GASGAS חדש בארץ?

DAN TAL

New member
באופנוע שלך,43 סמ"ק,זה ההבדל בין כמות השמן

הסטנדרטית למינימלית.
כאשר ההשפעה על עבודת הבולם היא לינארית בהתאם לכמות.
בבולמים עם תא סגור,אין אפשרות לבדוק מה כמות השמן שיש בבולם,אלא אם אתה מוציא וממלא מחדש.
בבולמי קארטריג' (הפוכים ורגילים),אפשר למדוד גובה ולהוסיף עפ"י המימצא.

כלומר,גם אם בדיוק עכשיו סיימת להחליף שמן בבולמים,יצאת לרכיבה והבולמים עבדו כשהם מזיעים\נוזלים את כל הרכיבה,תאלץ לפרק בולם,להוציא את כל השמן החוצה ולהכניס מחדש.
וחשוב מאוד,לרשום מה הייתה כמות השמן בעת ההחלפה הקודמת,כך שגם בבולם שלא נפרץ תהיה אותה כמות.
שאם לא תדע,תיאלץ להוציא את השמן משניהם ולמלא מחדש.

אבל שוב,מה זה כל הפעולה הזו,משהתרגלנו כבר להחליף שרשרת טיימינג כל 5K,ק"מ.

וכך,בלי ששמנו לב,תחזוקת אופנועי המרוץ המודרנים האלו (על כל המשתמע), על ההובי הזה.
גם בכסף וגם בזמן

MexMex

New member
43 סמ"ק זו אם-אמה של הנזילות.

שלולית שמן אמיתית. בדרך כלל מדובר בהרבה פחות מזה, ואחרי שהיתה לי פריצה יחסית רצינית (שממש רואים שמן מצטבר בתחתית המזלג), מדדתי את גובה השמן לפני שרוקנתי את הבולם.

בבולם הספציפי הזה ידעתי בדיוק מה היה הגובה כי כמה שבועות לפני כן פתחתי כדי לשנות.

ההבדל היה 2 מ"מ בודדים, ובהחלט יכולה להיות כטעות מדידה בכלל. הכמות שנוזלת ממש ממש קטנה בד"כ.

בנוסף, פציעה אמיתית של המחזיר היא די נדירה מסתבר. רוב הנזילות נגרמות בגלל חתיכת משהו שנכנסה מתחת למחזיר. ה"סיל דוקטור" (או כל פתרון אחר, פחות נוח) נכנס בקלות, מנקה את החתיכה ונגמר הסיפור.
את הימהה שקניתי עם בולמים נוזלים (ואני בטוח שהם נזלו כבר הרבה זמן, מאחר והבעלים שלהם בשנה האחרונה בכלל לא הבין שמשהו לא תקין שם), רגע לפני הפתיחה ולצורך הניסוי, העברתי את הדוקטור. חיש קל הנזילה נעלמה...

ומנסיון אישי, מזלגות הפוכים מאז שהומצאו, אלפי שעות רכיבה בתנאי בוץ אמיתיים, שדורשים שטיפה כל סוף שבוע, 2 פריצות עד עכשיו (טפו-טפו-טפו).

DAN TAL

New member
"כאשר ההשפעה על עבודת הבולם היא לינארית בהתאם

זה מה שכתבתי.
אם תרצה,אעלה טבלת השפעת כמות שמן על עבודת בולם TC. .

כשאני מחליף שמן בבולמים עם שני תאים,אני מקפיד בתא התחתון גם על 5CC.

בתא העליון אגב,אין בעיה.כמות השמן נקבעת ע"י הבולם בעצמו.(אם מבצעים את כל התהליך נכון).

MexMex

New member
אשמח לראות את הטבלה

אז אתה אומר שבבולם תא פתוח, בעיית הנזילות היא פחות אקוטית בהרבה?

חייב לציין שאינני מכיר בולמי תא סגור היטב ומעולם לא עבדתי על אחד שכזה.

amitexc

New member
זאת דיאגרמת: כמה שמן נשאר כתלות בזמן

ממש משועממים שם בהונדה (או שזה בכללKYB SSS ?!)
הם גם טרחו לעשות את זה בטווח טמפ' מסויים

DAN TAL

New member
שמע,בחיפוש ראשוני לא מוצא את הדיאגרמה הזו.

הייתי בטוח שראיתי אותה בספרים של ה CRFים.אבל אחפש כי זה מענין.

בכל מקרה,בבולמי ה TWIN CHAMBER של שואה ,כמות השמן בתא הפתוח,כלומר השמן שנמצא בתחתית הבולם,חשובה מאוד ואסור לזייף איתה.
כפי שכתבתי,אני מקפיד גם על 5 CC.

בתא הסגור,(העליון),מתחילים עם עודף שמן ופעולת הסגירה של השסתום (המכסה של הבולם),גורמת לדחיקה החוצה של עודפי שמן וכך נקבעת בעצם הכמות הנכונה.(צריך בסוף לבצע גם פעולת סגירה של כל המחסנית מוץ לבולם טרם ההרכבה,כדי לדחוק החוצה את עודפי השמן,אבל זה כבר ממש להכנס לעצם התהליך).

a c t i v e X

New member
לא כזה יתרון גדול, יש עדיפות בעמידות זה כן

בולמים הפוכים דורשים יותר תשומת לב וניקוי בעיקר ברכיבות בוץ, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו. אפשר להרכיב גם גרביים שעוזריות מאוד
מצד שני, הם ברמה גבוהה הרבה יותר. ההשקעה של היצרנים בפיתוח של בולמים הפוכים היא בערך 15 שנה קדימה מהבולמים הקונבנציונלים, וזה יותר חשוב לרוב הרוכבים

ה ט ו ח ן

New member
לגבי השורה האחרונה שלך, אני דווקא הייתי מהמר

שאת כל הפיתוח שבוצע ב 15 שנים האחרונות, ניתן ליישם באופן מיידי בבולמים קונבנציונלים. יתרה מכך, פעם קראתי שדווקא בולם קונבנציונלי ייתן הרגשה יותר 'פלאשית'.

וגם לא ממש ברור לי, מה יעזור ניקוי אחרי רכיבת בוץ ? אם הבוץ כבר מתקשה (נניח באיזו עצירת שיעור חברה), אז הוא כבר יגרום לנזילה/הזעה. עוד חסרון של ההפוכים, לפחות טרום עידן המגנים הסגורים, זה הפגיעות של החלק הכסוף. אחרי שהוא חוטף שריטה, הוא פוצע את המחזיר ואז כבר שום ניקוי לא יעזור - חייבים להחליף ...

הבולמים הפוכים זו דוגמה קלאסית למוצר שדחפו לנו 'בכוח', ושלמעשה הוא פחות טוב לרוב המכריע של רוכבי השטח. לא אתה ולא אף אחד שרוכב איתך, יתקל בבעיה אותה באו הבולמים ההפוכים לפתור, והיא התעוותות הבולם בפניות ו/או בבלימות חריפות. האופנועים האירופאים באים READY-TO-RACE, ולכן הם מיושרים לדרישות האלופים. היפנים, כנראה מטעמי חיסכון, מעדיפים שהבולם יהיה כמה שיותר 'קרוב' לדגמי ה MX.

MexMex

New member
לא מסכים בכלל

א' - אם כל עצירה ובוץ שיתייבש יגרמו למחזירים להתפוצץ, הייתי מחליף כל שבוע במשך 8 חודשים. 8 חודשים אצלנו רוכבים בבוץ, 8 חודשים שוטפים את האופנוע כל רכיבה כי אין ברירה. ולא נוזלים לנו בולמים על ימין ועל שמאל.

ב' - כל מי שרוכב ספיישילים / מוטוקרוס /סופרמוטו (או סתם רוכב שאוהב לבלום כמו שצריך) מרגיש יופי טופי מזלג רגיל מתעוות בבלימה בכניסה לפניות.

זאת ועוד : את הבולם שעל האופנוע של אקטיב

התחילו לפתח בסוף שנות ה90 עת הונדה ניסתה לפצות על קשיחות שלדות האלומיניום לפני שהיא למדה לייצר אותן כמו שצריך.
הם לא השתנו מהותית מאז.
אין שום פער בשנות הפיתוח. כבר באותן שנים פיתחו את הבולמים הקונבנציונלים של הXR650R שניצח איתם את הבאחה (איזה מרוץ יותר טובעני מהמתלים יש בעולם?) 7 שנים ברציפות.

a c t i v e X

New member
הבולם שעל האופנוע שלך הוא משנות ה80

ככה שה15 שנה הפרש, עדיין קיים

מי דיבר על האופנוע שלי? גם הבולמים שבXR650R

הם משנות ה80?
כי אם כן אז כנראה שמה שהיה לשנות ה80 להציע יותר טוב ממה שיש לשנת 2007 להציע.
בקיצור - לא הצליח לך הפעם.

DAN TAL

New member
במה הוא שונה מהטכנולוגיה שהייתה בבולמים

של ה WR 2007 שהיה לך?

a c t i v e X

New member
לא יודע. אני רק יודע לגבי התחושה שלהם.

במקרה יצא לי לרכב על כזה XR250R 2004 במצב חדש בדיוק כשקיבלתי את הWR 2007.
גם אני וגם הבעלים של הXR הסכמנו שהXR פלייבייק סמרטוטי ורופס לעומת הימאהה שהיה "אמיתי". נכון שזה לא רק הבולמים הקדמיים במשוואה, אבל זה לא שהם הבריקו שם לעומת שאר ערימת הספגטי המבושל מדי
בעוד שהבעלים של הXR התבאס שלא קנה ימאהה כזה וחלאס, לי לא היו חרטות שלא הלכתי על כזה XR (מעבר לעניין הכלכלי והחוקיות, שניהם היו לטובת הימאהה)

למעלה