casting a circle

I am a freak

New member
פועל על פי ההיגיון

אם אתה מזמן את היישות למרחב שחיצוני למעגל, משמע שאתה בתוכו. אז, שאלתי שאלתית- מה ההיגיון בזה
זה כמו לכלוא את כל האנשים הטובים בבית כלא ואת הגנבים לשחרר. אין בזה שום היגיון. גואטיה זו דוגמא טובה, אבל, השדים של הגואטיה יותר מדי חזקים מכדי שמעגל אנרגיה יוכל לעצוב מבעדם. תודה רבה על התיקון, אני לומד מזה המון
הפריק.

I am a freak

New member
אתה כותב דברים שסותרים את המאמר

ואני מצטט: "למה מעגל? כמו שאמרנו העיגול הוא סמל של הגנה, ואכן למעגל יש תפקיד חשוב של הגנה, בעיקר אם מדובר במעגל של מאגיה טקסית, שעובדת עם ישויות לא הכי סימפטיות בעולם." לאחר, הוא [כותב המאמר] מפרט שבדתות וקהילות שונות ישנן סיבות שונות ליצירת המעגל. תתאם גירסאות
הפריק.

Marsha Figg

New member
לא אוכלת פרות../images/Emo8.gif

ועל זה דווקא עוד לא שמעתי, המעגל כדרך של הגנה...

LXF

New member
טקסי הגירוש

הטלת המעגל היא סוג של טקס גירוש (banishing ritual). המטרה של "מעגל הקודש" להכין מקום לפעילות המאגית ולהתרכז לפניה. ישנם הרבה מאמרים לנושא ברשת, אבל באופן עקרוני זה אותו דבר. אופי המעגל (אם בכלל מעגל) ותהליך הקמתו תלוי רק בך, האמונה שלך ושיטות שלך. אל תקשיב לאף אחד שדורש ממך לציית לשיטה ספציפית זו או אחרת. אכן יש שיטות מקובלות ויעילות ליצור את המעגלים, אבל החלטה הסופית נמצאת בידיך. בין אם אתה מצייר מעגל של ממש ובין אם רק מדמיין אותו הכל תלוי רק בגישה האישית שלך. תעשה מה שאתה מאמין שיעבוד. טקס האיתחול מסמל את הכוונה שלך לאתחל את המערכת המאגית בה אתה רוצה לפעול ומרכז את הרצון שלך לייצר מקום מוגן (מפני ישות או מחשבות זר או עין רעה או כל דבר אחר שיכול להזיק לך לפעילותך במסגרת האמונה שלך). אכן אתה יכול לצייר מעגל ופנטגרמות ולהדליק נרות ואכן אתה יכול רק לדמיין את זה אם יש לך כוח דמיון. בדרך כלל זה עוזר להקדיש מקום מיוחד ומבודד ולצייר מעגל אמיתי. קו התחתון: לא משנה איך אתה תעשה את זה, אבל חשוב שכן תעשה את זה.

ToryMaster

New member
סוג של טקס גירוש?

ויורשה לי לשאול, למה כל כך חשוב לעשות את זה בעצם?

LXF

New member
בבקשה

טקסי גירוש או סילוק או אתחול או טיהור או איך שלא נכנה אותם הם אכן חיוניים אך לא מרוב הדעה הקונבנציונלית ש"שדים יאכלו אותך". במערכות מאגיות שונות משתמשים במושגים שונים כדי להסביר או להצדיק את הצורך לטקסים הללו. החשיבות אינה מוטמנת בפעילות עצמה, כגון בשיטה שלך לבצע את הטקס. המילה "טקס" בכלל לא מתארת טוב את המובן של "אתחול" עליו אני מדבר. תצטרכ/י לסלוח לי אבל לא נלדתי בארץ ועדיין לא שולט בעברית כפי שהייתי רוצה. הטקס אשר מבצעים אותו הוא לא סיבה בפני עצמו אך תוצאה לכך שהמאג הרוצה לפעול במסגרת המאגית צריך להכנס למסגרת זו ולהתכייל מולה אחרי שיגרה של חיים. הרי הטקס הוא רק כלי (מטה)פסיכולוגי להשיג מטרה, מין גיבוי פיזי למערכת האמונה של המאג. במהלך הטכס המאג מפעיל את כל המנגנונים שיש ברשותו: לא רק את כוח הרצון/דמיון שלו אבל גם כן אבל גם ראיה, דיבור, חוש ריח וכ'. הכל משמש כדי להתחבר למערכת המאגית ולהתרכז. גם טיהור עמצי מתחבר כחלק לתהליך. אפשר לאגיד שביצוע הטקס מהווה נקודת התחברות בין רציונלי ולא רציונלי, כולל את שניהם בתור "תירוץ" להכרה ותת-הכרה. אנחנו מלומדים מתחילת חיינו שכל הנושא של מאגיה לא עובר בסך הכול מעבר למיטוס ובידוי ולכן נטבע לנו בשכל שכל ה"תעלולי הכישוף" שלנו עלולים לכשול. הרצון שלנו להתנתק ממערכת דעות קדומות מתגלם בסדר פעולות שמשמשות כעוגן הנמקה - הטקס. הטקס בעצמו לא שווה כלום. מה שכן שווה זה הסיבה שמאחוריו. הטקס עוזר להתנתק מהמפריע ולהתחבר למה שדרוש. אם משמעת הרוח של המאג מאפשרת לו לעבור בין מצבים מנטליים על ידי כוח רצון בלבד אז הטקס אינו הכרחי. ההסבר שהבאתי כאן בא ממאגית הקאוס ומטמגיה. מערכות אחרות מציעות בערך אותם הסברים בנוסח מילים שונה.

Nizzan Cohen

New member
כלומר המחווה של המעגל היא סמל.

סמל שנועד לעזור להכרה שלנו להבדיל בין החול (רגיל) לקודש (מיוחד)... יפה
.

LXF

New member
מטמגיה

מטמגיה היא המאגיה שבמאגיה, כלומר יסוד האבסטקרטי של כל הדתות ודרכים, נטול מיתוס, נטייות מיותרות ואידיאולוגיה של "אלים", "שדים", "ישות" וכ' מחקר המטמגי מנסה לייצר מודל עקבי ושלם של העולם שיסביר את ה"מאגיה", מדוע היא פועלת ומדוע היא חלק בלתי נפרד של קיום.

LXF

New member
לא

לא. לדעתי אנחנו (metamagi.org) ראשונים שעוסקים בזה ואין כעת שום חומרים שנוכל להציג לקהל. אני מבטיח לפרסם מאמרים מעניינים כאשר יהיה לי זמן לכתוב מהשהו. ישנם כמה נושאים שברורים לי אישית כבר היום אבל אני לא רואה את זה לאחראי לפרסם אומם בשלב זה.

למעלה