קודם כל יאיי שראית!
חחחחחחחחחח הסיום של בחזרה לעתיד!
מעניין אם באמת עונה 2 ימשיכו את זה או שזה היה רק סתם לקטע הזה.
אני כמובן לא אענה על זה, אבל אם את רוצה להמשיך יש גם את כל עונה 2 וכמעט את כל 3 ביוטיוב. הנה הפלייליסט של עונה 2 למקרה שתרצי-
* אני הכי אוהבת את הדמות של יולי וזה למרות שאני לרוב לא אוהבת בכלל דמויות מסוגה, והן בדרך כלל לא ממש מצחיקות אותי (נגיד גם את קורדיליה לא אהבתי בעונות הראשונות והיא לא הצחיקה אותי), אבל היא לדעתי הכי מצחיקה פה.
* ניצן היא מתוקה מהחיים.
* כל פעם שאולאף מדבר פרק הרבה ובמיוחד אם סוף פרק מדבר אולאף, אז דיבור שלו נתקע לי בראש וקול פנימי לונה מתחיל לדבר אולאף.
מעניין שאלו הדמויות שהתחברת אליהן, אני גם אוהבת אותן, אבל מעניין שאלו הכי בולטות לך, ומה שכתבת על אולף
* גלעד כהנא (מוזיקאי שאני מעריצה ככותב ומלחין, סולן הג'ירפות) נתן הופעה טובה בתפקיד פולי, אבל אהבתי במיוחד את הסצינה שהוא מתחזה ליוני והשחקן של יוני חיקה אותו יפה.
כן זה היה מעניין לראות אותו שם (וגם אני אוהבת את המוזיקה שלו גם בסולו וגם בג'ירפות)- בכלל, זה כ"כ מוזר בישראל שסולנים של להקות רוק גם משחקים בסדרות כאלה- וזה כמובן מביא אותי לדוגמא היותר ברורה של מאוד כהן בתור השטן ההיפי- שבעיני הדמות שלו היא שיחק אדיר, וזה ממש מרגיש שזה נכתב עבורו, וזה עוד דמות שאני מתה עליה, וקשה לבחור כי יש המון דמויות מעולות. אורי ורד בתור בנץ גם ממש אדיר בעיני. אני בכלל לא הכרתי אותו, אבל אחרי שראיתי את עונה 1, אחיין שלי אמר לי שיש לו ערוץ יוטיוב, וכנראה הוא היה מפורסם משם, אבל הוא ממש עושה את בנץ מעולה, כולל ממש כל תנועות הגוף וכל הקטע שהוא לא מבין איך דברים עובדים, זה פשוט מעולה. התפקיד תפור עליו.
זה מעניין ראיתי איתו ראיון פעם ושאלו אותו אם הוא התרגש לשחק עם מאור כהן ודוב נבון שהם שחקנים קומיים עם רזומה דיי ענק (לפחות אני במקומו בייתי בטח ממש מתרגשת לעבוד עם מאור כהן), והוא אמר שכן, אבל שהוא דווקא יותר התרגש מלעבוד עם גיתית פישר (המנהלת). אני יודעת שהיא דיי מפורסמת עוד לפני שראיתי את הסדרה אבל לא ראיתי אותה בשום דבר חוץ מקצת בארץ נהדרת, אבל ידעתי שהיא מאוד מפורסמת בעיקר בקרב ילדים (אוי אני נשמעת זקנה), והתשובה שלו באמת מראה לי כמה יש פער דורות ביני לבין ילדים מהדור שלו. בצפייה הזאת גם אהבתי הרבה יותר את שיא-גל ממה שאהבתי מקודם, לא יודעת, לא שמתי לב כמה היא חמודה ומצחיקה קודם (ואני מכירה אותה מהמם של בני גורן).
* זה מצחיק שכשליוני יש את כאילו "הדיאלוג הפנימי" בין הקול של הטוב והרע אז השטן הוא בתפקיד הקול של הטוב (ומי שגילינו בסוף שהוא השוטר של גן עדן בתור הקול של הרע).
חחח כן, זה מעולה!
* פחות טוב: לפעמים טיפה מפריעה לי התרגומיות של הטקסטים, כלומר הם משתמשים המון באמריקאית מתורגמת מילולית, שזה דבר שאני בגדול לא מתה עליו והם קצת-קצת מגזימים עם זה לדעתי.
אני חושבת שאני קצת מבינה על מה את מדברת. אין ספק שהסדרה הזאת הושפעה מאוד מהסיטקומים של של סינגל קאמרה שהתחילו להיות פופולארים מתישהו בשנות ה-2000, בניגוד לסיטקומים של ארבע מצלמות שהיו דיי שולטים עד אז בתור הז'אנר של סיטקום טלוויזיוני (אלו שהיו מצולמים מול קהל והיה בהם את הצחוקים וכו'), הסדרה הזאת מרגישה שואהבת הרבה לא רק מהמקום הטוב והמקומיוניטי שהזכרתי, בעיני היא שואהבת הרבה מסקראבס, המשרד, מחלקת גנים ונוף, משפחה בהפרעה ועוד הרבה מהז'אנרים האלה, ורואים את זה בשפה הקולעית שלה עד לרמת הגגים (למשל יש את הגג הזה ששייך לסיטקומים האלה של דמות אומרת משהו שקרה ואז יש שוט כזה לפלשבק קטן שמראה למה היא מתכוונת), ויש המון דוגמאות רבות מדי כדי לספור. אני חושבת שאני דווקא צחקתי הרבה בסדרה אבל גם הגאגים שלו הצחיקו אותי, חשבתי שהם מאוד מקוריים גם אם הם לא פגעו, אני כ"כ אוהבת שרואים שאפשר לעשות סדרה ישראלית בסיגנון כזה ולא חייבים להתפשר על סדרות עבשות כמו סברי מרנן. אני לא אומרת שזו הסדרה הישראלית הכי טובה שראיתי, אבל זו ללא ספק הסדרה הישראלית הכי כייפית ומטורללת (בקטע טוב) שראיתי. ואני זוכרת שכשכתבתי עליה לראשונה אמרתי שבעיני כאן 11 עוקפת את כל הערוצים הישראלים בסיבוב והסדרה הזאת מראה את זה. גם אני יודעת שיש הרבה יותר תוכן מתוסרט בערוץ הזה מערוצים אחרים. הנגישות מדהימה, ואפשר לראות את הכל ביוטיוב בלי פרסומות (אם יש לך חוסם פרסומות), ויש בה משהו הרבה יותר מונגש לדור הצעיר, והכי חשוב אולי בעיני, זה ממש נראה שכל מי שמעורב בסדרה הזאת מהשחקנים עד לצוות שמאחורי הקלעים- באמת מנסה לעשות משהו יצירתי ומצחיק ומטורלל וכייפי ולא יודעת, זה ממש מגניב בעיני. כאילו שוב- תשבו את זה ל"קומדיה" בסיגנון סברי מרנן, שהיא כ"כ מרגישה כמו מוצר ביינוני שמיועד לאנשים זקנים שאין להם משהו אחר לראות).
אני מסכימה שלא תמיד הכל עובד, זה דיי נכון לרוב הסדרות, במיוחד סדרות כאלה שהרבה פעמים מתפרעות לגמרי עם הטירוף שלהם, אבל שוב בעיני יש כ"כ הרבה יתרונות על חסרונות שגם שיש משהו שאני לא אוהבת אני עדיין שמחה שהסדרה הזאת קיימת.
אה אגב, אני שמחה שהם עשו שילוב של משהו שגם לא רואים הרבה יותר, שזה עונה שיש בה פרקים של סטאנד אלון לגמרי (ושהרבה פעמים הם מודעים לעצמם ולטרופים של פרקים בסדרות טלוויזיה), אבל מצד שני יש גם עלילה שמתמשכת. זה משהו שלדעתי מאוד מושפע מקומיוניטי שבמיוחד בעונות הראשונות היו להם הרבה פרקי סטאנד אלון מעולים (כמו פרק הבקבוק).
יש הרבה פרקים טובים בעונה הראשונה, אני חושבת שהאהובים עלי הם פרק 16 (הפרק שאנחנו מגלים שכל מה שקרה בו בסוף היה לא אמיתי כי זה היה ביוטיופ של בנץ שהוא היה אמור לעשות על חיות ובחר לעשות על בני אדם

) ופרק 18 (כשליטל אוכל מתפוח הידע, זה היה פרק ממש מצחיק, ובמיוחד אהבתי את הגג שכל הזמן עוברים למוח של בנץ ויש למוח שלו עלילה משל עצמו, כזה פסיכי

)