best friends כן או לא

Grace1

New member
best friends כן או לא

יש לי חברת ילדות כבר הרבה זמן תמיד היו בקשר עליות ומורדות. אבל מעולם לא הרגשתי שהחברה הזאת היא ממש חברה אמיתית. מעולם לא הרגשתי איתה מה שמרגישים עם חברה אמיתית- אכפתיות ודאגה, עידוד ותמיכה אמיתית. מידי פעם אולי היו תקופות שהתקרבנו ושהיו יותר טובות והיא התגלתה שהיא מסוגלת להיות חברה אמיתית. אבל גם היו תקופות שממש נפגעתי ממנה שממש החלטתי לנתק קשר אבל אני לא ממהרת לנתק קשרים ואפילו די סלחנית ושוכחת הרי תמיד יש עליות ומורדות הייתי אומרת לעצמי. למשל תמיד כשיש לי בעיה אני לא הכי אוהבת לשתף אותה כי אני מקבלת לפעמים זילזול.אבל לא הכל הוא שחור או לבן. פשוט אני מרגישה שאני ה'טובה' בקשר והיא ה'לא נחמדה' עם ה'קטעים' הלא נעימים שלה-ואני ה'מבליגה'. דוגמה נוספת,תמיד בימי הולדת דאגתי להשקיע מבחינת ברכה ומתנה, אני מודעת לענין שלא לכל אחד יש כספים להוציא על מתנות. אבל זה לא הענין - הענין הוא הכוונה. למשל ביום הולדתי האחרון, ישבנו ברכב כמה חברים. חברתי נזכרה שהכינה לי מכתב ברכה - ברגע שנתנה לי ופתחתי אותו נדהמתי שהוא היה ריק לגמרי...! חברתי לא ידעה מה לומר וציחקקה ממבוכה. וישבה ברכב לרשום עם עיפרון ברכה מאולתרת, ולא מושקעת. אני שתקתי והרגשתי מבוכה אמיתית ליד החבר, וחברה נוספת. כמובן שלאחר כמה ימים היא סיפרה איזה סיפור שהיא התבלבלה בין הברכות. ואפילו לא התנצלה/התייחסה לכך נפגעתי ממנה. רק לאחר כחצי שנה מיום ההולדת- בערב יום כיפור חברתי נזכרה והניחה לי בתיבת דואר את הברכה המקורית. יש לציין שאת המתנה שהיא ציינה שקנתה לי היא כל פעם הזכירה, למשל היה איזה יום שהיא סיפרה שסידרה את הארון ומצאה אותו. אבל מעולם לא העניקה אותה. מצידי זה לא חשוב.לא רודפת כלל וכלל אחרי מתנות! לאחרונה חל יום הולדתה כבר היה לי רעיון טוב מה לקנות לה - משהו שהיא תאהב. אבל משהו עוצר אותי-לראשונה אני ממש שוקלת את המשך יחסי החברות איתה. מצד אחד היא חברה שלי הרבה שנים אולי לא חברת נפש וכו'- אבל חברות זה חשוב. ומצד שני נמאס לי להשקיע בה כשאני בעצמי נפגעת מחדש. ושוב חשוב לי לציין שלא ענין המתנות -שזה טיפשי. אלא הענין של היחס, האכפתיות , הקבלה של מי שאני ושל הרצון להשקיע בחברות שלנו-שחסר לי ממנה. ואל תגידו לי לדבר איתה על זה כי זה נושא עמוק וזה גם אופי ורצון של בן אדם להשקיע בחברים שלו.

לדעתי...

למרות שנראה לי שנתת לה כבר הרבה הזדמנויות תני לה עוד אחת...גם לי יש את המשברים המתמידים והמעצבנים עם החברות הכי-הכי, ולדעתי מה שהכי טוה זה פשוט לבחור יום נוח שבו יהיעה לך מצב רוח שאי אפשר להרוס אותו, ותנסי לדבר איתה םנים מול פנים-אולי היא פשוט לא מודעת לזה שהיא פוגעת בך,] ואולי העיא אדם כזה, אבל א6ת הזה תבררי רק אחרי שתדברי איתה בעצמך-אבל זו כבר ההחלטה שלך!!! בהצלחה....

spirit noa

New member
אני חושבת ש.

הפיתרון היחיד הוא לנסות לדבר איתה, ותגידי לה.. שהיא פוגעת בך, ותנסי לדבר איתה פנים מול פנים תסבירי לה מה את מרגישה, ואם את רואה שהיא לא מתייחסת, ושפוט לא אכפת לה, תנתקי איתה ת'קשר..... כי לדעתי הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לדבר איתה...... בהצלחה

sh53

New member
נראה לי שנמאס לך כבר ממנה

מכל היחס שלה והגעת למסקנה הזאת לבד - כתבת את זה בסוף, רק את צריכה קצת עידוד וקיבלת אותו זה עתה. "מצד אחד היא חברה שלי הרבה שנים אולי לא חברת נפש וכו'- אבל חברות זה חשוב. ומצד שני נמאס לי להשקיע בה כשאני בעצמי נפגעת מחדש. ושוב חשוב לי לציין שלא ענין המתנות -שזה טיפשי. אלא הענין של היחס, האכפתיות , הקבלה של מי שאני ושל הרצון להשקיע בחברות שלנו-שחסר לי ממנה. ואל תגידו לי לדבר איתה על זה כי זה נושא עמוק וזה גם אופי ורצון של בן אדם להשקיע בחברים שלו." אם להזכר בה גורם לך בחילה, אז עדיף להתרחק ממנה. יש עוד בנות בעולם ותוכלי ליצור קשרים בקלות, כי את בחורה משקיענית. זה גם נמשך כבר שנים וגם היחס המזלזל שלה כלפייך (המכתב הריק והמתנה שמעולם לא הגיעה אלייך) - עדיף לך לדעתי בלעדיה, לא תפסידי כלום.

spirit noa

New member
אני מסכימה איתך.

נראה לי שכבר לדבר איתה זה לא ילךך....... ויש הרבה בנות בעולם שתוכלי ליצור איתם קשר.......! , היא לא היחידה....... , אם היא גורמת לך להרגיש רע, פשוט מאוד, על תיצרי איתה יותר קשר תעלמי ממנה...... וכפי שאמרה שושי. את לא תפסידי כלום!!! ,

אני לא מסכימה...

אם אתן חברות ילדות יש לך מה להפסיד! גם לי יש חברה הכי הכי טובה ואני מתה עליה ולפעמים אני חושבת שהיא לא משקיעה בקשר הזה .. אבל זה תקופות שיש לה בעיות.. ואנחנו מדברות על זה ועוזרות אחת לשניה... אז תנסי לדבר איתה אולי יש לה בעיות במשפחה או משהו שאת לא יודעת עליהם וזה מה שגורם לה להתייחס ככה.... אל תוותרי בקלות כזאת!

PEACE FOR ALL

New member
רצון של בנאדם להשקיע בחברים שלו?

זה הרצון שלך. אבל אולי היא מקבלת את העניין של החברות אחרת ממך. אולי היא לא חושבת שמתנות זה מה שאמור להחזיק את הקשר? איך תדעי אם לא תדברי איתה? אולי היא חושבת שככה זה אמור להיות. אולי היא בכלל לא מבינה שאת נפגעת. את אמרת בעצמך שזה נושא עמוק. אז בדיוק בגלל שזה נושא כל כך עמוק את צריכה לדבר איתה. הכל תלוי בהרגשה שלך. אם את לא רוצה להמשיך את הקשר איתה, אין הרבה מה לעשות. אבל אם אכפת לך מהחברות שלכן, לכי ותגידי לה מה את מרגישה. רק אחרי שיחה איתה תוכלי לשפוט את המעשים שלה. בהצלחה לך. :)

sh53

New member
בענין המתנות נכון,אבל יש פה זלזול

להביא מכתב ריק? לומר שיש מתנה ולא להביא אותה? זה לא רק מתנות וחברת הפורום לא כתבה שזה רק בגלל המתנות, אלא גם בגלל כל היחס שלה כלפיה. היא נתנה לה הזדמנות להביא את המכתב (והוא הגיע רק אחרי חצי שנה המכתב המקורי) וגם להביא את המתנה (שלא הגיעה מעולם).

דנטל

New member
בחיים לא הייתי ממשיכה קשר עם כזו

כתבת בעצמך "אבל חברות זה חשוב" - בדיוק!!! זה דבר חשוב ולכן לא צריך להתפשר. היא לא חברה אמיתית, אז מי צריך אותה? יש כל כך הרבה אנשים מדהימים. למה להתפשר על החברים? את החברים אפשר לבחור, אז צריך לבחור בקפידה. ופה אספר שאתמול העפתי מישהי שמעולם לא יכולתי לקרוא לה חברה. זה מאוד העיק עלי שיש לי קשר חזק עם מישהי שאני לא יכולה לקרוא לה חברה שלי (בגלל שעוד לפני שהיינו בקשר חזק, היא "התלבשה" על מישהו שהוא הדבר הכי קרוב להגדרה "בן הזוג שלי", והיא ידעה שאסור לגעת בו). ידעתי שלא יהיה יום בחיים שלי שהיא תהפוך לחברה שלי אחרי שבגדה בי כבר מההתחלה. עם הזמן הכרתי עוד תכונות לא נעימות שלה. אתמול נגמרו לה ההזדמנויות. דווקא כשזה מישהו שכן קוראים לו "חבר" עושים פחות התפשרויות. חבר זה מישהו שאם הוא בוגד אפשר פחות לסלוח לו בגלל שהוא יותר מחוייב לך. היא לא היתה חברה, אז ויתרתי אחרי הקטע ההוא. אתמול היא גמרה את הקריירה שלה אצלי. ככה זה - מי שלא תורם לחיים שלי, אלא רק מזיק להרגשה שלי, אני לא צריכה אותו. היא ידעה שאני כזו שמעיפה בשניה ושלא מתפשרת על חברים. בכל זאת, היא המשיכה להתנהג כרגיל. היא זכתה לבעיטה כמו אחרים שלא עשו לי טוב. יש כל כך הרבה אנשים שכן עושים לי טוב, לא צריכה להתפשר. לא להתפשר על חברים.

Grace1

New member
תודה רבה

על התגובות, אתן צודקות , אותה חברה באמת לא משקיענית בחברות שלנו. אתמול קבענו להיפגש(היתה לה יום הולדת ואני זאת שהצעתי שנעשה משהו) קבענו שנפגש. מאוחר בערב היא השאירה לי הודעה במשיבון עם נימה של ביטול, שיש לה ביבי סיטר ואם אני רוצה אני יכולה לבוא איתה. לא ממש הגבתי - לא היה לי מצב רוח-לעשות איתה ביבי סיטר , אני יודעת כמה לעשות כסף חשוב לה והיא לא תוותר על שום הצעת עבודה. אבל לצערי זה קרה כ"כ הרבה פעמים שהיא ביטלה מפגשים(למרות שקרה שגם אני ביטלתי).ולכן ממש לא רציתי. בנוסף,אתן מצדדות בעובדה שאני לא צריכה חברה כמוה. למרות שהיו פעמים שהיא דווקא כן הוכיחה את עצמה-היתה כנה כשדיברנו. היו מקרים שהיא ביקרה אותי בצורה שלילית,ואני למדתי מהביקורת שלה דווקא דברים חיוביים. כלומר יש בה הרבה דברים חיוביים , אבל לא תמיד היא רוצה להשקיע בקשר הזה. ועכשיו לשאלה הגדולה, איפה אני כן יכולה להכיר חברות טובות חדשות. כלומר המסגרת היחידה בה אני נמצאת כרגע היא עבודה, ואין שם יותר מידי אנשים התחברתי שם עם מס' בנות אך הן ילדותיות. זאת בעיה..... ויתר החברות שלי - גם הן לא חברות נפש אמיתיות.... חלק משקיעות בחבר-ולא בחברות. אחרות שקועות בלימודים ופוגשות שם חברות משלהן.

sh53

New member
בפורומים,בבילויים

בקשר לזה שהבנות בעבודה אצלך קצת ילדותיות, לא הייתי "זורקת" את זה. לכל אחד יש את המינוסים שלו. יכול להיות שהן ילדותיות מצד אחד וזה המינוס שלהן, אבל מצד שני יכול להיות שאם תיתני להן הזדמנות - אולי תכירי בנות שיכולות לתרום לך המון מבחינת רגש, חום ואהבה - בקיצור יחס כמו שצריך (לפעמים זה שווה יותר מבגרות).

דנטל

New member
יש לי הרבה חברים, לא הרבה חברות

אני פשוט מסתדרת יותר טוב עם בנים. את חלק מהחברים שלי אני מכירה עוד מהיסודי כשעברתי לקראת כתה ב' לגור בשכונה שלנו. החבר הכי טוב שלי איתי כבר 23 שנה. יש לי גם כמה חברות מהצבא ועוד אחת ממקום עבודה שפעם שתינו עבדנו בו, יש לי עוד כמה חברים שהכרתי דרך חברים, יש עוד כמה שהכרתי במסיבה קבועה שאליה אני הולכת לרקוד ויש לא מעט מהאינטרנט. האינטרנט זה ממש מקום טוב למצוא חברים.

cilida

New member
../images/Emo140.gif

החברה שלך נשמעת כמו חברה שלי,אותו עניין כמעט... הבתחלה גם אני הייתי נחמדה,עם מתנות בימי הולדת ואיכפתיות ואוזן קשבת וכו...עד שהבנתי שזה חד-צדדי.. היום אנחנו חברות עדיין אומנם אבל לא כמו אז,ולכן,
תהיי סולידית, זאת אומרת,בימי הולדת,טלפון להראות שלא שכחת,ואם גם ממש במקרה את לא סומכת עליה,אז גם אין לך מה לספר לה דברים מהסוג האישי... יותר מזה,אין על מה לדבר כי זה באמת אופי-אופי מגעיל אם את שואלת אותי אבל זה סוג של... חברה שלי עד לא ממזמן רק ידעה שאני יוצאת עם ידיד שלנו משותף,וזה היה בערך חודשיים אחרי שהתחלנו לצאת שסיפרתי לה.... אל תתרגשי,שימי עליך עור של קרנף,אל אל תהיי בי'ץ !! היא עדיין חברה עד כמה שאפשר... ותזכרי שלפעמים,עזרה ודאגה יכולים לבוא ממקור לא צפוי,אז המלצה שלי,תמשיכי להיות נחמדה,עם קצת יותר סולידיות...

V i c t o r i

New member
אני הבנתי מהמכתב שלך.....

שרק את זו שמשקיעה בקשר שלכם, וכפי שכתבת כבר נתת לה מלא הזדמנויות. את צריכה להבין שלא כל האנשים אותו דבר, יש אנשים שפשוט לא מסוגלים להיות חברים טובים עד הסוף ואת צריכה להשלים עם העובדה שאולי היא לא רואה את הקשר שךכם מנקודת המבט שלך. אבל גם אם את תנתקי את הקשר שלך איתה וגם אם לא רק תדעי שכל מה שנעשה זה לטובה!

יש לאנשים נטייה לשמור על חברי הילדו

הילדות שלהם יותר מידי...ולפעמים קצת קשה לחשוב ולדמיין את עצמך בלי אותו בן אדם שאיתך מגיל 0.. אבל!..צריך לדעת בחיים להתחיל דברים ולסיים דברים וללכת עם הלב..אל תתסבכגי את עצמך יותר מידי. אם את מרגישה שדי זה לא זה, היא לא מתנהגת כמו חברה אמיתית והתפיסות שלכן לגבי החברות שלכן שונות אז שחררי..עזבי..את ראויה כנראה ליותר אולי מצד שני היא זאת שנמאס לה...(בלי לפגוע..) אבל זה יכול לקרות. בקיצור אני מייעצת לך -לא רחוק מידי,לא קרוב מידי...תפסי לך קצת ספייס ותעשי מה שטוב לך ואל תפחדי לאבד אותה או להתנתק ממנה רק בגלל שהיא חברה של הרבה זמן..באמת שאחרי שדברים כאלה נגמרים (אני לא אומרת שזה חייב להיגמר..) אז מבינים שבאמת הכל לטובה..שעדיף ככה.וזה לא סזוף העולם ויש עוד מלא מלא אנשים יפים וחברות טובות שתרכשי במהלך החיים. תעשי מה שאת מרגישה ומה שעושה לך טוב! לי יש ידיד שאנחנו ידידים כבר 13 שנה..מהגן בערך.בוא נגיד שזה לא נראה כל כך טוב כמו פעם... יום נעים:)

winterbabe

New member
לגרייס

נכון שאנחנו לא מכירות ואני לא ממש חברה בפורום הזה, אבל זו דעתי בעניין: לא תמיד נכון לשמור על קשר עם חברת ילדות רק כיוון שאתן מכירות תקופה כל כך ארוכה. הרבה דברים שהיו משותפים לכן בעבר לא בהכרח משותפים לכם היום. אני יכולה להעיד שחידשתי לאחרונה קשר עם חברת ילדות דרך האינטרנט, וגיליתי מישהי שאין בינינו שום דבר משותף למעט עברנו המשותף, ולא בהכרח שהייתי בוחרת אותה כחברה היום לו היינו מכירות רק עכשיו. עכשיו נניח שאותה בחורה שאת מדברת עליה היא מישהי שיש ביניכן באמת חברות אמת - האם העניין הזה של המתנות והברכות הוא באמת משנה? זה שאת השקעת בברכה ליום ההולדת והיא לא, זה לא אומר שהיא חברה פחות טובה. אולי תבחני את מערכת היחסים ביניכן ותראי אם יש דברים שבהם היא משקיעה יותר, שבהם חשוב לה יותר לתת יחס. זה שאת בוחרת להשקיע בדבר אחד לא אומר שהיא צריכה להשקיע באותו דבר. לא כדאי לעשות השוואות - מי נותן יותר ממי - אלא כדאי לבחון את מערכת היחסים ככלל, ממעוף הציפור. לפעמים תיווכחי שיש דברים שהיא נותנת בהם יותר - למשל, היא מקשיבה, היא עומדת לצידך, היא שם בשבילך ברגעייך הקשים. אלו דברים שצריכים לחשוב עליהם גם. ואם בסופו של יום תגיעי למסקנה שהחברה הזו לא נותנת לך כלום ורק דורשת לקבל ממך, אז יכול להיות שבאמת כדאי לך לנתק עימה את הקשר - לא כדאי להמשיך חברות בכוח, רק מכוח האינרציה. לפעמים אנשים מתרחקים זה מזה כי אנשים משתנים עם הזמן ועם השנים. בכל אופן בהצלחה!

לירז

New member
תלמדי ממני עברתי על בשרי

אוקיי אז ככה אני יאמר לך אני מתארת לי שאת דיי צעירה ואני בת 33 אז מניסיון אישי שלי אספר לך קצת שאיין חברות וחברים טובים הם רק המשפחה שלך שאוהבים אותך באמת במקרה שלי היתה לי חברת ילדות שאת כל כולי נתתי לה בחיים ותאמיני לי שנתתי לה הרבה לא אפרט כאן אבל היא לקחה ממני את הדבר הכי יקר לי בחיים את בעלי אז ככה שאמון בחברות כבר מזמן איין לי אל תקחי ללב מתוקה וחברות שיהיו לך אהל לעולם אל תחשבי שחברות יכולות להיות טובות עבורך אציין גם כי שפניתי אלייה בתחנונים לעזוב את בעלי היא אמרה לי איין מה לעשות תשלימי עם זה ונו ניראה לך אנושי בכלל מצד חברת ילדות שנתת לה את כל כולך אז אני כבר השלמתי עם זה קחי לתשומת ליבך יקרתי שאיין חברות ואני רצינית בייי מתוקה

למעלה