זה כמו הידיד הזה שלי שיצא מגולני ושמו אותו סתם באיזה חור שאשכרה כל מה שהוא עושה שם זה לראות טלויזיה כל היום. סבבה, יש גם כאלה... אבל אם חס וחלילה יקרה מצב שיצטרכו וזה אז רצוי שיהיו וכאלה, אין לי כוח, יאללה ביי.
המנעי מלהדגיש זאת. יש אנשים שלא מצליחים למצוא את עצמם בשלל מסגרות, so what. שירות בצה"ל הוא לא בחירה אישית של אף אזרח, בדיוק כמו שאת לא בוחרת לשלם חצי-משכורת למס-הכנסה, בדיוק כמו שאת לא בוחרת לא לרצוח, את לא בוחרת אם את משרתת בצבא או לא. בהולנד גם אין חוק שירות חובה, מה הקשר? את חושבת שבישראל אין צורך בשירות חובה? את רוצה לדבר על זה?
בכל אופן, אני לא חושבת שצה"ל צריך לגייס כל בן אדם במדינה, מהסיבה הפשוטה שלכל מגוייס שני, אין תועלת במערכת. למה לגייס סתם אנשים בלי שום סיבה? מילא.. שיגייסו את מי שבאמת צריך ובאמת יכול לתרום. אבל יש כל כך הרבה שסתם באין להחתים כרטיס, שהנוחכות שלהם לא עוזרת לאף אחד, וזה מיותר. שילכו ויעשו משהו מועיל בשלוש שנים האלה. ככה הם באמת יתרמו למדינה בדרך כלשהי.
את מדברת מתוך בורות. בורות זו לא קללה או עלבון לאינטלגנציה שלך, זה פשוט חוסר ידע בתחום בו את מנהלת את הדיון. אם את חושבת שקיימת בארץ אופציה לגייס "רק את מי שבאמת צריך ובאמת יכול לתרום", לא רק בתור משפט רומנטי שכזה, אלא בתור אפשרות פרקטית שניתן לבצע, אני מוכרח להגיד לך שאת פשוט טועה.
להיות מבינה גדולה בנושא. בכל זאת.. אני רק בכיתה י"א והצבא עוד רחוק ממני. בכל אופן, אתה מוזמן לחשוב מה שבא לך.. באמת שלא ממש אכפת לי. בסופו של דבר, אתה תתגייס וכנראה שלקרבי. תהיה מורעל או שתבחר. והוא יעשה מה שהוא יבחר לעשות. אז למה כל כך קשה לך לקבל את ההחלטה שלו?
אתה עדיין לא הגעת למסגרת הזו ולא ראית אותה מבפנים. לא חסרים, באמת שלא חסרים חיילים בצה"ל שהתפקיד שלהם מיותר לחלוטין, ובקלות חייל אחר מאותה יחידה היה יכול לבצעו. למשל: "מש"ק ממטרות", תתפלא, הוא לא מיתוס צה"לי.
או החיילים שבאו פעם-פעמיים בשבוע לבסיס היו או ספורטאים מצטיינים או חיליים בעיתיים שישבו כמה וכמה פעמים בכלא והצבא זרק אותם באיזה תפקיד שולי כי הוא מעדיף לא להתעסק איתם. ומסכים שלא צריך בכלל חיילים כאלו, אבל אם לא ידעת, בכדורגל למשל יש חוק שאומר ששחקן שלא שירת בצבא לא יכול לשחק בנבחרת ישראל. אז הם עושים צבא כמו גדולים, גם אם זה אומר לבוא לשעה וחצי ביום או יום-יומיים בשבוע.