Ave Satanas!

השטן בא בצורות שונות בתנ"ך

בבראשית הוא נחש באפוקליפסיסה בברית חדשה הוא כבר דרקון

morning star

New member
ביהדות התנ"כית

אין ולו קשר לאיזכור השטן, חוץ מהמילה "שטן" במשמעה אויב. רק בספר איוב (שיכול אותיות מקרי? זה כבר לפורום אחר) - השטן מופיע כאחד המלאכים - קטגור האנושות בפני אלוהים השופט. רק בספרים חיצוניים, אשר נכתבו בתקופה מאוחרת של בית שני, מוזכר השטן כישות "רעה" ומתקשרת עם השטן בספר "אדם וחוה". לי אין ספק כי הנצרות הושפעה לא מעט מאותם ספרים חיצונים. Disclaimer : זה עדיין לא אומר במה אני מאמין. זו רק חוות דעת. שלך הנווד

לפי מה שאני למדתי,

שטן בספר איוב נקרא כך כניראה בגלל שתפקידו לשוט בארץ, לדווח לאלוהים ולבצע הוראות. הוא בכלל ישות שאינה עצמאית, והוא עושה הכל לפי ההוראות של אלוהים. אלוהים שואל את שטן "מאין תבוא", וזה מראה שאסור לו לדבר לפני שאלוהים פונה אליו בכלל. מי כאן ועד זה שהשטן הוא יישות עצמאית ומורדת, הדרך ארוכה.

The Wraith

New member
די די די! אתם עושים לי כאב ראש!

אוי כמה טעויות... ראשית כל: "השטניסט הינו אל לעצמו" פירוש הדבר שאין לשטניסט אל כלשהו (כולל אלוהים). דבר שני: המלה "שטן" פירושה מכשול ("ויקים יהוה שני שטנים לשלמה", "אל תהיה לי לשטן" וכו´), תפקיד השטן ביהדות הוא להיות יצר רע פרטי המנסה להחטיא את בני ישראל ממטרות מבחן, כמובן, זאת אומרת שהוא מלאך הפועל על פי צו יהוה. ושלישית: שטניזם לווניסטי טוען שהשטן, יצר הרוע הכללי הוא למעשה טוב.

השטן הוא

או שהוא רשות מבצעת של יהוה או שהוא מורד. בכל מקרה יהוה שולח אותו כדי לפתות את חווה ואחר כך זורק אותו ובני אדם לא6רץ - הה´ מזכיר פה את חבר סטאלין. אם אדם אכל את תפוח כי ה´ רצה בכך - אז מה בעיות שלו? זה לא הגיוני. יותר הגיוני שיהוה זה מין תפקיד ראשי וכל מלאך יכול לתפוס אותו, כו8לל שטן. אז ה´ כמו שדיקטטורים ופוליטיקאים עושים - התפטר מיריב מסוכן. ובקשר לשטניזם - שטן לא קיים בשביל שטניסט - זה מין אגרגור שנוח להשתמש בו. ויש הבדל בין שטניסט וסוגד לשטן כי שטניסט לא סוגד לאף אחד. היהוה היחיד בשבילו זה "אני" האישי שלו.

The Wraith

New member
לא אמרתי שיש לשטן אלוהים..

להפך, אמרתי שאין לו. והנחש בבראשית אינו השטן, הוא סתם נחש עם שכל. כמו שנפטיס אמרה גם אני מציע לקחת את התנ"ך כמשלים ולא כתיעוד היסטורי.

The Wraith

New member
דווקא..

ישנה טעות (לפחות יש הסבורים שזוהי טעות) שמשפט שאמר אחד הנביאים (שכחתי מי מה ולמה): "הו הילל בן האור, כיצד זה נפלת מן העדן" וחשבו שמדובר בלוציפר.

morning star

New member
ירמיהו מדבר למלך בבל

או אשור, אני לא סגור על זה (וגם אם זה היה ירמיהו או ישעיהו) אבל אני אבדוק. לאנגלית זה תורגם :Oh Lucifer, Son of Morning, How thist thou fell from heaven או משהו כזה... אני אבדוק בבית, כאן בפקולטה לביולוגיה לא מחזיקים ספרי תנ"ך או ברית חדשה... שלך הנווד

antianara

New member
תיקון טעות

אני חייבת לתקן אותך ובכן לוציפר הוא לא השטן!!! זו היא ישות אחרת שבאה "להביא" לנו אור וחום והשם של השטן הוא לוציפוג!!!

morning star

New member
בנצרות

לוציפר הוא שמו של נסיך האופל. גם להם ישנו בלבול לפעמים אם הוא השטן או איזשהו משנה לו, אבל לפי ההבנה שלי, במקור הנצרות ראתה בלוציפר את השטן. מאיפה לך שלוציפר הוא ישות אחרת? בדת הסטרגה (המכשפות האיטלקיות) לוציפר הוא שמו של אל השמש ובן זוגה של האלה האם (דיאנה). במיתולוגיה הרומית הוא בנה של איילת השחר (דרך אגב... Morning Star = לוציפר... הא הא הא!!!). אני אישית לא מאמין בקיומה של דמות שהיא הרע המוחלט (או הטוב המוחלט. אני גם לא מאמין שקיימים ערכים כאלה). מאיפה לך שמו האמיתי? שלך הנווד

למעלה