הרשה לי לצחוק בקול רם
"אנחנו כן הכי טובים, אבל בדברים רוחניים" רוחניים? מה זה רוחניים? האם היהודים יודעים לייצר מאווררים משובחים? "ה´ בחר אותנו ואוהב דווקא אותנו, כי אנחנו היחידים שרצו לקבל את התורה" אלוהים כל כך אהב אותנו, עד שהוא הסכים שירצחו שישה מליון יהודים בשואה. יש לך אחלה אלוהים, ממש בובה´לה של אלוהים. "אנחנו, תפקידנו להפיץ את התורה והמוסר האלוקי בכל העולם" מוסר אלוקי? דהיינו המוסר שמתיר להרוג עמים שלמים, להרוס דתות אחרות ולרמות את הגויים? או המוסר של הרב עובדיה או אריה דרעי? או אולי המוסר של גולדשטיין או יגאל עמיר? או המוסר של המתאבדים הקנאים של מצדה? על איזה מוסר אתה מדבר בדיוק? "ודווקא בגלל שאנחנו גם בני-אדם, יש לנו את הזכות גם להגן על עצמנו מכל אחד ששונא אותנו" אם מישהו שונא אותך, זה לא אומר שהוא תוקף אותך. זכותך להגן על עצמך רק מפני אנשים שממש תוקפים אותך. יש הבדל בין שינאה לבין תקיפה. "כבר אמרתי לך שאנחנו גזעניים בדיוק כמו שנערה היא גזענית ואלימה כלפי גבר שוצה לדקור אותה ולאנוס אותה" אין קשר בין גזענות, רצח ואונס. "אתה פשוט שטוף עם דעות אנטישמיות" יהודי אנטישמי הוא יהודי שהוא נגד יהודים או ערבים, שהם כידוע בני העם השמי. איך אני, בתור יהודי חילוני שוחר-שלום וליברלי, יכול להיות נגד יהודים או ערבים? תסביר לי בבקשה את הלוגיקה ההפוכה שלך. "שכאשר העם היהודי מותקף זה נורמלי, וכאשר הוא מתגונן ומתקיף בחזרה - הוא אלים וגזען ופאשיסט" האם שלושה מליון פלשתינאים תקפו אותך באופן אישי? התשובה היא לא. אז למה אתה מסכים להתעללות של מדינת ישראל בחייהם? הרי אסור לפגוע באנשים חפים מפשע, והכיבוש פוגע במליוני אנשים חפים מפשע.