Ardbog

כאמור, אין לי דבר וחצי דבר נגדך

כך שאין סיבה לתקוף. לא ביקשתי *ממך* הוכחות אלא כתבתי שאם מני רוצה לטעון שלא מדובר בשיווק, יהיה *לו* קשה לנמק את זה בשרשור *זה*.

אני לא מסתכל על המקרה הספציפי שלך, אלא חושב שיש כאן מקום לדיון לגיטימי במסחור המזקקות (תופעה שעולה לנו ביוקר, תרתי משמע). אם אנשי הפורום מעדיפים שלא יתקיימו כאן דיונים כאלה - אבין.

אתה באמת לא חושב שיש משהו מוזר בדברים שכתבת? מתי יצא לך או למישהו אחר לבקש במכולת קרטון שני של חלב ולקבל תשובה כמו זו שקיבלת?

אילן די

New member
אם היה קרטון חלב במהדורה מוגבלת

וביקוש גדול, אז כנראה שהיית מקבל כזו תשובה, בהחלט. כיוון ליצרן יש כמות מוגבלת מהמוצר, הוא לא מעוניין שכמות מצומצמת של אנשים תקנה את כל הסטוק ותמכור אותו באיביי אז הוא מגביל. זה לא דבר חדש וזה קורה כמעט בכל תחום. מאייפונים חדשים ועד כרטיסים לתחרויות ספורט פופולריות. כמו שאתה בטח יודע וויסקי סקוטי עובר כרגע תור זהב והביקוש לבקבוקים מסויימים גדול מאד.

מדבריך נוצר הרושם שאני (ו/או אנשים אחרים,לא משנה) קונים בקבוקים מסויימים רק בגלל היותם נדירים יותר (בשל מניפולציות שיווקיות? יתכן). אז אביא דוגמא נגדית: אני יכול להבטיח לך חגיגית, שאם איש מכירות של בפאלו טרייס יתדפק על דלתי ויציע לי לקנות כמה בקבוקי פפי ואן ווינקל, אני אשלח אותו לדרכו כיוון שאני אישית, לא חושב שהברבן הזה נותן תמורה טובה לכסף למרות שכמעט ולא ניתן להשיג בקבוקים כאלה. לעומת זאת, כמעט כל ביטוי ארדבג שקניתי מ- 2009 עד היום, נתן תמורה מלאה לכסף שלי, לכן אם ארדבג מוציאים ביטוי חדש, אני אקרא ביקורות עליו ואם הן טובות, ארכוש אותו.
אתה כמובן יכול לקרוא לביקורות או ההמלצות האלו - "שיווק" אם אתה רוצה אבל לדעתי בתקופה הנוכחית, כך מתבצעות רכישות של מוצרים או שירותים.

חוקי הכלכלה מביאים לתוצאה שונה

אם המטרה של היצרן היא למכור את כל הכמות שיש לו (במיוחד אם היא מוגבלת) - הוא ישאף לצמצם את כמות הרוכשים בכדי להוזיל עלויות (גם על חשבון הנחה). לא הגיוני שמי שרוצה למכור יעדיף להגביל את מי שרוצה לקנות.

מתי עושים דבר כזה? שיווק.

אילן די

New member
לא בהכרח

כמו שצויין למעלה, אי הגבלה יגרום לאנשים מסויימים לקנות את כל הסטוק ולמכור באי ביי במחירים גבוהים יותר. דבר כזה יכול ליצור אנטגוניזם אצל חלק מהאנשים. בנוסף ארדבג מוציאים את הבקבוקים האלה במהדורה מוגבלת שאחת ממטרותיה היא לבדוק איך השוק מקבל אותה ואם ניתן להוציא אותה כאחד מהביטויים הרגילים (כמו שקרה בעבר עם אליגייטור). לכן יש מטרה להגיע לכמות אנשים גדולה ככל האפשר כדי לקבל פידבק.

דן, נורא פשוט

אני מסכים עם חלק ממה שאתה כותב, אבל אתה בוחר להוציא את זה בעיקר על ארדבג פשוט בגלל שאתה לא אוהב את המזקקה/ויסקי

אם הייתי שומע את הדברים האלה ממך על כל ויסקי אחר בעשרות הדיונים שיש כאן בחודש על הוצאות מוגבלות - זה היה קצת יותר עקבי

מני.ת

New member
על איזה שיווק אתה מדבר בדיוק?

איך ארדבג יביאו את הבקבוק החדש לתודעת הציבור מבלי לשווק אותו?
מרגע שהמוצר מגיע לתודעת הצרכנים, הם מחליטים אם הם רוכשים אותו על פי שיקול דעתם וכל אחד יש לו את השיקולים שלו. הרוב המוחלט רוכש את המוצר כי הוא אוהב אותו, או במקרה ספציפי כזה כי הוא סומך על המזקקה שהוא אוהב שתוציא גם השנה בקבוק שיהיה לטעמו, אבל יש גם בודדים שקונים בגלל ההשקעה.
אני מסתמך אך ורק על דעת אלה שאני מוקיר את דעתם ושניסו את הויסקי (במקרה הזה), במקרה ולא יוצא לי לטעום מראש. והיה ואהבתי, יש מצב ואקנה עוד ממנו, אם אני יודע שיהיה קשה להשיג בעתיד (כי זה לא חלב, אתה יודע).
מה הבעיה בהבאת מוצר לתודעת הציבור ומה לא כשר בזה?
אמר אילן בהודעה אחרת, שאם לא יגבילו רכישה, גורמים שמחפשים רווח ירכשו סטוקים גדולים וימכרו במחיר גבוה יותר. אתה הגבת שהמזקקה דווקא תשמח ממהלך כזה, איזה אינטרס יש למזקקה במצב כזה? הרי הם לא מרוויחים את ההפרש הזה, את הויסקי הם מכרו ליבואן במחיר ספציפי.

מני.ת

New member
זה בסדר, אתה לא צריך לענות

foodnwine1

New member
למרות הציניות - מסכים עם דן חלקית

אכן לארדבג יש מכונת PR משומנת שיודעת לייצר HYPE אבל, והדגש על אבל, יודעת לייצר גם ויסקי מעולה. אני קונה את הבקבוקים כי הם טעימים לי. אני טועם לפני.
הרבה אנשים קונים ארדבג גם כהשקעה כלכלית כי השוק שלהם טב ומחירם רק עולה. למשל : בקבוק של ?ROLLER COASTER שהוא מאלט טוב מאוד ואהבתי אותו, שווה שתייה, אבל מי שלא שתה ומכר אותו שנה אחרי שיצא, יקבל עליו פי 4 ממה שעלה.

השקעה.

אם מישהו משוכנע שזה שיווק

קשה להוכיח שיש לנו חוש טעם ודעה משל עצמנו, כי זה מכונת השיווק שטפה לנו את המוח

Malt Madness יענו במקומי, אם זה בסדר...

ציטוט ראשון: Helped by clever marketing and decent performance Ardbeg was making a major comeback around the turn of the millennium. אני חושב שלמילה Decent יש פירוש פחות איכותי מאשר Clever לאוזן דוברת אנגלית.

ציטוט שני: While the quality of official bottlings of Ardbeg has been dropping for the past decade, their PR people are stepping up their claims to make up for the difference. They claim "unquestionably, the greatest distillery on Earth" . Well, excuse me for questioning - but ... גם במקרה הזה נדמה לי שהכותב סבור שהאיכות ירדה אך אנשי השיווק דווקא טוענים אחרת.

יש לא מעט ציטוטים כאלה (ולא רק שם), אבל מסתבר שאני לא היחיד שחושב שמאמצי השיווק (המוצלחים, יש לציין) של המזקקה עולים על איכות בקבוקיה. למקרה שתהית - אני חושב שגם גלנפידיך וגלנמורנג'י מוצלחות יותר בפרסום ובמכירות מאשר בבקרת איכות. אני מצר על התופעה הזו ומאמין שהיא תלך ותחמיר.

הבנתי

אז בגלל שמישהו כתב את זה באינטרנט לי ולגל ולאנשים אחרים אין חוש טעם ואין דעה משל עצמנו ואנחנו שבויים מסכנים של אנשי השיווק הממולחים במאטריקס של ארדבג ואתה בא להראות לנו את האור. תודה.

איפה התייחסתי אלייך או אל גל?

תתפלא - לא כל דבר שאני כותב מתייחס אלייך. אני מעדיף לכתוב לגופו של עניין ולא לגופו של דובר וגם במקרה זה לא הייתה כוונה לטעון שלך או לגל אין חוש טעם וכו'.

אני ממש לא מנסה להראות לך את האור, האמן לי. אני בסה"כ מביא דעה אחרת ומזמין את מי שקורא להחליט ולשפוט בעצמו. בוא נעצור כאן.

RozwareZ

New member
מה לא בסדר בזה?

זה אחת הדרכים היותר טובות לעשות PR, עובדה שאתה מדבר על זה....
תפתח את הכיס שלך, או של מישהו ממשפחתך - יש שם סביר להניח אייפון לא? מה ההבדל אפל זה אחת החברות היותר דורסניות שקיימות
ועדיין אתה מרגיש וחייב את המכשיר החדש שלהם אפילו שהוא לא מחדש דבר כבר מאז בערך הוצאת האייפון הראשון.
זה בדיוק העניין של פרסום - אנשים הם רציונאלים והם יחליטו מה הם רוצים בסופו של דבר.
אתה יכול להסתכל על החלטה זו כתמוהה אך לעולם לא תבין את מחשבתו של האדם הבודד ואת הגורמים המביאים אותו לקנייה, הרי אם היית מבין זאת
היית היום (ואני לא יודע מי אתה, אולי אתה כן) מלך הפרסומאים.

תוספת מעניינת- ארדבג לא פירסמו כמה בקבוקים יש

כלומר, אף אחד לא יודע באמת כמה הויסקי נדיר.
אם המספר היה קטן מספיק, הוא כנראה היה מפורסם. זה מצדיק את המחיר והגבלת מס׳ הבקבוקים ללקוח, ולכן מגביר את ההייפ והפרסום. גם את מידת הסיפוק (המזוייפת משהו) של לקוח ש׳הצליח להשיג׳ בקבוק במקרים רבים.

מכאן, שככל הנראה מספר הבקבוקים גדול משארדבג רוצה שנדע, והויסקי לא באמת נדיר כפי שמסתמן. ואכן שמעתי שצפוי להגיע משלוח נוסף לחנויות, וארדבג פשוט נוקטים בטקטיקת שיווק של טפטוף לשוק ליצירת ביקוש קבוע. וואלה - עובד להם יופי.

מעניין יהיה לראות אם כך מה יקרה לכל אותם ספקולנטים שאגרו בקבוקים בתקווה להכפיל את ההשקעה.

knappertsbusch

New member
שייחנקו עם השיטות האלה, מצדי

אני די מזדהה עם דן במקרה הזה. הייפ שמייפ.
היידה לפרויג - לא שהם חפים מקשקושים שיווקיים,
אבל לפחות אצלם זה עוד בגבול הסביר (והוויסקי שלהם טעים יותר...)

מני.ת

New member
אני לא רוצה שאף אחד יחנק

אבל באופן כללי, גם אני מעדיף את לאפרוייג כמיזקקה.

למעלה