GASGAS חדש בארץ?

menyb

New member
GASGAS חדש בארץ?

מישהו יכול לשפוך אור בנושא?

האם זה באמת מתחרה לWR250R ? למה בולמים לא הפוכים ???
מה יהיה המחיר אחרי החדירה?
מעניין...

לבולמים קונבנציונלים יש ייתרון אחד גדול :

הם נפרצים אחת לעשור בקושי. וזה בניגוד לבולמים הפוכים שנפרצים פעמיים בשבוע.
אין הרבה חוכמות, הגרמושקות עושות עבודה שבבולמים הפוכים אין מה שיעשה.

כRובי

New member
עכשיו זה הגיוני! (
)

ברור לכל בר-דעת, גם לך כרוב, שכתבתי פעמיים

בשבוע כמטבע לשון. לא ב-א-מ-ת התכוונתי שפעמיים בשבוע בולמים הפוכים נפרצים.

לא על ה-כ-ל צריך להתווכח. בולמים הפוכים נפרצים יותר מרגילים וזאת עובדה ברורה לגמרי. אין פה קשר ליצרן, למותג, לצבע לטעם.
סתם עובדה יבשה שאין שום סיבה וצורך להתווכח עליה.

כRובי

New member
אני בעלים של אופנועי סופרמוטו ושטח

בעלי בולם הפוך משנת 2003 ועד היום ברציפות. 2 פריצות בלבד עד היום, רק אחת מהן באופנוע שטח. אני מכיר עוד עשרות רוכבים בעלי וותק רכיבה מצטבר של מאות שנים שזוכרים בע"פ את הפעם הבודדת שזה קרה להם, כולל מיקום מדויק ומתי, רק בגלל שזה כל כך נדיר. על איזו "עובדה ברורה" אתה מדבר?

יכול מאוד שזה עוד יותר נדיר באופנועים בעלי גרמושקות, אבל מפה ועד להגדיר את הבולמים ההפוכים כמשהו שקורה להם "פעמיים בשבוע" כשזה בעצם קורה בתדירות של פחות מפעם בשלוש שנים, הדרך עוד ארוכה...

הוא לא החליף אצלך אופנוע כל שנה?

ועוד עם בולמים הפוכים!

בקיצור כרגיל חתול בלבול בלבולי ביצים בולמים נפרצים

וואלה נשויימה, דוגמא כל כך מדעית אפילו

המרצה שלי לסטטיסטיקה בזמנו לא ידעה לתת.
ממש מינה צמח.

DAN TAL

New member
כרובי.כאחד שמחליף לאלה שנפרצים להם הבולמים

גם בשנים ההם עם הרגילים וגם בשנים האלו עם ההפוכים,אני יכול לקבוע בודאות,שבולמים הפוכים הרבה יותר רגישים.
כמה? לא ממש ספרתי.
אבל העובדה היא שהם רגישים יותר.

זה מסתדר היטב עם המבנה שלהם.

בוץ שמתקשה על צינור הבולם כמו 'שפריץ' על קיר,,פוצע מחזיר שמן,ברגע שהמחזיר עובר עליו.
לא יעזור לך איך שתהפוך את זה.

חלקי אבק ובוץ שנתפסים בין שפתי המחזיר,גם כן יגרמו לנזילה-הזעה.

צריך לאחר כל רכיבת בוץ,לשטוף טוב את צינורות הבולם ולנגב אותם, עם סמרטוט לפני האחסנה השבועית.
אחרת בפעם הבאה שתוריד את האופנוע מהג'ק המרכזי,עליו הוא שהה כל השבוע והבולם יעבור על הבוץ הקשה....

תחזוקה מציקה משהו...

חוץ מזה,בבולם הפוך הצינור החשוף,נמצא קרוב יותר לכל מה שהשטח מציע.
סלעים שפיצים ,חלקים שפיצים של אופנועים חברים צפופים וכו'.כשאתה דוחף את הגלגל למקומות רעים,או נופל אליהם,יש סיכוי גבוה יותר שהוא יפגע בהפוך מאשר ברגיל.

לבולמים ההפוכים יש יתרונות,אבל צריך גם לזכור את החסרונות שלהם.

מצד שני,התרגלנו להחליף שמן כל 1000 ק"מ ולחשוב ש 10K ק"מ זה כניסה לאיזור הסכנה של אופנוע,אז נתרגש ממחזיר שמן דולף?

לי יש XR שעבד עם המחזשי"ם המקוריים 15 שנים לפני שסתם החלפתי אותם כששיפצתי את הבולם...יש לך עם מה להשוות?

מיכהWR

New member
כל שנה שנתיים, לא יעזור כלום

ואני שוטף כל רכיבה.
אגב למה צריך לנגב? כיתמי מים גם משפיעים?

enigo

New member
יש הבדל גדול בין פעם בשנה לפעמיים בשבוע

הראשון הוא תחזוקה ברמה שלא מציקה, השני הופך את הפריט ללא שימושי.
אגב, גם אצלי מדובר בקצב פריצות הרבה יותר נמוך מאשר פעם בשנה, אבל זה לא מהותי לדיון.

מהות הדיון? לדיון הזה אין מהות. הבהרתי אע"פ

שהיה ברור מלכתחילה שה"פעמיים בשבוע" היה מטבע לשון ולא עובדה מדעית. בערך כמו שאומרים לחבר "התקשרתי מיליון פעם ואתה לא עונה!".

חשבתי לתומי שהגולשים פה לא עד כדי כך דבילים, אבל כנראה שטעיתי.

enigo

New member
חתולי, כשאתה אומר "מליון פעם" הכוונה היא

להמון פעמים. כשאתה אומר "פעמיים בשבוע" המשמעות היא "כל הזמן" או "על בסיס קבוע". זה לא המצב בנוגע לנזילות שמן ממזלגות הפוכים. בדיוק כמו שלא צריך להחליף רצועות טיימינג "פעמיים בשבוע" - למרות שהן פחות עמידות משרשראות תזמון (במכוניות. באופנועים משום מה גם שרשראות נגמרות מהר).
הנימה של הפוסט שלך היתה "מזלגות הפוכים זה דבר לא אמין" - וזה שונה מאוד מ"מזלג הפוך הוא פחות אמין/עמיד ממזלג רגיל". המחאה כאן היא על רוח הדברים, לא על האם מדובר על פעמיים בשבוע או פעם בשבוע.
אז בא נשאיר את שמות התואר למקומות ראויים יותר - למשל על דיון על קטמ נגד הונדה או משהו בסגנון.
ואשאל אותך משהו אחר - אותך לא מדליק הרעיון שיהיה אפשר לקנות בארץ דו"ש קרבי - ולא משנה עם איזה מזלג - ב-35,000 שקל? פעם אחרונה שאני זוכר משהו בסגנון היתה לפני חמש עשרה שנה, עם ה-DR350 המזדקן!

טוב, אז אחרי שהבנו אחד את השני - מאוד מעניין.

הקונספט של האופנוע הזה הוא נפלא. הוא צעד יפה בכיוון הנכון מצד גאסגאס.
לצעד הזה יש רק חיסרון אחד בולט - אופנוע כזה אמור להיות אמין ועמיד.
כשיצרן כמו גאסגאס מייצר אופנוע כזה הוא לפעמים מתבלבל ומוזיל את האופנוע ע"י ייצור אופנוע עם מכלולים לא איכותיים במקום מכלולים איכותיים אבל פשוטים ויש הבדל גדול.
אפשר לייצר אופנוע זול עם מכלולים פשוטים אבל איכותיים.
טעות לייצר אופנוע זול עם מכלולים לא איכותיים.

אני חושד באופנוע הזה שמורכבים בו רכיבים לא איכותיים - אע"פ שאני לא יודע עליו הרבה.

קרבורטור דלאורטו זו דוגמא לרכיב שאני לא רוצה על אופנוע בבעלותי.
בולמים פשוטים ונטולי בושינגים של פאיולי זו דוגמא נוספת.

בקיצור - אם יצרן יפני היה בונה אופנוע כזה הייתי הרבה יותר שמח.
כשהיצרן הוא גאסגאס אני תולה בזה הרבה פחות תקוות.

enigo

New member
או... זו כבר אמירה הרבה יותר מעניינת, שאפשר

לפנות עליה דיון. לא איתי - אני לא יודע כלום על הבולמים של פאיולי - אבל באופן כללי.
עכשיו נשאר לראות איך זה עובד כחדש ואיך זה שורד כמשומש. לגבי הראשון אני מאמין שכתבות המבחן שיגיעו בקרוב יוכלו לעזור.

a c t i v e X

New member
ד"א, לזכרוני ב620 שלך (שלי לשעבר) יש דלאורטו

אחד הרכיבים שלא עשו לי שום צרות במשך 6 שנים. אבל בעצם כמעט שום דבר לא עשה לי צרות ב620 הזה, אולי חוץ מהכבל ספידומטר שנטה להיקרע כל שנה והכבל קלאץ' שנקרע 3 פעמים בשנה כמו שעון

למעלה