Do you speak up?

TauraMan

New member
Do you speak up?../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

האם, כשיש מצב בחווה שאת חושבת שהוא לא נכון, את אומרת משהו? מילד שרוכב [בשיעור או לא בשיעור] ועושה טרוט או קנטר על רגל לא נכונה ועד לילד שנותן מכה לסוס שקירב אליו את הראש. האם, על אותו מטבע, את משבחת אנשים כשהם עושים משהו טוב? למשל נקיון סוס בצורה מאוד יסודית, רכיבה טובה, התנדבות לעשות עבודות. איך את מגיבה כשאנשים נותנים לך ביקורת או מעודדים אותך בקשר לרכיבה?

~אין נושא לתגובה שלי~

טוב אם ילד נותן מכות לסוסים אז בטח שאני יעיר לו! בכל מצב! אם ילד רוכב טוב על הסוס אני יגיד לו את זה וישמח גם אבל לא תמיד בזמן שיעור כי זה מפריע. אפ ילד עושה שגיאות כמו רגל לא נכונה אני סומכת על המדריך שלו. אם אומרים לי משהו טוב בקשר לסוסים-אני ישמח!! אם הערה לא טובה-אני ג ישמח כי זה עוזר מאוד :)

Vintage Queen

New member
המממ

פעם הייתי מתערבת ואומרת, והיום אני לא מרגישה צורך... אני מעירה לאנשים רק אם אין מאמן במגרש וזה משהו שהם לא שמים לב אליו..או שהם מבקשים עזרה כמובן... אם מישו עושה משהו ממש לא בסדר שצריך להפסיק אותו באותו רגע (כמו להכאיב לסוס או לתת לו משהו לא טוב לאכול) אז במקרה כזה אני אתערב ויעיר לו.. אבל במקרים רגילים ויומיומיים יש מי שיעיר ובדרך כלל אין צורך בכלל... לוידעת אנחנו כזה חווה של ילדים גדולים אם כבר להעיר זה לנקות אחרייך או משו בסגנון.. חח ואני אוהבת שמעירים לי... כאילו זה תלוי מ-מי, אבל בחווה הזאתי אני אשמח לקבל מכל אחד הערות... גם ברכיבה וגם בעבודה באורווה וזהו =] ~לא לגעת בחציר~ חחח

TauraMan

New member
יצא לך להתקל באנשים,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

שלא ידעו לקבל את הביקורת שלך? אם זה בגלל סוג הביקורת והטון שדיברת או בגלל האופי או הסיטואציה? מה עשית?

Vintage Queen

New member
כמו שמיכל כתבה למטה

הייתי נמצאת במקומות שכולם העירו לכולם ולפעמים זה באמת יצר מרירות אבל בדרך כלל כשאני לא רציתי לקבל ממישו ביקורת הייתי מתעלמת לא זכור לי קונפליקטים בגלל שמישהו לא רצה לקבל ביקורת כי לרב היא הייתה בונה... אבל לפעמים אנשים היו זורקים הערות מפגרות ולא במקום אז הייתי עונה להם ואומרת להם שלא יתערבו לי ברכיבה... אבל זה באמת לאנשים המפגרים והמעצבנים יותר

primetime1

New member
ובאמת תעזבו תחציר כבררררר

ועכשיו אני הולכת לבדוק אם החלב כבר חם.... ביי!

primetime1

New member
תרשו לי רק רגע...

אני חושבת שלמען האווירה בחווה, עדיף שרק מי שיש לו סמכות, (מנהל החווה, מדריך), יעיר הערות, אחרת זה יכול להיות לא ככ נעים אם כולם יעירו אחד לשני כל הזמן.. אני מכירה חוות שיש בהן הרבה מרירות בגלל זה... אני לא מתכוונת למשהו שיכול באותו רגע לסכן את הסוס/הבן אדם, אבל כל מיני הערות בעיניין הרכיבה, טיפול בסוס וכו'. לדעתי אם יש בעיה, וזה ממש מפריע, עדיף לפנות למנהל והוא יטפל בזה לפי שיקול דעתו.

TauraMan

New member
את האמת?../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אני איתך. אין דבר יותר מעצבן מזה שילד יבוא ויעיר לי על איך שאני מטפלת בסוס או איזה ציוד אני שמה או לא שמה עליו. כדי לשמור על 'שלום בית', כדאי לסתום את הפה לפעמים.

Blue Eyessss

New member
אבל שמעי../images/Emo47.gif

זה מאוד תלוי ביחס בין האנשים יש חוות שקשה יותר להעיר הערות ויש כאלה שלא זה הכל מאוד תלוי

TauraMan

New member
תמיד יש,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אבל כן זה כבר עובר לויכוח סוציולוגי. רוב הרוכבים משוכנעים שהם הכי טובים ועושים את הדברים הכי נכונים וכל הבולשיט הזה. אפילו אם זה נראה כאילו הבן אדם מקשיב, הוא זוכר דברים כאלה. וזה יכול להכות חזק במרמורים אחר כך.

Saint Marko

New member
מסכים ../images/Emo45.gif וחוץ מזה

כשמישהו מעיר הערות.. בין שני תלמידים לא משנה כמה ניסית לעזור זה מן התנשאות כזו וזה מוביל באמת למרירות..

fliperit

New member
אני לא חושבת....

כי אם יודעים איך להעיר, אז מי שמעירים לו מבין...ואםפ הוא חושב שזה לא מתאים שהערת לו...הוא אומר לך, ומסכימים בינכם שאתה לא מעיר לו יותר...לפחות ככה זה היה ביני לבין החברות שלי בחווה הקודמת....אבל סך הכל כולנו היינו באותו ראש של לתת לסוסים את הטיפול הכי טוב, באמצעים ובתמיכה שהייתה לנו ממנהל החווה (וזה לא היה ממש הרבה..) ואם חברה שלי שרוכבת טוב כמוני או קצת יותר ממני באה ומעירה לי...אני לוקחת את זה כהערה בונה...כי סך הכל אולי היא טובה במשהו אחד...ואני במשהו אחר.. מה שכן...חשוב לבין המעיר למוער יהיו יחסי חברות..כי אחרת זה באמת פיצוץ...

primetime1

New member
יש מקומות

שאנשים פשוט יושבים לך על הווריד.... הערות בונות זה באמת סבבה, במיוחד אם יודעים להעיר בצורה חיובית בלי להעליב, ואם יש יחסים כאלה שזה מתאים. אבל אם אנשים כל הזמן מתקנים אותך בכל דבר שאת עושה, זה פשוט מוציא תחשק... וזה לא מניסיון שלי, יותר מסיפורים מחוות אחרות.

fliperit

New member
צודקת....

אבל אני חושבת (וגם אמרו את זה רוכבי אינגליש...)..תקנו אותי אם אני טועה, שבווסטרן הרבה פחות תחרויותיים...יכול להיות שבגלל זה קל יותר לקבל הערות בחוות ווסטרן...?!?!

Blue Eyessss

New member
נמנמנמ../images/Emo47.gif

בגלל שאנחנו חווה מאוד קטנה..ואין הרבה אנשים... יש כבוד מאוד גדול בין האנשים. כל ההערות שנאמרות נאמרות מתוך כבוד וכולם יודעים לקבל את הביקורת גם הטובה וגם הרעה. לדעתי לתלמידים הקטנים הכי חשוב לתת את הביקורת הזאת...כי לא תמיד הם יודעים איך להתנהג ליד הסוסים ואני חושבת שזה מתפקדינו לעזור להם ללמוד... כל עוד זה בטעם טוב לדעתי זה מאוד חשוב לתת חיזוקים כי זה עוזר להם לביטחון וזה דבר שרציך לטפח אצלם כיז ה תורם לביטחון שלהם ליד הסוסים וההתנהגות הטובה שלהםם לידם...זה הכל מעגל כזה ונראה לי שכל עוד זה בכבוד ובגובה העיניים אז הכל בסדר מצרפת משו לא חשוב לא להתייחס

wildrider

New member
לא ממש נותנים ביקורת זה התפקיד

של המאמן בלבד... אבל אם רואים טוב אומרים הסוס הולך טוב , הסוס נראה טוב... במקרים שהסוס לא מטופל נכון ואך ורק במקרים חריגים אומרים למנהל והוא מדבר עם בעל הסוס...

fliperit

New member
הממממ

בחווה שאני בה עכשיו, אז עדיין לא נתקלתי במצביןם לא בסדר, כי היא חווה ממש חדשה, ורוב מי שנמצא שם זה המדריכים, שאיתם אין לי בעיה בכלל. בחווה הקודמת היו הרבה מצבים לא בסדר...והייתי פותחת את הפה...אבל ישר היו משתיקים אותי...כלומר, אם הייתי מעבירה ביקורת על המדריכים או על ההתנהלות היו משתיקים אותי....אבל להעיר לתלמידים היה לי מותר...

למעלה