DNA זבל...

T r i v i n

New member
DNA זבל...

לפני זמן מה שאלתי כאן האם יש חלקים ב-DNA בהם אנחנו לא משתמשים ועניתם לי בחיוב... היום נתקלתי בכתבה הבאה מה אתם חושבים?

אני חושב שיש לנו שלושה מיליארד

זוגות נוקלאוטידים. מישהו יכול להראות לי מתי היה לברירה הטבעית זמן לעבוד על כל אחד מהם לחוד?

C H 4

New member
אתה נורא החלטי ודי סתם

אתה לא יודע את זה, יש היום מעבדות שבודקות מה באמת קורה שם ומה באמת התפיד של הג'אנק DNA והדגש הוא על בקרה. באותה מידה אם לא היינו יודעים מה תפקידם של גנים יכולנו להגיד גם עליהם שלא הגיוני שלברירה הטבעית היה זמן לעבוד עליהם.

יש בעיה קטנה:

מתמטית, הרעיון לפיו הברירה הטבעית יכלה בכלל "לגעת" בכל זוג נוקלאוטידים או אפילו ברובם לא עובד. למעשה מספיק ששיעור המוטציה יהיה עשר במינוס תשע פר זוג נוקלאוטידים פר דור כדי שאף משטר סלקציה, ולו החזק ביותר, לא יספיק כדי לסלק את השונות האקראית.

REMBRANT

New member
בכדי לחדד שנית בכל הנוגע

להפעלת הברירה הטבעית בשירות האבולוציה עולם החי חייב להיות בנוי מהמוני בעלי חיים עם איברים "חצי פונקציאונאליים" כלומר: חייבים להיתקיים המוני דורות בעלי כנפיים לא מפותחות, ראות לא מפותחות, אני יביא בשנית את תיאוריית "הבלתי אפשרי על פי עקרונות הברירה הטבעית עצמה": כל שינוי המתרחש דרך הברירה הטבעית לפי התיאוריה של דרוין, לוקח פרקי זמן ארוכים מאוד. במצב כזה בפריסה של אלפי או בטח מיליוני דורות, העין למשל הייתה צריכה להתגבש בשלבים. מכאן בחלק הראשון של התהליך היו צריכים להתחיל להיוולד צאצאים עם חלקי עין חופשיים, כגון קרנית לא מגובשת, או אפילו שלד עצבי המאפיין עין בשלמותה, כמובן בליווי מקום מיוחד בשבילם בגולגולת בתהליכי עיצוב גם. במצב כזה הברירה הטבעית לא תיצור אצל בעל חיים שכזה יתרון הישרדותי, אלה בדיוק ההיפך חיסרון, והוא לא יוכל לשרוד עם אוצרו הביולוגי החדש הזה בתנאי האיום של הברירה הטבעית. "מנגנון ביולוגי מושלם" חייב להופיע בשלמותו בכדי שיוכל לתפקד, ואם תוסיף אליו או תגרע ממנו ולא במעט הוא יפסיק להיות פונקציונאלי במידה הדרושה להישרדותו. אל לנו להתבלבל, או במילים אחרות להפעיל את הדיכוי לחשיבה מופשטת וביקורתית, המוני בעלי חיים עם "איברים חצי פונקציאונאליים" בשלבי התפתחות שונים הם שורש מהותה של האבולוציה וחייבים לבנות את עולם החי המוכר לנו, ולא להעדר ממנו כליל כמו שהם באמת. אבולוציה לא יכולה להיות תיאוריה מעורפלת, או כזאת שמסבירה רק באופן תיאורתי,ורק תהליכים מסויימים, אבולוציה חייבת להיות בילוגיה, ולהיות מכובלת על כולם. והיא רחוקה מזה מה זה... אין לי מילים!

REMBRANT

New member
אני בשוק שיש עוד אנשים כאלה

היום אף אחד כבר לא מדבר על אבולוציה בכנאות כזאת, הרוח בה אתם דני מאפיינת את תחילת המאה ה20 מאיפה צצתם. היום אין יותר מאמים פנאטים כאלה באבולוציה אתם לא ערים למה שקורה אם הנושא הזה בעולם???. האבולוציה חרבה לחלוטין בכל תחום מדעי אפשרי. מדענים מתנערים ממנה בגלוי באונבריטאות הנחשבות בעולם. זו היא מכה חזקה לאולם החופשי שפשוט משתגע מכך שככל שהמדע התקדם האבולוציה רק הלכה והחלישה את אחיזתה בו, והפכה לבלתי הגיונית לחלוטין, לפחות בהתניית ההוכחה המדעית, כבר בסוף שנות השישים, עם הופעת המקרוסקופים האליקטרוניים, כאשר במקביל ראיות לרצף התפתחות האדם היתגלו או כזני קופים, או כגזעים ייחודיים של אדם. אין היום שום ראיה אמינה לאבולוציה, בשום תחום מדעי. הספרים שיצאו מאז שהאבולוציה חרבה כליל נראים יותר כמו "אגדות האחים גרים" מאשר ספרי מדע. גם של דוקינס וגם של הוקינג. "כמו לוייתן" זהו ספר נורי ומפחיד. המון ביקורת חיובית עליו פשוט הושתלה באינטרנט וגם היא מכובלת רק על אנשים שאין להם שום מושג במדעים. את הדברים האלה אני מביא אליכם משיחות סלון של מובילים בתחום המדעים המדוייקים בארץ ובעולם. תאמינו לי אתם חופרים בשדה הממש לא נכון, כאן לא תימצאו שום אוצר.

תגיד לי בבקשה:

אם האבולוציה מקובלת רק על אנשים שאין להם מושג במדעים, למה כשהצעתי לך ללמוד על כמה מושגים מדעיים לפני שתביע את דעתך על התפתחות העין תגובתך היתה מה זה הלגלוג היהיר הזה? אתה מסרב להשתמש במונחים המדעיים ובידע מדעי, ואז טוען שלנו אין מושג במדעים?

REMBRANT

New member
אבולוציה פשוט לא הגיונית

על פי חוקים בסיסיים בביולוגיה

T r i v i n

New member
אני לא יודע למה אני טורח...

אבל אין לך שום הוכחות לכך... מצד שני יש הרבה הוכחות שתומכות באבולוציה...

C H 4

New member
ואתה יודע כי למדת קורס אחד איפושהו?

כניראה שלא

scorpionsrulz

New member
אני הסכם לכם:בלה בלה בלה

REMBRANT האבולוציה הוכחה מעל כל ספק והנה סיכום של דבריך בלה בלה בלה סתם בריאתן מפגר

T r i v i n

New member
וכאן הטעות שלך...

יש בעולם הרבה מעוד בעלי חיים אם אברים "חצי פונקציונליים" למשל אם אתה מדבר על העיניים יש בעלי חיים אם עיניים הרבה פחות מפותחות משלנו... למשל השבלול אם אינני טועה יכול להבחין רק בין אור וחושך...

REMBRANT

New member
אולי זה יספק אתכם

עינו של טרילוביט שהינה פלא כשלעצמה, פועלת לפי מערכת מתוחכמת של "עדשות כפולות" המצויות במאות תאים נפרדים על פני שטח קמורי בגודל של כשניים עד חמש מילימטר, וזאת היא כמסתמן העין הראשונה שהופיעה בטבע. בכוח הממצא הזה בלבד להחריב לחלוטין את העיקרון המנחה של התהליך ההתפתחותי לפיו צורות חיים מתפתחות מין ה"פחות מתוחכם" ל"יותר מתוחכם" תוך שדרוג הדרגתי ומתמיד של תכונות. עין זו מתוחכמת בעשרות מונים למשל מעינו של אדם, שדה הראייה שהיא מסוגלת לתפוס עולה על 180 מעלות. עין מן הסוג הזה מצויה גם היום, ואפשר לראות אותה אצל הדבורה ואצל השפירית, והיא לפחות לפי הממצעים של האבולוציונרים עצמם לא השתנתה במהומה במשך כ530 מיליון שנה

REMBRANT

New member
חברים אין דבר כזה

"איברים חצי פונקציאונאליים" איברים בעלי יעוד דומה לזה שלהאדם, אשר מוגבלים בצורה זו או אחרת, או מפותחים יותר בצורה זו או אחרת, הינם איברים ייחודיים, ואין להשוות בינם לבין אלו של בעלי החיים האחרים. בטבע אנו רואים דווקא את התופעה בה ליקוי קטן ביותר ברצף הגנטי הבריא כבר מחסל את צורת החיים ומוריד את סיכוייה להעביר את הגנים שלה לדורות הבאים. אין דבר כזה בטבע שבעל חיים מכבל מוטאציה ומעביר אותה הלאה. תכונות טבעיות אשר מתגלות על ידי הברירה הטבעית עוברות הלאה, ולא תכונות מוטאציוניות, כלומר שמוגדרות ככאלה.

REMBRANT

New member
תכונות מוטאציוניות יכולות להיווצר

בתהליך המיוזה ובאמת לכבל ביטוי אצל הוולד. למען האמת מוטאציות רבות כאלה נימצאות אצל כולנו אבל אין כל קשר בינהן לבין המטאציות אשר תתרכשנה בתהליך המיוזה כבר אצלינו ויבואו לידי ביטוי אצל הילדים שלנו. כל קשר!!! אתם מבינים את זה או לא???

למעלה