born again biker - שאלות.....

פרארי1

New member
ביחס לכלים היפנים?

אז איך בדיוק זה קשור לג'וימקס? שמירת הערך של הג'וימקס נחשבת לטובה יותר, אבל עקב הכמות הגבוהה שלהם בשוק, כלי עם קילומטרז' טיפה גבוה או כמה שריטות בצבע, יכול להיתקע הרבה זמן, כי הרוכש הפוטנציאלי יחפש כלי במצב טוב יותר מתוך ההיצע הגדול. בכל מקרה, כשהמחיר ההתחלתי של שניהם עומד כיום על כ-23K, הבדלים בשמירת ערך יתבטאו בסכומים קטנים ולא הייתי לוקח את זה כשיקול מרכזי. בעניין האמינות, אף אחד מהם אינו פולקסווגן חיפושית, אבל גם אי אפשר להקיש מהמקרה הפרטי שלך על האמינות הכללית של הכלי, כי מנגד אפשר להציב מקרים פרטיים אחרים של גולשים כאן, שעברו עשרות אלפי קילומטרים ללא תקלות בכלל.

"אי אפשר להקיש מהמקרה שלך" - היה נכון

אולי ללפני שנה כשהעלתי את ההודעה שתארה את קורות ה-XEVO שהיה לי אז, ושג'וני כ"כ אוהב לצטט. אבל ככל שעבר הזמן מסתבר שהכלי שלי לא בדיוק היה LEMON ושעוד אנשים חוו בעיות אמינות שונות ומשונות איתו. לראיה השרשור המדגמי הזה. לגביי הכלים היפניים- ציינתי שטעיתי, מה שלא מפחית מחומרת המצב.

jony stekino

New member
גם מהמקרה שלך לא ניתן להסיק

לדעתי המקרה שלך היה באמת LEMON סחוט , עוד לא ראיתי עוד XEVO שכל המערכות שלו קרסו כך רק שלא תחשוב שאני טוען שXEVO הוא פנינת האמינות אני פשוט טוען שבפורום מגזימים בשבחים לXEVO , בוא נסכם ונאמר שה XEVO הוא לא פנינת האמינות

מסכים עם המשפט המסכם ועם ההגזמה בשבחי-הEVO

עם זאת,כאמור, לאור הנתונים שמתקבלים מעוד בעלי- XEVO, אני עדיין לא חושב ששלי היה LEMON, אלא כמו שכתבתי בהודעתי המקורית לפני שנה: "רוכבי קטנועים רבים (רובם, אם תרצה), לא ממש ישים לב לרעש שמייצר אימפלר דפוק, קלאץ' סטארטר גמור, או להזעה מוגברת מאטם ראש מנוע, אם בגלל חוסר מודעות, חוסר נסיון, ידע טכני מועט או סתם חוסר איכפתיות. כך שההצהרתך "אני מכיר אישית כלים עם עשרות אלפי ק"מ על השעון ללא תקלות" אינה בהכרח מעידה על כך שהקטנועים לא תקולים, לדעתי."

jony stekino

New member

ללא קשר לאקסבו

את הציטוט שלך ניתן לומר גם על רוכבי... הונדה. אגב אמינות של הקסבו, אני לא רואה שמתעסקים איתו יותר מדי, בטח לא בהגזמה. כלומר אף אחד לאצטוען שמדובר בכלי הכי אמין שיש כמו שאף אחד (למעט אחד אולי) טוען שהוא כלי לא אמין במיוחד. לגבי שאר השבחים (אם נוציא את האמינות לחלוטין מהתמונה) הרי שהם מגיעים לו. הוא הקטנוע המהנה ביותר לרכיבה שיש בסיגמנט הזה. תמיד יהיה מי שיתווכח על כך, אבל אני משוכנע שהוא יתקשה להתווכח מול קבוצה גדולה והטרוגנית שבחנה קבוצת כלים גדולה מאד וכמעט פה אחד הכתירו את הקטנוע הזה כקטנוע המגניב ביותר. מתחיל להיווצר פה מצב שמזכיר את מה שקורה בפורום מכוניות עם אוהדי/שונאי המותגים הצרפתיים. אם לרגע תורידו אנטנות, אתם תראו שאתם עושים פיל מעכבר.

אהוד א1

New member
לא "מגניב" אלא "טוב".

יצא לי לקחת חלק במבחן של פולגז. באותה עת הוא בכלל היה בקטגוריית מחיר אחרת לגמרי מהגויימקס. למיטב זכרוני לכל בוחן היה כלי אחר שהוא מצא כ"מגניב" (הרוב נדלקו על ה-SH300 וה-GTS250) אבל ההחלטה היתה פה אחד לגבי האבו - כלי משובח, טוב,תמורה טובה לכסף וכו. בהמשך, כשמחירו ירד והוא נבחן גם מול מתמודדים אחרים - התמונה רק התחזקה. ובלי מילה על בעיות טכניות בהונדה. (וואלה, יש גם כאלה). תבוא לקפה, קקה.

ובאיזה צד אתה נמצא בדיון על המותגים הצרפתיים?

מניח מהכרותי אותך, שאתה מהצד האוהד, תקן אותי אם אני טועה :) נכון, אתה טוען דברים שכבר אמרתי עוד אז: הקטנוע באמת מצויין, עם התנהגות כביש עדיפה, ומנוע חלק, אך כפי שאמרתי, אלו הדברים שניצחו במבחן ההשוואה שלפיו רכשתי אז את הקטנוע, דברים שאינם משקפים התנהלות יומיומית עם הכלי, לצערי. לגביי הציטוט שלי: כל אוכלוסיית-יעד של מוצר שממותג כפחות איכותי, וככזה גם בדר"כ יקר פחות ממתחריו, תגיע למוצר עם ציפיות נמוכות יותר, ועם שיקולי עלות-תועלת בעדיפות גבוהה. אוכלוסיה כזו פחות תחפש פגמים או שתהיה אדישה יותר יחסית לקיומם, עקב אותו שיקול עלות-תועלת שהנחה אותה מלכתחילה. דוגמה לאוכלוסיה כזו היא רוכבים שירכשו כלים סינים, טיוואנים, ו..איטלקיים (וגם צרפתיים
), שלמרות יחס עלות-תועלת גבוה והשיפור שחל ברמת הגימור והאמינות בשני העשורים האחרונים, נראה שעדיין מפגרים מאחור ביחס לאיכות ואמינות הכלים היפניים. לאור כך, לא ניתן לומר, לדעתי, את הציטוט הנ"ל שלי על אוכלוסיית הרוכבים שירכשו הונדה או ימאהה, שמלכתחילה משלמים יותר עבור מוצר שממותג כיותר איכותי, ושמגיעים למוצר עם ציפיות איכות ואמינות גבוהות יותר, ולכן יהיו רגישים וקשובים יותר לכל תקלה שלא אמורה להופיע לכאורה באותו מוצר.

פרארי1

New member
כיום ה-XEVO מתומחר זהה לג'וימקס

זה קצת משנה את התמונה מבחינת הגדרת הציפיות שהצגת, כי הקונה הפוטנציאלי כבר לא מגיע עם רמת ציפיות ממותג יקר (תומחר ב-32K בתחילת השיווק בארץ), אלא רמת ציפיות דומה לכלים באותו מחיר. מעבר לזה, סדרת התקלות שאתה חווית, גם היא לא מייצגת את ההתנהלות היומיומית עם הכלי. הסכמנו כבר שהוא לא אמת המידה המוחלטת לאמינות, אבל מעבר למשאבות הדלק הסוררות, מדובר בכלי עם אמינות טובה בסך הכל, לא פחותה משל מתחרהו הפופולרי והזהה במחיר.

זה בדיוק מה שאני טוען, פרארי

לקוחות פוטנציאליים של ה-XEVO ושל הג'וימקס מגיעים לכלי עם רמת ציפיות בינונית "ועם שיקולי עלות-תועלת בעדיפות גבוהה. אוכלוסיה כזו פחות תחפש פגמים או שתהיה אדישה יותר יחסית לקיומם, עקב אותו שיקול עלות-תועלת שהנחה אותה מלכתחילה".

אני מהאו״ם

אני מאלו שטוענים שחוסר האמינות של הרכבים הצרפתיים (והקטנועים האיטלקים) יוצא מפרופורציה בקלות בצורה חסרת ריסון. הם לא הכי אמינים. הנה תצטט. גם ג׳וני יכול לשמור את זה בפייבוריט ולשלוף את הציטוט הזה יחד עם תמונת הטייפון (בחייאת ג׳וני, תן ת׳תמונה עוד פעם). א-ב-ל הם רחוקים מסיפורי זוועה. מתקלה אחת לשלול שנים אנשים מצהירים ״כל שבוע במוסך״. אם זה היה המצב - האמן לי שלא היו קונים את הרכבים הצרפתיים ו/או הקטנועים האיטלקיים. לא כולם מטומטמים ופראיירים. רק חלק. איך בכל זאת הרכבים והקטנועים האלו נמכרים? כי יש אנשים שמחפשים במוצר שלהם הרבה יותר מרק אמינות. התשלום על האמינות (ולעיתים הוא קטן עד כדי זניח, כמו במקרה של הקסבו) הוא בקבלת מוצר טוב יותר באספקטים אחרים - ואנשים מכמתים את זה בהחלטתם. אני בטוח שלא תרכוש 1199 אלא פיירבלייד, ואני משוכנע שאתה תהנה ותחייך יותר על הדוקאטי ובכל זאת לא תרכוש אותו (ונתעלם מהמחיר רכישה כרגע). למה? כי אתה משתייך לעם שהאמינות היא הפאקטור החשוב ביותר עבורו וכל ערעור בפאקטור הזה מוכפל בפאקטור עצמו כך שכל השאר נמוג והופך לזניח. לא אצל כולם זה כך. הקטע הוא שרבים מהעם שאתה משתייך אליו משליכים את השקפת העולם הזו על כולם ובכדי לעשות זאת - מוצאים מפרופורציה את המציאות. שריפת נורה הופכת בקלות לבעיית חשמל סדרתית. החלפת משאבה הופכת בקלות לבעיית מנוע סדרתית וכו׳. ראוי לציין שלא פעם המוסכים שמנסים לעגל פינות אשמים ולקוח כמוך מוטרד כמה וכמה פעמים על אותה תקלה שמעולם לא ממש תוקנה אלא רק טויחה. עבורם, מדובר בסידרת תקלות והכלי הארור כבר ״לא אמין״ כשבפועל, מדובר בתקלה אחת, לעיתים קלילה שלא מאותרת ומטופלת כהלכה. בקיצור נמרץ - פתח את הראש והעיניים בכדי לראות את התמונה הרחבה באמת.

אני לעומת זאת לא מסכים איתך, מהנסיון שיש לי

עם רכבים אירופאים (לא צרפתי אבל מיצרן שנחשב לאיכותי ואמין יותר), יש להם עוד המון ללמוד כדי להגיע לאמינות של הרכבים היפנים. בתחום של חוזק הפח למשל ונוחות האירופאים עושים עבודה טובה יותר מהיפנים אבל בתחום האמינות יש להם עוד כברת דרך ארוכה לעבור. אני נתקל מידי יום ברכיבים וחיישנים ומכלולים מהותיים אחרים שמתקלקלים ברכבים חדשים בני פחות משנה או בני שנה ושנתיים, אני אישית לא הייתי מקבל רמה כזו של תקלות, ואני לא מדבר על רכבים ישנים יותר בני 4 או 5. תוציא מהמשוואה את הידע שיש לך בתחום הרכב והיכולת שלך לטפל ברכבים בעצמך לעומת נהגים/רוכבים שאין להם מושג והם נסמכים על שירותי מוסך. ובאותו עניין הXEVO , קח קטנוע כזה בעוד 3, 4 שנים עם כמות נכבדה של ק"מ ואז לבדוק איך הוא מתיישן. הדוד שלו (ה X9) שנמכר בכמויות יפות כבר נעלם מהנוף ומדובר בכלים משנת 2003 ומעלה כלומר לא כלים ישנים במיוחד. כלים יפנים משנתונים נמוכים יותר עדיין מסתובבים על הכביש. כמובן שזו דעתי האישית בלבד

דווקא פתחתי את הראש והעיניים

ולמרות שהסקניה אמר "לא לגעת, זה איטלקי, אתה נורמאלי?", וכמה שאני מגיע מהונדה, אמרתי נלך עם הלב, כי הקסבו היה הכי מהנה לרכיבה מכל הכלים שבחנתי לפני קניה (חוץ מה-SH 300
). ללכת עם הלב כמו שעושים עם דוקאטי, כן? קיבלתי קטנוע שלדעתי כן מייצג קסבו ממוצע, עם תקלות מכאן ועד עופר אבניר, תקלות שהתגלו על ידי לדעתי רק מפני שאני באופן אישי כן הגעתי לכלי עם רמת ציפיות גבוהה יחסית לסגמנט האמינות שהוא שייך אליו, ולו-רק בגלל שירדתי מ-CBR לפניי כן. לדעתי מה שאתה עושה זה מפחית מחומרת המצב לגביי אמינותו של האקסבו, או לשיטתך - מנסה להפוך פיל לעכבר :)

מה שמעניין בכל הסיפור הזה, שיש תלונות רק מצד

אחד... רק אני שם לב לזה? איך זה שאין פה בעלי ג'וימקס שמתלוננים? ת'שמע, אני לא מכיר את הסיפור שלך לפרטי פרטים, אבל אין ספק שנפלת על כלי מבאס, מה שנקרא לאקרדה בז'רגון המקצועי... וכן, זיבו הזה יודע להיות מבאס. יש לו את הקטעים שלו וכמו שרשמו פה, הוא לא מושלם. אבל מה שמעניין הוא שגם הג'וימקס לא ממש מושלם וגם לו יש את הסרטים שלו. יצא לי בשנתיים האחרונות להיות עד לשני רוכבים בעלי ג'וימקס שהיו בסביבתי. אכלו מרורים מהיום שהם רכשו את הקטנוע ועד שהם נפרדו ממנו, ולפחות אחד מהם נפרד ממנו לא בדרכים "טבעיות" לצערו. אני בכוונה לא נכנס לפרטים, כי זה ממש לא רלוונטי. הרי על כל סיפור מהצד האחד, יש סיפור מהצד השני. אם הייתי צריך להסתמך על שני הרוכבים האלו בלבד, הייתי בטוח שהג'וימקס הוא זוועה על שני גלגלים. אבל עובדה שהוא לא - יש אינספור רוכבים שמרוצים ממנו והוא שירת אותם נאמנה. מדובר בכלי שהוא בסה"כ טוב מאוד. אולי אפשר פשוט לסכם את הדיון שאף אחד מהכלים האלו לא מושלם? אולי בגלל האהדה של חלק מבאי הפורום לזיבו, נוצר פה גם גרעין של סלידה? וואללה לא יודע. כששואלים אותי על שני הכלים האלו, אני מספר מה שאני יודע. שלכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. ברור לי גם שחלק מהיתרונות של הזיבו, לא יעניינו חלק מהרוכשים גם ככה וגם את זה אני לא פעם מציין. עניין של שיקולים אישיים. ולגבי צרפתיות - אני מסרב להכליל את רנו. עוד לא נהגתי על רנו שעשתה לי את זה. רק להיפך... מצד שני - ZX Volcan....

mnakash

New member
בעלי ג'וימקסים שמתלוננים?

בפורום יש פוסטים שמדברים על הבעיות הנפוצות בג'וימקס. אפילו אבנר? שעשה עליו 90000 ק"מ סיפר שעשה גיר פעמיים לפני שהקטנוע "נגמר". אני ואחרים פה גם סיפרנו על בעיות במחט קרבורטור כל כמה עשרות אלפי ק"מ. יש בעיות כמו כולם אבל סה"כ די אמין בעיניי יחסית למחיר שמשלמים עבורו. יש קטנוע שאין לו בעיות כלל?

jony stekino

New member
איזה בעיות יש למגסטי 400 ,

איזה בעיות יש ל דיוק 125 או למובי , או לפנתאון , פרוזה , סילבר ווינג גאז , CH CN פורסייט ?

לכל אלו שהזכרת, אין ולו בעיה אחת!

יש לכך הוכחות! תבדוק - תראה שאף אחד צהכלים האלו מעולם לא התקלקל. למעשה, במחסני היבואנים יש רק את חלקי החילוף שנחוצים לטיפולים. שום דבר מעבר. יש אפילו שמספרים שהיצרנים של הדגמים המדוברים לא מייצרים חלקי חילוף בכלל עבור המוסכים. אין. אין להם בעיות בכלל. ברור.

למעלה