dream theater - the great debate

Vlad Drac

New member
dream theater - the great debate

מישהו שמע את השיר הזה מהאלבום החדש? שומעים בו השפעה מאד חזקה של טול בחלק מהקטעים... שילוב מעניין עם הסגנון המוכר של דרים.

j i m m y

New member
שמעתי עכשיו את השיר הזה.

וזה באמת אחלה קטע. אני לא ממש מכיר את דרים אבל מהיכרות הקצרה שלי איתם הם להקה מאוד חביבה. ולמען האמת לא נראה לי שיש כאן השפעה מ-TOOL, פשוט נסיון "מהפכני" לערבב FUNK עם אלמנט פסיכודלי.

tool2002

New member
תסלחו לי על הבורות

אני מעריץ דיי גדול של הלקה כבר שנים.(TOOL) אני מכיר כל שיר ושיר שלהם,גם דברים נדירים. יש לי המון קליפים ודיסקים נדירים,ועוד ים של "שטויוטים" כאלה.(תמונות,סמלים,וכו). בין היתר אני מכיר גם את דירם,ולא מצאתי שום קשר בין שני הלהקות.שמעתי את השיר המוזכר לעיל,ואכן אין שום קשר. דרים הם להקה של נגנים מעולים(אע"פ שאיני אוהב את הסגנון מוסיקה שלהם). האם יש משהו שיכול להסביר לי איזה קטע בדיוק,מזכיר בין שני הלהקות?
TOOL שלא רואה שום קשר בין השירים

scary_face

New member
נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון

אתה מתכוון לקטע מ 2:10 אולי תגיד לנו מאיפה מתחיל הקטע הזה

Vsilver NJ

New member
אוי, בהחלט...

אני ממש אוהבת את דרים... אמרו לי באמת, עוד לפני שרכשתי את הדיסק החדש שלהם, שיש שם השפעות של טול יקירנו... אז רצתי עוד יותר מהר לקנות אותו... וכן, יש השפעות ממש גדולות בדיסק, אפילו זיהיתי כמה קטעים... יאללה, סבבה.

elad2040

New member
מעולה.

האלבום החדש בכלל מעולה, ולדעתי היחיד שלהם בשנים האחרונות שמתקרב לAWAKE שהוא לדעתי פסגת היצירה שלהם עד היום. כרגיל, עם dream theater צריך להפעיל מסננות נגד הקיטש והטקסטים הצולעים לפעמים, אבל ההשקעה כדאית.

theAMP

New member
כנראה שאני לנצח אשאר...

היחיד שלא סובל את הלהקה הזאת.

elad2040

New member
למה

אתה לא סובל אותם? אין ספק שיש להם את המגרעות שלהם (את חלקן ציינתי קודם), אבל סה"כ חבורת מוסיקאים כישרוניים שעושה מוסיקה מהנה (לפחות מבחינתי). אני סקרן.

theAMP

New member
פשוט

לא אוהב אותם... לא מתחבר למה שהם עושים... שום דבר ממה שהם עושים לא מעניין אותי. סבבה שהם נגנים מוכשרים ומוסיקאים מעולים והכל, אני עדיין לא נהנה מהם.

N U M B

New member
צודק!

דרים הם להקה מדהימה ...יצרתים וכישרונים אני חושבת שאנשים פה לא מספיק מעריכים את המוזיקה שהלהקה עושה.

WashedInBlack

New member
דרים ת´יאטר

מה שיפה בהם זה שצריך להתעמק בהם בשביל להבין שזה זבל.

Vsilver NJ

New member
אני לא מבינה...

איך אתם יכולים לומר משהו כזה על דרים... כמעריצה מושבעת אני חייבת למחות על הדעות שלכם על הטקסטים של דרים... אני ישבתי בחדר שלי במשך 4 שעות וניתחתי את המשמעויות של כל (או לפחות רוב) scenes from a memory, והגעתי לדברים... אנשים, לדברים כל כך בלתי יאמנו... הטקסטים שלהם מתייחסים להכל, הכל הכל הכל בכל טיפה של החיים המסריחים האלה... כל דבר שאנחנו עושים... כמובן שהטקסטים האהובים עלי הם של טול.... אבל עדיין, דרים ת´יאטר? אחד הדברים הכי טובים שקרו לי. חומר קטנטן למחשבה על הטקסטים של דרים.... צריך להתמעק בזה מאוד, כדי באמת להבין. ערב טוב וסופשבוע טוב לכולם... היי! יש לי נ.ב.! אני אוהבת נ.ב.... אז... טיילתי לי בסנטר ביום שלישי עם חברת הנפש שלי, ואז תפסו אותנו כמה מתנדבים של אנונימוס והראו לנו כל מיני דברים זוועתיים.... מאז החלטתי לנסות להיות צמחונית.... זה לא קשור בכלל אבל רציתי לספר את זה למישהו! תודה שהקשבתם.... ביי ביי ג´ודית, הולכת לחרופ לפני שנוסעים לחיפה....

WashedInBlack

New member
כמה דברים.

קודם כל, לא התכוונתי לטקסטים, אלא למוזיקה עצמה. דבר שני, סתם צחקתי. אני יודעת שהם לא זבל. גם יש לי את וורדס אנד אימג´ס. דבר שני, את צוחקת?!?! הטקסטים של דרים ת´יאטר הם לא פחות קיטשיים משל בריטני ספירס, ואני לא מגזימה כאן. אין בהם שום מטאפורה או דימוי לא ברורים. הם ממש מאכילים אותנו בכפית עם הסימבוליות שלהם. דבר אחד שאי אפשר להגיד עליהם זה שצריך להתעמק בטקסטים שלהם. ועוד דבר, החיים לא מסריחים. ובהצלחה עם הצמחונות. :) ולמה נסעת לחיפה?

Vsilver NJ

New member
נגה...

אה אוקיי... כנראה שלא הבנתי אותך נכון... ו... בבקשה אל תשווי את דרים ת´יאטר לבריטני ספירס... פשוט חבל...! והחיים? מאוד מסריחים!! תני כמה סיבות למה לא...! תודה... אני מקווה שאני אצליח להשאר צמחונית. ובינינו? זה לא כל כך קשה לי בלי בשר! זה אפילו יותר משחרר, העובדה שזה לא מפריע לי שאני לא אוכלת בשר, ואפילו אני מצילה איזו חיה או שתיים... למה נסעתי לחיפה? בעצם הייתי אמורה לסוע לחיפה, לאיזה מועדון כלשהוא. בסוף לא נסעתי, עכשיו אני אצל חברה שלי, אי שם קרוב לביתי הקט... שומעת איתה symphony x וזהו... אז לילה טוב לך! ולכולכם... סופשבוע נעיייים! ג´ודית.

WashedInBlack

New member
החיים מסריחים?

למה שלא תגידי לי את מה מסריח בהם? בשבילי, אני יכולה לצאת החוצה, לשכב על הדשא ולהסתכל על העננים, ולהרגיש שהחיים נפלאים. למה את חיה אם הם באמת כל כך מסריחים? את ילדה בריאה, יש לך חברים וכסף, אני מניחה שגם משפחה, אין לך יותר מדי אחריות בגיל הזה, מה יכול להיות כל כך גרוע? ומגניב שקל לך עם הצמחונות. גם אני הייתי צמחונית אם הייתי מסוגלת לא לאכול בשר. יש לך חיות מחמד? סופשבוע נעים גם לך!

Vsilver NJ

New member
היי לך שוב...

מה נשמע נגה? עזבי, אל תשימי לב לדברים שאני אומרת... אני סתם טינאייג´רית שמאוהבת באומללות שלה... זה יעבור לי.
בכל מקרה... חיות מחמד? כן! החתול שלי... שמסרב שאני אקרא לו בשם כלשהוא כי הוא ממילא לא עונה לי ורק בא אליי מתי שבא לו... אבל הוא אוהב שאני שומעת את אסף ארליך או דרים ת´יאטר... אז הוא תמיד נכנס לחדר... אז חשבתי לקרוא לו אסף... או ג´ון פטרוצ´י... לא משנה.. חי חי מצחיק אותי לחשוב על זה! הצמחונות הולכת מעולה, מקווה שכך זה ימשיך! שיהיה לך יום טוב... יאללה ביי. ג´ודית.

theAMP

New member
לא, זה לא זבל...

פשוט יש אנשים שמתחברים מזה ויש אנשים שלא. אני עדיין לא הצלחתי להתחבר לזה בכלל. זה נשמע לי חסר נפח.

elad2040

New member
אני חושב ש:

גדול וריק הוא התיאור הכי מתאים להם. זאת הסיבה שפחות נהנתי מscenes from a memory, הקונספט פשוט גדול עליהם. אבל הם עושים מוסיקה שאני אישית מאד נהנה ממנה, כך שהדיסק החדש -שבו למרות שיש קונספט, הוא יותר מעורפל ופחות מחייב את השירים- הוא נהדר מבחינתי. בטעם המוסיקלי שלי יש בהחלט מקום לנוצץ והדינוזאורי. עניין אלבומי הקונספט מעלה אצלי את "a passion play" של ג´טרו טול, שהוא, מבחינתי, אולי אלבום הקונספט של כל הזמנים. כל השוואה רק מראה כמה הליריקה של חברי דרים טיאתר חלשה. בכלל, אני חושב שאיאן אנדרסון הוא אחד הכותבים המוכשרים שעבדו ועובדים במוסיקה הפופולארית. הטקסטים שלו ספרותיים, מושכלים ויומרניים מצד אחד, ומצד שני תמיד הומוריסטיים ולא מיוסרים ומלאי פלצנות כמו שטקסטים של רוק נוטים לפעמים להיות. n.p load - metallica

למעלה