וכדי להמחיש את דברי עוד יותר
אם עדיין אתה מסרב להבין את רעיון הסוף וההתחלה - אם אסדר שלושה כדורים בזווית של 60 מעלות כל אחד, האחד בצבע אדום, האחד כחול, והשני צהוב - התוכל לאמר לי מי מהם בא לפני מי, אם אין נקודה התחלתית ממנה אתה מעביר את מבטך ואם אין נקודה אליה אתה מעביר אותו? שהרי אם האדום בא לפני הכחול, בהכרח החלטת שהנקודה ההתחלתית מקורבת לאדום, הנקודה הסופית באה ליד הכחול, והנקודה הסופית השניה (לאחר שהראשונה הפכה להתחלתית) נמצאת ליד הצהוב. אם בכל זאת אתה מתעקש להשאר עם הפרדוקס שלך, אני נוטש. יש גבול לכמה אפשר להסביר. לפני שאתה ממהר להאשים שטיפות מוח, רצוי שתבדוק קודם את ההגדרות שלך, ואולי אז גם תוכל להסביר איך משהו יכול להיות כפוף לזמן אם אין לו עבר ואין לו עתיד (הוא כמובן כפוף להווה, אבל אזי המילה "לעולם" מאבדת ממשמעותה). אני (ואני חושב שעוד דתי או שניים) הצעתי לך פרדוקסים רבים, כמו גם מקורות תלמודיים, שלדעתי מהווים סתירה לכל יכולתו. אתה מתעקש להשאר עם הפרדוקס הספציפי הזה, שנעשן כל כולו על ההנחה שאלוהים כפוף לזמן. ובכן, אם אתה רוצה להמשיך להאחז בו, תמשיך. באותה מידה אתה יכול כבר לטעון שאלוהים נשרף בטמפרטורה גבוהה ונופל מגובה רב, כי אם הוא כפוף לזמן, למה שלא יהיה כפוף לכל חוקיות פיסיקלית אחרת, כמו תרמודינמיקה או גרביטציה? בכל מקרה, אם כבר בחרת להפוך את אלוהים לאדם, אז נכון, אדם כל יכול מהווה פרדוקס (כי יש לו התחלה ו/סוף). אבל מה לעשות שאנחנו לא מדברים על אדם, אלא על אלוהים, מה שבאופן מפתיע (?) גורם לך להגיד מה שכבר שנים אומרים - שהוא בלתי נתפס בתבונה. אז תמשיך עם הפרדוקס האומלל הזה, אני נטשתי אותו.