FREE AT LAST

Psycho BuZZ

New member
בוכה?

נאלצתי להתמודד עם הרבה יותר קשים ואנשים הרבה יותר דפוקים. זה כלום. שירות בצה"לה הוא חובה רק מבחינת החוק, אבל לכל אחד יש בחירה. אבל אני מניח שאין מה לדבר על מוסר עם עו"ד, נכון?

DJ$upreme

New member
לא נכנס חלילה לשאלות מוסר

אבל נציין שאין פטור מטעמי מוסר מהצבא. לאור זאת, אם באמת ובתמים אתה סבור שאתה סובל ממחלת נפש ועל הרקע הזה יכול שלא לשרת בצבא, אז מגיע לך פטור. אגב, מחלת נפש מוגדרת היטב ברפואה, זה לא משהו שאתה מגדיר לעצמך. אבל אם רק הצגת מצג שקרי בפני קב"ן כאילו יש לך מחלת נפש, וזאת כדי לא לשרת ולהשקיט את המוסר שלך, ובכך הערמת על הצבא, אז אני חושב שכן מדובר בעבירה על החוק, ולא משהו מינורי אלא מרכזי - שנוגע לחובה בסיסית וקשה של כל אזרח במדינה.

Psycho BuZZ

New member
דוקא יש סוגים מעניינים של פטורים.

כמה דוגמאות: בנות יכולות לטעון שהן מסרבות לשרת מסיבות מצפוניות, והן משוחררות. בנות גם יכולות לטעון שהן דתיות והן משוחררות. גם חרדים משתחררים משירות בצה"ל יפה מאוד בטענה שהם רוצים לשבת על התחת ולקרוא ספרים. אתה מעמיד את החוק מעל המוסר, כך שאני לא חושב שהדיון הזה בינינו יילך למקום כלשהו.

Psycho BuZZ

New member
ועוד סוג מעניין של פטור:

התאבדות. מתגייסים/מגויסים שנמצאים במצוקה והצבא שם עליהם זין גדול וממשיך להתעלל בהם נפשית יכולים לבחור באפשרות הזאת גם כשנלקח מהם יותר ממה שהם יכולים לתת.

Silly A

New member
אוי נו באמת...

תחליף את המילה "מתגייסים" ב-"בני אדם" ואת המילה "צבא" ב-"חיים". החיים לא קלים, ולאנשים שזה גדול עליהם ובנוסף הם מוכנים להעביר את האנשים שאיכפת להם מהם את זה, מתאבדים. אתה מדבר על "סוג מעניין של פטור" מהחיים - לא מהצבא.

DJ$upreme

New member
יש מקרים קיצונים

שבהם מוסכם כי החוק נסוג בפני המוסר. לזה אני מסכים. כאשר החוק מאפשר לאישה נשואה או לתלמיד ישיבה או לפסיכי פטור, זה משהו שהמדינה קבעה באמצעים דמוקרטיים. כאשר מישהו משתמש במנגנונים האלה כדי לקדם אג'נדה אישית, בהחלטה מוסרית או סתם בהתפנקות, צריכה להיות לזה סיבה מאוד טובה. בכל מקרה אני משוכנע כעת לאחר שהבנתי שהסיבות שלך הן מוסריות ולא של התפנקות, שאתה תתנדב בוודאי לשירות לאומי במסגרת אחרת וכך תסתום לכולנו את הפה.

Psycho BuZZ

New member
בהחלט יש באפשרויותיי

תמיד להתנדב לשירות לאומי (או אפילו להתגייס אם ארצה), אבל את זה עוד לא החלטתי. מה אני יודע? אני רק ילד.

volatile

New member
כן אה

בגלל זה אחותי שיש לה בעייה רפואית רצינית בכבד ועברה אינספור ועדות רפואיות, בגלל זה הצבא כל הזמן ניסה לשלוח אותה לקב"ן כדי לשחרר אותה מהשירות... לא בגלל שהיא פסיכית... אלא יותר בגלל שיותר קל לצבא לתת פטור 21 נפשי מאשר 21 רפואי. כמובן שזה שהיא הלכה לקב"ן הוא אמר שהיא כשירה לא עצר בעדם מלשלוח אותה עוד פעם במקום לועדה רפואית, ורק אחרי פניות ומכתבים רבים לכל העולם זימנו אותה לועדה ושיחררו אותה (היא ד"א עושה שירות לאומי, לא משתמטת). כמובן שהצבא לא שלח אותי לקב"ן עוד בלשכת גיוס בגלל שבאתי מביה"ס דמוקרטי וההוראה שנותנים להם (כפי שגיליתי מאוחר יותר) היא שמאחר וכל מי שבא מביה"ס דמוקרטי הוא משתמט אז צריך לשלוח לקב"ן, ואחרי שהקב"ן, איש מילואים חביב תמה למה שלחו אותי אליו וחתם שאני כשיר, אז כמובן באו כל ההחכמות של הקב"א (קשיי הסתגלות הם קוראים לזה), אה והנה החלק הטוב, שלחו אותי לטירונות של נערי רפול עם עבריינים ואנשים שבקושי מדברים עברית. כמובן שאחרי שבוע וכמובן, מה עוד הרבה טררם, הצבא הודה בטעות, התנצל והעביר אותי לטירונות רגילה... משם זה לא נגמר אבל הייתי יכול למלא ספר בפאשלות שהצבא עשה איתי, בסוף סיימתי בתור ע. מהנדס ייצור (טכנאי תעשיה וניהול) בבסיס חימוש בצפון, וניהלתי 13 חיילים אחרים והיו לי תיקים מפה ועד לטיזנאמו ואני יכול להגיד שהצבא תרם לי. אבל תאכלס אני מאז גם לא יכול להאשים כל מי שלא רוצה לשרת במערכת הדפוקה הזאת. אז אם כל הכבוד מי אתם שתשפטו.

SHIKO2000

New member
הצבא מערכת דפוקה

זה לא חדש. אבל הם גם "החברה" הגדולה במשק ,וכשמנהלים כזה גוף יקרו פשלות. ועל כל סיפור של כמה הצבא דפק אותי אתה תמצא גם סיפור כמה הצבא עזר לי. שמר סייקו יעשה מה שבא לו,מעניין אותי אם הוא יודע כמה החוק מפלה מי שלא עשה שרות צבאי או שרות לאומי של שנתיים. ועם כל הכבוד לכל אחד יש זכות לשפוט - לכל אחד זוית ראיה משלו ודעה משלו,ובפורום פתוח כל עוד מביעים את הדעה לפי כללי הפורום אזי כל אחד יכול להביע את דעתו... ולזכות בתשובה הבוגרת של לכו תזדיינו...

Psycho BuZZ

New member
אני מודע לכך ונאלץ להלשים עם העובדה

תודה על ההתעניינות.

למה ליפול עליו סתם?

אם הוא החליט שהוא לא יכול\רוצה לשרת במסגרת צבאית (מכל סיבה שהיא), הוא לא חייב לאף אחד פה דין וחשבון. אולי זאת באמת דרך תפיסה מעוותת, לדעתכם, אבל זה לא אומר שזה לא נכון. שיעשה מה שבא לו. דיי להיות יפי נפש. מי ממכם באמת נהנה (בלשון עבר\ הווה) מהשירות הצבאי שלו? זו אומנם במבט קדימה חוויה, אבל בזמן הווה אף אחד לא באמת נהנה מכל התנאים המגעילים שיש שם.

Tw‡sTeD

New member
../images/Emo31.gif

זו אמנם תקופה מגעילה, אבל אם הייתי מוותר עליה לא הייתי חצי מהבנאדם שאני היום.

שמת לב שלזה בדיוק התכוונתי?

במבט קדימה זו חוויה, בהווה זה חרא. גם אני חושבת שלשרת בצבא זה משהו חובה. אבל לא בגלל שזה כתוב כחוק. אלא כי זו חוויה שמבגרת וגורמת לבן אדם להשתנות מנטלית. בכל אופן, לא מקומו של אף אחד לשפוט אותו. שיעשה מה שבא לו, מדינה דמוקרטית לכל דבר.

DJ$upreme

New member
טעות נפוצה

זו שהמדינה דמוקרטית זה לא אומר שמדובר באנרכיה וכל אחד בוחר איזה חובות הוא מקיים. הבחירה בדמוקרטיה היא של נציגינו בבית הנבחרים, לא הבחירה בלעשות מה שבזין שלנו. מלבד זה הצבא הוא גורם שנוא בעיני וברמה האישית סבלתי בו מאוד בכל השנים שעשיתי ובמילואים שאני ממשיך לעשות. ובכל שניה שהייתי שם קיללתי את המשתמטים שבגללם אני עושה כל כך הרבה מילואים וסדיר, כשגם אני הייתי מעדיף עכשיו להיות בבית ולכתוב בפורומים.

בכל זאת, יש אנשים שלא

מצליחים למצוא את עצמם במסגרת צבאית. ואני חושבת שזו בחירה וזכות אישית של כל אחד מהם אם לשרת או לא. אנחנו המדינה היחידה שיש בה חוק שירות חובה. בארצות הברית למשל, אין חוק שירות חובה ובכל זאת יש יותר מגוייסים שם, מפה.

DJ$upreme

New member
שטויות במיץ גזר-יש גיוס חובה בהמון

מדינות בעולם, וגם בארה"ב כשהיו במלחמות היה DRAFT - למשל בוויטנאם. כשהמדינה מצויה בשעת חרום וצריכה צבא, היא מגייסת, וזה נכון בכל מקום בעולם. מי שלא שם לב, אנחנו בשעת חרום, מאז קום המדינה..

כשהמדינה בשעת צרה,

בכל מקום בעולם, מגייסים את מי שבאמת צריך ויכול לתרום. לא מחזיקים אף אחד כשאין לו תועלת.

למעלה