ETS-BUMP AND RUN ?

אליהו ד

New member
ETS-BUMP AND RUN ?

Bump and run אודה לכל מי שעונה , בקשר לזיהוי תבניות במניות הבאות – ETS – Lead in בין 1.7 ל 27.9 , קו מגמה עולה בזווית 45 בקירוב בווליום ממוצע ונמוך Bump בין 28.9 ל 22.8 בווליום עולה וCMF בין 12-24 פסגת הbump ב 6.6 בקירוב , זוית ה bump 75 בקירוב מרחק בין פסגת הBUMP ל קו מגמה היא 1.5 , בעוד מרחק פסגת הlead in מקו מגמה 0.5 , כלומר יותר מפי 2 runמתחיל ב23.9 עם עליה בווליום , כאשר בסוף אוקטובר גאפ ענק של 33 אחוז בווליום גבוה ששובר קו המגמה , וCMF יורד מתחת ל0 , גם אם לא בדרמטיות . זו גם שבירה חזקה והחלטית של קו תמיכה 5 השבירה היא הרבה מעבר ל3 אחוז , היא 33 אחוז , מחזיקה מעמד כבר חודש בחודש האחרון שמירה על רמת מחיר פחות או יותר , כאשר CMF עולה באיטיות אל מעבר ל10 , אך עכשיו ברמת האפס בקירוב . אז השאלה שלי , האם מדובר באמת בתבנית BUMP AND RUN ? אם כן , למה עלי לצפות כרגע ? הווליום נמוך , CMF נמוך . האם תהיה בדיקה של קו ההתנגדות ב5 ? האם המשך דשדוש ? בקיצור , מה אני אמור לבדוק עכשיו ? תודה מראש על תשובות!

WGFFlame

New member
שאלות קשות יש לך אליהו

אם אני מבין נכון (אחרי שריעננתי קצת על התבנית) אז התבנית כבר התממשה. לכן אני לא חושב שהיא עדיין מעניינת אותנו. מה שמעניין הוא שנוצרת אולי תבנית bump and run חדשה שהידית שלה (הlead in) זה כל הקטע מבערך 1.9 (הנר הלבן הגדול) עד לפני הגאפ למטה. וכאילו שכרגע אנחנו בbumo ומתכוננים לrun. אני חושב שזה לא יקרה, והתבנית היא Dead Cat Bounch ולא Bump and Run (לא יודע אם יש את התבית בסטוצרט) לפי התבנית הזו אחרי הגאפ שראינו צפויה עליה קלה, אולי זה מה שקיבלנו ב15.10 , ואז המשך ירידה.

אליהו ד

New member
אז אם כבר..בקשר לVCLK -

אני חושב שהולכת להתממש כאן תבנית ראש וכתפיים.. ולמה ? VCLK היא במגמת עליה מובהקת כבר כמה חודשים . מסוף אוגוסט עד סוף ספטמבר נוצרה הכתף הראשונה כאשר הוליום בירידה של הכתף היה גבוה מהעליה שלה וגם ה CMF ירד גם אם לא מתחת ל0 .אחר כך בעליה אל הראש היה וליום נמוך (למרות שכאן יש לי בעיה , כי CMF גבוה , מעל 20 ) , והירידה ממנו הראתה וליום גבוה והגיעה ליצירת צוואר זווית 0 ( ככה קוראים לזה ? ) מדויק , וCMF מתחת ל 0 . איך אני יכול לזהות האם מדובר בהתחלה של הכתף הימנית ? מפריע לי שם הMACD שקבור עמוק מתחת ל0.. פליים - המון תודה על ההסברים המפורטים שלך , שתדע שאני קורא מה שאתה כותב כל יום , ולומד המון !

WGFFlame

New member
הי

תודה על המחמאות. ממה שאני רואה אתה לומד מצוין. אני לא חושב שאתה יכול לראות היום שמתפתחת כתף ימנית, יכול להיות שתהיה ירידה ואז לא תהיה שום כתף, יכול להיות שתהיה עליה מעל גובה הפיסגה הקודמת וגם אז לא תראה כתף, אין שום דרך לדעת, ולכן זה לא דבר שאתה צריך לדאוג לגביו כרגע, כלומר אתה צריך לשים את המניה במעקב לתקופה הקרובה, מדי פעם לבדוק איך היא מתקדמת ואם תצור את התבנית אז לנסות ולנצל אותה. כל הכבוד על ההשקעה, נראה לי שתגיע רחוק.

WGFFlame

New member
השאלה החשובה

ואולי זה מה שהתכוונתה מלכתחילה. היא האם המניה תתמך על קו הצוואר הדמיוני ותצור תחתית כפולה או תפול, האם כדאי לקנות כרגע או לא.

אליהו ד

New member
כן , זה בדיוק מה שהתכוונתי !

ובאמת חזרתי למחשב כי לא הסתדר לי שזו כתף ימנית , ואני רואה שהירידות ממשיכות ( לקחתי את זה גם בשורט כדי לאזן את הטעות מהלונג שלקחתי מקודם..עם סטופ לוסים ) . אולי זו בכלל תבנית הDOUBLE TOP.. כי כרגע המניה נראית בירידה רצינית מעבר לקו הצואר שהסתמן , ובנוסף - הרי הגבעה שחשבתי שהיא "ראש" מקודם , היא בעצם בתוך 3 האחוזים של הגבעה הקודמת (קראתי שזה תנאי בDOUBLE TOP ) . אוקיי , נראה מה יקרה מחר - אם תהיה פריצה חזקה למטה בוליום גבוה והCMF יירד אל המינוס 10 , זו תהיה DOUBLE TOP . אם לא , אני מכוסה בשני הכיוונים למזלי עם הלונג והשורט.. תודה רבה ולילה טוב!

WGFFlame

New member
גרף עם עוד קצת מידע

שני הקוין שצהובים הם יתד מתרחבת שהיא תבנית דובית שנפרצה (בווליום גבוה) מצד שני שני הנרות של הימים שניהם נרות של היפוך מגמה כלומר מרמזים על סיום הירידות. הקו הירוק גם הוא לדעתי חשוב. מה שאני אומר זה שאתה צריך לנוות בין הקוים האלה. לדוגמא - אתה נכנס ללונג אז סגירה מתחת לקו הירוק היא איתות שללי עבורך, למרות שבמקרה הזה אני הייתי שם את הסטופ מתחת לנמוך של אתמול. אם אתה נכנס לשורט, אזי פריצה למעלה של הקו הירוק ועוד הרבה יותר גרוע הקו הצהוב הם איתות בשבילך שטעית. אתה יכול גם לחכות ולראות מה ילד יום, אם המניה יורדת מתחת לקו הירוק וכמה ימים לא מצליחה לפרוץ אותו , או למשל שהיא עולה לכוון הקו הצהוב (Pullback) ואז חוזרת לרדת, אזי אתה יכול לעשות שורט. אם המניה עולה מעל הצהוב ונשארת מעליו או לפחות נתמכת מעל הירוק, אזי יש מקום להכנס ללונג לסיבוב לא ארוך. כקו מחשבה כללי המניה הזו היא לא מניה ללונג ,גם התבנית של היתד וגם הh&Sשכתבת עליה הם דוביות כלומר אפשר לעשות עליה סיבוב למעלה אבל הפוטנציאל לרווח הגדול יותר הוא למטה

אליהו ד

New member
התייעצות : BNT- TOP H&S ?

BNT- H&S TOP ? אוקיי . כתף שמאלית קצרה שארכה שבוע , מ11 לאוגוסט עד 18 לאוגוסט . בעליה של הכתף השמאלית יש וליום גבוה אמנם ונרות לבנים ארוכים כמו גם CMF מרקיע שחקים אל מעבר ל20 , אך בירידה ממנה יש גאפ קטן ורק נרות שחורים ארוכים , למרות שזה קורה בוליום נמוך . הכתף הזו לא משכנעת אותי . העליה אל הראש מתרחשת כבר בוליום נמוך יותר מהעליה אל הכתף הראש הוא מ25 לאוגוסט עד 6 באוקטובר – ראש גדול ( גדול מדי יחסית לכתף ) שמגיע לפיסגה של 18.5 שזה גבוה ב9 אחוז בערך מפיסגת הכתף השמאלית . יש נרות שחורים משולבים בעליה אל הראש , CMF יורד אל מתחת ל10 (למרות שבפיסגה הוא שוב מעל 20 ), וליום נמוך מהעליה אל הכתף , בMACD הקו האיטי מתחיל לסגור על הקו מהיר וממש לפני הפיסגה חותך אותו בירידה החלטית כלפי מטה . בסוף הירידה מן הראש שמשופעת בנרות שחורים ארוכים וCMF שיורד מתחת ל10 , יש בארים בוליום שחוצים את הEMA60 . כך עד לLOW של הראש ב15 , שיוצר את הצוואר המדומה עם הLOW של הכתף השמאלית . MACD צולל מתחת ל0 עד 0.25- העליה אל הכתף הימנית כבר מתאימה הרבה יותר לתבנית H&S . זו הפעם הראשונה שהממוצע הנע קצר הטווח(13 ימים) צולל מתחת לממוצע הנע ארוך הטווח(50 ימים) ונמצא הרבה מעל המחיר של המניה . העליה מתרחשת בוליום נמוך וCMF שמדשדש ב10 . חלק ראשון של הירידה קורה בוליום ממוצע ומגיע אל קו הצוואר אך מיד יש נר לבן שקורה ממש על קו הצוואר ומסיים את הכתף השמאלית שנמשכה מ8 לאוקטובר עד 25 לאוקטובר . אבל הנר הלבן לא מחזיק מעמד – הוא קורה כבר אחרי שהMACD שובר חזק מתחת ל0 , וליום כמה בארים ארוכים מעל הממוצע . ואז מגיעה השבירה של הצוואר ב26 באוקטובר בנר שחור ארוך שמעיד על לחץ מכירות , באר וליום דרמטי פי 4 מהEMA 60 , הקו האיטי בMACD תופס פער של 66 אחוז מעל הקו המהיר מתחת ל0, CMF מתחיל לצלול מתחת ל0 . כבר יותר 3 ימים ששבירת קו הצוואר מחזיקה מעמד , ויותר מ3 אחוז שבירה . במידה וזו אכן תבנית H&S , אז המחיר המיועד הוא – פיסגת הראש (18.5) מינוס קו הצוואר (15) = 3.5 . את ה3.5 אני מפחית מקו הצוואר (15) ומקבל 11.5 . מה הצעד הבא ? האם שורט הוא צעד נבון כאן ?

WGFFlame

New member
תשובה

בזכותך אני חוזר על החומר. לדעתי התנית בסדר גמור, לא צריך לחפש שלמות בשוק, שלמות יש רק בתאוריה. H&S אחת התבניות היותר טובות שיש אחוזי הצלחה מצוינים. הנקודה שאפשר להכנס לשורט היא בתחילת הירידה של הכתף הימנית. אפשר לחכות עוד ולהגדיל את הסיכוים במעט אבל להכתין את התשואה. המניה פרצה את קו הצוואר אבל חזרה למעלה, חזרה כזו מקובלת מאוד בתבנית, במצב שכזה מה שאתה צריך לעשות הוא להמתין להיפוך המגמה וחזרה לירידה, (לא מקובל בכל השיטות שאני מכיר להכנס לשורט בלי לראות שמתחילות הירידות.) כשאלו יתחילו כנס לשורט מה שיותר מהר, אין צורך להמתין לפריצת קו הצוואר.

אליהו ד

New member
התייעצות - SGMA : DOUBLE TOP?

ושוב - אני מודה מאוד לכל מי שבא לו לענות . SGMA אבל כאן לצערי לא אוכל לכתוב את כל הניתוח שעשיתי כי אני קצר כרגע בזמן - תעיפו מבט בשתי הגבעות שקורות הראשונה מסוף אוגוסט עד סוף ספטמבר , והשניה מסוף ספטמבר עד בערך 25 אוקטובר . יש שבירה של קו המגמה כבר בירידה מהגבעה הראשונה , ושבירה שמחזיקה מעמד של קו התמיכה שהופך להתנגדות . הוליום בעליות וירידות תואם לחוקי התבנית פחות או יותר . MACD בירידה מתמדת וכעת הוא קבור חזק מתחת ל0 וCMF גם . נרות שחורים החלטיים כמו גם מספר גאפים בירידות . הבעיה שלי היא כפולה - הגבעות קרובות מדי , ופיסגת השניה היא בקירוב 20 אחוז (!) מעל הראשונה מה שלא מסתדר עם חוקי התבנית שאומרים שמקסימום רווח הוא 3 אחוז.. האם לדעתכם זה DOUBLE TOP ? האם המגמה היא אכן BEARISH ? קיצר , כדאי שורט ? ( יעד מחיר 14)

אליהו ד

New member
יו , זה היה ממש טרייד מוצלח שלי

חחח עוד לא נגמלתי מההתלהבות הזו של מתחילים , אה ?( נו טוב , מותר לי עד הטרייד ה20 המוצלח להתלהב ! חח ) קיצר SGMA עשתה ירידה של 1.19 , והשלימה עד כה 119 דולר רווח בדיוק מהשער שקניתי אותה! גם VCLK ירדה 0.19 והשלימה עד כה 33 דולר "רווח" משער הקניה ! (שהתקזז לי עם הלונג שלקחתי שהתברר כטעות חח ) חח אמממ , טוב , אז מה אני עושה איתן עכשיו ? אוקי. SGMA עדיין צריכה להשלים ירידה עד לבערך 15 (תבנית DOUBLE TOP) וכרגע היא ב17.69. MACD CMF ווליום עדיין מחזיקים מעמד בתבנית , אז אני עדיין מחזיק בשורט . VCLK . מסובך לי כאן . איזו תבנית זו בכלל ? אם זו ראש וכתפיים היא אמורה אוטוטו לעלות לכתף השניה . עדיין בתמיכה בקו הצואר ב8 שנראה כמו צוואר בזווית 0 ( ככה אומרים ? ) , כך שהוא עדיין יכול לנטות קצת ואז השורט מוצדק . טוב , אהיה במעקב צמוד אחריה , ומקסימום אני אשאר במהלך העליה לכתף השניה , כי בין כה וכה המגמה היא דובית . אוקי אני ממשיך בשורט

אליהו ד

New member
ועוד אחת - NOC : CUP with HANDLE?

עוד מעט אעלה את הסיבות שאני רואה לתבנית הזו - אבל למי שבא להעיף מבט : מה אתם אומרים ? (יעד מחיר 19.5 , מחיר כרגע 17.2 )

אליהו ד

New member
ו- פירוט הנתונים לWFII

אוקי WFII המניה בUPTREND יציבה כבר כמה חודשים כנדרש , ונסחרת במחזורים מעל הממוצע של EMA60 בזמן העליה הנ"ל . הגבעה שנוצרה בשבוע שבין 18.8 ל25.8 אותתה על ירידה בדרך : יש לנו כאן נר דוג'י , 3 גאפים עוקבים , וכמה נרות שחורים עם סגירה במחיר הנמוך היומי , ירידה אל מתחת ל0.10 בCMF , ירידה מתחת לממוצע הנע של 13 ימים אחרונים , התחלת צלילה של הMACD ( כאשר ההיסטוגרמה של הMACD כבר מתחילה לגדול מתחת ל 0 ) . החלק הימני של אותה גבעה , בפרספקטיבה עכשווית , נדמה כהתחלת הCUP . ירידה אל מתחת ל0 של CMF , בארים גבוהים של מחזור בימי ירידה , אמנם אין גאפים בחלק השמאלי של הCUP אולם הנרים השחורים אינם מדשדשים זה לצד זה אלא עקביים בירידתם , MACD מתחת ל0 והיסטוגרמה של MACD כבר ב0.25- . לקראת סוף הירידה בין 15.10 ל1.10 מחזורים נמוכים , נרות לבנים קצרים ובנוסף דוג'י בתחתית הCUP . כמה ימים אחרי הדוגי , MACD מתחיל לעלות מהשפל ב0.5- והיסטוגרמה של MACD מתאפסת , כאשר בתחתית יש נר לבן קטן וCMFקרוב להתהפכות . החלק הימני של הCUP - מחזורים כפולים מהממוצ60ema^ , שבירת קו הממוצע הארוך טווח והקצר טווח (ששניהם נחצו בירידה מהCUP ) , שני גאפים , נרות לבנים קטנים ועולים בצורה חדה , CMF מעל 0.20 MACD חוצה ה0 וההיסטוגרמה שלו מטפסת ל0.5 . בסך הכל הCUP עשה RETRACEMENT של 26-28 אחוז כנדרש ונמשך קרוב לחודשיים . הידית מתחילה ב13 לאוקטובר במחזורים נמוכים בירידה , MACD שממשיך להחזיק גבוה (ההיסטוגרמה מתאפסת אך לא נשברת כלפי מטה )כמו גם CMF גבוה ומסיימת בדוג'י . אמנם הממוצעים הנעים שניהם נשברים כלפי מטה אך עד מהרה בנרות לבנים גדולים , גאפ , 4 מחזורים כפולים מהממוצע ומחזור עליות אחרון בגרף שהוא פי 3 מהממוצע ומסומן בנר גדול לבן ששובר בצורה משכנעת את קו ההתנגדות של שפת הCUP . גם CMF וגם MACD ממשיכים ברמות גבוהות . בסך הכל הידית עשתה RETRACEMENT של 30 אחוז מהCUP כנדרש וארכה זמן סביר של שלושה שבועות שהם גם בקירוב 30 אחוז מזמן הCUP . אם זו תבנית CUP AND HANDLE , יעד המחיר הוא - עומק הCUP הוא 4.5 - וקו ההתנגדות שהפך תמיכה הוא 15.25 , מה שמביא אותנו למחיר מיועד של 19.60-80 בקירוב . המחיר כרגע הוא 18.44 התחלתי לכתוב את ההודעה לפני שהמסחר התחיל ולא בצעתי הוראת קניה (דמו) של המניה , היא בינתיים עלה בקרוב לנקודה וחצי ! מ17.06 ל18.44 פאק טוב נו - מה דעתכם , זה CUP AND HANDLE?

אליהו ד

New member
וכמובן שהמחיר לא עלה

משום מקום לשום מקום כי המסחר עוד לא נפתח - והמחשבים כאן הולכים להיענש בסדרת בעיטות . נראה לי שהם מנהלים מרוץ במי יכול לגלוש באנטרנט במהירות יותר איטית .. אוקי . מחיר כפי שאני רואה כעת הוא 18.44 , מה שמשאיר מקום לרווח אם מדובר בתבנית . אניוואיז , אני הולך לשים על זה לונג . יום נעים !

WGFFlame

New member
תשובה

סוף סוף אני לא מסכים אתך פעם. התבנית אכן קיימת, אבל לפי מה שהבנתי קנית קצת באיחור. אחד הטכנאים היותר טובים שיש אמר לי פעם, אם לא נכנסת בזמן אל תכנס. אבל בו קבל טיפ שלא כתוב באינטרנט (נראה לי) לתבנית הזו יש סיכוי מאוד גדול לthorowback חזרה לגבוה הימני של הcup לכן בכלל מומלץ בתבנית הזו לחכות לסיבוב השני ולא לקנות מיד, מה שמעלה בקצת את אחוזי ההצלחה שלה, אז במקרה הזה שקצת פספסת את הפעם הראשונה ברור שהיית צריך לחכות. והערה כללית - אתה מנתח לפרטי פרטים את התבניות וזה טוב, שים לב שאף אחד לא עונה לך, יש לזה סיבה, כי אף אחד לא מצוי בפרטים האלה, (גם אני לא) מעשית גם הרבה פעמים אתה תקח תבנית גם אם היא לא 100% מתישבת עם כל הסימנים. שוב אני חושב שזה מצוין שאתה לומד לאפיין את התבנית במדויק, אבל אני מאמין שאם הזמן תעשה את זה באופן יותר כללי ולא תזכור פרטים מדויקים. עוד דבר שאני מאוד מציע לך ליישם מעכשיו זה סטופ לוס, לדעתי ולדעת מומחים גדולים סטופ לוס הוא עיקר המהות של הניתוח הטכני, אתמול קראתי מנתח טכני רציני מאוד שכתב שהניתוח הטכני שלו לא עוסק בכלל בניבוי, הוא כותב שהצלחת הניבוי שלו לא גדולה מ50%, ובכל זאת הוא מרוויח.

למעלה