Boycott against Strauss-Elite

LadyBug10

New member
אני חושבת שיש הפקת לקחים מאז החרם על הקוטג'

ובדיוק בגלל הסיבה שציינת, שזה כמו ללחוץ על בלון בצד אחד רק כדי לראות אותו מתנפח יותר בצד אחר זה הרבה יותר חכם להחרים חברה שלמה מאשר להחרים מוצר ספציפי אחד. חוץ מזה שאני בכלל לא אוכלת פסק זמן. סתם בא לי גם שהגבינה, או החלב, וכן, גם השוקולד שאני אוכלת מדי פעם יהיו במחיר הגיוני. אני גם מסכימה איתך שהבעיה היא העדר תחרותיות ועודף ריכוזיות ושזה עניין של הממשלה לפתור. יש אנשים במחאה שמשתתפים גם בועדות בכנסת ואני גם הולכת להפגנות. אבל מצד שני, אני גם חושבת שמאחר וכסף הוא הכח המניע את העולם כיום, הכח העיקרי שלנו בתור אזרח קטן הוא בעיקר בארנק שלנו, ואולי אם כולנו נתאחד ונפעיל לחץ כלשהו דרך הכסף שלנו, זה גם הרבה יותר מאיים על טייקונים שמנצלים את העדר התחרות לטובתם ובעקיפין גם יוצר הרבה יותר לחץ על הממשלה.

סלסרו

New member
איה הלחץ הציבורי לשינוי המדיניות? כל הלחץ הוא

על שטראוס לא הממשלה.

LadyBug10

New member
הלחץ הוא להוריד מחירים

אני הרי לא באמת מצפה ששטראוס, בתור חברה עסקית, תוזיל מחירים בצורה וולונטרית. הבעיה היא משק ריכוזי מדי, ובתחום המזון זה יכול להיות הרסני להרבה מאוד אנשים. אבל לממשלה, מבחינת מדיניות כלכלית, פחות מזיז שכמה אנשים לא מסוגלים להרשות לעצמם לאכול גבינה לבנה, הרבה יותר מזיז לה שתאגיד ענק נפגע. אני רוצה שמחירי המזון בארץ יירדו, ואותי בתור אזרחית פחות מעניין אם את הכסף הגדול על ה-7 שקלים שגובים על קוטג' או 6.5 שקלים שגובים על פסק זמן גונבים ממני שטראוס או שופרסל, לצורך העניין. ועל כן אני לא חושבת שזה ממש משנה נגד מי החרם, נגד שטראוס, או תנובה, או שופרסל או כל חברה גדולה אחרת במשק שיש לה נגיעה למזון. אז עכשיו גובר הלחץ על שטראוס? אחלה, אם הם גובים מחירים מופרזים, הם ייאלצו להוריד מחירים או להפגע. אם זה לא הם, אז הם כבר יפעילו לחץ על הממשלה שתפעל בכיוון הנכון, יש להם הרבה יותר כח ממני. ולמרות שזה לא באמת משנה לי על מי החרם, אני כן מאמינה שהבעיה היא בעיקר יצרניות המזון הגדולות והקמעונאיות. כשהיה החרם על הקוטג' תנובה קצת הוזילה מחירים וישר שטראוס וטרה רצו ויישרו איתה קו. אני לא יודעת מה איתך, אבל לי זה מריח כמו קרטל. אולי אם שטראוס ייפגעו בצורה מספיק קשה, זה אולי ייאלץ את ה"מתחרים" שלה להפעיל קצת חשיבה עצמאית בנוגע לתמחור מוצרים ולו בגלל הפחד שהן יהיו הבאות שייפגעו.

Ricca

New member
שטראוס שמציפה את הכנסת בלוביסטים

וזה עוד לפני שדיברנו על קשרים הדוקים יותר בין הון לשלטון. הם הרעים פה. באמת.

סלסרו

New member
הם לא.

הם עושים מה שהם יכולים לטובת עצמם. לגיטמי. הבעיה היא עם המדיניות בכנסת. אם יפנו את אור הזרקורים לח"כ שלא מוכנים לערוך את 4 השינוים שהצעתי, שמעדיפים למשל להטיל מכסי מגן כדי להגן על היצרן הישראלי במקום על הצרחן הישראלי, יש סיכוי גדול יותר שדברים ישתנו מאשר איזה חרם שיזיז לשטראוס את קצה הבוהן. הבעיה היא גם עם הציבור. הציבור דורש דברים מסויימים מהממשלה, ולכן הוא משלם. זה לא ממש משנה מהיכן. אם למשל ינמיכו את המע"מ, אז יצטרכו לגבות מיסים ממקום אחר (יש גבול כמה שניתן לחלוב את העשירים). אז יקצצו את המע"מ ובמקום זה יעלו את מס ההכנסה, או כל מיני אגרות ומיסים עקיפים שאנשים בקושי שמים לב להם. כך או כך, אם הציבור רוצה לקבל יותר, הוא יאלץ לשלם. הכסף לא צומח על העצים. הנה, את רצית גן "חינם" (עליק) כבר מגיל 3 - קיבלת. מי ישלם? את. ואז את מתלוננת שאת משלמת יותר מדי. תחליטי..

סלסרו

New member
קקה זה בסוציאליזם. מי שחזיר גדול יותר, ומקורב

יותר לצלחת ו/או הפוליטיקאים חפצים בקולו, מקבל את השמנת. כל השאר מממנים לו את השמנת ועוד קצת. אמרי מעתה, "סוציאליזם חזירי".

forglemmigej

New member
אתה נשמע כמעט כמו מגיב בשכר של שטראוס

תראה כבר עשו תחקיר והתברר שהמחירים בארץ מתקזזים עם המחירים הזולים בחול אין מתנות חינם.כלןמר מחיר הפסק זמן הזול בחול זה על חשבון הפסק היקר בארץ. פעם כשעוד גרתי בארץ יום אחד הגיעה הודעה מהעיריה שמשפצים את המדרכות אצלנו ברחוב ותקעו מחיר ממש בשמיים 50 אלף שקל זה היה בשנות התשעים, במקרה היה בבנין אחד שעבד בהנהלת חשבונות בעיריה אז ביקשנו שיברר כמה משלמים בשכונות אחרות בעיר כי לכולם עשו את אותו שיפוץ , מה התברר אלו בשכונת גאולה וצפונה לא שילמו כמעט כלום על השיפוץ כי אנחנו שלימנו עבורם למעשה במחיר הזה. אתה מבין איך הכלכלה עובדת עכשו.. הם שולחים לוביסטים לכנסת לבטל את התחרות ,איפה אתה חי ,היתה תוכנית עובדה על זה בדיוק אצל אילנה דיין. שטראוס היום לא מייצרת כלום כמעט זו בעיקר חברת שיווק וזה שהיא קנתה את עלית זה עוד יותר הקטין את התחרות. הכוונה לחרם בחול עליהם הוא לא לקנות כלום מהם לא בארץ ולא בחול.

sirpad

New member
דבר ראשון שלום

דבר שני, אני לא מבין איך אתה כליברל, מאמין בשוק חופשי, מקבל כאב אנאלי חמור בכל פעם שההמון מנצל את החופש שלו, חובר יחד לקבוצה ומנסה לשפר את נקודת המיקוח שלו במשא ומתן לגיטימי? גם היציאה על השלוש אחז רווח, דחילאק, אתה לא ילד! מה שחשוב לבדוק הוא לא כמה הרווח שכללי של הברה, כי אם כמה הרווח על מוצר איקס, הוצאות מול הכנסות. אמנם אין לי נתונים מדויקים לגבי מחירי שוקולד בישראל, אבל היו בידי נתונים מדויקים על עלויות ייצור של קפה מלקוח לשעבר, חברה ענקית בדנמרק, וחלק מקונצרן מותגי קפה ענקי בעולם, עלויות הייצור הן פרומיל! גרושים תרתי משמע, רווח של מאות אחוזים מול עלויות ייצור. אני יודע שיש עלויות נוספות, ויש מחירי מבצע, ועוד מלא דברים באמצע, אבל אם יש דמיון למצב הזה גם בישראל, אז שטראוס מרוויחה יותר מעשרים אחוז על המוצר, ואמור לי אתה האם היית רוצה מניה עם תשואה של עשרים אחוז בשנה? עכשיו מילה על התחרותיות, כל חברה מנסה למקסם רווחים. אף אחד לא צדיק שננעל על רווח של איקס אחוז כי זה ״פייר״. עכשיו בוא נדבר על מותגים פרטיים. מותג פרטי הוא מותג שמיוצר על ידי חברה כלשהיא, שבעל המותג בחר משיקולי עלויות ייצור הספק איכות וכדומה. מותג פרטי לא מצריך פרסומות, והוצאות שיווק. עדיין מותג פרטי עולה קצת פחות ממותגים מוכרים. ההגיון אומר שאם בעל המותג הפרטי מוציא נניח עשר אחוז ממה שמוציא המותג המוכר המקביל לייצור ושיווק המוצר, אז שהמחיר לצרכן של המותג הפרטי יהיה גם עשר אחוז ממחירו של המותג המוכר, לא? משום מה ההבדל הוא של כמה אחוזים, גג עשר נקודות האחוז פחות, למה זה? כי אם שוקולד פרה עולה ששה שקלים, השוקולד מותג פרטי יכול לדרוש ארבעה שקלים ועדיין להיות זול משמעותית מהמתחרה. גם הצרכן מרגיש שהוא משלם מעט, כי הוא רגיל שלם ששה שקלים. מה אני מנסה לומר? אם תעלים את המעמ מחר, המחירים לא יוזלו ב16 אחוז, אולי בשמונה.

סלסרו

New member
אתה קונה את הפרופגנדה הזו?

שים לב שהם מדברים על ה"רוויח הגולמי" - נתון חסר כל משמעות. כשמוכרים פירות וירקות, תמיד יש שלל של הוצאות אחרות, כגון איכסון, קירור, כ"א, כד'. אחוז מסויים תמיד הולך לזבל ואין כל אפשרות למוכרו. להשוות רק בין המחיר לסיטונאי למחיר הצרכן זו שטות גמורה. צריך לקחת את כל סך ההוצאות וההכנסות ולהשוות.

sirpad

New member
כמובן שיש הבדל

אני תוהה כמה עצום הוא באמת? פחת מירקות שנזרקים זה משהו שניתן לווסת עי קנייה של כמות נכונה. הוצאות הובלה זה לא מיליונים, רוב הירקות לא נשמרים בקירור, אין אריזה לרוב הפירות והירקות. הסיבה שהמחירים בשמיים היא כי זה המחיר שאנשים מוכנים לשלם עבור זה, כי אי אפשר אחרת. כשיש עונה לעגבניות, המחיר שלהם נמוך בתאוריה, ואנשים קונים עגבניות. כשאין עונה המחיר בשמיים, אנשים עדיין קונים עגבניות. ואז כששוב יש עונה, הירקן יודע שהוא כבר מכר עגבנייה במחיר של 5 שקל קילו, אז למה לו לרדת למחיר של שקל קילו, אפשר לרדת גם לשלוש שקלים לקילו בעונה, ולשלש את הרווחים, כי אנשים קונים עגבניות!

סלסרו

New member
'תה מדבר מתאוריה.

תראה לי נתונים. אני בטוח שלמעשה, הרוויח על פירות וירקות הרבה יותר קטן ממה שנטען בכתבה.

Boston Guy

New member
ה SPOILAGE בתוצרת חקלאית הוא עצום.

במזג אוויר חם ולח כמו שיש בישראל ירקות מתקלקלים במהירות רבה - חיי המדף של עגבניה הם שבוע כשהיא נקטפת כמעט בשלה. אם לקח לעגבניה 3-4 ימים להגיע לתצוגה מול הלקוח - רצוי שהיא תימכר באותו יום. למחרת היא כבר תיראה עייפה. ויום אחרי זה היא כבר תיזרק כי היא תתחיל להראות רקובה. כאן, בארה"ב, בגלל המרחקים האדירים שהתוצרת החקלאית צריכה לנסוע, משקיעים המון כסף באמצעים להגן ולשמור על המוצר - מארזים מיוחדים, חיטוי הפירות כדי להפחית את המטען הבקטריאלי עליהם למניעת קילקול מהיר, ציפוי הפירות בשעווה \ פלסטיק, הובלה בתוך אמבטיה שבה יש סירקולציה של מי קרח כשהפירות בתוך מכלי פלסטיק מחוררים... ובכל זאת דו"ח שנתי שהUSDA מפרסם מדבר על הפסדים של 10% עד 50% מהסחורה בין היצרן לקונה בסופרמרקט. http://www.ers.usda.gov/Publications/EIB44/ בישראל, אני מעריך, ההפסדים הפוטנציאליים הרבה יותר גדולים - דווקא בגלל שמובילים ומאחסנים את הסחורה בתנאים הרבה פחות מבוקרים, ושמים הרבה פחות חומרי שימור על התוצרת.

מה שמחזיר אותי למחירי מוצרי החלב בישראל

שיכולים בקלות לרדת ב 14% אם רק לא היו שופכים לביוב שביעית מתוצרת החלב בשם הכשרות (כל מה שנחלב בשבת נשפך כי לא ניתן לשים עליו חותמת כשרות וזה בנוסף לתזונה המיוחדת שפרות בישראל צריכות לקבל 3 שבועות לפני פסח כדי שהחלב יהיה כשר לפסח) וזה עוד לפני מה שנשפך בשם המכסות. כל זה עניין להחלטות ממשלה (מכסות) וביקוש צרכני חילוני (כשרות) ולא קשור כהוא זה לרווחים של יצרני החלב בכל שלבי הייצור. הכשרות היא גם רועץ לכל מה שקשור לייבווא מזון ושיווקו בישראל הבעיה היא לא במי שמכניס גושים לקוטג׳ ואורז אותו בגביע, אלא במי ששם עליו חותמת כשרות....

sirpad

New member
לא תמיד צריך לגלגל את הפחת ללקוח

אפשר לגלגל את הפחת לנתיבים אחרים, למשל אם היה יזם שהיה קונה ירקות עייפים ומוכר את זה כאוכל לבהמות, למשל. מה גם שאני לא זוכר ערמות של זבל ירקות שנזרקים מכל ירקן, שוב אם מנהלים את ההזמנות נכונה, אפשר לצמצם את הפחת לכדי אחוזים בודדים.

למעלה