final -אלגו טריידיניג

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
רוב הבנקים קרסו כתוצאה מירידת ערך משמעותית

של הנכסים שלהם, וכפועל יוצא עליית יחסת הלימות ההון מעבר למותר.

כשהון העצמי של הבנקים היה מיוצג בנכסים שערכם ירד משמעותית, הם היו צריכים לכסות על זה כדי להמשיך ולעמוד בדרישות יחס ההלימות, ומן הסתם כשהשוק הכללי היה בקריסה - הם לא הצליחו.

כך שמדובר בפועל יוצא של השקעות כושלות, שום דבר אחר.

izackv

New member
השקעות כושלות בנכס שנחשב באופן מסורתי לכזה

ש"אי אפשר להפסיד עליו לאורך זמן"
אז נכון שהשוק מתקן את עצמו, אבל ל"משקיעים" שכבר נמחקו, זה לא משנה.

vinney

Well-known member
לא, השקעות כושלות באג"ח subprime

לא סתם באג"ח משכנתאות, אלא באג"ח משכנתאות שהיה ברור לכל בר דעת שלא יכולות להיות משולמות לאורך זמן. מי שיקר למי ועבד על מי - זה הבעיה העיקרית פה. וחבל ש"השוק מתקן את עצמו". הייתי בהחלט שמח לראות כמה מהמעורבים מצטרפים למיידוף בתאו.

izackv

New member
הכנסת כסף למשהו שלדעתך הוא פונזי, זה הימור.

בהגדרה.
אבל באמת שאין לי עניין בוויכוח על הגדרות.

לגבי גופי הפנסיה בארה"ב, למיטב זכרוני לא מעט מהכסף שהראל מרגלית גייס עבור הקרנות השונות של JVP היה מגופי פנסיה אמריקאית.
אם אני זוכר נכון, הם מחוייבים בחוק להחזיק אחוז מסויים של אחזקות "מסוכנות יותר"
ולזה התכוונתי כשטענתי שאין כמעט בכלל גופים שמנהלים (על פי הגדרות המושגים שלך) השקעה ללא מסחר.

כשנכנסתי לשוק ההון הנחתי שהגישה של "המשקיע הנבון" היא הגישה היחידה הנכונה.
חלק מהשעורים הראשונים שלי היה בחינה מודרכת של היכולות התאורטיות הנדרשות כדי לזהות במה "מותר להשקיע" ובמה אסור.
אחת מהתובנות הייתה שזה רלוונטי יותר במקרים שאתה מעוניין לבצע השתלטות עוינת (מלאה או חלקית), ולהכריח את החברה לבצע צעדים שיניבו לך דיבידנד אמיתי.
ואגב, יש כאלה שזאת שיטת הפעולה שלהם.

choo

Active member
בדרך כלל פונזי=הימור. במקרה הזה המצב שונה:

גם בהנחה וכל הכלכלה תפסיק לצמוח, ושווי החברות הבורסאיות לא יעלה יותר - הן תוכלנה לשלם דיוידנדים מתוך הרווחים שלהן, ולכן עדיין יהיה רווח מהשקעה בחברות. אם וכאשר הכלכלה העולמית כולה תתחיל לקטון, יהיה צורך לשנות את כל מבנה הכלכלה ולבנות מודל חדש - ובניגוד להונאת פונזי רגילה (שמכסה חלק זעום מהשוק) - במקרה הזה, כל השוק ישתנה, ומיקומו היחסי של כל משקיע לא ישתנה דרסטית. בסופו של דבר, מה שחשוב לאדם הוא עושרו היחסי, לא עושרו המוחלט. אם כל הכלכלה תתכווץ - גם המחירים יאלצו לרדת, או שלחליפין רמת החיים של כולם תרד. האפשרות לכשל פה היא במקרה של הרחבה מאוד גדולה של הפערים וחזרה לימי הפאודלים מהבחינה הזו.

לגבי השקעותיהן של קרנות פנסיה אמריקאיות בקרנות הון סיכון:

א. זה לא רק JVP - מרבית הכסף של קרנות ההון סיכון בישראל מגיע מקרנות פנסיה אמריקאיות.

ב. אחוז ההשקעה של אותן קרנות פנסיה בקרנות הישראליות הוא זעום.

ג. אותן קרנות השקיעו הרבה יותר כסף בקרנות הון סיכון אמריקאיות (ביחס של יותר מפי עשר לטובת ההשקעות בקרנות ההון סיכון האמריקאיות), שהניבו תשואות גבוהות למדי לאורך הרבה שנים, על ידי העברת הסיכון לשוק ההון (הנפקות ראשוניות) ומכירת חברות (שמהווה בפועל סוג של הנפקה).

ד. לגבי החזקת אחוז מסוים מנכסי קרנות הפנסיה באחזקות "מסוכנות יותר" - זה לא נובע מחוקים, אלא מתקנות פנימיות של וועדות ההשקעות של אותן קרנות פנסיה. בשנים האחרונות היו צימצומים בכמות הכסף שאותן קרנות פנסיה מקצות לטובת אחזקות "מסוכנות יותר" - זו היתה החלטה פנימית, לא קשור לחוקים פדראליים או מדינתיים, ככל הידוע לי.

ודבר אחרון - במודל המוניטרי של הכלכלה העולמית היום (ריביות על הלוואות, fractional-reserve banking, בניה על צמיחה אין סופית) - מי שלא משקיע את כספו - דן את עצמו לחיי עוני ביציאה עתידית לפנסיה. בלי הריבית על הכסף שנחסך, אין לאותו אדם שום סיכוי להגיע להכנסה סבירה אלא אם יעבוד עד סוף חייו.

אני פוסל את כל הפעילות הבורסאית. כולה.

בורסה זה משהו שאנשים חכמים המציאו, כדי לקחת כסף מאנשים פחות חכמים.

זו כמו הונאת פונזי שלא נגמרת.

choo

Active member
אתה רשאי להחזיק בדעות הקונספירטיביות שלך ;)

izackv

New member
המקור של הבורסה (ועדיין אחד מהשימושים שלה)

הוא בשביל לרכוש ביטוח עסקי אמיתי (למשל מפני עליית מחירי נפט/קפה/חיטה/... לא צפויה)

בנוסף מאחר ויש גופים גדולים שמנהלים הרבה מאוד כסף (למשל בנקים) הם רוצים לפזר את הסיכונים שלהם ולהציג רווחים מעבר למה שהממשלות מציעות עבור אג"ח ממשלתי.
הגופים האלה התחילו להשקיע בחברות שנראות מבטיחות מבחינה עסקית וכלכלית (דרך הבורסה) וכך יכלו "לשתף" את הציבור ברווחים של החברות האלה בזמן שהחברות עצמן מקבלות עוד כסף זול מהציבור.

מי שהריץ את המניות וגרם למשבר חמור במערכת הבנקאות בישראל היה הבנקים ולא הבורסה עצמה.
סטודנטים יכלו לקבל הלוואות של מיליוני שקלים בלי בטחונות בשביל להשתתף בהנפקה.
רוב הבלגאן שם היה בזכות הבנקים ולא בזכות חברות מסחר.

אם כבר, חברות האלגו גורמות לזה שחלק מהטכניקות שעבדו לבנקים בזמן הרצת המניות לא יוכלו לעבוד יותר.

מסכים עם הכל חוץ מהמשפט האחרון

אני לא פוסל עבודה שהיא עבור בנקים רשתות סלולאריות משרדי ממשלה ותאגידים.

אני פשוט חושב שבן אדם צריך לחשוב לפני שהוא מסכים לעבוד בחברה כלשהיא, אם הוא מסכים עם ההתנהלות שלה.

ככה למשל, לעולם לא הייתי מוכן לעבוד עבור חברת פלאפון.
הייתי מעדיף למלצר במסעדה בבני ברק.

izackv

New member
מכבד את דעתך

רק שבנקים לא שונים מהותית מהבורסה.
הם הרי לוקחים כסף מאנשים (חסכונות), משלמים עליו קצת אבל בזמן שהוא אצלהם הם "מוכרים" אותו לאנשים אחרים ביוקר.
בנוסף, בחלק מהכסף שמופקד אצלם הם משחקים בבורסה ובאפיקי "השקעה" דומים כשהלקוח משתתף איתם ברווחים אבל משלם עמלות ככה או ככה.

אישית, אם הייתי בוחר מקומות עבודה בצורה כזאת, סביר להניח שברשימת החברות הפסולות, ביטוח לאומי היה אפילו במקום גבוה ממחלקת הגביה של רשות השידור.

בקיצור, החיים קשים לבן אדם מוסרי

אפילו הייתי צמחוני תקופה.

izackv

New member
עוד החלטה שאני מכבד מאוד

לטעמי יש לה אפילו יתרונות בריאותיים אם מיישמים אותה נכון.
התלבטתי פעם, אבל כנראה שאני עדיין לא בשל לצעד הזה.

vinney

Well-known member
זה ועוד איך פוגע בסוחרים רגילים

אלגוטריידינג יכול לייצר מפלות וטיפוסים בלי שום הצדקה כלכלית, ומחשבים מגיבים פי כמה קני מידה יותר מהר מכל סוחר "רגיל" לכל תנודה מזערית. אם פעם עיקר הפעילות בשוק ההון הייתה של משקיעים, ורק חלק קטן יחסית היו ספקולנטים. עם האלגוטריידינג - רוב מוחלט של הפקודות בבורסאות הן ספקולטיביות.

rj111

New member
סוחרים = ספקולנטים

הדרך הנכונה היא להשקיע בניירות ערך לטווח הארוך לפי פרמטרים עסקיים של החברה, ככה כל התנודות בדרך לא משנות.
סוחרים קונים ומוכרים ניירות ערך בתדירות גבוהה בשיטת העדר של ניתוח טכני ומשלמים עמלות עתק כתוצאה מריבוי פעולות.
לדוגמא: סוחר שקונה ומוכר את התיק שלו פעם בשבוע עם עמלת קנייה/מכירה של 0.1%, צריך להוציא תשואה שגדולה ב-10% מתשואת השוק כדי להצדיק את ריבוי הפעולות. סוחרים יומיים צריכים כבר להוציא תשואה שגדולה ב-50% מתשואת השוק!
לכן נראה לי שהאלגוטריידינג מרוויח מניצול כשלים של סוחרים וגופים מוסדיים.

vinney

Well-known member
סוחרים יומיים הם בהגדרה ספקולנטים

אבל מי שמשקיע בטווח ארוך הוא גם סוחר. פשוט לא כל יום.

כשיש לך תיק של מיליארדים - אתה כנראה שתבצע השקעות בתדירות יחסית גבוהה, גם אם כל נייר בנפרד נשאר איתך לשנים. רוב הפעילים בשוק ההון הם לא משקי בית.

למעלה