Don´t worry Be HAPPY

~דויד~

New member
ואני חייב לומר עוד משהו !!!!

עבדו עלינו בעיניים !!!!!!!!! כל חיי אני שואף להרויח הרבה כסף כדי שאהיה מאושר באמת.... אז השקעתי בתיכון והשקעתי בתואר הראשון והשקעתי בצבא ( כאן כבר התחילו להכנס הבוחטות ) ואז הלכתי לסטארט אפ, ובאמת התחלתי להרויח המון, אבל לא הייתי מאושר בלשון המעטה!!! היה לי בסביבות 130,000 שקל ככה פנויים בבנק. אבל ממש לא הייתי מאושר. הייתי יוצא "לבלות" עם החברים למסעדות, סרטים, פאבים, ואפילו מזמין אותם כי הייתי "עשיר", אבל לא ממש הייתי מאושר. כי אם אתה עובד קשה כל היום, ולא נהנה רוב היום, אז מה זה משנה כמה אתה מרויח. ואז גיליתי: עבדו עלי. החלטתי לצאת לחופשה, מבלי לקבל אישור, ולכן פיטרו אותי, ואני מודה לאל (לעצמי) על כך, שאהבתי את עצמי מספיק עד שיצרתי מציאות שבה אני יוצא לחופשי. והיום אני חופשי (אמנם מובטל), אבל יודע - הכי חשוב בעבודה זה לא השכר, אלא ההנאה ממנה!
כסף לא יעשה אותך מאושר. ומי שלא מאמין, אז יש לו שתי אפשרויות: האחת - להיות אומלל כל חייו השניה - להיות אומלל עד שבשלב מסוים הוא באמת יהיה עשיר ואז הוא יגלה שעבדו עליו. וככל שהגילוי יהיה בגיל מאוחר יותר, כך הדיכאון יהיה עמוק יותר ויהיה יותר קשה לצאת ממנו. השלישית - לתת אמון ביקום, ולהתחיל ליצור את המציאות שלו בעצמו. שמעתי איזה סיפור נחמד: על מישהו שחולם שטיגריס רודף אחריו, עד שהוא מגיע לקצה הצוק, ומתחתיו תהום. אז הטיגריס מתחיל להתקרב אליו כשריר נוזל מפיו, ואז הבנאדם שואל, "נו מה עכשיו?" והטיגריס עונה: "לא יודע. זה החלום שלך". אז אני שמח שאני מודע לכל זה, ושיש ביכולתי לספר לכם, ידידי היקרים. והתרופה לכל זה היא לא להלחם בכל מה שאתם מאמינים בו, אלא להחליף את מערכת האמונות. אבל, כמה שה"טורף" חכם, אין לכם מושג, וברגע שאתם חושבים שהנה הראיתי לו מה זה, ואתם עוד שניה חותמים על העיסקה של חייכם, אז הוא תוקף! זאת היא עבודה לכל החיים, אבל זה משתלם! טוב, יאללה, מספיק, אני רק אחזור על תשובתי: 1. כסף לא יעשה אותך מאושר - עבדו עלינו בעיניים!!!!! 2. אם תהיה מאושר, הכסף ירדוף אחריך, כי כסף הוא אנרגיה. היי, ויש לי עוד הפתעה: כדי להיות מאושר, כל מה שצריך הוא לתת אמון שהכל בסדר: אני בסדר וכל מה שקורה לי הוא בסדר ולטובתי העליונה, ולמרות זאת לעשות את המיטב בכל רגע ורגע. וליישם את המשפט הזה בכל רגע ורגע. קשה באימונים - קל בקרב באהבה, דויד

deorin

New member
קשה אימון קל בקרב-השאלה נגד מי../images/Emo106.gif

מאושר הוא זה שמקבל תמורה לעשקעה ואת התמורה צריך לילמוד להשקיע שוב לפי סדר אדיפויות להמשיך לילמוד .לעבוד .לעשות חיים.לידאוג לעתיד.ותמיד ליזכור מאין באתה ולאן אתה הולך כי בלי בסיס דבר קם !

deorin

New member
גם אני../images/Emo99.gifב../images/Emo82.gifה../images/Emo96.gifממול../images/Emo39.gif

deorin

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo63.gif../images/Emo130.gif../images/Emo82.gif../images/Emo23.gif../images/Emo18.gif../images/Emo57.gif

nimmr

New member
הכי חשוב: אתה מקסים (מ-קסם וקסום).

והמילים החמות שלך היו מה זה במקום ומעבר לזה: התקרבתי לרוחניות כבר לפני בערך 10 שנים. בהתחלה בחשדנות, אחר כך בסקרנות, אחר כך מתוך עניין אינטלקטואלי, אחר כך זה כבר היה לי כל כך מוכר, שהיה חייב להגיע הרגע שגם ארגיש אותה. ואז קראתי ספר שכתב בחור ישראלי שנסע להודו. שכחתי, והסליחה עימו, את שם הסופר והספר, ולמרות שלא התחברתי לבחור, סיפור אחד שם תפס אותי. הוא סיפר על ידידה ש"התעניינה" בנושאים הקשורים לרוחניות, אבל לא באמת היתה "שם בפנים", והוא דימה אותה למי שיודע מה הוא שוקולד, אך מעולם לא טעם אותו. ואז החלטתי שגם לי מגיע לטעום! ובאמת אני טועמת כל יום יותר ויותר, והטעם ענוג, ונעים, ומלטף, ומתוק, כל כך מתוק. ועדיין יש בי מין מעצורים, אולי (ואולי לא אולי אלא בטוח) בגלל החינוך שקיבלתי ושלימד אותי שזה פתטי להאמין שהכל נכון וטוב. שמה שנכון וטוב זה לעבוד, ולעבוד קשה, בשביל שיהיה לך. ובשביל שיהיה לך טוב. ובשביל, בשביל, בשביל. הכל חייב להיעשות למען מטרות מקודשות. היום אני עובדת מאוד חזק על עצמי בשביל לשחרר את עצמי מכל האמונות האלו. ועדיין, באופן לחלוטין לא רציונלי, מאוד נוח לי לקבל אחרים שמאמינים שהכל נכון והכל לטובה,ואופטימיים והכל, אבל כשזה מגיע אליי ולמקרה הפרטי שלי זה נראה לי ... פתטי (!) להאמין כך. איכשהו אני בוחרת באומללות! YEAH, I KNOW, U SAID IT ALREADY: ITS M-Y DREAM אז תודה DEAR דויד, אני תמיד שמחה שמזכירים לי את זה (וגם הדפסתי לי את מה שכתבת, ליתר בטחון, שלא אשכח... במקרה...) ואולי זה גם יעודד או מעודד אותי ב-א-מ-ת להאמין שהכל נכון אני מקווה ומשתדלת ועושה הרבה מדיטציות והחזרות כח על הנושא הזה ונהנית מכל רגע כזה באהבה נימר

nimmr

New member
ועוד דבר קטן...../images/Emo62.gif

הלכתי מקודם לצפות בשקיעה מהתצפית המקסימה שעל הגבעה בגבעתיים (רואים משם את כל גבעתיים, הלאה עבור את עזריאלי, ואת תל אביב הנשפכת אל הים, ואת הים וכל המלונות שניצבים שם על החוף, ועם השמש השוקעת מאחריהם זה נראה כמו גלויה רומנטית מניו יורק או סידני...), וחשבתי לי כל מיני מחשבות, והגעתי למסקנה (וזו לא פעם ראשונה)- שאני מפחדת להאמין שהכל נכון והכל לטובתי ובסוף הכל יסתדר כמו שאני חולמת שיסתדר. ולמה אני מפחדת להאמין? צורה של התגוננות מפני אכזבה. אכזבה יכולה להכאיב נורא, והכי טוב זה להיות קשוחה, או פחדנית (לפחד להאמין בכך שהיקום לצידי). כי מה יהיה אם שום דבר לא ישתנה? מה אם אהיה יום אחד זקנה ואגיד- אין לי סיפוק מהחיים שעברתי? זה מפחיד אותי נורא. מצד שני, אני גם ככה תקועה, אז מה יש לי להפסיד? יש לי להפסיד את החוזק שלי. כי אכזבה מהחיים תמוטט אותי, אני יודעת. וזה מפחיד לאללה. איך מתגברים על הפחד הזה? ירדתי מהגבעה לכוון הבית בלי תשובה לעצמי.

~דויד~

New member
יקירתי

את בסדר גמור, וכל מה שקורה לך הוא בסדר גמור ולטובתך העליונה. עשי כמיטב יכולתך. מקווה שאולי הפעם תביני את מה שכתבתי

ש1234

New member
לי אישית נראה שיש לי בעיה לקבל את

הפחד לא יודעת למה, אני מפחת מהפחד אולי?, מפחדת מהעוצמה שלי? האם יש לכך פתרון? אני יודעת שהכל לטובתי העליונה, אז למה לי לפחד. אבל, כשאני מפחדת - אז ממש יש לי בעיה לקבל את הפחד (אולי התפיסה שלי שאני תמיד חייבת להיות חזקה וכו´ וכו´)

~דויד~

New member
הפחד יעלם ברגע שלא תפחדי יותר

לפי מיטב ידיעתי, הפחד הגדול ביותר שלנו הוא פחד מן המוות. אם לא נפחד מן המוות, לא נפחד יותר מדבר. פחד מן המוות הוא גם פחד משינוי. אם נהיה מוכנים לעשות דברים שמעולם לא העזנו, אשר מפחידים אותנו, ושיגרמו לנו להשתנות, נתגבר על הפחד הזה. אם למשל יש לי בוס מעצבן בעבודה, ואני מפחד להתעמת מולו, אז עימות מולו הוא דוגמא להתמודדות עם הפחד, התמודדות עם שינוי. אם אני מפחד ולא מוכן בשום פנים ואופן לעשות X, אז כן עשיית X היא שוב התמודדות שכזאת. היציאה מן המסגרת שקבענו לנו, מרחיבה את הקיבולת שלנו, ואת כמות האהבה שאנו יכולים להכיל. ככל שנכיל יותר אהבה, כך נכיל פחות ופחות פחד, ויהיה לנו יותר ויותר קל לבצע שינויים בחיינו. שעת סיפור: זה כמו פיל הקשור לבול עץ, שבקלות הוא יכול להפיל אותו. אז מדוע הוא לא מנסה להשתחרר? זה מכיון שהוא מאמין שהוא לא מסוגל, כיון שבצעירותו הוא ניסה ולא הצליח. שעת סיפור 2: פרעושים בקופסא אשר יקבלו מכה בראש בכל פעם שינסו לקפוץ יותר מידי גבוה, יתחילו לקפוץ רק עד גובה הנמוך במעט מגובה הקופסא, וכעת תורידי את המכסה, הם לא יקפצו יותר גבוה, והמדהים הוא שגם הדורות הבאים לא!

ש1234

New member
דויד תודה על תגובתך,

אני ממש לא מפחדת מהמוות תמיד ידעתי שיש חיים אחריו, ושאנחנו כאן כדי ללמוד. נראה לי שהבעיה שלי, אבל, עדיין נשארת פחד – הפחד משינוי כנראה בעיקר. למשל אני צריכה הרבה תרגולים קטנים כדי להעיז לעשות דבר שמעולם לא העזתי לעשות (כמו בדוגמא שלך לצעוק על בוס כשלימדו אותי תמיד לתת להם כבוד ולא להתעמת). אפילו שאני יודעת שהדחייה לא עוזרת לי (עוד גלגול ועוד גלגול עד שסוף סוף אעשה זאת) עדיין יש בי מעין פחד/שיתוק לשנות. זה מדהים – כי מצד אחד אני אדם שזורם בכייף עם הכל, מצד שני – עד גבול מסויים (ואני לא אוהבת גבולות בכלל באופיי) נכון שהיכולת שלנו מדהימה, אני לא יודעת למה אני כ"כ מפחדת מהשינוי – כנראה שזה פחות תכנות ארוך ומיגע…

deep ocean

New member
דויד, מאד נהניתי מההודעה שלך

אני מסכימה שכסף לא עושה אותנו מאושרים. כסף בעיני הוא אמצעי. זה הכל. רוב האנשים רואים את הכסף בתור מטרה, ולא בתור אמצעי, ואז כל חייהם הם עסוקים בלהשיג ולצבור, במקום ליהנות מהעולם המופלא שמסביבנו. לגבי הטורף, זה הטריק הקבוע שלו. לתת לנו סיפוק שהתגברנו עליו, ואז לתקוף באופן הכי לא צפוי...חהחחהחה זה נכון. אם נאמין שהכל בסדר ונהיה מאושרים, הכל יהיה בסדר גם מבחינה כספית. אם אנחנו הרמונים עם עצמנו והסביבה, הכסף גם יהיה שם. אם נאמין שהחיים קשים/שאחרי טוב תמיד בא רע/שהחיים הם טלטלה אחת גדולה/שאיננו טובים בענייני עבודה/שאיננו טובים בענייני כספים/שלא מגיע לנו ליהנות/שלא מגיע לנו לחיות טוב - יהיו לנו בעיות כספיות.

deorin

New member
מי שלא טורח בערב שבת אוכל בשבת

עם אמונה לא הולכים למכולת הכסף לא צומח על עצים מי שלא לומד אינו יודע

deorin

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo38.gif../images/Emo51.gif

למעלה