Don´t worry Be HAPPY

~דויד~

New member
Don´t worry Be HAPPY

נירש: במבחן בסי נלחצתי נורא, וזה ממש השפיע לי על התפקוד. עשיתי שטויות, וכשחזרתי הביתה ועברתי שוב על השאלות, הבנתי שיכולתי לפתור אותן בחמש שורות, ביעילות טובה. יש לך איזה מתכון סתרים, אולי, להמנע מלחץ במבחן? ~דויד~: כן, יש לי. לא משנה מה, לתת אמון שהכל תמיד קורה לטובתי העליונה, אז למה שאני אדאג, ובו בזמן לעשות כמיטב יכולתי. אני בסדר גמור, וכל מה שקורה לי הוא בסדר גמור. ולעבוד על זה חזק. יום יום, עד אפיסת כוחות, בכל רגע ורגע. זה המוטו והמטרה העיקרית של חיי. כי רק כך, אהיה חופשי ואוכל לממש את מי שאני באמת. זאת העבודה האמיתית של כל אחד כאן על הפלנטה.!!! נירש: אבל... אבל... יש לי כמה תהיות לגבי זה: אם אתה אומר ש"הכל תמיד קורה לטובתי העליונה", למה לא לשבת בחיבוק ידיים? כלומר, למה לנסות בכלל לעשות כמיטב יכולתך? והאם, מצד שני, לממש את מי שאני באמת אומר ללכת על מה שאני אוהב, ולא על מה שיביא לי פרנסה יפה? תודה :) ~דויד~: כי אם אני אשב בחיבוק ידיים ומישהו יתן לי נבוט בראש, זה יכול להיות לטובתי העליונה, וחוצמזה, זה משעמם לשבת בחיבוק ידיים. מטרתנו היא להיות שמחים בכל רגע ורגע. אתה לא חי כדי שיהיה לך כסף, אלא כדי להיות מאושר. הכסף הוא תופעת לואי.
נירש: כסף עוזר לך להיות מאושר, לא? בוא נניח שאני עוזב את המקצוע שבחרתי ללכת אליו והולך אל משהו שיביא לי שמחה ואושר - אבל מצד שני, המשכורת תהיה על הפנים. זה יגרום לי לחוסר נוחיות בחיים, ובהכרח - לפחות אושר. אני צודק? המשך יבוא ...

נירש

New member
אז מה אתם אומרים?

מאוד מסקרן אותי לשמוע דעות נוספות בנושא.

nimmr

New member
גם אני מתחבטת עם עצמי בשאלה הזו../images/Emo38.gif

וזה תמיד נראה לי כמו מעגל (סגור? בהכרח?) למשל, אני עובדת עכשיו בעבודה שהיא בסדר מבחינת המשכורת, אבל על הפנים ביחס למה שהייתי רוצה ב-א-מ-ת לעשות (בסדר, אני עושה צעדים עכשיו בכוון לשם) אבל אני לא יכולה לעזוב וללכת סתם, בלי להיות בטוחה שאמצא משהו שנכון לי ובמשכורת שתצליח להחזיק את שכר הדירה שלי + ההוצאות היומיומיות וכולי. אז לעזוב את הסבל של העבודה בשביל האושר הרוחני? ומה על העושר שלי? (ולאו דווקא עושר, אלא מ ס פ יק). אבל דוגמה יותר רלבנטית: התחלתי בטיפול אצל הילרית, שעשה לי טוב, אבל יקר מדי בשבילי. אז זה עושה לי טוב מבחינה רוחנית/נפשית, אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי. אז להישאר בעוניי הכספי? או בעוניי הרוחני? אף אחד מהם לא טוב לי. לא רוצה לוותר על העושר הרוחני, אבל לא יכולה להרשות לעצמי אותו.... אז זה מעגל סגור? או מה?

~דויד~

New member
הכל בסדר יקירתי

את בסדר גמור, וכל מה שקורה לך הוא לטובתך העליונה. פשוט עשי כמיטב יכולתך

Talia E

New member
וואו

לקרוא אותך זה כמעט כמו לקרוא אותי...
כמה שהמצב שלנו דומה - באמת! (מעניין מי תעזוב את העבודה שלה ראשונה...) לגבי ההילרית שלי: אני לא יכולה לאפשר לעצמי ללכת אליה פעם בשבוע, אך כן יכולה לאפשר פעם בשבועיים - וזה ממש ממש חשוב לי מקדם אותי ועושה לי טוב, אז זה שווה לי את ההשקעה. אולי אפשרי לך לעשות טיפול כל שבועיים או שלושה שבועות (זה הרבה יותר טוב מכלום!)?

Nimm

New member
הי טליה

דווקא ירדנו לפעם בשבועיים, אבל נוצרה הרגשה של "חורים", ושאנחנו לא עושים את העבודה שיכולנו לעשות לו הייתי ממשיכה לבוא כל שבוע. אבל מה.... אולי זה ההילרית שנתנה לי את התחושה הזו, אולי אני... לא יודעת. אולי סתם חיפשתי תירוצים למה לא ללכת בכלל (היא גרה במקום רחוק ושלא נוח להגיע לשם בלי אוטו) בכל אופן, אני רוצה להתחיל בטיפול חדש כמה שיותר מהר, אז זה יהיה או כשיהיה לי אוטו או כשאוכל להרשות לעצמי... ואני מקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר (ביחד עם העבודה החדשה? :))) ) הרבה אהבה נימר

Talia E

New member
האם מתוצאות הטיפול את מרוצה?

וחוץ מזה, עדיין פעם בשבועיים עדיף על כלום. "טיפול חדש" - האם את מתכוונת למטפל/ת חדש/ה? אם את מרוצה מהמטפלת ורוצה להשאר אתה, ייתכן שיש סוגיה של אמון ("אולי זה ההילרית שנתנה לי את התחושה הזו, אולי אני... לא יודעת") - שכדאי לפתור...
בכל מקרה, אני מאחלת לך שתרגישי נפלא: מסופקת ומרוצה ושתתפתחי ותתקדמי לכיוון שבו את חפצה!

סתר

New member
למה טיפול אצל הילר עולה כסף ?

אולי אפשר להגיע להבנה ולעבור לשיטה של סחר חליפין כלשהו. מה שגורם לי לחשוב שאנשים רבים עובדים במקומות שונים שלא גורמים להם אושר ואת דמי הכיס שנותרו להם מהמשכורת (לאחר ששלמו בה תשלומי חובה חודשיים), הם משלמים להילרים שירפאו את הפצעים שנוצרו משהייה במקומות עבודה כאלו...אולי אפשר לשנות את המבנה הזה. כשאני מתבוננת בחיי אני מבחינה באותו דפוס, גם אני כמותכם רוצה לשנות, אני רואה שעצם הכתיבה וההבעה כאן כבר משנה. אוהבת סתר

Talia E

New member
כי גם הוא/היא צריכים לחיות ממשהו...

וזה לא גורע מהטיפול עצמו, אשר מתרחש כאילו לא היה בתשלום... כן, אולי יחד נאגור את הכח לשנות את חיינו...

ZaZen

New member
כסף??

אפשר לאמץ את השיטה הסינית העתיקה בה משלמים למטפל כל עוד אתה בריא וכשאתה חולה אין תשלום מה שמסית את ההתיחסות לשמירה על בריאות ולא טיפול במחלה

זה היה אפשרי בסין העתיקה

אבל בישראל של היום כל אחד יטען שכואב לו משהו...והוא פטור מתשלום,ועוד ידרוש פיצויים...ולך תוכיח שלא כואב לוD-:

bigfish

New member
בעקרון.....

ניר אהלן, מה שלומך? בעקרון אני מסכים עם כל מה שנאמר פה. כסף עבורי היה, הווה ותמיד יהיה אך ורק אמצעי... אנחנו חיים כדי לחוות כמה שיותר אהבה והנאה... (ז.א. אנו חיים כדי לחיות, לא?) השפע נמצא בתוכנו אך גם מסביבנו (ברגע שאנו פותחים את עיננו). זה לא תמיד קל לביצוע, תאמין לי שאני יודע מה זה לסבול מאמונות של עוני... אבל הכל מחשבות.......... במציאות פשוט *יש* יש יש יש ודרך אגב, הספר הכי טוב שקראתי בנושא כסף נקרא "Multiple Streams of Income" של Robert Allen... מי שמעוניין יכול לגשת ל- amazon.com ולהתרשם בעצמו. הרבה שפע ואושר לכולנו, אמיר

deorin

New member
לאיזה המשך...

בחיים יש איזה שהו סדר נולדים לומדים ושלומדים יודעים יותר טוב מה לעשות בהמשך הדרך

ש1234

New member
הודעה נפלאה ../images/Emo45.gif - אני חושבת

שהמוסר השכל פשוט נכון - ברגע שנבין שהכל קורה לטובה, ברגע שנדע שהכל לטובתנו, פחות נחשוש ופחות נפחד. כשנבין כשכסף הוא סתם תופעת לוואי, נדע להנות ממנו. nimmr כשתביני שיש לך כסף להילרית כי הכל זה סדר עדיפויות (למשל זה יותר חשוב מעוד חולצה או מעוד ארוחה במסעדה) תדאגי פחות ותהני יותר. זוהי דעתי בכל מקרה

~דויד~

New member
אכן ../images/Emo45.gif

אבל לא לכולם זה קל להבין את זה. לפעמים, כאשר מתחילים לשנות כיוון לכיוון האושר, עולים התנגדויות, וצריך הרבה כח רצון, נחישות והתמדה, וגם אומץ, כדי להמשיך באותו כיוון. לפעמים אנחנו סוטים מהנתיב, ויש לשים לב לכך. יש הרבה "אוצרות" בדרך, המעוורות את עינינו. זה בהחלט לא קל, אבל אפשרי!

~דויד~

New member
ולכן, אני ממליץ עוד דבר:

ללכת לפי הקול הפנימי. לעשות את מה שנראה לי שהכי כייף עבורי כרגע, ללכת הכיוון של מה שמושך אותי, מה שאני אוהב באמת... ולהמשיך לחפש עד שמוצאים. כי אם אני רוצה עבודה שבה אני אהיה מאושר, אז עלי לחפש עבודה שאני מרגיש שיהיה לי כייף בה. וגם: מה ההבדל בין לוזר ומצליחן? ההבדל הוא שהמצליחן נכשל יותר פעמים. שימו לב: אם נכשלתם, אל תתיאשו. זיכרו את הסיסמה: הכל בסדר כעת, וכל מה שקורה הוא לטובתי העליונה תמיד. והמשיכו לעשות כמיטב יכולתכם.

~דויד~

New member
המשך...

אם תמצא עבודה שבה תהיה שמח ומאושר, אז מה זה משנה כמה תרויח? ומי אמר שהמשכורת חייבת להיות נמוכה? זה בסף הכל מערכת אמונות המבוססת על הנחות שלימדו אותך מגיל אפס, הן לא נכונות כלל. האני מאמין שלי הוא: עדיף להיות "מאושר, בריא ועשיר" מאשר "אומלל, חולה ועני"!

~דויד~

New member
עוד

יש שפע מספיק לכולם. השפע הוא אינסופי. שפע עבורי לא אומר שמישהו אחר יקבל פחות. אחרת, משהו כאן לא תקין. השפע שלי לא יכול לבוא על חשבון מישהו אחר. אם כך המצב, אז משהו לא תקין. (אין מספיק לכולם - בולשיט- עוד דבר שלימדו אותנו מגיל אפס- עבדו עלינו בעיניים!!!!)

למעלה