Boycott against Strauss-Elite

Nobilis

New member
השאלה היא...

ואני שואל בשיא הרצינות, היא אם הבעיה היא באמת המחירים בסופר/בתחנת הדלק/וכו', או שאולי דווקא בגובה המשכורת שהעשירון השביעי (בדוגמא שלך) מקבל. ובמילים אחרות - אולי זה לא המחירים. אולי זה המשכורות הנמוכות (יחסית למדינות אחרות).

Ricca

New member
אני מאמינה שזה גם וגם..

אם המחירים היו קצת זולים יותר, והמשכורות היו קצת גבוהות יותר, לא היה כל כך קשה. אבל האמת, שברמה האישית, מה שהכי מפריע לי, ואני מאמינה שגם יכול להוות את הבסיס לפתרון, הוא ההזנחה הפושעת של הפריפריה. אם לאנשים יהיה איפה לעבוד בדרום ובצפון (ורציתי, כל כך רציתי), הלחץ על מחירי הדיור במרכז יתאזן קצת, ואם גם באמת יחוקק החוק שמחייב רשתות שיווק למכור במחירים זהים בכל הארץ, החיים פה באמת יהיו דבש.

סלסרו

New member
כמה שאלות לשבר את האוזן..

א. כמה מיסים את משלמת? אם היו גובים מיסים נמוכים יותר, היה לך יותר כסף לדברים שאת רוצה. רק שאם את רוצה להנמיך מיסים, עליך גם לוותר על דברים סוציאליסטים אחרים כגון גן מגיל 3 ומיליוני דברים אחרים שהקופה הציבורית מסבסדת ע" העשירים והעסקים. ב. כמה מהעלות הכוללת של מזון ושאר מוצרים הם מיסים? קחי בחשבון שכשקונים פסק זמן, חלק נכבד מאד מעלות החפיסה היא מיסים. לא רק ה16% שהצרכן משלם ישירות, אלא גם ה16% שנג(נ)בו בכל שלב במהלך ייצור החפיסה, פלוס מיסים על דלק להובלת חומרי הגלם והובלת המוצר הסופי, פלוס מכס, פלוס מיסים אחרים שכלולים בכל תהליך הייצור. לא יודע איך מחשבים את זה ואם יש נתונים מדוייקים, אבל לא אתפלא אם רוב אם לא רוב גדול של עלות החפיסה היא מסים. כנ"ל שאר מוצרים. ג. כמה מהעלות הכוללת של מזון ושאר מוצרים נובעת מתאגידי עובדים ורגולציה (כגון חוקי תעסוקה), שגורמת לכל פריט להיות יקר יותר ממה שהיה לללא התאגידים וללא הרגולציה? כמה מהעלות של כל פריט הולך לתשלום פנסיות שמנות והעלאת משכורת אוטמטית לחברי התאגידים בשעה שכל שאר הציבור נחנק? ד. כמה מעלות שכ"ד שלך נובע מרגולציה שלא מאפשרת בניה חופשית, ושמגבילה את היצע השוק ע"י חוקי הגנת הדייר? אם הבניה היתה חופשית, היה נוצר היצע דירות גדול יותר, ומחירי שכ"ד היו יורדים. הנקודה שלי היא שיש הרבה מאד עלויות שכלולות בכל פריט שאת קונה, שמיועדות למעשה לסבסד לך את אורח החיים שאת חפצה בו. כשאת קונה פסק זמן במחיר גבוה, כמה גרושים מכל חפיסה הולכים לסבסד לך את התחבורה הציבורית, כמה גרושים הולכים לסבסד לך את שירותי הבריאות, כמה גרושים הולכים לסבסד לך את בתי הספר והגנים-מגיל-3 שלך ואת החינוך באונ', כמה גרושים הולכים לסבסד את משחקי הספורט הישראלים, כמה גרושים הולכים לסבסד את התקשורת הממלכתית, כמה גרושים הולכים לשלם לבזבוזים האדירים בצה"ל, וכן הלאה וכן הלאה. בתכלס, הציבור צריך להחליט: או שהוא רוצה מוצרים זולים יותר ושירותי ממשלה פחות נדיבים (יש גבול עד כמה ניתן לקצץ בזבוזים), או שהוא רוצה שירותים נדיבים ואז ישלם יותר על מוצרים. בנתיים נראה שהציבור רוצה ממשלה רחבה ושירותים נדיבים. לכן שלא יתלונן כשהוא צריך לשלם להם.

Ricca

New member
וואי.. למה אתה נטפל דווקא למיסים?

אני לא ביקשתי להנמיך מיסים או מע"מ, כל השאלות האלה לא רלוונטיות. אני רוצה לראות את כספי המיסים הולכים למקומות שעוזרים לי, ולא לבטלנים, או סטלנים מיליטנטיים שעושים המון ילדים למען איזה אלוהים למעלה. כשאני קונה פסק זמן, מעט מאוד גרושים מממנים תחב"צ (שאפילו לא נוסעת בשבת, ומקבלת ספסוד יתר בקווים שמשרתים אוכלוסיות שמצפות ממני לשבת מאחור). יותר גרושים הולכים לשכר בכירים, מכוניות אודי ודיווידנדים, והמון גרושים הולכים לממן התנחלויות, כיבוש וחרדים.

סלסרו

New member
הבלים. העלויות שציינת הם אחוז קטן מכלל

ההוצאה הציבורית. את בהחלט נהנת באופן ישיר ועקיף מכל השאר. אם את לא רוצה להנמיך מיסים, סבבה. רק שאל תתלונני כשאת נאלצת לשלם ביוקר על כל מוצר שאת קונה, כי חלק גדול ממנו הולך לתשלום מיסים. את מנסה לתפוס את החבל מ2 הקצוות, ומה לעשות, זה לא עובד ככה. הנה עוד דרך בה את משלמת הרבה על המוצרים שלך: ההסתדרות. תבטלי את ההסתדרות ויהיה לך יותר זול לחיות בישראל. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000727808

Ricca

New member
ממש לא.

אתה לא לוקח בחשבון שהחרדים והמתנחלים לא מכניסים לקופת המדינה כלום, הם גם מתפנקים בקצבאות, וגם מתפנקים בתשתיות, וככה יוצא שחצי מדינה משלם את החשבון לחצי השני, ועוד מחלק לו דמי כיס. דמיין שאתה גר עם שותף, שלא רק שלא משלם שכ"ד הוא גם מנפח לך את החשבונות, שיורדים מהוראות הקבע שלך, ואוכל לך מהאוכל במקרר. וכאילו זה לא מספיק, עוד יש כל מיני תשובה שעושים לבן שלהם חתונה ב-7 מליון ביער ציבורי, המשטרה מאבטחת אותו, ואז הוא הולך לספר. ואין לי שום בעייה לבטל את ההסתדרות ויפה שעה אחת קודם. הם יושבים על מכרי זהב בצורת נדל"ן במרכז ת"א., והם משתקים כל פעם מחדש את המדינה כדי להגן על הזכויות המנופחות של המגזר הציבורי.

סלסרו

New member
לא נכון.

א. לפי הכתבה הזו, יש 750 מפעלים מעבר לקו הירוק. כמה כבר יש בכל ישראל פרופר? תראי כמה מפעלים בשטחים מוחרמים ע"י הבלסטינים. תראי את רשימת החברות הפועלות בשטחים. עוד אינפו' כאן: http://grebulon.com/wordpress/?p=816 כל אלה מכניסים לקופה הציבורית מיליונים רבים. את פשוטה טועה, ובגדול. ב. המתנחלים משלמים מיסים לא פחות מכל אזרח אחר. ג. יש גם לא מעט חרדים מולטי מיליונרים שמכניסים לקופה הציבורית הון אדיר.

אם לא היה עצוב, היה מצחיק.

א. המפעלים שם משום שהם מקבלים קרקע זולה, מקבלים הטבות במיסוי, ו"קיצור המשמעותי בהליכים הביורוקרטיים." ברור לך שהכל משום שמדובר בשטח תחת ממשל צבאי שאפשר חופשי לכופף בו את החוק תוך התעלמות מדעת רוב התושבים. ד"א, מעניין שאחד מענפי התעשיה המרכזיים בכתבה שציינת הוא הטמנת זבל ומחזור. למרבית המפעלים האלה אין דבר וחצי דבר עם ההתנחלות האידאולגית. ב. המתנחלים משלמים מס לפי אותם חוקים כמו אזרחים אחרים, אבל היות והמשפחות שלהם הרבה פעמים יותר גדולות והיות והם מקבלים זיכויים מזיכויים שונים הם באבו-אבוה משלמים פחות מאזרחים שחיים בשטחי ישראל. נראה לך שהם היו יכולים להחזיק רמת חיים דומה בתוך ישראל? גם אני לא חשבתי. ובנוסף, ההשקעה של המשינה פר תושב בשטחים הרבה יותר גבוהה מאשר בשטחי ישראל. ג. מחיאות כפיים לחרדים המולטי-מיליונרים הבודדים שמכניסים לקופה הציבורית הון אדיר, שמן הסתם חוזר במידה לא פרופורציונאלית לחרדיים העניים שלא תורמים אבל כן לוקחים מקופת המדינה.

סלסרו

New member
מי דיבר על אידיאולוגיה?

ריקה טענה שהמתנחלים לא מכניסים כלום לקופה הציבורית, ואילו העובדות מורות אחרת לגמרי. יש תעשיה עניפה מאד מעבר לקו הירוק. זה לא משנה אם העסקים הללו בבעלות מתנחלים אידיאולוגים או אנשי עסקים שמנצלים את העלויות הנמוכות יותר, כי אחת הסיבות להוצאות של המדינה שם היא בדיוק העסקים. בתכלס התעשיה מעבר לקו הירוק מכניסה הרבה לקופת המדינה. נכון שאחת הסיבות המרכזיות לקיומם של העסקים הללו שם היא העלות, אבל באותה מדה אפשר לבקר כל מפעל וחברה שמקבלים סובסידיות בתוך הקו הירוק (ע"ע אינטל למשל). אני מתנגד לחוקים שנותנים העדפות ותקציבים למשפחות גדולות ובכלל לקצבת ילדים. בעיה שלכם שהמדינה - הנציגים שלכם - מסכימים לזה. הנקודה היא שאם אתם רוצים להוריד את יוקר המחיה, עליכם להפנות את חיציכם כלפי קובעי המדיניות בישראל, לדרוש מהם להנמיך הוצאות ממשלתיות, ובד בבד להנמיך מיסים, להנמיך מכסי מגן, ולהתיר שוק חופשי. לא רוצים שוק חופשי? לא רוצים ממשלה קטנה יותר? תאלצו לשלם לזה "באבו-אבוה". There's no free lunch.

הבעיה היא שלהם, זה נכון.

אני אישית בחרתי להגיד תודה יפה ושלום. על כל פנים, כל מה שהמתנחלים "תורמים" לקופת המדינה הם מיד מושכים חזרה עם ריבית דריבית. גם החרדים. מסכים איתך שהמחאות סביב הקוטג', הפסק זמן, ומחר בטח המקופלת הם פופוליסטיות במובן הרע של המילה, מתןך ניסיון לייצר איזשהו קונצנזוס מלאכותי נטול אידיאולגיה. לגבי התרופה הרפובליקנית שלך, נשאיר את הדיון בפתרונות הפלא האלה ליום אחר.

Ricca

New member
תגיד..

למה כל המפעלים האלה יושבים בשטחים ולא בנגב, נגיד? כי הממשלה מעודדת אותם. הם יכלו להכניס המון לקופת המדינה גם אם הפועלים שלהם היו מירוחם. ותגיד, כמה הממשלה מוציאה על המתנחל שצריך גם לאבטח אותו? שבד"כ גם עושה יותר ילדים שעולים כסף לממשלה? ותגיד... אתה בטוח שהחרדים המולטימליונרים משלמים מיסים? כי אני מכירה ממקור ראשון, ענף שלם של מולטי-מליונרים חרדים שעושים הכל בשחור. אפילו בנק מחתרתי היה להם.. ומעניין שכשלא מזמן המשטרה התחילה לחקור עבירות מס, הם הבעירו את השטח.

סלסרו

New member
עכשיו עברנו מ"המתנחלים לא מכניסים

לקופה כלום" ל"הם מכניסים כי הממשלה מעודדת אותם". מן הסתם העסקים שבשטחים הם שם בגלל הקרבה לריכוזים עירוניים. ירוחם היא עפעס קצת רחוקה. לא כל המתנחלים הם הזוים סטייל נוער הגבעות. קחי למשל את אפרת. זו התנחלות עם אחוז גבוה של אקדמאים ואנשי מקצוע, מרביתם עובדים בירושלים והסביבה בשלל תחומים, והשכר הממוצע בה גבוה מהממוצע בישראל. הם משלמים מיסים ותורמים באופנים אחרים לא פחות מכל חילוני אחר, ואני מאמין שיותר מהממוצע החילוני. לגבי החרדים, כולי בעד שהמדינה תפסיק לממן את כל הישיבות, את כל רבני הערים, את כל המקוואות ובתי הכנסת ושאר צרכי הדת. מי שרוצה לצרוך דת, שיעשה זאת על חשבונו. אני רק טוען שבסך הכללי העלות הזו היא לא כה גדולה כמו שחושבים. עיקר התקציב הולך לדברים חילוניים והפוקוס צריך להיות עליהם. גם לא ממש נכון שהחרדים לא תורמים לקופה הכללית. הם משלמים את כל המיסים העקיפים כמו כולם (אבל לרוב פטורים מארנונה), ולגבי המיסים הישירים - רובם ממילא מגיעים מהעשירים והעסקים, שכוללים גם חרדים (למה את חושבת שלא? חידה: כמה חילונים נדרשים כדי לשלם את המיסים שלבייב אחד משלם?). מסכים שיש הרבה העלמות מס במגזר החרדי, למעשה יש שם תעשיה שחורה לא קטנה. הם רחוקים מלהיות צדיקים בנוגע למיסים. רק שאחת הסיבות לכך היא שהממשלה לא דואגת לאכוף את החוק שם, וסיבה נוספת היא חוק גיוס חובה. תבטלי את גיוס החובה, תקימי צבא מקצועי, ואז גם הם יצאו יותר לעבוד, כמו החרדים בשאר העולם.

Ricca

New member
אם אתה נותן לי כסף, כדי שאני אתן לך אותו חזרה

בסופו של דבר - אתה לא מרוויח עלי, ועל הדרך אתה מאפשר לי להנות מכל מיני דברים שלא הייתי יכולה להנות מהם. אני חושבת שזה לא לעניין שנהנים מהם באפרת ולא בירוחם, שנמצאת לא כזה רחוק מהמרכז. כל ישראל מאילת ועד הגולן היא איזה 400 ק"מ. עוד 50 ק"מ שינוע זה לא השיקול לעודד תעשייה בהתנחלויות עח"ש תעשייה בפריפריה.

airdene

New member
סוגיית המרחק אינה החשובה בנושא אלא

א. תכניות עידוד שונות (סובסידיות, הקלות מס, מענקים וכו') ב. סמיכות לכח עבודה זול, קרי הערבים נטולי אזרחות ישראלית. ואכן רוב המפעלים הגדולים שהעבירו פסי יצור לאיזורי תעשיה הממוקמים ביהודה ושומרון או על גבולות הקו הירוק עשו זאת בגלל שני הגורמים הללו. אבל גם בניכוי השפעת גורמים אלו על מאזן התשלומים של תושבי ההתנחלויות, עדיין תווכחי לדעת שאוכלוסיה זו יצרנית ברמות גבוהות מהנורמה הישראלית. בעניין הזה סלסרו יותר מצודק. אם את רוצה למצוא אוכלוסיות הומוגניות שבאמת מוצצות את הקופה הציבורית כדאי שתסתכלי על הערבים, בדואים, חרדים, קיבוצים, (לאחר שתחשבי את העלות המצטברת לקופה הציבורית של מחיקת החובות הכרונית של הקיבוצים, נתינת אדמות בשווי מיליארדים המדינה לתושביהם במתנה, עלות המונופול שלהם על הפקת החלב ומוצרים חקלאיים נוספים)

Ricca

New member
הם יצרנים כי מעודדים אותם להיות יצרנים

ונותנים להם את התנאים להיות יצרנים. לגבי כל שאר האוכלוסיות שציינת, כן, גם הם לא משהו.

airdene

New member
'צטער, אבל נצטרך להסכים שלא להסכים.

שלא כמו זוללי המתנחלים לתיאבון, אני לא ממש חושב שהמדינה 'מעודדת' אותם להיות יצרנים ע"י הענקת 'תנאים' מיוחדים. יותר מכל זו תעמולה של השמאל. שלום עכשיו וגרורותיו טוען כי מדינה משקיעה 2 מיליארד ש"ח בהתנחלויות... נשמע הרבה, לא? אבל אם בוחנים את סעיפי ההוצאה מקרוב אז מוצאים כי 800 מיליון ש"ח מתוכם הוצאו על - גדר ההפרדה. וזה בכלל רעיון ותכנית של השמאל. 240 מיליון ש"ח הוצאו על - 'תיאום הפעולות בשטחים' שזה אומר את מקשיבה ? - סיוע לפלשתינים..., עוד 240 מיליון ש"ח הוצאו על מימון תכנית ההתנתקות - את בטח יודעת לכמה אהדה זוכות תכניות אלו בקרב המתנחלים. 100 מליון הושקעו בעיר העתיקה בירושלים. 255 מיליון הועברו לטובת שדרוג הכביש לים המלח – שיפור התחבורה לאזור המלונות. 172 מליון ש"ח למכרזי משרד השיכון במעלה אדומים והר חומה – המכרזים הם "הוצאה חוזרת": בזמן השיווק הכסף יחזור לקופת המדינה בתוספת רווח. 180 מליון שקל לחיבור בין השכונות הצפוניות בירושלים לכניסה לעיר. שני הסעיפים היחודיים למתנחלים הם - 10 מליון שקלים למיגון אוטובוסים. ו11 מליון שקלים פיצוי יצואנים על הפסדים בעקבות חרם. חרם שהשקרנים משלום עכשיו והקרן לפלשתין חדשה יזמו. אז אפשר לומר שהתנערות המדינה מנתינת 'תנאים מעודדי יצור' למתנחלים היתה בבחינת העידוד הטוב ביותר, כי בהעדר קופה ציבורית להסתמך עליה, נאלצו אלה לההפך לאחת האוכלוסיות היצרניות ביותר במדינה. אה, כן, יש גם את אלמנט מחיר הקרקע. כל שמאלני המאמין בתעמולתו יתעקש על תלית יצרנותם של המתנחלים במיחרה הזול של הקרקע. התשובה לכך היא השוואה עם רמת היצרנות של אוכלוסיות אחרות להן גם יש גישה לקרקע זולה - ערביי הצפון, הבדואים, קיבוצים, וערי החרדים בשטחים. התשובה ברורה.

Boston Guy

New member
בביקורים באיטליה אני נחנק מהמחירים

אני לא יודע על מה את מדברת - כל פעם שאני נכנס לסופרמרקט באיטליה אני מקבל שוק מהמחירים. אני חושב שאת מדברת מנקודת מבט של חיי סטודנט רווק שמשלם רק על עצמו, וחי "חיי ילד" - ולא מתמירה את הנתונים האלו לניהול חיי משפחה. תראי - הבעיה היא בתפיסת העולם שמתבטאת בשורה הראשונה בהודעה שלך: "ממתי אינטרנט או סמארטפון זה מותרות". סמארטפון זה מותרות. זה שאת לא רואה את זה כך - זה בגלל שאת מבינה שאת משוייכת לעשירון שביעי, אבל העשירון השביעי חושב שהוא יכול לחיות ברמת חיים של עשירון תשיעי. העשירון השביעי גם רוצה מנוי למכון כושר מצוייץ. העשירון השביעי גם רוצה לנשנש גבינת גרוייר. העשירון השביעי גם רוצה לצאת למסעדה פעם בשבוע. ואז העשירון השביעי בוכה שהוא לא יכול להרשות לעצמו לגדל ילד... כי לא נשאר לו גרוש בסוף החודש. אין לי מספרים עדכניים, אבל עשירון שביעי, לפי מה שידעתי פעם, מרוויח כ 15,000 ש"ח לחודש ברוטו למשפחה. אז כן - אייפון הוא מותרות למי ששייך לעשירון שביעי. טלפון "לא חכם" שיודע לתת SMS ושיחות טלפון עולה בשנה שליש מהאייפון.

Ricca

New member
טעות, טעות טעות.

טעות ראשונה: המחירים בסופר הישראלי גבוהים מהמחירים בסופר איטלקי. אולי בארה"ב זול מאיטליה, ואולי אתה מדבר מפרספקטיבה של תייר שקונה במרכולים במרכז תיירותי, אבל ביחס לישראל - אתה טועה! טעות שנייה: אין לי סמארט פון! למעשה, יהיה לי יותר זול לקנות היום סמארט פון כי החברות דוחפות אותו כמעט בחינם. טעות שלישית: במדינה מערבית, שבה ראשי המשק טוענים בתוקף שהמצב מצויין - עשירון שביעי אמור לחיות כמו קינג. מסקנה - השיטה בארץ דפוקה. גם אני אני אחסוך עוד 500 שקל (אני אפילו נדיבה פה בהערכה) בחודש כי אני אוכל רק פסטה אוסם ברוטב טונה מקופסה, אתנתק מהאינטרנט והכבלים, אוותר על סלולר ואשתמש רק בטלכרט, אני עדיין לא אגיע לרמת חיים שמצופה מעשירון שביעי במדינה מתוקנת. אם אתה חושב שהמצב מצויין ורצוי בארץ, למה אתה גר בארה"ב?

Boston Guy

New member
אני גר בארה"ב כי לכאן לקחו אותי החיים

את חושבת שכאן, בארה"ב, לעשירון שביעי יותר קל לחיות? לא. ממש לא. עשירון שביעי בארה"ב זה הכנסה למשפחה של כ 70,000$ לשנה (או, בעברית, כ 20,000 ש"ח ברוטו לחודש). אני לא יודע איפה אתם בחרתם לגור, אבל מהרפרנס לקניות במכולת בצפון תל אביב אני מנחש שאת מדברת על חיים באזור תל אביב - שמא בתוך תחומי העיר תל אביב? מי שחי מ 70,000$ לשנה ויחליט לגור בתוך העיר מנהטן, או שכונה קולית בסן פרנסיסקו, או בוסטון - גם יחנק מהעלויות. בנושא הסמארטפון -אני מדבר על העלות הכוללת לשנה של בעלות על המכשיר הזה. אני מאמין שאת מספיק אינטליגנטית כדי לדעת ש"אין ארוחות חינם" - והסמארטפון החינמי יעלה לך אחר כך בהכפלת והשלשת דמי השימוש החודשיים. כשמסתכלים בסך כל חשבונות הטלפון ועלות המכשיר לאורך שנה - אנשים משלמים פי 3 על זה שיש להם מכשיר חכם. בשום מדינה בעולם עשירון שביעי לא חי כמו קינג. זה שאת מצפה לחיות כמו קינג - זה שורש הבעיה. היחידים שיכולים לחיות בלי חשבון הם אלו מהאלפיון העליון. כל היתר צריכים לחיות בחשבון. ומי שנמצא מתחת לעשירון תשיעי - ולא משנה אם הוא חי בשוודיה, איטליה או ארה"ב - צריך לחיות בחשבון יום יומי. או שהוא מוצא עצמו חנוק. לסיפא שלך - אני מודה ומתוודה שאני נדהם ונפעם - כל פעם מחדש - מעליית רמת החיים בישראל ב 15 השנים האחרונות.. אני יכול להגיד לך באמת ובתמים שלפי מה שאני רואה בביקורים שלי בישראל, הישראלי מהעשירון השביעי - שמיני במרכז הארץ חי ברמת חיים ובסטנדרט חיים יותר גבוה מהמקבילים שלו בארה"ב, או אירופה. מה שאני לא ממש מבין זה על מה העליה המטאורית הזו ברמת החיים מבוססת. לי זה נראה כמו נס כלכלי.

Ricca

New member
אנשים חיים במרכז הארץ כי אין להם ברירה.

גם אני וגם בן זוגי לא נצליח למצוא עבודה מחוץ לגוש דן, לצערנו, כי בכיף היינו עוברים למקום רגוע יותר. אני חייתי פה לפני 15 שנה, ואני חייבת להודות שאני לא רואה איזו עלייה ברמת החיים. אם כבר להיפך. אם כשהייתי בתיכון, ההורים שלי, משתי משכורות פועלים בפריפריה הצליחו להחזיק שני מתבגרים עם חוגים ומסיבות סיום ומה לא, היו שנים בודדות לפני סיום התשלומים על משכנתא, טיפחו בי את התאווה לגבינות, וטסו לחו"ל פעמיים בשנה (ולא לטורקייה..), היום אנשים במעמד שלהם, פשוט לא סוגרים את החודש.

למעלה