?Chto? Gdye? Kagda - גמר סדרת האביב

lupoN

New member
המממ...

מעניין שבהתחלה ניסיתי לחבר כל מיני צלילים ו"ניסן" גם היה שם,
רק שפסלתי אותו, משום ש"מה ליפנים ולניסן ועוד לחתולים..." נשמע מקרי מידי.
... במחשבה שנייה, במשחק הזה הכל יכול להיות. אדרבא, אנחנו כבר יודעים ש... דווקא דברים שכאלה.

החבר'ה האלה שמשחקים חזקים ומבריקים להתפאר.

סאביבית

New member
למיטב ידיעתי כי לא רבה ביפנית

22 זה ני ג'ו ני, אני מניחה שהתאריך פשוט מבוטא 2 2 2 ...

souhami

New member
ממה שאני זוכר...

מדובר על משחק שמשודר בערוץ הרוסי (המשחק רוסי כמובן). המשחק הזה הוא בעצם טורניר שמטרה בו היא לפתור חידות בעיקר על פי הגיון וחשיבה יצירתית ולא בהכרח צריך ידע רב. במשחק משתתפות שתי קבוצות כאשר בכל אחת יש שישה שחקנים. לכל קבוצה יש דקה לפתור חידה (אלא אם מדובר בחידות מיוחדות כמו בליץ') ואם היא טועה אז נותן התשובה מושעה. מכיוון שרוב הפורום אינו דובר רוסית, אנחנו לא יכולים להבין את החידות, ולכן אנשים כמו טלמון שכן דוברים רוסית עושים מצווה ומתרגמים את השאלות לפורום ולכן אנחנו חבים לו את שפיותנו (או לפחות את שלי
).

שעשועון טלוויזיה

בערוץ רוסיה-1 (ORT), נמשך ברציפות 31 שנים. השידור הוא כמובן ברוסית, בלי כתוביות. אני סה"כ מציג את השאלות שהיו, ואנו מנסים למצוא את התשובות הנכונות. משחק צוות של 6 אנשים. מסובבים רולטה הנעצרת באחד מ-13 מספרים אפשריים, אשר על 12 מהם מונחות מעטפות עם שאלות שנשלחו מכל קצות תבל ועברו מיון, מהן קשות יותר ומהן קלות יותר, ומספר 13 שייך לאינטרנט: בזמן השידור הישיר (והשידורים של המשחק תמיד ישירים) אפשר לשלוח שאלות, מהן מוגרלת אחת השאלות - אם הרולטה נעצרה על מספר 13. על כל שאלה נותנים לצוות השחקנים דקה אחת לדיונים, 60 שניות בדיוק, שבסיומן קפטן הקבוצה מחליט מי ישמיע את גרסתו. מותר לשחקנים להציע גרסה אחת בלבד. אם התשובה נכונה, השחקנים זוכים בנקודה, ואם התשובה שגויה, הם מפסידים נקודה. המשחק מתקיים עד 6 נקודות. במשחק האחרון השחקנים הפסידו 5:6, מה שאומר שהיו סה"כ 11 שאלות.

מספר הערות

כשאנו מנסים לענות על השאלות כאן, בפורום, כמובן אנחנו לא בתנאים של השחקנים, החייבים למצוא את התשובה במשך 60 שניות, ומותר להם ניסיון אחד בלבד. לכן, הסכמנו שזה "לא פייר" שנחפש את הפתרונות באינטרנט, ואם חיפשנו ומצאנו, אז איננו מציעים את התשובה. במשך השנים התפתחו גרסאות רבות של המשחק, יש אינספור קבוצות ומועדונים בכל רחבי העולם, כולל כמה עשרות בישראל, בעיקר בין דוברי רוסית, מתקיימות אליפויות שונות, כולל אליפויות העולם. לגרסה העיקרית המשודרת בערוץ רוסיה-1 נשלחות לפעמים גם שאלות מישראל ומשכנותיה (זוכרים את השאלה שנשלחה מסוריה, על שקיות הניילון הממולאות במים?). הנה קישור באנגלית: http://v.webring.com/hub?ring=cgk או הקישור הזה (לא בדקתי מה בדיוק יש בו): http://hillelsaroundchicago.org/index.php?module=photoshare&func=showimages&fid=21

souhami

New member
אני לא זוכר את השאלה הזאת...

כנראה לא הייתי אז. אתה זוכר את הנוסח שלה?

בוודאי!

במסעדה, בדרך לעתיקות תדמור, תלויות ומשתלשלות מן התקרה שקיות ניילון ממולאות במים. לאיזו מטרה?

השחקנים נכשלו בשאלה זו, אך כאן בפורום פתרו את זה בשנייה, והסבירו לי שאפשר לראות את זה גם במסעדות ערביות בארץ.

m e w

New member
אני חושבת

כדי לגרש יתושים? הם רואים את עצמם מוגדלים ובורחים ראיתי כאלו לפני הרבה שנים באתרים הצפון הארץ

souhami

New member
בדיוק ההפך...

חרקים מכל הסוגים נמשכים למים כמו שהם נמשכים לאור. בתקופה חמה זו שימי בחוץ דלי מלא במים ותראי איך הוא נראה יום למחרת.

תיקון:

שם דיברו על זבובים. אבל הכי מעניין הפרינציפ, שהם נבהלים מההשתקפות המוגדלת של עצמם. לא הכרתי את זה קודם.

למעלה