FREE AT LAST

Da Judge

New member
מה שמחזיר אותי לטענה המקורית שלי

שספורטאים מצטיינים ועוד רבים אחרים יכלו פשוט לא לעשות צבא, והצבא לא היה ניזוק מכך כלל.

חולוני

New member
אבל למה שתהיה אפליה?

זה כמו שבתקופת מלחמת ויאטנם גייסו את הניגרז ואת הדרומיים "הפרימיטיביים" ואילו כל העשירים והיאפים הניו-יורקים נשארו בבית. אז אתה רוצה שהספורטאים יהיו היאפים ואילו אתה תהיה הניגר?

Da Judge

New member
למה אפליה?

כל מה שאני אומר זה שאותה קבוצה של אנשים שעושה שירות שהוא חסר כל משמעות אמיתית יכלה באותה מידה פשוט לא לשרת. ספורטים מצטיינים, אגב, הם ממש לא הרוב בקבוצה זו.

Silly A

New member
אתה מדבר על מקרים פרטיים.

אני ממש לא חושב שהצבא זו מערכת מושלמת, היא עולם ומלואו... אנחנו מדברים ברמת העיקרון, ולא ניתן להסיק מהעובדה שיש חיילים בעלי תפקיד מיותר בצה"ל, שניתן להשתמט מהצבא מטעמים אידאולוגיים.

Da Judge

New member
"השתמטות" מטעמים אידאולוגיים

הוא דיון אחר לחלוטין. אני התייחסתי לפסקה הזו שלך: "אם את חושבת שקיימת בארץ אופציה לגייס "רק את מי שבאמת צריך ובאמת יכול לתרום", לא רק בתור משפט רומנטי שכזה, אלא בתור אפשרות פרקטית שניתן לבצע, אני מוכרח להגיד לך שאת פשוט טועה." טענתי בנושא היא שצה"ל מסוגל כאן ועכשיו לקצץ אחוזים משמעותיים ביותר מכח האדם שלו ועדיין לתפקד באותה רמה של יעילות.

חולוני

New member
נכון

וזאת הסיבה שמקצרים את השירות לבנים ב-4 חודשים (ובשלב יותר מאוחר גם ב-8). לדעתי פתרון טוב, רק חבל שנזכרו בזה רק עכשיו כשבעוד כמה חודשים אני כבר אהיה אזרח.

Da Judge

New member
ונאמר שעד שנת 2010

שירות חובה יוחזר להיות תקופה של שנתיים. כל זה טוב ויפה, יוזמה מבורכת של חלוץ אין ספק (גם דבר מפליא בהתחשב בזה שזה אותו בנאדם שקבע שמעכשיו לבנות אסור להיראות טוב ורוצה להחזיר את הכומתה על הראש
), אבל זה לא משנה את העובדה שהרבה אנשים ישרתו את השנתיים האלו בלי שום צורך ממשי.

Da Judge

New member
מה הקשר?

הוויכוח הוא לא על אורך תקופת השירות, אלא על השירות עצמו. מה זה משנה שנתיים או שלוש כל עוד הוא חסר פואנטה?

Da Judge

New member
אתה צריך קב"ן דחוף..

איפה לעזאזל אתה רואה שאמרתי משהו שאפילו מתקרב לזה בעקיפין?

Da Judge

New member
...השירות של קבוצת אנשים ספציפית

על מה לעזאל אנחנו מדברים ב15-20 הודעות האחרונות?

חולוני

New member
זה לא משנה

שכל אחד יתרום כמה שהוא יכול וזהו (כל עוד יש חוק גיוס חובה). זה נחמד לדון ב"מה אם?", אבל זה לא ריאלי כרגע.

Da Judge

New member
מישהו טען שזה ריאלי?

הדיון הזה מלכתחילה היה תיאורטי.

למעלה