born again biker - שאלות.....

אז תן לי להבין...

אמת המידה לקטנוע אמין היא, כפי שאתה מציג את זה, היא לשרוד 90,000 ק"מ שמתוכם פעמיים הולך גיר? שוב, אני חושב שיש פה דיון מעניין ולא מצדד בצד אחד. אני חושב כמוך, שכנראה שני הקטנועים הנידונים פה לא חפים מבעיות. השאלה מה אתה מקבל בתמורה ובאיזה מחיר. קטנוע שאין לו בעיות בכלל? לא יודע. לכל קטנוע יכולות להיות בעיות. אבל בהכללה גסה, כן, יש דגמים שעוברים הרבה ( אפילו יותר מ-90K...) בלי בעיות מיוחדות.

jony stekino

New member
עזוב , תן למישה להתבטא

כי נאמר לֹא-תַחְסֹם שׁוֹר, בְּדִישׁוֹ

jony stekino

New member
כורש מחכה לתשובה ממך

"בכמה רמות מעל "

The Red Lady

New member
ה-JM רואה מוסך בכל שני וחמישי

כי יש לו טיפול כל 3,000 ק"מ ולא כל 10,000 ק"מ.

xfwind

New member
אני עם נסועת 9K בשנה

"רואה" מוסך כל.....4 חודשים........ טיפולי "3" עולים 150-200 ש"ח. אימה של ממש....

פרארי1

New member
את השוק מעניין בעיקר המחיר

כל עוד הג'וימקס היה זול בכמה אלפי שקלים טובים, הוא נמכר הרבה יותר מה-XEVO וגם הוכתר כקניה המשתלמת ביותר, באותם מבחנים בהם הוכתר האיטלקי כקטנוע הטוב יותר. מרגע שירדו מחירי הפיאג'ו לאותה רמה ולעיתים אף מעט פחות במבצעים תקופתיים, גרף המכירות שלו נסק ותפוצתו על הכבישים גדלה בצורה ניכרת. עדיין, הג'וימקס נשאר וכנראה שגם יישאר הכי נפוץ כי תופעת העדר כבר נוצרה וגם כי יש לו כמה שנים יותר על הכביש. אם לאבניר היה שכל להביא את ה-X8 כשיצא לשוק ב-2004, אולי המצב היה שונה, אבל זה כבר בגדר ספקולציות.

ארז71

New member
תודה אבל,,,,תשובה חלקית,,,,

תודה לכול העונים אבל מעבר לויכוח של מי הכלי הכי טוב אני מנסה להבין מה בכלל אני מחפש - איזה נפח מומלץ לנסיעות קצרות (10-20 ק"מ, ת"א הרצליה 4 פעמים בשבוע)? - חוץ מה XEVO ו ה JM עוד המלצות? - ב 8000 ש"ח איזה שנה כדאי לחפש לאיזה דגם ומתי הק"מ מתחיל להשפיע (אם בכלל,,,)? - עוד נקודות והמלצות לקחת בחשבון?

jony stekino

New member
אתה רוצה לחיות הרבה שנים

בסכום הזה קנה פנתאון שמור , ותהיה דרכך סוגה בשושנים

פרארי1

New member
מסכים

הצרכים לא מחייבים 250 סמ"ק, 125 יכול להספיק, אבל קיימת גם האופציה של 150, שנותן יכולת בינעירונית עדיפה על ה-125 ועקב מצב השוק שלהם אפשר למצוא במסגרת התקציב יופי של כלים, שהפנתאון הוא בהחלט אחד המומלצים ביותר מביניהם.

אם פי 3

New member
לידה טובה

לא יכולה להמליץ על דגם מסוים (אישית, רכבתי על JR כמה חודשים ועכשיו על JM, ומשניהם מרוצה מאד, למרות מה שיגידו אוהדי ה-XEVO, אבל כמו שכתבת, לכל אחד המומלץ שלו...), אבל כמי שגם חזרה לרכב אחרי הפסקה ממושכת, אני ממליצה, להתחיל בעדינות מרובה: להתחיל מסיבובים במגרש נטוש (שמישהו אחר ירכב/ירכיב לשם), ולנהוג בזהירות מופרזת בימים הראשונים, עד שתחזור להרגיש את הכלי, ואת השליטה בו. בסך הכל, הידע והנסיון לא אובדים, אבל כמו שריר שלא משתמשים בו, לא כדאי להתחיל מיד מתחרות ריצה, אלא להתחיל אימון הדרגתי. גם הגיל כבר משחק תפקיד (צעירה ממך, ובכל זאת, כבר הרגשתי שהגמישות ירדה לי ולקח לה זמן לחזור), גם התנועה היום יותר עמוסה ויותר פראית מבעבר, גם המשטרה גילתה את הדו"ג, בעיקר באיזור גושדן. רכיבות טובות!

מנסיוני המוגבל

אך ממושך. מאחר ורוב הנסיעות קצרות, אין טעם להשקיע בנפח מנוע גדול, ואפילו להפך. קטנוע קטן וקל יהיה נוח יותר לתימרון. ובנסיעות בין עירוניות קצרות אפשר להסתפק בנפח 125-150. אם יש סיכוי שתרצה לקחת דברים (תיק, שקיות וכד'), יש יתרון עצום לריצפה שטוחה כמו של הג'וירייד והדינק. מנסיון ארוך עם ג'וירייד, אני ממליץ בחום להמנע ממנו. אין לי מספיק נסיון עם דגמים אחרים שאוכל להמליץ על מי מהם.

mnakash

New member
אפשר למצוא ביד 2 כלים בנפח 250 בתקציב הזה

כלים שיכולים להחזיק כמה שנים תוצרת טאיוון. מעבר לזה הדברים הרגילים, הייתי מחפש משומש שנותן הכי הרבה ערך למחיר כלומר מודל כמה שיותר חדש וקילומטראז' כמה שיותר נמוך. מוודא שהכלי לא נבלה (בדיקה של סינגל עולה 300 ש"ח ולדעתי גם במחירים האלה כדאי לעשות) ובודק שהמוכר עשה טיפולים בזמן וכמה שפחות תאונות \ החלקות. בכל זאת 9000 ש"ח יניבו כנראה ג'וימקס 250 2008-2009 שיעשה בקלות את המרחקים ת"א הרצליה. יש לי אחד כזה והוא משרת אותי כבר מ2008 בלי תקלות רציניות (מעבר לבלאי רגיל). עם זאת ידוע שלכל כלי יש את המחלות שלו. גם ה XEVO וגם הג'וימקס שהם הנמכרים ביותר בקטגוריה. השני שופך גיר בקילומאראז' גבוה ולראשון בעיות חשמל ותקלות גם בקילומטראז' נמוך (חפש בפורום דיעות מרובות לכאן ולכאן על כל אחד מהכלים). כנראה קשה למצוא בתקציב כזה כלי יפאני מהשנים האחרונות (אולי XMAX קצת יותר ישן) אבל אם תמצא אחד במחיר טוב לעומת הערך שלו אז זו גם אופצייה מצויינת. בכל מקרה לא אגיד שאני לא ממליץ אבל אני נמנע מכלים שהמוניטין שלהם הוא של אמינות נמוכה או שאין יותר על הכביש (חפש הודעות בהיסטוריה בפורום על תקלות וחוות דעת). בהצלחה ביישור הקו כרוכב.

למעלה