזיקלי בין להקות שונות...). אני דווקא ציינתי שכל הלהקות הושפעו מלהקות אחרות - אני מסכים איתך לחלוטין בזה. אבל יש כאלה שעשו מזה משהו חדש, ויש כאלה שלא. או לפחות לא באותה מידה. ok computer מתקדם מדי בשביל להיות בריט-פופ, ולגבי the bends - הסכמתי איתך שיש בו שירים שאפשר להגדיר אותם כבריט-פופ (high and dry למשל) אבל יש שירים שהייתי נזהר מלהגדיר אותם כבריט פופ (my iron lung, just ולמעשה רוב השירים באלבום). בכל אופן, אני חושב שהשירים של רדיוהד הם בכמה וכמה רמות מעל כל להקות הבריט-פופ, אבל זה באמת לא קשור להגדרה הסגנונית שלהם. אגב, באמת רמזתי ללהקות כמו קולדפליי, שבנו קריירה מלנסות לחקות את רדיוהד (בצורה לא מוצלחת) כמו שאואזיס עשו לביטלס (לקחת שיר אחד ולמחזר אותו במשך שנים). אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הפליימינג ליפס. אני חושב שגם שני האלבומים שקדמו לשני האחרונים גאוניים - clouds taste metallic וכמובן zaireeka - שזה סיפור לשמוע אותו כי הוא מורכב מארבעה דיסקים שצריך לנגן בו"ז בארבע מערכות שונות....וזה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע... אבל שווה כל רגע (חלק מהשירים יצאו גם במיקס מיוחד שמכיל את כל 4 הדיסקים ביחד על סינגלים של the soft bulletin...)

HelterSkelter1

New member
כרדיט מפוקפק?!

לא יודע, לדעתי זה הכרדיט הכי כרדיטי שאפשר לתת למישהו בעולם הרוק והפופ.

ערןלוי

New member
כמו שכתבתי...

אני דווקא אוהב כמה דברים פרוגיים. הניסוח שלי לא היה מוצלח: זה לא קרדיט מפוקפק, וטוב מאוד שיש פרוג. אבל אני חושב שבאיזשהו שלב בשנות ה 70 הדברים יצאו לחלוטין משליטה והוירטואוזיות של נגנים וכו' נעשתה חשובה יותר מהמוזיקה, וזה נעשה פשוט משעמם...טוב שהPאנק הגיע כשהגיע.

אין פורום פאנק?

חברה, צועקים עלי שאני מפנה לפורומים אחרים אז אני לא אעשה את זה עכשיו, רק רציתי להגיד שעד ההודעה הזו של ערן ממש לא הבנתי על מה אתם מדברים, אני לא חושב שאני כל כך לבד בזה

למעלה