final -אלגו טריידיניג

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

ipv6

Member
final -אלגו טריידיניג

היי,
משהו יכול לספר על החברה והליך המיון לשם?
(לא שאלות, אלא כמה ראיונות וכו')
עד כמה קשה להתקבל לשם בתור מפתח תוכנה?

izackv

New member
אתה בטוח שאתה לא מתבלבל בין אלגוטריידינג

לדברים אחרים?
מעל 70% מהמסחר בבורסה מתבצע על ידי רובוטים.
חלקם הגודל עובד על אלגוריתמים שמחייבים תגובתיות של אלפיות שניה.

חברת פינל, כמו עוד הרבה חברות עושה הרבה כסף בדיוק מאלגוריתמים כאלה.
לא מזמן היו דיבורים על הצעת רכש שהיא קיבלה בהרבה מאוד מאות מיליוני דולרים.

יכול להיות שאתה מתבלבל עם כל מני חברות שמנסות לפתות אנשים במודעות קופצות לסחור במט"ח.
כל אלה שמראות מנתחי מוח וטייסי קרב שמשלימים הכנסה חודשים בשעתיים בחודש של מסחר אלקטרוני.
אז זהו, זה לא מה שרוב חברות האלגוטריידינג עושות.
אפילו לא קרוב.

choo

Active member
הוא לא התבלבל, אלגו-טריידינג זה עוד תחום אפור

עד אפור כהה.

tenen

New member
מה לדעתך אפור באלגו?

כלומר במקום שאנשים יסחרו בעצמם המחשב סוחר בשבילם.
זה לא פוגע בסוחרים רגילים אלא עוזר להם על ידי יצירת נזילות בשוק.

choo

Active member
זה ממש לא מה שמדובר בו

מדובר במצב שבו אנשים (מעטים מאוד, באופן יחסי) גורפים לכיסם כסף על ידי ניצול פערים קטנים במערכות מסחר שונות, או בהתפשטות של מידע ברשת.

אם היו רוצים רק לספק נזילות - בשביל זה יש עושי שוק, והללו לא זקוקים לאלגוריתמיקה מורכבת כדי לבצע את העבודה שלהם. כל תעודות הסל עובדות בצורה הזו כבר הרבה שנים, ובעלות הרבה יותר נמוכה מזו ש"גובות" חברות האלגו-טריידינג.

spambot

New member
מה זה עושי שוק?

ואיך זה קשור לתעודות סל?
אם אתה מדבר על עושי השוק שהיו פעם בבורסות (כשאנשים עוד היו מבצעים את המסחר) - אז אין שום ספק שהם היו גורפים לכיסם הרבה יותר כסף פר מניה ממה שהאלגוריתמים גורפים היום.

choo

Active member
עושי שוק עדיין קיימים בבורסות, עד היום

ובניגוד לחברות האלגו-טריידינג, הם עובדים תחת רמת פיקוח מסויימת של הבורסות, והם לא מתערבים במסחר כל הזמן.

spambot

New member
הפניה?

אני יודע שקיימות תוכניות של designated market makers, אבל אלה תוכניות שמיועדות לחברות אלגו שמקבלות הטבות בשוק בתמורה להספקה של נזילות.

choo

Active member
סתם דוגמא - עושי שוק באג"ח ממשלתיות בארץ

הסבר כללי (מלפני שנה - וידיאו):

http://www.businessinsider.com/designated-market-maker-explained-2013-4

רשימה של DMMs ב-NYSE כיום:

http://www.level2stockquotes.com/market-makers-list.html

(ממוין לפי סמלי הניירות הנסחרים, כנס לאחת האותיות ותראה רשימה. כל מי שמופיע עם M הוא market maker עבור הנייר המסויים.)

אם תקרא את הפרוצדורות - אין לזה שום קשר לחברות אלגו. ייתכן שגוף כזה יחליט להשתמש באלגוריתמים אוטומטיים כדי לבצע את פעולת הציטוטים שלו - אבל זה ממש לא מה שחברות כמו final מנסות לעשות.

spambot

New member
סתם כדי להראות כמה המצב מבלבל היום

סתם שם מקרי מרשימת ה-market makers שקישרת אליה:
TRBT | P | Tradebot Systems, Inc. | | | Y | N | Y | Y

זו אחת מחברות האלגו-טריידינג הגדולות בעולם. גם שאר השמות הם רובם ככולם חברות של מסחר אלקטרוני, או חברות שנותנות שירותים לחברות כאלו.
אגב - ב-NYSE יש מבנה מיוחד של אנשים שנותנים כל מיני שירותים בגלל כל מיני וועדים שהתנגדו לכניסת המכונות, אבל בסך הכל המבנה דומה מאוד לשאר הבורסות, בהן אין אף מתווך אינושי, וה-market makers הן פיינל וחברותיה.

מה זה אומר לגבי עד כמה התחום אפור? הרי ברור שיש סביבו כמות לא סבירה של עבודה לא ייצרנית (תעשיה שלמה של העברת נתונים בין הבורסות, בתור התחלה, ואז תחרות על העמלות של ה-market making וכו׳ וכו׳), ומצד שני - העמלות לצרכן אכן ירדו דרסטית בעשור-שניים האחרונים.

choo

Active member
בוא נפריד בין שני סוגים:

חברות אלגו-טריידינג שמנסות לנצל אנומליות כדי להרוויח כסף. אלו החברה בתחום ה"אפור כהה" שעליהן דיברתי.

חברות שמבצעות "עשיית שוק" - אלו חברות שמתערבות במסחר בצורה מוגבלת כדי לעזור להתגבר על אנומליות בשוק. אלו *לא* חברות של "אלגו-טריידינג" במובן המקובל בנושא.

חברה כמו פיינל לא תמצא בתור עושת שוק רשמית של אף נייר ערך - כי הם לא עושי שוק.

יש פה הבדל כמותי והבדל ערכי גדול למדי בין החברות הללו.

לגבי העמלות לצרכן - אין להן קשר לזה. הצרכן משלם לברוקר עמלה כדי שיבצע עבורו את פקודות הקנייה והמכירה. לברוקר לא מאוד משנה באיזה שער תתבצע הפעולה - כי לא הוא משלם על הפערים בין שערי קניה למכירה - אלא הצרכן.

אתה יכול לטעון שהמרווחים הללו הצטמצמו - אם יש לך נתונים שיראו את זה - אתה מוזמן להפנות אליהם - וגם אז צריך להבין האם הם הצטמצמו עבור הקונים ה"אנושיים", או שרק החלוקה התחלפה, וחלק מהפער הולך לכיסן של חברות האלגו-טריידינג במקום ללכת למוכר האנושי שבקצה העסקה.

spambot

New member
נקודה טובה לגבי העמלות לאנשים הפרטיים

אין לי מושג. אני יודע שפעם ה-spread היה בכפולות של שמינית דולר (או 1/16? אני לא בטוח), והיום הוא של סנט - ואפשר לקבל עמלות של ~סנט אצל interactive brokers ודומיהם. אבל ממש אין לי נתונים על עמלות היסטוריות וכו', ובטח לא נתונים שמראים שהמצב משתפר.

נראה לי שמספיק עם הדיון בין שני חסרי אינפורמציה שכמונו... בוא נחזור לדבר על ביטים וכל זה :)

IGUS

New member
בפועל, חלק הארי מהפעילות הנעשית

על ידי "עושי שוק" נעשה על ידי "עושי שוק אלקטרונים". חברות אלו הן חברות אלגו-טריידינג לכל דבר. ראה KCG HOLDINGS למשל (או בגלגולה הקודם כגטקו).

vinney

Well-known member
"עושי שוק" זה מושג מיוחד

אלה גופים בעלי תפקיד מסוים בשוק ההון, שעיקר תפקידם הוא להבטיח נזילות. בעיקר בתעודות סל ואופציות, אבל לא רק - גם במסחר מניות רגיל.

http://en.wikipedia.org/wiki/Market_maker

spambot

New member
הגופים האלה הם רובם (כולם?) חברות אלגו

לא נראה לי שקיים תפקיד של "ספק כל בקשה של כל לקוח ללא אלגוריתם" - אין שום דרך שזה יהיה כלכלי.

למעלה