best friends כן או לא

גישה לא בריאה יש לך...ובדרך כלל

אומרים את זה אנשים שנפגעו מאחד או שני אנשים בחיים. יש חברים טובים ממש חברים טובים! יש כאלה שיפגעו בך במוקדם או במאוחר ויש כאלה שיאכזבו אותך או שציפית מהם ליותר והם ממש פחות..יהיו כאלה שיבגדו בך ולא יודעת עוד מה...אבל דברים כאלה קורים ולא כל חבר שנראה הכי טוב בעולם הוא באמת ככה ולפעמים דברים מתבררים אחרת..נכון שמה שחברה שלך עשתה לא בא בחשבון בשום חברות בעולם ונכון שזה דבר מעיק מציק מרגיז ומגעיל כל כך שבא להרוג אותה...אבל זה כבר קרה. בקיצור מה שרציתי להגיד שצריך רק ללמוד ולהחכים ממקרים כאלה ולא לשפוט ולשלול ולהגיד שאין דבר כזה חברה טובה כי יש!תאמיני לי...ואם תשני את הגישה טיפה אז תביני יותר טוב.שעל חברה חרא אחת יש עוד 100 טובות באמת שלא יעלו על דעתן לעשות דבר כזה או אחר. ואני מבינה שאולי קצת קשה להתחבר ולבטוח בבן אדם אחרי דבר כזה אבל תנטי צ'אנס שני תגישה קצת...אחרי הכל את תפגעי בעצמך בזה שלא תתני לעצמך את הכיף שיש בחברה טובה באמת.

sh53

New member
אי אפשר לעשות הכללות לגבי כולם

החברה שלך בגדה בך, אבל לא רק, היה שם גם גבר שבגד בך, כך שאי אפשר להאשים רק אותה. שולחת לך מפה
. תודה שבאת להגיב כאן ולשתף אותנו, בטוחה שלא היה לך קל לשתף אותנו בזה ולכתוב דברים מכאיבים כאלה. מקווה שמאז הוקל לך והיום את מרגישה יותר טוב.

רומנסה

New member
לירז

כאב לי לקרוא את דברייך. עם "חברה" זו ממש לא צריך אויבים. בכל זאת, אני מסכימה עם אלה שכתבו שאילולא בן זוגך רצה בכך, לא היה נוצר הקשר ביניהם. אלמלא היא, מן הסתם זה היה קורה עם מישהי אחרת, אז עצם הבגידה עם ה"חברה הטובה" מכאיב כמובן, אבל זה לא היה הסיבה הבלעדית לכך. אני מצטערת מאוד על מה שקרה לך, והלוואי שתפגשי בן זוג הראוי לך, וגם חברים וחברות טובים. בכל מקרה, אמליץ על מה שכתבו כאן: כבדהו וחשדהו.

revi1234

New member
גם לי יש חברה כמוך

גם לי יש חברה כמוך שכל פעם מחדש אני לא מספיקה לרשום לה ברכה לא ייאמן פשוט ככה קורה,ועדיין היא לא חברה מושלמת כי מבחינתי יש קטעים שהיא לא בסדר אז כך גם מבחינתה אי אפשר שנהיה אותו דבר יש משותף ויש גם מנוגד אבל אף פעם לא עשיתי בכוונה פשוט שנה אחרי שנה קורה כך.

Grace1

New member
שוב תודה

נכון לעכשיו אני שומרת ממנה קצת ספייס. בסך הכל כל אחת עסוקה בעניינים שלה-עבודה , לימודים. סבתא שלי תמיד היתה מזהירה אותי שאין כזה דבר חברה טובה שחברה תשחק אותה נחמדה אליך אבל מאחורי הגב-אוי ואבוי נכון יש לה חכמת חיים אבל, בכל זאת אני רוצה להאמין שיש בנות טובות בעולם ויש חברויות טובות בין בנות כבדהה וחשדהה
הפורום הזה נראה אחלה. אני מאוד רוצה לדעת מי המשתתפות אז קודם כל -אני גרייס בת 22 כרגע רק עובדת. עדיין לא התחלתי ללמוד. אני אשמח שכל אחת תציג את עצמה

חברות אמיתיות?!

קראתי את מכתבך.אם את מחפשת חברות אמיתיות באמת אז תשכחי מזה! אין דבר כזה חברות אמיתיות כל הבנות מקנאות אחת בשניה וזה בדוק ,אין דבר כזה ידידים(לכל ידיד יש אינטרס).קשר אמיתי ונפלא אפשר למצוא אצל המשפחה כמובן ואצל בן או בת הזוג.אני מציעה לך שתמשיכי להישאר חברה שלה אך במקביל תמצאי חברות אחרות ככה זה בחייםבהצלחה|

TaLi sTaR

New member
לדעתי...../images/Emo18.gif

שלום גרייס לדעתי את לא צריכה להיות חברה שלה, אבל זאת רק דעתי כי היא מתיילסת עלייך לא יפה, ואני מציע לך לא להיות חברה של שקרנית
כי זה מבון ממילא שהיא לא קנתה לך כלום ועם היא הייתה קונת לך מתנה היא הייתה מביאה לך אותה. ו גם מובן שהיא לא היתבלבלה בכרטיסי ברכה
. וחברה אמיתית לא היתה מתיחסת עלייך בזלזול
טלי

kukita

New member
הי.. לגבי חברות אמיתית..

אני מאוד מבינה את מה שאת עוברת מאחר ועברתי כמעט אותו הדבר עם "חברה" טובה שלי.. היינו אמורות להיות החברות הכי טובות והתייחסתי אליה כאל כזאת , מכל המשתמע , שכן חברות בעיני היא ערך מאוד חשוב ומשמעותי. עד שהתחלתי לשים לב שהיא "זוללת " לי אנרגיות, שנהיה לי מעייף הקשר איתה בגלל כל מיני מניפולציות שלא אמורות להיות בחברות כנה ואמיתית. שמתי לב שלא איכפת לה באמת ושהיא לא תהיה שם לצידי אם אצטרך אותה (וימים כאלה היו והוכיחו לי לצערי שמה שחשבתי נכון). ואז פשוט החלטתי שאני מתנתקת ממנה.... החלטה לא פשוטה, אבל ברגע שעשיתי זאת הרגשתי הרבה יותר טוב וחיזקתי קשר עם חברה אחרת שלי שהתגלתה כחברה מדהימה שיודעת להיות חברה אמיתית.. והכי מוזר.. ברגע שניתקתי מגע, אפילו לא התגעגעתי לחברות בינינו, היא (בדיעבד) עשתה לי כל כך רע שהניתוק גרם לי להרגיש הרבה יותר טוב. אז אם את מרגישה שהחברות הזאת לא מחזקת אותך ולא תורמת לך ושאת הכח המניע היחיד של החברות אז לדעתי עדיף שתשמרי את האנרגיות הללו לחברה אמיתית. מצטערת שיצא ארוך ומקווה שעזרתי

lilach w

New member
תקשיבי ותקשיב טוב

לדעתי את נשארת איתה רק בגלל שהיא חברת ילדות שלך ואת היית איתה מספיק זמן ואני בטוחה שלפעמים דיברת איתה וכלום לא עזר זה פשוט אופי של אנשים ואופי של אנשים בחיים לא יוכל להשתנות לגמרי!!! ( זו דעתי..) אז פשוט תישארי חברה שלה אבל לא כל כך טובה כמו תמיד... תתנתקי ממנה לאט לאט...את לא צריכה לצאת "הטובה" בזמן שהיא ה"רעה".... מקווה שעזרתי לך. שלך לי.

רומנסה

New member
לגרייס, הזדהיתי עם מה שכתבת.

דפוס היחסים ביניכם שכיח בקשרים בין אנשים. הרבה פעמים מוצא צד אחד את עצמו משקיע ודואג לחברו, בעוד שזה אינו משיב לו כראוי. בשלב מסוים מתפכחים ומבינים שאי אפשר להמשיך ככה. גם לי היה קשר חד-צדדי עם חברה. החברות הסתכמה, למורת רוחי, בשיחות נפש בטלפון בלבד(!) בכל פעם שהזמנתי אותה להיפגש היא דחתה זאת, וכאשר כבר קבענו מספר פעמים היא ביטלה. סתם להיפגש לשיחה פנים אל פנים, נראה לה בזבוז זמן. לעומת זאת, היא ששה לצאת לבילויים, ואף ביקשה שנודיע לה כשאנו יוצאים לאיזה מקום. פשוט מגוחך. איך אפשר בכלל לחשוב להיפגש, עם מישהי שאת מנהלת אתה שיחות נפש בטלפון, במקום הומה אדם עם מוזיקה, וזאת אחרי תקופה ממושכת שלא התראיתם?! החלטתי שנמאס לי מה"חברות" הזו. עצתי לך, נתקי את הקשר עמה. מה שאירע עם הברכה ליום ההולדת פשוט מחפיר, ואין צורך שתיגרם לך לעוד עגמת נפש כדי שתביני שאין לך מה לעשות אתה יותר.

blue flower

New member
השאלה היא...

מה היא חברה עבורך? מודה, לא קראתי את כל התשובות שקיבלת אך חברה עבורי היא משהי שנמצאת עבורי בטוב ובעיקר ברע מישהי שאני יודעת שאם קשה לי עצוב לי רע לי סתם צריכה לדבר אז אפשר להתקשר אליה גם באמצע הלילה מישהי שכשאני חולה - תתקשר ותשאל לשלומי מישהי אמיתית עבורי כזו שאין צורך לשים גבולות על הפה על המחשבות מישהי שיודעת הכל עלי ולכן אין סודות מישהי שאכפת לה ממני - כמו שלי אכפת ממנה ואת יודעת? כשמפנים מקום ומרחיקים את החברות הלא טובות הלא נעימות אלו שגוזלות כל כך הרבה אנרגיות על מחשבות - מתפנה מקום לחברות הטובות באמת והן צצפות לפעמים במקומות הכי לא צפויים למשל, את החברה הכי טובה שלי הכרתי בהסעה לאוטובוס, במשך שנה עלינו על אותה הסעה לאותו מקום עבודה ואחר כך במקרה או שלא למדנו באותו מקום. חברה טובה אחרת היכרתי כי שובצנו לאותה דירה במעונות... אל תוותרי על להכיר את החברות לעבודה אולי יסתבר לך שיש שם מכרה זהב של אנשים טובים... ואולי יהיו לך כמה חברות טובות בעבודה גם זה משהו יצא ארוך... במהלך החיים הבנתי כי טוב יותר שתי חברות קרובות, טובות ואהובות מאשר הרבה חברות שכשאני בוכה הן מתרחקות הכי רחוק מדמעותיי...

יש לנו משהו במשותף

אולי לא בדיוק אותו דבר, אבל גם לי יש את הקטע של החברות של משקיעות ביחסים שלהם עם הבנות האחרות.... אני בימי הולדת נותנת את הלב, משקיעה ומוציאה "הרבה כסף"! והם נותנות לי מתנה - תיק של ילדות קטנות שבפנים שמות לא תאמינו - פלסטרים, מחזיק מפתחות ועוד כאלה.... אני לא מחפשת את המתנות שלהם, לי מספיק ברכה יפה מהם וזה יעשה אותי מאושרת. מה עוד, יש לי חברה שאתמול ממש נזכרה שאני קיימת. חיכיתי לראות מתי היא תזכר, ואתמול זה קרה. היא שלחה לי - SMS ורשמה: "תגידי, נעלמת או שברחת מהארץ" עניתי: "לא פשוט חיכית לראות מתי את תזכרי בי" (הכנסתי לה חזק בכוונה), אני חברה שכל הזמן מנסה ליזום יציאה ובילוי עם החברות והן כל הזמן דוחות אותי, זה מבאס והחלטתי לשכוח אותם, כי הן לא שוות את הצלצול של הטלפון, אם כל הכבוד!! החיים קשים, אבל ישנם צרות גדולות יותר....

selvya

New member
הייתי בסרט הזה....

עיצה אחת לי אליך וקצרה, פשוט צאי מהקשר הזה.... ויפה שעה אחת קודם הייתי בסרט הזה, וכמוך התלבטתי, עד שהבנתי את זה בדרך הקשה ביותר זה לא קל, אבל זה עדיף!!!!!!!!

לgrace1

תקשיבי לקול הפנימי שלך grace1. זאת לא החברה שאת באמת רוצה אותה כחברת נפש שלך. "מעולם לא הרגשתי שהחברה הזאת היא ממש חברה אמיתית" . אז מה אם היא חברת ילדות? אנחנו מתבגרים והצרכים שלנו משתנים. מה שהיה לנו טוב שהיינו צעירים יותר, לא מתאים לנו עכשיו. אין צורך להחזיק חברות זו בשיניים רק משום שחבל לנו להפרד ממישהו שהיה חלק מעברנו. את בכלל לא חייבת להתנתק מממנה לגמרי, רק פשוט להוריד פרופיל בהדרגה. בכלל להחזיק חברים דורש מאיתנו אנרגיה עצומה זמן וכסף. אז באמת אני מציעה לך לסנן אותה. חבל על ההשקעה שלך אם הבחורה הזו רק גורמת לך עוגמת נפש בסופו של דבר. מנסיוני הבנתי שלא בריא להיות בקשר עם אנשים שגורמים לך להרגיש לא בנוח עם עצמך, מאולצת, לא אמיתית או מנוצלת. יש לך המון מה להציע בחברות וה"חברה" המסויימת הזו לא שווה את זה.

plazmama

New member
../images/Emo7.gif לא מדברים על זה!

שלום GRACE1. לי זה ברור מעל לכל ספק, שכל אדם משקיע בקשר עם בני-אדם שהוא מעוניין בחברותם, בהתאם לרצון שלו בקשר. בנוגע למה שאמרו ש "היא כזאת" הבחיני האם יש לה קשרים "טובים" יותר? כאלו שהיא משקיעה בהם יותר? אנשים שהיא משקיעה ביחסה אליהם? לגבי חוסר הרצון שלך לדבר איתה, אני מבין בהחלט. לדעתי זו שטות לדבר איתה על נושא זה. כפי הנראה מדברייך, אין היא מעוניינת בקשר עמוק איתך, ואלו הן מאפיינים פשוטים וברורים לכך. היא לא רואה את הקשר שלה איתך כמו שאת היית מעוניינת. לכן, מה יש לך לדבר איתה על זה? מה תאמרי לה? אני מבין את רצונך לפתור את העניין, נראה שהיית רוצה שהקשר בניכן יהיה "מושקע" יותר משני הצדדים. כשאוהבים מישהוא ישנו רצון "לשכנע" את הצד השני להשקיע יותר, לאהוב יותר, להתנהג אחרת - כמו שהיינו רוצים. אך זה לא יועיל. נכון שחברים צריכים לדבר על דברים שמעיקים עליהם, גם בנושאים שקשורים ליחסים ביניהם. כמו למשל- לבקש מהחברה "שלא" תצעק עליך, "שלא" תאמר דברים שפוגעים וכו'. אבל לא מדברים על דברים "שכן"!! "כן" תתיחסי אלי, "כן" תקני לי מתנה, "כן" תשקיעי בי וכו'.... מפני שאלו דברים שבאים בטבעיות. עוד לא פגשתי את הבנאדם ששכח לתת מתנה לאותו אחד שהוא באמת "חפץ ביקרו" ביום ההולדת שלו. לכן, קחי אותה בפרופורציות הנכונות, ותורידי את רמת הצפיות. אין צורך "לזרוק" אותה. אם את מסוגלת להוריד את איכות הקשר בניכם בלי להיות מוטרדת מזה, אזי - מצויין. אחרת, כדאי שתנתקי את הקשר. מקווה שעזרתי, לך ולאחרים. מה דעתכם?

הייתי במצב שלך וניתקתי קשר

היינו חברות 5 שנים בערך, אבל זה לא היה זה, למרות שכנראה שזה כן את תמצאי משהו יותר טוב. בהצלחה.

לדעתי תשתדלי

כמה שזה קשה למצוא חברות אחרות. ולא להתנתק ממנה לגמרי עדיין להיות בקשר אך להיות פחות תלויה בה רגשית.

למעלה