GPS ו-Wi Fi

../images/Emo96.gif

ואני קראתי מאמר ב 1src (אתר שהוא איחוד של שני האתרים הנחשבים ביותר לפאלם: palmOneCity ו ClieSource) שאומר שסוני נפלו כי הם התעקשו על ממוריסטיק ועל עיצוב לא נוח. לא צריך להאמין לכל מה שקוראים באינטרנט. מותר גם לפתח דעה עצמית (ייתכן ושכחתי להוסיף לדעתי סוני קראו את השוק..). נכון ש XBOX מבוסס על חומרה של PC אבל מערכת ההפעלה היא שונה מווינדוס לחלוטין. בארכיטקטורה, בגישה, ב FS, בניהול הזכרון, בהיעדר הרחבות (רג'יסטרי, DLL וכו').

mikeoreli

New member
תראה

עדיין לא קראתי את המאמר שקישרת אליו ואני מודה שאני לא מכיר את האתרים הללו. לגבי BrightHand, זהו אחד האתרים הנחשבים בכל קנה מידה לא רק בפוקט פיסי, אלא כמו שציינתי בכל מה שקשור לHandheld Device כלומר למכשירי כף יד (בתרגום קלוקל
) והרבה מאוד אתרי גאדג'טים מכל העולם מצוטטים אותו. מציע לך גם כן לקרוא שם, הכתובת המלאה היא www.brighthand.com. הסיבות לגבי יציאתה סוני מהשוק המערבי הן כנראה רבות, אם נקח את כל הסיבות ביחד אולי נגיע לסיבה האמיתית. אם ממורי סטיק היה הבעיה הם היו מפסיקים בכלל את ייצור המכשירים עם ממורי סטיק, לגבי עיצוב - עניין של טעם וריח - אחד אוהב, שני שונא. הטענות שאתה ציינת (שוב, עדיין לא קראתי את המאמר עצמו) מראות שסוני עשתה טעות גלובלית, אבל אתה לא מתייחס לזה שהם לא הפסיקו את הפיתוח והמכירות עבור השוק המזרח אסייתי. אם הם היו מפסיקים לחלוטין את ייצור הפאלמים ולצאת לחלוטין מכל השוק בכל העולם הייתי אומר שאתה צודק ב100% אבל היות והם החליטו לסגת "רק" מהשוק המערבי ולהשאר עם השוק המזרחי, זה לא ממש נכון, וזה כנראה מה שמבלבל וגורם להרבה ספקולציות לגבי הסיבות לייצאה. דעה כמו שאתה הצגת גם כן קראתי אך היא ניראתה לי פחות הגיונית, התאוריה שהעלה BrightHand, נשמעת הרבה יותר הגיונית. למעשה בגלל כתבה זו הבנתי למה הכיתוב שאם המכשיר לא פועל כשורה אז להתקשר לקו תמיכה מיועד רק לאמריקאים כאשר קניתי מצלמת וידאו דיגיטלית של סוני. בהתחלה אפילו נעלבתי, למה רק להם מגיע קו תמיכה בחינם
? בסוף הבנתי שזה בגלל שהם רואים את האמריקאים כאנשים לא הכי חכמים
.

תשמע

אני מכיר טוב מאוד את brighthand וקורא שם דרך קבע. אני לא אומר שמה שכתוב ב 1src הוא נכון. סתם שזו פשוט עוד דעה. הוא לא מתייחס רק למומריסטיק אלא בכללי למדיניות ה proprietary של סוני. אם מה שאתה אומר נכון, מדוע לוותר גם על השוק האירופאי? גם הם דבילים כמו האמריקאים? כמעט לכל חברת גאדג'טים יש קו ייצור נפרד לשוק המזרח אסייתי. זה שוק שדורש גיוון הרבה יותר והצרכנים שם מחליפים גאדג'טים בתדירות גבוהה יותר בכל פעם שיוצא דגם חדש. סוני הייתה ידועה בכך שהוציאה קליאה חדש כל חודשיים. לא אני, לא אתה ולא brighthand יודעים באמת למה סוני עשתה מה שעשתה. אנחנו לא יודעים גם למה TH55 (כשעוד נמכר במערב) נמכר באירופה עם BT ובארה"ב בלי או למה קנון מייצרת דגם של 300D בצבע שחור, רק למזרח אסיה. סוני לא טיפשים ואני סומך עליהם שהם הצדיקו בפני עצמם את השיקולים למהלך הזה. מה שאין להתווכח עליו היא העובדה שזו מכה קשה לפאלם, כי עכשיו אין מי שיגרור את הטכנולוגיה הפאלמית לתחומים חדשים.

mikeoreli

New member
צודק. ויש לי סברה לגבי הBT

שוק הפלאפונים בארה"ב הוא הרבה יותר חלש מאשר באירופה. כך גם העניין עם הBT. באירופה הוא הרבה יותר מפותח מאשר בארה"ב, שם מעדיפים WIFI. עשו גם כתבה לפני זמן מה והאמת רא ושאמריראים מעדיפים שיפורים אחרים מאשר BT במכשירים שלהם. זה לא נדיר בפוקט פיסי שיש דגמים למשל עבור שוק אירופאי שכולל רק BT או רק עבור השוק האמריקאי שכולל רק WIFI (ע"ע טושיבה E800). לגבי השוק המזרח אסייתי. זהו שוק שונה לגמרי עם תרבות שונה. קראתי את המאמר ואני מקבל את כל מה שהוא ציין שם ומסכים איתו. הקטע הוא שהכתבה היא מה1.6 ומאז עלו עוד כמה ספקולציות ונתונים נוספים שסוני לא נוטשת את שוק הפאלם, אלא נוטשת את שוק הפאלם המערבי. כנראה שהם ראו שכדאי להם לוותר על כל השוק המערבי, אני לא ממש יודע. בכל זאת, זה די מעציב ומאכזב שהם יוצאים מהשוק. חבל...

למעלה