גם SBL נראית טוב לשורט זמני
SBL היא מניה של תנודתיות , של גבעות שהמחזורים שלהן חוזרים על עצמם . בכל טווח זמן שלא תיקח , תזהה תבנית שחוזרת על עצמה עם הגבעות האלו . למשל ב
3 חודשים תראה DOUBLE B יפה - עם שבירת קו תמיכה החלטית והפיכתו לקו התנגדות שתחתיות הגבעות נגעו בו כמו שצריך 3 פעמים ( כאשר הפעם האחרונה הייתה הפריצה עם מחזור גבוה של עליה ) . למשל ב
6 חודשים כבר אפשר לראות את התמונה הרחבה יותר- שתי גבעות שקדמו לDOUBLE B הנוכחית ולמעשה נמצאות מעל קו התנגדות שלא רואים בגרף
3 חודשים , קו שנמצא בדיוק בשער של היום והיה השער שבו ירדה המניה לפני כמה שבועות ליצור את הDOUBLE B . כלומר אנו צפויים לשתי גבעות נוספות , או לאחת , או לסוג אחר של תנודה למטה למעלה עד השינוי הבא( כלפי מעלה או מטה ) . אבל מה שבולט גם
3 חודשים וגם
6 חודשים זו התנודתיות המחזורית של המגמה בצורות דומות , מעל ומתחת לקו התנגדות מסויים מאוד . כלומר יש לצפות לRETRACEMENT עכשיו בכל מקרה . צריך גם לזכור שלמרות המחזור הגבוה של העליה והגאפ הע-נ-ק שהיה בה , הCMF עדיין במינוס , מה שאומר שכן קיים גוש לא קטן של מוכרים . הכוונה שלי היא לא לירידה דרמטית או משהו כזה , אלא לRETRACEMENT לכמה ימים שיחזיר את הצורה המוכרת של המניה ויסתדר עם התבניות שהיא הפגינה עד כה ( DOUBLE TOP, DOUBLE BOTTON ). גם בגרף של ה
שנה אפשר לראות שלמעשה הDOUBLE B הם סוג של בדיקת קו תמיכה ! שנמצא מתחתם בקו ישר שמגביל מלמטה את הDOUBLE TOP הגדולות הקודמות . המניה נעה אם כן כבר חצי
שנה בין קו התמיכה לקו ההתנגדות שבו נמצא השער היום , ובחצי
שנה שלפני הפגינה בדיוק את אותה התנהגות , רק שקו התמיכה של היום הוא קו ההתנגדות של אז . אם הולכים אחורה לגרף של שנתיים אפשר לראות שוב את התנודתיות של ה
שנה האחרונה בדיוק באותה צורה רק ברמת מחירים מ7.5 עד 10 , כאשר היום זה מה12.5 עד 15. אז אני לא יכול לדעת היום אם המניה בחצי ה
שנה הקרוה הולכת לעלות עוד ( למרות שזה נראה כך ) . מה שמעניין אותי זה מה יקרה בימים או השבוע הקרוב , ועדיין לא הייתה אפילו פעם אחת בכל הגרפים עד 3 שנים אחורה , שהמניה קפצה ביותר מ2.5 נקודות בבת אחת . כרגע אנחנו קפצנו מ12.5 עד 15 בבת אחת . הCMF לאורך הזמן עולה ויורד מתחת ל0 בהתאם לגבעות שנוצרות כל הזמן , ובכלל ההתנהגות של המניה מחזורית . לפי כל זה נראה לי שהמניה הולכת לבדוק שוב את קו ה12.5 ( ואולי אחר כך לזנק עד ל17 (אבל לא בבת אחת , אלא בזיגזגים קטנים ) . אני לוקח שורט . מה דעתך ? ( ואל תבאס אותי עוד פעם ! חח )