GASGAS חדש בארץ?

ikelner

New member
אני על אופנועי שטח מ 91

עד 95 על אופנועים עם גרמושקות, שמהג'יפה שנכנס דרך חורי הנשימה של הגרמושקות סבלתי לא מעט מנזילות. אמנם לא כאלו קריטיות, שכן המזלג גם ככה לא עשה איזה עבודת שיכוך מורגשת, אבל במזלג קונבנציונלי תמיד איכשהו ג'יפה מתיישבת על המחזירים ובסוף זה מגיע פנימה.
מ 95 עד היום על אופנועים עם מזלגות הפוכים - נזילה אחת לפני שנה אחרי המירוץ בוץ ה"נוראי". במזלג הפוך רק תדאג שלא יתייבש בוץ על החלק הטלסקופי, וסביר להניח שאם אין פגיעה פיזית בברזל, נזילות לא יהיו.
כשאני קורא את מה שאתה כותב, זה נשמע איכשהו הגיוני. אבל לפי הנסיון האישי שלי, לפחות במחלקת הבולמים, מצדדי ה"אולדסקול" יכולים להרים דגל לבן.

פ ו כ י

New member
+1

אני אדון קלנר, רוכב על אופנועי שטח מ96' סה"כ.

על חלקם רכבתי אלפי שעות.
לכולם היו בולמים קונבנציונלים.
כולם היו ישנים.
מעולם לא נפרץ לי בולם. מעולם.

מה זה אומר? כלום. כשאני קובע עובדה אני קובע אותה על סמך שעות העבודה שלי במוסך שם אפשר לדבר על סטטיסטיקה. על דוגמאות ספציפיות ואישיות אין שום דרך לקבוע כלום.

מצטרף למחאה נגד חתול

CRF בן 7 פריצה אחת.
הכל תלוי אם מנקים , בכל אופן גם אם היו נפרצים בולמים אחת לחצי שנה באופנועים מודרנים , זה מחיר קטן לעומת הספגטי בולונז בXRים למיניהם

יש יותר עובדה מזה ? זה באמת מה שקרה,יתרה מזה

אתה רוכב על קונבנציונלים בשנים האחרונות ואני ההיפך,אני גם חושב שהחלפתי יותר אופנועים ממך אז המדגם,אם בסטטיסטיקה עסקינן,יותר ממייצג.

ההבדל הוא שאני עבדתי במכונאות טיפ-טיפה

יותר ממך ואני יכול לספור את הפעמים שהחלפתי מחז"שים בבולמים רגילים אבל לא יכול לספור את אלה שהחלפתי בהפוכים.

שוב...אני לא מתוכח עם עובדות כמו שעות המוסך

שלך או הרגישות של בולמים הפוכים לעומת קונבנציונלים,אני פשוט אומר שזה ממש לא פעם בשבועיים,גם לא בחורף.

a c t i v e X

New member
אולי זה כי לרוב הכלים היום בשטח יש בולמים

הפוכים?

כמה קיבלת בסטטיסטיקה? העתקת?

נגיד 95% עם בולם הפוך. אחוז פריצות של 50% בשנה (כלומר כל לכל אופנוע נפרץ פעם בשנתיים)
ככה שללא ספק תראה שיש המון בולמים הפוכים שנפרצים...

ידעתי שמישהו יעלה את זה.

אז זהו - שחלק גדול מאוד מהלקוחות במוסכים שבהם עבדתי היו בעליהם של XRים, DRים, XTים וחבריהם.
אני מעריך שמבחינת כמויות האופנועים שנגעתי בהם בחיי מדובר ב50/50.

ואת הקורס בסטטיסטיקה עברתי כי היתה לי מרצה בחסד.

ופתרון מהיר לטיפול בנזילה בCRF,שהשכיח את הכל:

הדוקטור...

27$ בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ,138 ש"ח בארץ הממגבלות הבלתי אפשריות (דלב).

ברור שחשוב,השאלה מתי הנזילה מתחילה להשפיע ?

מכמה סמ"ק .
לי לא זכור שכל מי שהיתה לו נזילה טס להוסיף שמן,אני עוד לא חזרתי לרכב אבל אני אבדוק את זה בכל מקרה.

אין לי מושג מכמה סמ"ק זה מתחיל להשפיע

ובדיוק בגלל זה כשיש נזילה אני חושב שלא צריכה להיות שאלה - צריך לשפץ בולם.
גם אין לאף אחד מושג מכמה סמ"ק זה מתחיל להיות קריטי וגם אין לך שום אפשרות למדוד כמה סמ"ק ברחו לך החוצה.

הSEAL DOCTOR מבחינתי הוא סוג של פיתרון חירום לטיולים ארוכים או למרוצים ולא פתרון למוסך בבית.
בבית כשנפרץ בולם מחליפים מחזשים ושמן.

ה ט ו ח ן

New member
הנזילות שנגרמות מבוץ, הן יותר בגדר 'הזעות

קלות'. אם דחפת משהו פנימה (המכשיר הנ"ל, או פילם בעבר), וזה פתר את הבעיה, אין ממה לדאוג.

אני עשיתי ככה פעמים רבות, ולא ממש הרגשתי משהו שונה בהתנהגות הבולם.

למעלה