DREAM THEATER

תקרא מה שכתבתי

"חברת התקליטים של דרים מכריחה אותה להוציא אלבום מדי שנה, מסיבות שיווקיות טהורות". אתה יודע כמה מריבות היו לחברי הלהקה עם הלייבל שלהם? אחת הסיבות שהם מוציאים אלבומים מיותרים היא ההתחייבות שלהם להוציא אלבום אחד מדי שנה. זה פשוט מוגזם.

מה עובדה בזה?

אז אתה אומר שעדיף היה שהם לא היו מוציאים חצי מהאלבומים שהוציאו? סרג'נט פפר ומג'יקל מיסטרי טור מיותרים, כי אסור להוציא יותר מדיסק אחד בשנתיים?

באך כתב מוזיקה בתדירות הרבה יותר

גבוהה מאשר כל להקת פופ בת ימינו, וזה לא בהכרח היה בגלל כשרון שלו אלא בגלל דרישות שהיה עליו לעמוד בהן(משהו מקביל ל"דיסק כל שנה", רק שזה היה הרבה יותר מזה). חוסר היכולת של דרים תיאטר לכתוב מוזיקה טובה לא נובעת מלחץ שמפעילים המפיקים אלא בגלל חוסר כשרון.

באך לא יצא לסיבוב הופעות

באך מעולם לא יצא לסיבוב הופעות. באך מעולם לא יצא מגבולות מדינתו, ובטח שלא טס. באך מעולם לא חווה ג'ט-לג. באך לא רלוונטי לדיון הזה בכלל.

orbiti

New member
מה זה קשור?

אתה מדבר על לחץ של חברת תקליטים להוציא אלבום כל שנה? באך היה צריך לכתוב קנטטה חדשה כל שבוע שכלל את הכתיבה, העיבוד, חזרות וביצוע ביום ראשון בכנסיה. ותזכור גם שבאך כתב עוד מוסיקה באותו זמן, מעבר לקנטטות. באופן כללי, לחץ חיצוני עבור מוסיקאי הוא לרוב דבר טוב. הרבה מהמוסיקאים בהסטוריה, בין אם בתחום הקלאסי ובין בתחום הרוק, העדיפו לעבוד לפי הזמנות ודד ליינים, והוציאו דברים שהיו לא פחות מיצירות מופת. אני לא חושב שאיכות המוסיקה יורדת בגלל זה. כמובן שכל מקרה לגופו וכד', אבל אני לא חושב שהירידה ברמת המוסיקה של דרים ת'יאטר (לדעתי) בשני האלבומים האחרונים קשורה לזמן או ללחץ חיצוני, אלא למוסיקאים עצמם שכנראה התחילו להשתעמם ולחזור על עצמם מכל מיני סיבות.

יכול להיות שזה נכון

אבל לדעתי, אנשי דרים שונאים שלוחצים עליהם להוציא אלבום מדי X זמן, ולכן הם לפעמים מוציאים אלבום "בשביל שהלייבל יהיה מרוצה".

orbiti

New member
אתה מכיר אותם אישית?

ממה שאני יודע, מייק פורטנוי הוא וורקוהוליק, שרק מחכה לרגע בו הוא יוכל לעבוד - להקליט, להופיע וכד'. הוא גם מנצל כל דקה פנויה שיש לו מדרים ת'יאטר כדי להקליט ולהופיע עם הרכבים אחרים. אני לא כ"כ מכיר את האופי של שאר חברי הלהקה (פורטנוי פשוט כותב המון באינטרנט, ואפשר להתרשם מהאופי שלו די בקלות), אבל פורטנוי נחשב למנהיג שלה, מהבחינה הזו. בחיים לא שמעתי על כך שדרים ת'יאטר הוציאו אלבום כדי שהלייבל יהיה מרוצה, למעט המקרה של Falling into infinity בו כפו על הלהקה מפיק חיצוני והתערבות במוסיקה, והם שנאו את התוצאה (והכריזו על כך בפומבי, אגב). אגב, יש מוסיקאים ששונאים את דרך העבודה המלחיצה, ולמרות זאת מצליחים להוציא יצירות מופת רק בדרך הזו. ג'ון לנון, למשל, היה בחור עצלן למדי שלא אהב לעבוד הרבה (אפשר לראות את זה גם בקריירת הסולו שלו, שכללה מעט מאד אלבומים, כמות קטנה של חומר מוצלח ובלי אף סיבוב הופעות), אבל הצליח לעשות עבודה נהדרת ויצירתית כאשר קיבל דד ליין (כל שיריו בסרג'נט פפר, למשל, נכתבו בעשרה ימים).

gilh10

New member
הם כן הוציאו אלבום כדי שהלייבל

יהיה מרוצה. האלבום A Change of Seasons. כאשר התקרב הדד ליין להוצאת האלבום היה להם רק שיר אחד מוכן והם היו חייבים עוד כמה שירים כדי שיהיה אלבום. אז לקחו כמה הקלטות של הופעות חיות וצירפו אותם לאלבום. בכלל, חברת התקליטים עשתה להם את המוות ותמיד לחצה עליהם ליצור להיט. עד שנמאס להם, ולפני כתיבת האלבום סינס הם ישבו אם חברת התקליטים ואיימו שאם הם לא יקבלו חופש פעולה מלא, הם מתפרקים. אבל זה לא כ"כ עזר, ורק אחרי שהם כמעט התפרקו באמת נכנעה החברה ללחץ ונתנה להם חופש פעולה, ואנחנו הרווחנו אלבום נהדר.

orbiti

New member
איפה שמעת

שהם עשו את הסיפור עם Change of seasons בשביל הלייבל? בכל מקרה, זה לא סותר. זה לא כאילו הם כתבו את המוסיקה שהלייבל ביקש, או משהו כזה. לכל להקה מצליחה בעולם יש לייבל שמוציא מדי פעם כל מיני אוספים, אלבומים עם בונוס טראקים (Change of seasons הוא בעצם EP עם בונוסים) וכו'. לביטלס היו כ"כ הרבה אוספים והוצאות שונות של אלבומים, עד שכשיצאו האלבומים בצורה מסודרת על גבי דיסקים לפי הגירסאות הבריטיות של התקליטים, מעריצי הלהקה שלא חיו בבריטניה לא הכירו את רוב האלבומים, למרות שרוב השירים הופיעו בהוצאות שונות.

back again

New member
איך הגעתם לבאך?

אני חושב שאורי ברייטמן צודק למרות שלא צריך להכליל את ההופעות החיות בתור אלבומים לצורך הדיון על רמת אולפני האולפן של דרים. הטענה שלי היא שבגלל ששני אלבומי האולפן שלהם יצאו בסמיכות כזו קרובה האיכות שלהם היא לא משהו בלשון המעטה. זה הכל. לא טענה מסובכת מדיי ואין צורך להתחיל להתבחבש איתה ולהגיע עד הביטלס או באך. לטעמי, להקה בסדר גודל של דרים אמורה להוציא אלבום אולפן כל שנתיים מקסימום. כל אלבום צריך להיות מושקע. כל שיר שלהם הוא ארוך במיוחד ואם הם לא משקיעים מספיק בשירים אז קולטים את זה ברגע. במיוחד אצלם. חבל.

orbiti

New member
תקרא מה שכתוב

דרים ת'יאטר לקחו שנתיים גם בין רכבת המחשבה לאוקטבריום, ועדיין הוא יצא לא טוב לדעתך (וגם לדעתי). המקרה של רכבת המחשבה הוא היוצא דופן במקרה של דרים - אלבום שנכתב והוקלט במעט מאד זמן (הכתיבה ארכה בערך שלושה שבועות), וגם נשמע מאד שונה מהאחרים. באוקטבריום הם התחפרו לא מעט זמן באולפן, כך שכנראה יש עוד גורמים שקשורים לכך שהתוצאה לא מספיק טובה.

RamiSun

New member
לדעתי לא קשור

אם תקח לדוגמא את יס, הסמיכות של יס אלבום, פרייג'ל וקולז טו, לא הזיקה בכלל... ובכלל אני אוהב את האלבומים אוקטווריום וסיקס דיגריז.... ולא מוצא איתם בעיה.

גם אם באך לא קשור,

באך הוא רק דוגמא לכך שלחץ יכול להביא גם לתוצאות חיוביות(ולא רק במקרה של מוזיקה), כפי שאורביטי ניסח לפני. בכל מקרה אני לא שמעתי אף פעם את האלבומים האלה של דרים תיאטר אבל אני רק אומר שלהגיד שהתוצאות לא טובות בגלל לחץ חיצוני זה כמו סטודנט שנכשל וטוען שזה בגלל שהלימודים קשים מידי. כמה שזה קשה להוציא אלבום אחד מוצלח הרבה יותר קשה להוציא כמה אלבומים מוצלחים ברציפות. כנראה זה דורש כשרון וגאונות נדירה על מנת להגיע להישגים כאלו וכנראה שלדרים תיאטר פשוט אין את הכשרון הדרוש. למעשה לבודדים בעולם הרוק היה את הכשרון הזה.

orbiti

New member
אוקיי

כנראה שמדובר במיתוס, ואתה הראשון שמפריך את זה בפני - טוב לדעת.

למעלה