Gaggia Pure שאלות

ys12ys

New member
Gaggia Pure שאלות

שלום לכולם. מספר שאלות: 1. יודע שעדיף לקנות מטחנה ולטחון בבית. בנתיים אני קונה בעיקר באר-קפה אבל גם בג'ו. איזה דרגת טחינה מומלצת למכונה הזאת? 2. יש לי בעיה עם המכונה. אנחנו שותים בעיקר הפוך. מה שקורה זה שאחרי שאני מכין את האספרסו, ומדליק את הכפתור לקיטור של ההקצפה, מתחילה נזילה מהמקום בו יוצא הקפה. וחוץ מזה, אם אני מוציא את הידית של הקפה, היא מלאה מים עדיין. מכירים? אולי אני עושה משהו לא נכון? יש איזה סרטון אולי ביו-טיוב שמישהו העלה מה השלבים להכנת הפוך טוב במכונה הזאת? 3. איך מומלץ לתחזק ולנקות אותה תודה רבה

תשובות...

1. דרגת טחינה שמתאימה למכונות אספרסו ובמידה ויש למכונה סלסלות פרפקט קרמה עם מעקב זרימה/מגביר קרמה טחינה באמצע בין מקינטה לאספרסו 2. תעשה טיפול אבנית למכונה שלך אחת לחודשיים ולא תהייה לך נזילה משם! ובכלל סדר הפעולות עדיף שיהיה הפוך קודם הקצפה ולאחר מכן חליטה! 3.תופעת העוגיה הרטובה אופיינית למכונה הספציפית הזו ואינה תקלה, אין בעייה באופי ההפעלה שלך. 4. בחוברת הוראות ההפעלה של המכונה יש הוראות תחזוקה ברורות, תצא קצת מאיזור הנוחות ה"ישראלי" שאומר אני יודע הכל ואם משו לא מסתדר לי אז אני אשאל, תקדיש לחוברת הזו 4 דקות מחייך . ואם כבר שאלת, שימוש במים מסונני בריטה או התקנה של פילטר בריטה תואם למכונתך(קיים במלאי), טיפול אבנית בעזרת חומר ניקוי אבנית של גאג'יה אחת לחודש במידה ואינך מסנן מים או אחת לשלושה במידה וכן, הסרה של רשתית בראש החליטה אחת לחודש וניקוי הרשתית במסיר שומנים ביולוגי עדין והברשתה בכדי שהחרירים הקטנים שבה לא יסתמו משארי קפה, שומני קפה ורסיסי אבנית.

ys12ys

New member
תודה רבה!! ועוד שאלה קטנה..

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה, המפורטת והעניינית. אם סדר הפעולות הפוך, אני יכול מיד בסיום ההקצפה לחלוט? או לחכות איזה פרק זמן להתייצבות הטמפרטורה? אני משתמש רק במים מסונני בריטה. אני מקווה שניקוי אכן יפתור את בעיית הנזילה. איפה ניתן לקנות חומר ניקוי אבנית של גאגיה? ולסיום.. קצת הפריעה לי נימת ביקורת, כי קראתי בעיון את חוברת הוראות ההפעלה. בסך הכל רציתי לקבל אינפורמציה ודעה נוספת ממי שכנראה נתקל בבעיות דומות ואיך הוא התמודד איתן. אבל יחד עם זאת מאד מעריך את התשובה. שוב תודה רבה.

סדר פעולות....

1 לחץ על לחצן הקיטור, המתן כ25-30 שניות, ע"פ הוראות היצרן ההמלצה היא לחכות שנורת הבקרה תדלק, מנסיוני, אם מחכים שנורת הבקרה תדלק ותפתח את הברז, לחץ הקיטור ירד ועד שהטרמוסטט יחליט שהגיע הזמן להמשיך לחמם הלחץ יהיה נמוך ולא מספק ועל כן, לא ממליץ לחכות להדלקות הנורה. 2. שחרר מעט לחץ עם מים עודפים לכלי קיבול, לאחר מכן קח את כד ההקצפה והתחל להקציף. אם המים העודפים ידללו את החלב, ההקצפה תהייה "סבונית " ולא תוכל להגיע למרקם דק וקטיפתי כמו שהיית רוצה. 3. לאחר שסיימת להקציף פתח את ברז ההקצפה והפעל את המשאבה בשביל לדחוף את הקיטור החוצה, ברגע שתחילו לצאת מים מצינורית ההקצפה הפסק משאבה, סגור הרז, הרכב ידית חליטה והכן את מנת הקפה, אם לא תשחרר את עודפי הקיטור, הקפה יקבל המון קיטור חם שישרוף אותו! 4. נוזל ניקוי אבנית של גאג'יה ניתן להסיג ב"קופילאב" הכרמל 21/רבי מאיר 42, שם גם המעבדה המוסמכת של גאג'יה בת"א. 5. כל מה שכתבתי לך בפוסט הקודם כתוב בהוראות! 6. אני טיפוס ביקורתי, תודה בזה קצת נבחתי עליך ורצת לקרוא ת'הוראות
(וגם לקחת ברצינות את מה שכתבתי).

eranra

New member
האם גם באבולושן עדיף להקציף לפני החליטה?

והאם אחרי ההקצפה לשחרר קיטור רק מצינור ההקצפה ? אין צורך לשחרר מים רותחים גם מהראש? (לפני שמרכיבים את ידית החליטה עם הקפה) ושאלה נוספת-מדוע צינור ההקצפה מטפטף מים בתהליך החליטה? תודה ערן

אין צורך מראש החליטה...

כי גובה מפלס המים בתוך הדוד שממנו יוצאים המים לראש, נמוך ממוצא המים שעוברים להקצפה ולכן חסר טעם, גם באבולושן סדר הפעולות זה יהיה נכון אם כי בניגוד לאבולושן, בה גופי החימום חיצוניים ואינם נוגעים במים אלא יצוקים לתוך גוף הדוד מבחוץ, גוף החימום בפיור טבול במים כמו כף חשמלית, אם מפלס המים בפיור/קולור ירד מתחת לגובה מסויים, גוף החימום עשוי להשאר חשוף וכתוצאה מכך להנזק ולהשרף! לגבי טפטוף מצנורית ההקצפה, מתי לאחרונה עשית ניקוי אבנית?

eranra

New member
המשך שאלה...

עד עכשיו, כשנתיים, חלטתי את הקפה ורק בשלב השני הקצפתי (כך היו ההוראות בפורום...) כשגמרתי להקציף, ניקיתי את הצינור משאריות החלב הפעלתי את המשאבה ופתחתי את ברז ההקצפה כדי להוציא עודפי חלב מהצינור סגרתי את ברז ההקצפה והורדתי מים מהראש כדי לשטוף אותו משאריות קפה+ניקיתי אותו - בשטיפת הראש יוצאים מים בלחץ +ממש רותחים (אחרי ההקצפה מאוד חם שם בדוד...) לכן חשבתי שצריך להוציא מים-קיטור גם מהראש ולא רק מצינור ההקצפה אם רוצים לחלוט אחרי ההקצפה ולא לשרוף את הקפה... מה דעתך? ערן

arnonsn

New member
ניתן לשחרר לחץ גם מהראש וגם מהצינורית

העיניין הוא שלפעמים מצטבר לחץ רב במכונה ואם תפתח את הראש אז כל הקפה יתפזר לך על השיש, לכן לפתוח בזהירות. בנוסף אני חוזר קודם חליטה ואח"כ הקצפה, אחרת ההקצפה עומדת והכל מתקשה. לך גם תסתכל בכל בית קפה(ארקפה,ג'ו) ותראה שקודם חליטה אח"כ הקצפה.

הרשה לי לחלוק על דעתך.

בוא נשים את עניין קודם חליטה ואחר כך הקצפה מהצד הטכני ואיכות הקפה, לאומת קודם הקצפה ואחר כך חליטה... בדיוק על אותו משקל של קודם חליטה, הקפה בכוס הולך, מתקרר , מתחמצן ומשנה את טעמו, נכון שנגע לחליטה יותר אופטמאלית אם נביא ת המכונה לטמפ' נכונה, נעשה גלישת טמפ' ואז נחלוט, זה נכון שההקצפה תהייה רכה וקטיפטית יותר ם נקציף ומייד נמזוג אבל.... את גמישות הקצף אפשר לשמר אם מנענעים בתנועה סבובית את כד ההקצפה עם החלב, זה לא יאבד מגמישותו וישאר רך בחצי דקה. מילוי הדוד במים וחליטה לאחר מכן תבטיח בלאו הכי טמפ' נכונה לחליטה. ובכלל אין כאן אמת אחת, כל אחד כטוב בעיניו יעשה. לשימת לב בעלי מכונות פיור /קולור/סילביה/נימוקס, קוויקמיל קפוצ'ינה IMAT, קחו בחשבון שכל המכונות הללו הן סינגל בוילר עם גוף חימום טבול, במכונות הללו חובה לאחר ההקצפה להחדיר מים טריים לדוד המכונה ע"י פתיחת ברז ההקצפה הפעלת המשאבה עד ליציאת מים מצינורית ההקצפה, אחרת יכול להיות מצב שבו גוף החימום ישאר חשוף, דבר אשר עלול לגרום להתלהטותו ואף לשרפתו!

Gaus

New member
שאלת הקצפה

כשמקציפים, קודם מרוקנים עודפי נוזל מספר שניות. אז פותחים את הסטימר על לחץ מקסימלי ומכיניסים את צינור ההקצפה עד לאמצע החלב בהטייה? מתי יודעים שדי, כי מהתחלה זה נראה מוקצף, אבל אז כששמים קפה זה נהיה כמו בועות סבון, ולא קטיפתי..

halfdink

New member
הכי פשוט ועקבי להשתמש במד-חום

שיטה שעובדת ברוב המכונות - הכנס את צינורית ההקצפה לגובה של בערך מ"מ מתחת למפלס החלב. המטרה היא שהקיטור ישמיע רעש של צקצוק עדין של אוויר שמנפח את החלב, והבועות שייצרו יהיו קטנות יחסית. כך עד 35~40 מעלות. לאחר מכן הכנס את צינורית ההקצפה מעט עמוק יותר אל תוך החלב עד שרעש הניפוח יפסיק. בשלב הזה חשוב למקם את הצינורית בזווית שגורמת למערבולת שמקטינה את בועות החלב. כך עד 65 מעלות, או אם אתה אוהב חלב חם מהרגיל - עד 70 מעלות.

קרלטון

New member
זה מה שעשיתי היום

אחרי ההקצפה פתחתי את ברז ההקצפה ואת המשאבה, יצאו מים (יחד עם הקיטור) מצינורית ההקצפה, אחרי מספר שניות סגרתי ובצעתי חליטה. הקפה יצא שרוף, וכשהורדתי את הראש הקפה התפזר בלחץ גבוה על השיש. מה קרה? לא הפעלתי את המשאבה מספיק זמן? (אני מדבר על ה-PURE)

קרא שוב מה שכתבתי...

"לאחר שסיימת להקציף פתח את ברז ההקצפה והפעל את המשאבה בשביל לדחוף את הקיטור החוצה, ברגע שתחילו לצאת מים מצינורית ההקצפה (הכוונה ליציאת מים באופן רציף ללא קיטור!!) הפסק משאבה, סגור ברז, הרכב ידית חליטה והכן את מנת הקפה, אם לא תשחרר את עודפי הקיטור, הקפה יקבל המון קיטור חם שישרוף אותו! " שוב אני מדגיש, רק לאחר שכל הקיטור יצא החוצה להרכיב ידית חליטה ולחלוט מנה, אם ישאר קיטור בתוך הדוד הרי ברור שהטמפ' גבוהה מידי והקפה ישרף, ועוד דבר קטן, יש נטייה בפיור ובקולור, לשכוח את לחצן הקיטור לחוץ, לא לשכוח לכבות את לחצן ההקצפה!!!

קרלטון

New member
אל תרתח [עם או בלי קיטור], אדון עזריאל!

סה"כ אני מנסה להבין ומאוד מעריך את עזרתך. לא חשבתי שהתכוונת ליציאת מים רציפה ללא כל קיטור

לא רותח... מבעבע

הלו שמה... אנ'לא כועס, סתם התנפח לי הווריד הלו לקחת דברים בפרופורציה, אני לא כעסן אני סתם על עודף קפאין

מני.ת

New member
"הקפה בכוס הולך, מתקרר , מתחמצן ומשנה את טעמו

אני חושב שקצת הגזמת... הקפה לא מתחמצן ומשנה את טעמו בדקה. גם רמת הקירור מאד זניחה אם הכוס מחוממת מראש.

arnonsn

New member
שוב כמו שאמרת כל אחד מה שטוב לו אבל הזמן

שהקפה מחכה עד לסיום ההקצפה אינו משמעותי בכלל והקצף לא יחזור למה שהיה לאחר סיבוב הכד, הוא יסמיך יתר על המידה והקצף לעולם לא יתמזג כמו שהיה בסיום ההקצפה לכן קודם חליטה ואח"כ הקצפה ושוב אני אומר זה מה שהרוב הגדול עושים גם בביתיות וגם בבתי הקפה וכנראה שיש כאן הגיון. ודבר קטן בנוסף בסילביה ישנו כפתור לשחרור מים לתוך הדוד גם ללא פתיחת מים מצינור ההקצפה.

הקצפה לפני חליטה

בדיוק מסיבות שינוי הטעם של הקפה בכוס. אני מניח שארנון אף פעם לא טבל טרמומטר בכוס האספרסו שלו, אחרת היה יודע מה גודל השינוי בכוס שחוממה מראש. מזיגת החלב החם לתוך האספרסו המוכן מיד לאחר צאתו משנה את כל טעם המשקה. מה גם שאצלי בסילביה לוקח יותר זמן לחכות שהדוד יתחמם להקצפה מאשר להמתין שיתקרר לטמפ' של חליטה, כולל גלישת טמפרטורה.

למעלה