Ardbog

אילן די

New member
Ardbog

במהלך הפסקת הצהריים, נכנסתי לשגרירות ארדבג הקרובה למקום מגורי.
לאחר שיטוטים והתבוננויות על הסיילים העדכניים, פנה אלי אחד הבחורים שעובדים שם.
- "אפשר לעזור לך?", שאל המוכר בנימוס אמריקני אופייני.
- "כן, אני צריך שני בקבוקי Ardbog."
- "אתה מתכוון לארדבג." תיקן המוכר בהטעמה.
לכחצי שניה שקלתי אם לפתוח בויכוח. החלטתי בשלילה.
-"כן, את הארדבג החדש", עניתי.
המוכר פנה לאחד המוכרים האחרים. "איך קוראים לארדבג החדש ?" הוא שאל.
- "Ardbog" ענה לו המוכר השני.
המוכר הסתכל עלי במבט מוזר "אוקיי, תן לי רגע לבדוק אם מותר לי למכור לך יותר מאחד. זו מהדורה מיוחדת" הודיע לי חגיגית.
הנהנתי בידענות מעצבנת וחיכיתי בסבלנות.

התברר שלא. אסור. רק בקבוק אחד לאדם. לאחר שכנועים, איומים בהבאת אנשים מהרחוב לחנות ושליפת מוכר אחר שזיהה אותי מביקורים אחרים, ניאותה החנות בטובה למכור לי שני בקבוקים. 99$ לבקבוק.
כמו עם Ardbeg Day החלטתי שאחד אני שותה ואחד שומר לימים קשים. אני רק לא בטוח שבמקרה של ה- Ardbog אוכל לעמוד בכך ולא לסיים את הבקבוק הראשון. כן, זה כזה טוב.
אף : כבולי (אלא מה), פרחוני , עלים, ים וזיתים ירוקים דפוקים.
פה : שומניות קטיפתית, מרירות (שוקולד מריר אולי?). אין פרי בכלל, קפה, פלפלים ארדבגיים טיפוסיים, סלמון מעושן.
סיום : שוב פלפלים ארדבגיים, גבינת צ'דר, אספרסו.

בניגוד לאכזבה שהיתה לי מגליליאו, היום אני לא מאוכזב. אם אני לא מפספס משהו, אז ניסיתי כל ארדבג מאז איירי נאם בשט מלבד סופרנובה, הארדבגים האהובים עלי עד היום היו קוריברקן וארדבג דיי הארדבוג הצליח להשתחל ביניהם כשרק קורי נשאר מוביל. הארדבוג הוא מאוזן יותר,עדין יותר, מזכיר גירסה מרירה יותר ומתוקה פחות מאוגידייל. למרות החוזק האלכוהולי (52.1%) ניתן לשתותו בלי מים (אולי טיפונת אבל באמת לא יותר מזה). ממליץ.

yoavge

New member
תתחדש!

אכן הביקורות די טובות על הארדבוג.
איזה מזל שיש לך שגרירות ליד הבית, באסה שאין דבר כזה אצלנו פה :(

yoavge

New member
הכל תלוי ברפורמת המס בחודש הבא :)

אולי שנה הבאה נוכל לפתוח שגרירות בעצמנו? :p

foodnwine1

New member
בטח.

אני מפקפק שהיבואנים בכלל יורידו מחירים. ובטח יש להם סטוק כוד במחיר הישן, כך שיהיה הרבה מאוד זמן ל שהמחיר ירד, אם בכלל.

בישראל המחירים רק עולים כאשר יש הורדת מחירים ב 50% המחיר יורד אולי ב 15%

knappertsbusch

New member
לגמרי

מני.ת

New member
כן

הזמנתי בקבוק בשופרס ויניארד ב90 דולר ולא אספתי אותו עדיין, בינתיים אתמול ביקרתי בחנות יחסית יקרה ליד הבית שלי וראיתי בקבוק ב$85... אז קניתי. אחרי שאטעם, אחליט אם אני אוסף גם את הבקבוק שהזמנתי בחנות הקבועה שלי.
איך הוא לדעתך, בהשוואה לעוגי או לסופרנובה?

foodnwine1

New member
השוואה

הרבה פחות יוצמצתי מהסופר, ואני אוהב אותו יותר.
לגבי עוגי - עדיין מס'1

מני.ת

New member
לפני מיסים,

לפי מה שהבנתי המזקקה מוכרת במחיר נמוך מאד. אם אני לא טועה יש מעל 100 אחוז מס גם בארצות הברית, יש את הרווח של היבואן, החנות ואולי גם הקמעונאי לפני המחיר לצרכן.

תתחדש ותהנה, את הבקבוק הזה פספסתי...

למרות שמהתאורים אני לא כל כך בטוח שהוא בשבילי. מעדיף את הכבול שלי קצת מתוק, כמו האוגדייל או לגבולין...

בכל אופן, סלח למוכר ולנימוס האמריקאי המזוייף שלו. תחשוב כמה פעמים ביום הוא צריך לשמוע ArdbeRg או איזה ניסיון לא קוהרנטי לבטא ברוכלדי או בונאהייבן... אפשר להבין אותו.

מזל שהסכימו למכור לך בקבוק נוסף בכסף מלא

אני מניח שזה לא ממש מעניין אותך, אבל אני כל פעם מחדש נדהם ונפעם ממכונת השיווק הזו שמכונה בטעות "מזקקת ארדבג".

הפעם הם הצליחו לשכנע אותך להגיע לשגרירות שלהם ולומר למוכר שאתה (ציטוט) "צריך שני בקבוקים" של החדש שלהם. אשכרה גרמו לך להגיע אליהם ולהודיע שאתה זקוק לסחורה שלהם. ואם זה לא מספיק - הם אפילו סירבו למכור לך את הכמות שרצית, ורק מאבק עיקש מצידך הביא אותם להסכים ולעשות משהו בלתי נתפס - לתת לך להעביר כסף מהארנק שלך לקופה שלהם. מדהים.

אל תבין לא נכון... אני לא מלגלג עלייך. אני מנסה להבין איך הם הצליחו לגרום לך לכתוב משהו הזוי כמו "ניאותה החנות בטובה למכור לי" וכו'. אני כנראה טיפוס חריג כזה, שאם לא רוצים למכור לו הוא אומר תודה בנימוס והולך להעשיר מישהו שלא צריך ל"שכנע" שיואיל לקחת ממני כסף (וסביר להניח שסכום נמוך יותר).

בקיצור - מוריד את הכובע בפני אנשי השיווק של ארדבג. הצליחו לעשות משהו שבבתי הספר למנהל עסקים ברחבי העולם רק חולמים עליו.

אילן די

New member
אני ממש מרגיש שזכיתי בלוטו

וברצינות, כנראה שהציניות והדרמטיזציה בהודעה שלי לא עברה. כשאמרתי שהחנות ניאותה בטובה למכור לי שני בקבוקים, הדבר נאמר בגיחוך שכנראה לא עבר בטקסט, למרות שכתבתי את ההודעה בצורה הומוריסטית.
לגבי ה-"צורך" שלי בוויסקי שלהם. ברור שאני לא "צריך" שני בקבוקים אלא רוצה שני בקבוקים. לא הלכתי למקום אחר, כיוון שבאיזור שלי, פשוט אין מקום אחר בו אני יכול להשיג את הבקבוק הזה כרגע, ואם אני רוצה לחסוך לעצמי נסיעה נוספת, אני אשכנע את החנות למכור לי שניים. הייתי עושה זאת גם אם היה מדובר בוויסקי אחר של מזקקה אחרת בו הייתי מעוניין. במקרה הפעם זה היה ארדבג.

לא יודע

לי זה נראה כמו מקרה קלאסי של "המלך הוא עירום". פתאום כולם מסכימים שכל חידוש או המצאה זה ה-דבר וחייבים לקנות בקבוק נוסף (לפחות) בכדי לשמור.

צר לי שזה מה שקורה בשנים האחרונות עם ויסקי סקוטי.

מני.ת

New member
דן,

למה שלא תקבל את העובדה שאנשים קונים ויסקי מסויים כי הוא טעים להם?
לא בגלל החידוש או ההמצאה אלא פשוט בגלל שזה טעים להם. אין כאן שום קשר לשיווק.

עובדה?

קונים ויסקי מסוים כי הוא טעים להם, עוד לפני שטעמו אותו? גם אם הם קונים אותו על סמך ניסיון העבר עם המזקקה, או בשל קריאה של פוסט בבלוג מפורסם - זה שיווק.

אם רצית לסתור את דעתי, כל מה שהיית צריך להראות זה שאנשים קונים את הבקבוקים הללו (שצצים חדשות לבקרים, וזו עובדה) - ללא כל קשר לשיווק. קשה לעשות את זה בתגובה להודעה כמו זו שהגבתי עליה (שכל כולה תוצר של שיווק). אתה יכול לא להסכים עם דעתי, אבל בוודאי לא מדובר כאן במקרה שבו אנשים קונים ויסקי נטו בגלל טעמו.

כאמור - המלך הוא עירום. לך תוכיח.

אילן די

New member
לא חייב להוכיח לך כלום

אפשר לנסות להסביר בנימוס, אבל אם אתה בא ודורש הוכחות, אתה יכול להמשיך לחכות

למעלה