Do you speak up?

stary1

New member
../images/Emo55.gifוואפסי../images/Emo3.gif

האם, כשיש מצב בחווה שאת חושבת שהוא לא נכון, את אומרת משהו? מילד שרוכב [בשיעור או לא בשיעור] ועושה טרוט או קנטר על רגל לא נכונה ועד לילד שנותן מכה לסוס שקירב אליו את הראש
כן..כשאני שמה לב אני מנסה לתקן..אבל יש לי קצת טראומות ממה שעשו לי בחווה הקודמת ובכלל חאפרים שניסיתי לתקן
האם, על אותו מטבע, את משבחת אנשים כשהם עושים משהו טוב? למשל נקיון סוס בצורה מאוד יסודית, רכיבה טובה, התנדבות לעשות עבודות
כן!אנשים אוהבים לשמוע את זה וזה גורם להם לרצות להמשיך לעשות את מה שהם עשו בצורה הנכונה!
איך את מגיבה כשאנשים נותנים לך ביקורת או מעודדים אותך בקשר לרכיבה
תלוי מי

S H I L G I

New member
האמת שלפעמים זה ממש מציק לי

לראות שאנשים עושים כל מיני דברים שהם לא נכונים ופשוט בא לי להעיר ואני לא יכולה...כי לאדעת אני חסרת ביטחון בכלליות אז אני לא מצליחה בכלל להגיד.. ובקשר לזה שנגיד כשאנשים רוכבים אז אני לא מרגישה מספיק סמכותית בשביל להעיר להם..ובשביל זה יש תמדריך ואם הם רוכבים לבד אז זה אנשים שיודעים ואני לא רוצה להיות זו שתעיר וזה וכמו שאמרתם זה באמת לא כ"כ נעים שאיזה ילד יעיר לך

אז ככה,

יש את הימי עבודה שזה פעם בשבוע שעובדים שני עובדים ועליהם כל האחריות. שני מדריכה כל הזמן במנאז' ואנחנו מסתובבים בין הסוסים כל הזמן וכל האחריות לדאוג לכל הדברים האלה עלינו. בקשר למה שכתבת למשל רגל לא נכונה וכאלה, אני לא מעירה כל עוד שני יושבת שם במנאז' ומדריכה. אבל אם חברה שלי רוכבת חופשי אז מדי פעם אני זורקת הערות. בקשר לבטיחות גם אם אני עובדת וגם אם לא אני תמיד יעיר כי בחווה נותנים לנו את האחריות לעשות משהו אם אנחנו רואים שהוא לא בסדר, וסומכים עלינו שנעשה את זה באמת. וכן שמגיע למישו פידבק אני אתן לו..

arieledaho

New member
אז ככה.....

אם חברה שלי רוכבת בלי מדריך אז אני כן אגיד לה לשבת פעמיים ושהיא בקנטר הפוך וכאלה דברים אבל אני לא אתחיל להגיד תכופפי אותו יותר פנימה ודברים שמדריך צריך לעשות גם אם אני מבינה בתחום הזה...אלא אם כן היא מבקשת שאני אעשה לה שיעור....סתם בשביל הכיף...אם היא לוקחת הערות אז שיבושם לה ואם לא אז לא....... אם מישהי שאני לומדת ממנה הרבה דברים אומרת לי שאני עושה משהו לא בסדר עם הסוס כמובן שאני אתקן אני אשאל למה זה טוב ודברים כאלה אבל כדי לדעת לא להתווכח...

Unreachable

New member
מנסיון

שאנשים שהם לא המדריך אבל הם בטוחים שבגלל שהם יותר זמן באורווה אז יש להם סמכות להעיר לך על כל דבר זה מעצבן...בעיקר שזה לא הפעם הראשונה שאתה רואה סוס וכבר יש לה איזשהו ניסיון חחח לפחות האנשים האלו עוזבים באיזשהו שלב. בכל מקרה, זה ממש מעצבן.. בעיקר שהם מעירים שהמדריך נמצא ליד, אז אם הוא לא עיר להם שהם יעירו?

אמממ...../images/Emo125.gif

לאנשים שרוכבים אני אף פעם לא מעירה, אלא אם כן מבקשים ממני. יש מדריכים בשביל זה ואם הם לא מעירים אין סיבה שאני יעשה את זה. באורווה עצמה ולא ברכיבה אני כן לפעמים מוצאת את עצמי מעירה לאנשים או מסבירה להם כלמיני דברים, לרוב בגלל ששואלים, אבל לפעמים גם לא. זה גם תמיד במטרה לעזור להם. ברכיבה שלי יש בערך שלושה אנשים שאני מוכנה לקבל מהם את ההערות והדעות שלהם בקשר לרכיבה שלי [במידה ולא שאלתי], הם גם לרוב מדריכים אותי אז זה הגיוני מבחינתי להקשיב להערות שלהם, והגיוני מבחינתי שהם בכלל יתנו לי הערות. אנשים אחרים שעושים את זה, בלי שביקשתי, זה נראה לי לא במקום, וזה לרוב דיי מעצבן. באורווה בדר"כ אף אחד לא מעיר לי, אני נמצאת שם מספיק זמן ויודעת להסתדר בעצמי. קיצר, ביקורת זה טוב, אבל תלוי ממי היא מגיעה.

למעלה