?Chto? Gdye? Kagda - גמר סדרת האביב

../images/Emo13.gif אני אף פעם לא נתקלתי

בזה, או אולי לא שמתי לב, ואני רק מוסר מה שסיפרו לי. המעניין בסיפור הזה מבחינתי, הוא ששאלה קשה שנשלחה לשעשועון הרוסי מסוריה, דווקא נפתרה כאן בקלות, כי הדבר היה מוכר
ואני מצטרף לשאלה של souhami: האם זה גם... עובד?

souhami

New member
אמ...

אני קיבוצניק שגר קרוב מאוד לרהט ולא נתקלתי בזה עד כה

souhami

New member
היום הם הציקו לי!

ועוד בתוך הבית! שניים מהם! ועדיין לא ספרתי את אלה שמסתובבים ליד עץ התפוזים שלי שעכשיו נופלים ממנו כל התפוזים הרקובים...

LCD1

New member
תודה+שאלה

כשאתה אומר שהשחקנים הפסידו- מי ניצח?

משחקים "הצופים" נגד השחקנים.

עכשיו משחקים על כסף. אינני יודע איך בדיוק מקבלים את הכסף שחקני צמרת מפורסמים - ידוע, שפרסים כספיים מהמשחק עצמו הקבוצה מחלקת בין ששת השחקנים. יש גם הימור קטן בזמן השידור הישיר: הקפטן מנסה לנחש איך ישתנה שער מטבע מסוים בהשוואה לאחר במשך השעה הקרובה. אבל זה משהו שולי. אחרי גמר העונה, כמו במשחק האחרון, אם השחקנים היו מנצחים, השחקן הטוב ביותר היה זוכה בפרס "ינשוף הבדולח" פלוס 300,000 רובלים (כ-12000 דולר), ובגמר השנה - בפרס "ינשוף היהלומים" פלוס פרס כספי, אינני זוכר איזה סכום. במקרה של הפסד הקבוצה, כמו עכשיו, הפרס והכסף מוענקים לצופה ששלח את השאלה הטובה ביותר.

בנוסף, קבוצות שונות של שחקנים מתחרות ביניהן על הזכות להשתתף במשחק הגמר - גמר העונה, וגמר השנה, לכן משתלם לכל קבוצה לנצח בהפרש גדול יותר ככל האפשר, אבל הפסד מונע מקבוצה להמשיך במשחקים במשך השנה הנוכחית.

הקבוצה ששיחקה עכשיו בגמר העונה, ניצחה לפני-כן בתוצאה 6:3. לקבוצה ששיחקה אחריה היתה אפשרות להסתכן וללכת על תוצאה טובה יותר כדי לעלות לגמר (יש אפשרות מיוחדת, עליה אספר בהמשך), אבל העדיפה ללכת על בטוח וניצחה רק 6:4. עכשיו היא תוכל להמשיך ולהשתתף במשחקי השנה, ואילו הקבוצה שעלתה לגמר העונה, בעקבות ההפסד שלה עכשיו, לא תוכל להשתתף במשחקים נוספים השנה.

האפשרות הנוספת אותה הזכרתי היא "סיבוב הכרעה". כאשר התוצאה 5:5, הקבוצה מחליטה להשאיר שחקן אחד בלבד, אשר יצטרך להתמודד לבדו עם השאלה האחרונה, וזו תהיה השאלה המכרעת: אם הוא עונה נכון, לקבוצה נרשם ניצחון בתוצאה 6:0, אך אם הוא נכשל נרשם לה הפסד בתוצאה זו.

במהלך המשחק, אחרי כל שאלה בה השחקנים נכשלו, נערכת הצבעה של הצופים (באמצעות שני מספרי טלפון): האם אהבתם את השאלה, או לא. לוקחים את ההפרש "בעד" פחות "נגד", מכפילים באיזשהו מקדם קבוע (נדמה לי 10 רובלים), וכך נקבע הפרס הכספי המוענק לשולח השאלה. במקרים נדירים הצופים ממש שונאים את השאלה, והרוב מצביעים נגדה, ואז שולח השאלה אינו מקבל כלום. אמנם נציג הבנק, התורם את כל הפרסים הכספיים, רשאי להגדיל את הפרס כראות עיניו, והוא עושה זאת לעתים קרובות. הוא גם מעניק "פיצוי" כספי קטן לשולחי השאלות שהרולטה דילגה עליהן במשך כל המשחק, ועוד כל מיני דברים כאלה.

כפי שציינתי, יש הרבה גרסאות למשחק בכל רחבי העולם. באחת הגרסאות הנפוצות, המכונית "בריין רינג",  יושבות שתי קבוצות של שחקנים המשחקות זו נגד זו. הקבוצה שלוחצת קודם על הכפתור מקבלת זכות להשמיע קודם את גרסת תשובתה לשאלה, ורק אם תשובתה שגויה, מנסה גם הקבוצה השנייה להציע תשובה נכונה. לכל זה ניתנות אותן 60 השניות.

אגב, בין השחקנים המפורסמים יש בחורה אחת, אמנית מסנקט-פטרבורג, אשר התגוררה מספר שנים בישראל.

למעלה