ETS-BUMP AND RUN ?

אליהו ד

New member
כן נכון - זה באמת באיחור..

ובקשר לשאר - ודאי שאתה צודק לגבי זה שלא צריך לדקדק בפרטים הכי קטנים , אבל אני עדיין בשלב הראשון של להרגיש את כיוון הרוח , אני מאמין שעם הזמן פחות אתמקד בפרטים הקטנים של התבניות ובאמת יותר ליישם את הסטופ לוסים . האמת היא שאני בדרך כלל מציין לי לפני שאני נכנס למניה מה הסטופלוס שלי , אבל לא מצאתי את האופציה הזו במסחר הוירטואלי(יותר נכון בפורטפוליו הוירטואלי) של קליר סטיישן..על איזה דמו אתה ממליץ ? ותודה על התשובה - שוב !

אליהו ד

New member
בקשר לאיחור - זה נובע מ

כך שהגרפים שבידי הם מלפני כמה ימים . פשוט הדפסתי את הגרפים של מאה מניות שבחרתי רנדומלית , כדי להתאמן בניתוח התבניות שאני לומד בימים אלו . ובאמת בגרף הנקודה האחרונה הייתה בסביבות ה17 עם מחזור גבוה נר לבן CMF וכו' , כך שאם הייתי מסתכל על הגרף בזמן אמת והייתי נכנס , הייתי מרוויח עליה של נקודה..ב18.44 כפי שהגרף היה אתמול זו באמת טעות להיכנס , אבל מ17 ל18.44 זה מרווח רציני .

אליהו ד

New member
ועוד אחת..KCS

אמורה לממש תבנית של דגל עד ל8.5 , כרגע היא ב8.25 . העניין הוא שהיא איבדה קצת מומנטום , וגם ככה המרווח לא משהו וגם המחיר כרגע עלול להיות סיום המימוש . נו , אתנחם בכך שראיתי תדגל ב8

אליהו ד

New member
AXYX על סף פריצה למטה מתבנית משולש

AXYX משולש סימטרי שהתחיל ב23 באוקטובר ומגרד היום את 3\2 שלו , כאשר באר וליום של יום ירידות (-6.46אחוז מינוס )פי 3 מהממוצע . אבל עדיין CMF וMACD מחזיקים מעמד במשולש . וליום בתוך המשולש מתנהג לפי חוקי התבנית , נמוך בהדרגה . אני מחכה לראות מה היא עושה היום - אם CMF יורד ל0 וMACD מתחיל צלילה חזקה - אני לוקח שורט . אם אני צודק אז יעד מחירים הוא בסביבות 3.3-3.5 , כאשר השער היום הוא 4.49 . יפה . הלאה . חשבתי בהתחלה שגם MANU נמצאת במשולש עם פריצה למעלה , אבל הCMF מזהיר , כאשר הוא יורד ועולה בסביבות ה0 כאשר הוא כביכול אמור להרקיע שחקים . לא יודע מה לעשות איתה , ואולי מדובר בתבנית אחרת . לא יודע , נחכה לראות אם להיכנס בכלל לפוזיציה . CHTR . לא בטוח לגבי זאתי . בכלל לא . אבל אני רואה כאן משולש סימטרי ענק , שמתחיל ב21.7 , עם סדרת גבהים ונמוכים שמתנקזים לAPEX במכילה הרבה נרות קטנים - ושחורים . מחזור כמו שצריך הולך וקטן . אני מחכה לראות אם תהיה בימים הקרובים פריצה מהירה במחירים למטה . בינתיים הCMF מאותת חזק על ירידה צפויה עם 0.40 - , ןMACD כנראה עדיין לא החליט חח עם דשדוש ב0 . התבנית , אם זו תבנית כבר מעבר ל3\2 שלה , כך שאמורה להיות ממש עכשיו פריצה . נו , אחכה איתה עם מבט קרוב . השקט לפני הסערה ? מתחילת יוני עד אמצע יולי , המניה הזו עלתה ב400 אחוז . RETRACEMENT חלה במשולש הזה , עם הרבה נרות שחורים ומחזורים נמוכים מאוד בימי עליה . נראית כמו שורט טוב , אם תהיה פריצה עכשיו למטה . אם זו התבנית , יעד מחיר הוא לפחות 2.7 אם לא למטה מזה . fhrx - שווה מעקב , אם לגבי תבנית דגל ואם לגבי משולש סימטרי . לא יודע . ntes . בזו אני בטוח במאה אחוז שזה DOUBLE TOP . UPTREND מהודקת שקדמה לתבנית , וליום גבוה בירידות מהגבעות ונמוך בעליה , ובדיוק כמו שצריך , וליום פי 3 מהממוצע , גאפענק בפריצת התמיכה , נרות שחורים למטה , CMF AUEG כמו גם MACD - בפריצה למטה מקו התמיכה . למרות שאולי תיתכן בדיקת קו ההתנגדות החדש , יש לחץ מכירה גבוה ושבירה החלטית של אותה תמיכה . יעד מחיר צפוי הוא 40 .

אליהו ד

New member
האנגלית התבלבלה לי -

כתבתי שזו דובל טופ , לאחר אפטרנד מהודקת . המחשב הפך לי את הסדר- נקווה שלא יתהפכו המחירים
יאללה יום נעים ביי !

WGFFlame

New member
AXYX

אכן משולש סמטרי, אבל עדיין אין פריצה , ההרגשה שלי היא שהיום האחרון יגרום לטכנאים שנכנסו לפני הזמן להפסדים, והיא לא תפרוץ מטה בקרוב.

WGFFlame

New member
MANU

בו נעזוב איך קוראים לתבנית, הקו החשוב הוא 7$ שנפרץ כלפי מעלה, כרגע תיקונון לכוון הקו, לדעתי יש תסריטים שבהם יהיה שווה לקנות, למשל המניה עוד יום אחד מתקנת וסוגרת 7.1$ , יום הבא פותחת ב7.3$ אז קונה. זה רק תסריט דוגמא אחד.

WGFFlame

New member
CHAR

אצלי על המסך היא לא נראית כמו מניה שאני יכול לנתח טכנית, כנראה המחזור לא מתאים.

WGFFlame

New member
FHRX ו NTES

FHRX - מסכים אתך שצריך לשים אליה לב, אם הrisk/reward נראה טוב אפשר לקנות. NTES - לא הייתי נוגע בשום כוון כרגע, בשער של 55$ הייתי שוקל כניסה לשורט (ושוב הכי חשוב להבין את סטופ לוס כי כשהוא קרוב הסיכון קטן יחסית לסיכוי שזו מהות העניין.

אליהו ד

New member
NTES ממשיכה לרדת

טוב , בכל מקרה אני מחכה איתה . פליים , רב תודות על התשובות !

WGFFlame

New member
NTES

היא אכן יורדת קצת, אבל אני ממש לא אוהב ללכת שורט על מניה במצב כזה, היא כבר ירדה כלכך הרבה, זה כאילו שאתה מצטרף לסוף המהלך. זה לא שהיא לא יכולה להמשיך לרדת, רק שלדעתי היא לא נותנת סיכוי טוב כרגע .

אליהו ד

New member
כן , סגרתי פוזיציה לפני שעה באמת

ירדה 4 נקודות סך הכל במהלך שהייתי בה .

אליהו ד

New member
למה ? המניה ירדה

אבל בכל מקרה עוד לא נכנסתי לפוזיציה בה , אני מחכה לראות מה יקרה איתה.. AXYX

WGFFlame

New member
נראה היום

אני מדבר מתוך תחושה ולא מתוך עובדות, והתחושה אומרת שהרבה אנשים עשו שורט עליה ביומיים האחרונים וזה לא יצליח להם.

אליהו ד

New member
שים לב לבאר אחרון בIVAN

IVAN מחזור ענק שהסתיים בירידות , אחרי 3 ימי עליות דרמטיים(כמעט הוכפל המחיר). וזאת אחרי חודשיים של עליה מהודקת יחסית , כשבעליותיה יש מחזורים יפים ובירידות מחזורים חלשים. ב3 חודשים אחרונים עלתה ב3 קפיצות ממחיר של 1 ל7 . שער של 6.3 הוא בהתאם ליעד מחיר של הקפיצה הנוכחית (לאחר תנודתיות מתחת לקו התנגדות של 4.5 ) , האם הולכת להיות תקופה של מימוש(כי עכשיו השער הוא 7 ) ? IVAN תח

אליהו ד

New member
גם SBL נראית טוב לשורט זמני

SBL היא מניה של תנודתיות , של גבעות שהמחזורים שלהן חוזרים על עצמם . בכל טווח זמן שלא תיקח , תזהה תבנית שחוזרת על עצמה עם הגבעות האלו . למשל ב 3 חודשים תראה DOUBLE B יפה - עם שבירת קו תמיכה החלטית והפיכתו לקו התנגדות שתחתיות הגבעות נגעו בו כמו שצריך 3 פעמים ( כאשר הפעם האחרונה הייתה הפריצה עם מחזור גבוה של עליה ) . למשל ב 6 חודשים כבר אפשר לראות את התמונה הרחבה יותר- שתי גבעות שקדמו לDOUBLE B הנוכחית ולמעשה נמצאות מעל קו התנגדות שלא רואים בגרף 3 חודשים , קו שנמצא בדיוק בשער של היום והיה השער שבו ירדה המניה לפני כמה שבועות ליצור את הDOUBLE B . כלומר אנו צפויים לשתי גבעות נוספות , או לאחת , או לסוג אחר של תנודה למטה למעלה עד השינוי הבא( כלפי מעלה או מטה ) . אבל מה שבולט גם 3 חודשים וגם 6 חודשים זו התנודתיות המחזורית של המגמה בצורות דומות , מעל ומתחת לקו התנגדות מסויים מאוד . כלומר יש לצפות לRETRACEMENT עכשיו בכל מקרה . צריך גם לזכור שלמרות המחזור הגבוה של העליה והגאפ הע-נ-ק שהיה בה , הCMF עדיין במינוס , מה שאומר שכן קיים גוש לא קטן של מוכרים . הכוונה שלי היא לא לירידה דרמטית או משהו כזה , אלא לRETRACEMENT לכמה ימים שיחזיר את הצורה המוכרת של המניה ויסתדר עם התבניות שהיא הפגינה עד כה ( DOUBLE TOP, DOUBLE BOTTON ). גם בגרף של ה שנה אפשר לראות שלמעשה הDOUBLE B הם סוג של בדיקת קו תמיכה ! שנמצא מתחתם בקו ישר שמגביל מלמטה את הDOUBLE TOP הגדולות הקודמות . המניה נעה אם כן כבר חצי שנה בין קו התמיכה לקו ההתנגדות שבו נמצא השער היום , ובחצי שנה שלפני הפגינה בדיוק את אותה התנהגות , רק שקו התמיכה של היום הוא קו ההתנגדות של אז . אם הולכים אחורה לגרף של שנתיים אפשר לראות שוב את התנודתיות של השנה האחרונה בדיוק באותה צורה רק ברמת מחירים מ7.5 עד 10 , כאשר היום זה מה12.5 עד 15. אז אני לא יכול לדעת היום אם המניה בחצי השנה הקרוה הולכת לעלות עוד ( למרות שזה נראה כך ) . מה שמעניין אותי זה מה יקרה בימים או השבוע הקרוב , ועדיין לא הייתה אפילו פעם אחת בכל הגרפים עד 3 שנים אחורה , שהמניה קפצה ביותר מ2.5 נקודות בבת אחת . כרגע אנחנו קפצנו מ12.5 עד 15 בבת אחת . הCMF לאורך הזמן עולה ויורד מתחת ל0 בהתאם לגבעות שנוצרות כל הזמן , ובכלל ההתנהגות של המניה מחזורית . לפי כל זה נראה לי שהמניה הולכת לבדוק שוב את קו ה12.5 ( ואולי אחר כך לזנק עד ל17 (אבל לא בבת אחת , אלא בזיגזגים קטנים ) . אני לוקח שורט . מה דעתך ? ( ואל תבאס אותי עוד פעם ! חח )

WGFFlame

New member
CMF

בלי קשר למניה הזו. האם אתה יודע מה מחשב CMF ואיך הוא מחושב בדיוק ?

אליהו ד

New member
מה שאני יודע על CMF זה ש

כלי שבודק מומנטום ( איזה מה מו מי לא יודע , לא הגעתי לפרק ) , ושטוב לשלב אותו עם זיהוי פריצות תבנית וקוי התנגדות ותמיכה . כך , פריצה למעלה עם שילוב של CMF מעל 10 , ביחד עם מחזור גבוה ודוג'י ששם סטום לירידות , צריך לתפוס את תשומת לבי כדי לראות ביום יומיים הקרובים האם יש ממש בעליה . להפך בירידות , עם -10 . עכשיו , איך זה מחשב ומה , לא יודע - אני לומד לפי הסדר של הפרקים בסטוקצ'רטס . עכשיו אני רק בפרק של הנרות ( השני ) , הבא בתור הוא של האוסקילטורים( ככה אומרים את זה ? ) . מעדיף לא להתפרס , מה שנקרא , ולהשתמש בכלים שניתנים לי , תוך הבנה שאני רואה חלק מאוד קטן מהתמונה כרגע . וSBL הזו , הולכת לסיים בנר "סטאר" היום , נראה לי . ככה אומרים , סטאר ? אוף , הנרות האלו מוציאים תעיניים כשקוראים עליהם יותר מדי חח

אליהו ד

New member
אגב - המלצה לכל המתחילים כמוני

עכשיו כשאני קורא את החומר של STOCKCHARTS , ולפני זה את של CLEARSTATION , אני ממליץ לכם - אל תתחילו בCLEAR אלא בSTOCKC . למה? כי נראה לי שבCLEAR מחפפים ברמה שם , ואחרי שקראתי את החומר 70 פעם והתעמקתי בדוגמאות , לא הצלחתי לעשות טרייד אחד מוצלח לרפואה , וגם לא הבנתי מה לעזאזל אני עושה . היי , לא שאני עד כדי כך מבין עכשיו מה אני עושה - אבל מבין יותר , ולפחות מצליחים לי כמה טריידים..1 מ10 מוצלח , ואני לא במינוס היסטרי בדמו . מתאזן . כל זה רק משום שקראתי את הפרק הראשו ןעד כה , של סטוקצ'רטס . לכו קראו , קיצר , אין הרבה מה לומר כאן .

למעלה