ATOM HEART MOTHER

Barmelai

New member
תודה על התיקון ../images/Emo140.gif

מה שרק מראה שאסור לקחת אותי ברצינות יתרה

pasteran

New member
echoes?

לא ברמה של AHM. יש את הפתיחה האדירה אבל אח"כ מתחילים כל מיני מלמלולים ומריחות. גילמור, תתעורר! סליל הקלטה הוא לא טוסט. את AHM שמעתי ממש השבוע. נכון היא לא מושלמת אבל כמו שהקפטיין למעלה כתב הנושא אדיר ומרגש אותי כל פעם מחדש והמעברים ממנו ואליו מצדיקים כמה קטעים מתים באמצע.

Barmelai

New member
אחד השרשורים המרתקים שהיו פה

כל אחד עם בקורת שונה...מדהים

melancholy man

New member
ואני אהיה מהאו"מ

במקרה הזה כמוך נדמה לי, אני אוהב גם את אקוז וגם את אמאלב אטום, אני חושב שזו הגיטרה של גילמור שעושה לי את זה, אבל חכה חכה, אם הגמד יקבל אישור יציאה מהנאצים במעונות ויספיק לכתוב מה הוא חושב על אטום הארט, אז זה יתחיל להיות מעניין באמת

Jflyaway

New member
זו לא שאלה פשוטה

כי אני צריך לבודד את אלמנט השחיקה שעשה לא מעט לי אישית, ב 35 שנות האזנה ר ב ה לשתי אלו: ATH ו MEDDLE אני לא מתיימר בכלל לומר מה "יותר טוב" כי שניהם מן הסתם מדהימים. אני גם לא מקבל טיעון מגוחך שאחד מהם "בשל יותר" בשל MY ASS - האלבום הכי פחות בשל של פינק פלוייד הוא זה שאני אוהב הכי הרבה (הראשון). אלו תקליטים עם קונספט דומה. צד אחד של שירים, צד אחר - כל כולו יצירה אחת (להזכיר לצעירים - במקור אלו היו תקליטים, ולתקליט שני צדדים) כאמור אין לי דעה נחרצת מה "יותר טוב" - אבל אם להתייחס להתרשמויות, רגשות, תחושות, ושאר עניינים סובייקטיבים, אז הנה מה אני חש: אני מעדיף את היצירה הארוכה ב MEDDLE זו הנקראת ECHOES על היצירה הארוכה שנקראת AHM. עניין אישי לחלוטין. היא עובדת עלי טוב יותר, היא משכנעת אותי והיא מרגשת אותי יותר. אני "מאמין לה" בזמן ש AHM לא כל כך משכנעת.... אותי. אבל אני מעדיף את "צד השירים" של ATH על "צד השירים" של MEDDLE וזה די ברור לי. צד השירים של AHM זו הפסיכדלייה במייטבה, לירית ועמוקה, נוגעת במקום של ההזייה ושל ההשראה. פשוט שירים מדהימים וזה כולל אפילו את ה"תרגיל" של ארוחת הבוקר שהוא עלק פחות שיר מן האחרים. השירים ב MEDDLE גם הם טובים, הם לא לוקים בחסר ואין איתם בעייה, אבל הם לא ממש נוגעים במרכז ההווייה האישי שלי. הם רק מתנגנים להם שם.. וכן - הם יפים, אבל לא יגרמו לי להזיל דמעה (כמו FAT OLD SUN) , לחוש צמרמורת (במו IF) או לעוף (SUMMER 68 או מה שלא קראו לזה) ...

לגמרי גילמור

הגיטרה בשירים אקאוס ו AHM נותנים טאצ' מצמרר ובמקום, כמו שלא שמעתי מגילמור בחיים שלי ..

האיש האחרון שאני מעוניין בדעתו

בנושא פינק פלויד הוא ר' ווטרס. קודם כל באופן עקרוני - לא מתאים לי שכל מיני לורדים אנגלים מקשישים יערכו את חשבונות החיים שלהם על גבי זכרונות המוזיקה שלי. הוא מתבייש בזה? פויה לו. אחרים אוהבים את זה אז שישתוק. כשאני שומע את ביל ברופורד מתחרט על משהו אני נוטה לקבל את זה. אבל ווטרס, למי שראה את סרט החובה על עשיית 'דארק סייד..."M, הוא סתם נרגן מקצועי. הוא יכול להלעיג על רצף האקורדים שמתחיל את ברית' בדארק סייד (A ו-E לסירוגין), ולמעשה אינו מבין שגילמור נסך על הרצף הבסיסי את קסם הנצחיות. תרגיל אקדמי: מה יקרה אם יבוא ר' רייט ויצהיר כי THE GREAT GIG IN THE SKY היה סתם "הפלצה קיטשית שיצאה לי כשצרכתי סמים כבדים והיום אני די מתבייש בזה"? ולאיש המלכנכולי נאמר - מה רע בשירשורי הגיגים על פ"פ? רוצה שנדסקס אירוווזיונים?

melancholy man

New member
האמת היא שכמעט כל מה שווטארס

אומר על העבר של הלהקה צריך לראות מבעד לפריזמה של מערכת היחסים הנוכחית שלו עם גילמור ושל ריבי העבר עם הסובבים את הלהקה, אני לא ממש מייחס חשיבות לדברים שיש לו להגיד (האמת, כמעט על כל דבר, אבל זה במיוחד).

Jflyaway

New member
ושוב אני נאלץ להתערב ברמלאי

לגבי המשפט :" ECHOES יצירה טובה יותר, שלמה ואחידה יותר" .. ככתוב בהודעתי למטה - גם לי ECHOES יושה את זה יותר מ ATHM , אבל אני לא אוהב את התפיסה של " יצירה טובה יותר" בגלל שהיא שלמה ואחידה יותר... זו לדעתי שטות. היא עובדת יותר בשבילך כי היא משפיעה עליך... וגם אם הייתה "שלמה ואחידה" זה לא מה שיעשה ממנה פצצה.. ואם תרצה אמנה לך את היצירות הבלתי שלמות המרגשות ליד השלמות המשעממות...

Barmelai

New member
אז קח את זה עם הפסיקים

גם טובה יותר -,- גם שלמה -,- וגם אחידה. לא טובה בגלל האחידות והשלמות אלא גם וגם. מה שכן, AHM יותר מעניינת ומגוונת בגלל חוסר השלמות ובגלל שהיא מכילה יותר פרקים. עם התגובה שלך כמה שורות למעלה אני כל כך מסכים שאין לי אפילו כוח לכעוס עליך. בעצם למה שאכעס עליך אם אני כל כך אוהב אותך

jonbirion

New member
אמא לב אטום

יש ברשותי שני די וי די שעזרו לי לפענח את היצירה הזאת. 1. נקרא פינק פלויד סן סרופז ובו הם מבצעים את היצירה לפני שגיסין נכנס לתמונה. 2. אמא לב אטום ובו רון גיסין מספר כיצד לקח את הגבוב של הקטעים שנקרא א. ל. א. ותפר אותם לחליפה אותה אנחנו שומעים היום וגם אז. לטעמי זו יצירה נהדרת בנויה ומנוגנת נפלא. שילוב של פינק פלויד תזמורת ואופרה השלובים יחד ויוצרים דבר מהנה מאד. בצד השני אין על קיץ 68 שנכתב ע"י רייט ואני נשפך ממנו ולעולם לא אתעייף להקשיב לו. יונתן

frucht1

New member
תרשו לי לצטט את רוג'ר ווטרס:

"אפשר לקחת את האלבום הזה ולזרוק אותו לפח כמו שהוא"...אני חושב שהוא די צודק...

Welsh

New member
תרשה לי לצטט את קפטיין ביפהארט

"האיש האחרון שאני מעוניין בדעתו בנושא פינק פלויד הוא ר' ווטרס."

Welsh

New member
מי זה רוג'ר ווטארס?../images/Emo13.gif

הגולש המכובד שכתב הודעה שמופיעה מעט מעליך בשרשור.

Barmelai

New member
תגיד

אתה מעריץ ואספן של הפ"פ, לדבריך, ומבחינתך כל התקליט AHM הוא פארש? תמהני

psychodoodle

New member
אחד מהפלוידים היותר אהובים עלי

משום מה ,יש שם הרבה רגעים פסיכדלים טובים לדעתי בעיקר בצד השני .

למעלה