AppleCare Protection Plan

איתי400

New member
רצית ניידות, לא?

האייר מאוד נייד. וממילא, את לא מריצה את הפרו במלוא היכולת. איזה דברים יש בפרו שאין באייר? חוץ מזה, לאייר יש דיסק sst שנותן לו מהירות גבוהה וזמן עליה מאוד קצר. גם אני שקלתי את הפרו, ואני שמח במק אייר

orenfriedman

New member
כל אחד ודרישותיו הוא

אני משתמש אייר קלאסי - אופיס, אימייל, צפיה בסרטים, אינטרנט. אבל מי שעושה עריכת וידאו או הרבה פוטושופ מן הסתם יהנה מאפשרויות ליותר זכרון, כרטיס וידאו יותר חזק, וכן הלאה.

TamarToronto

New member
עשיתי באתר השוואה איתי

ומעבד של הפור הוא 2.4 מול 1.7 באייר והפלאש סטוראג הרבה יותר גבוה (לא שאני בטוחה מז זה אבל במחשבים יותר הרבה=יותר טוב ?) מתי נראה לך יצא האייר החדש? הם כבר הודיעו היום על אייפוד טקסט חדש. זה העיה באפל , איך שקונים ישר יוצא משהו יותר טוב .....כמו האייפד הוא אחלה אבל חבל שאין לי את ה 2 עם המצלמה. אפרופו ה אייפד 2 בהצגה של בית הספר ישבה לידי אמא ששידרה את כל ההצגה של הילדה שלה לסבתא דרך האייפד 2.

איתי400

New member
יש את יתרון המשקל

ויתרון נוסף זה הדיסק שהוא הרבה יותר מהיר מה שמאפשר למחשב להתעורר ממצב כבוי בשניות. אגב, אני קניתי את המחשב כ- REFERBRISHED ישר מהאתר של אפל. מגיע עם אותה האחריות ו- 300$ יותר זול תשווי את שניהם באפל סטור. אני לא חושב שאת צריכה את כל העוצמה של הפרו. והוא לא כל כך הרבה יותר חזק.

TamarToronto

New member
ok
thanks next week !!!

yanivran

New member
אני כרגע מחכה חודשיים

יש שמועות (ובד"כ די מבוססות) שדור חדש של אייר עתיד לצאת בחודשיים הקרובים, ואם זה יקרה אז המחירים של הדור הקודם ירדו וגם נוכל לראות מה כולל הדור החדש שיתכן שישתווה ביכולות למחשבי הפרו (למרות שאני סקפטי).

yaronwho

New member
תמיד יהיה דור חדש בעתיד אבל

מה שיהיה באייר הבא יהיה דור חדש של מעבדי אינטל, בכל מקרה לא משהו משמעותי מה שכן מעניין זה השמועות לגבי מקבוק אייר 15 או שהפרו יהיה יותר כמו האייר ולזה שווה אולי לחכות כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אני עברתי מפרו חדש עם 8 גיגה זיכרון למקבוק אייר (אמנם עם המעבד הכי חזק) ואני מרגיש שיפור משמעותי למשל אני משתמש ב- virtual windows במקביל לצרכי עבודה, ועדיין המחשב טס ואני לא מתקרב למגבלות שלו נראה לי שבכלל, לאייר יש גרסה יעודית של osx שמנצלת טוב יותר את השילוב של המעבד, זיכרון ודיסק

eyalnav

New member
לאייר "רק" 4 ג'יגה זיכרון - זה לא מגביל?

אני היום עובד על וינדוז 7 עם 4 ג'יגה זיכרון ומרגיש מוגבל. אם אשים אותו כוירטואלי על אייר, עם 4 בעצמו, זה לא יחנוק אותו? דבר שני - אם הכסף לא מגביל, אפשר להחליף גם לפרו את הדיסק לSSD... מכיוון שתוך שבועיים אנחנו נוסעים, ואין לנו מחשב נייד שלנו, גם אני עכשיו בהתלבטות הזו - פרו 13 או אייר. הוא ישמש כמחשב ראשי בשלב ראשון (כלומר - אינטרנט אופיס וכו'), אבל גם לפיתוח על XCODE ואפילו לויז'ואל סטודיו על הוינדוז הוירטואלי. ולכן אני מהסס אם האייר יספיק. שאלה נוספת - איך אתה מריץ את הוינדוז - עם Parallels, או VMWare או אופציה שלישית? תודה!

yaronwho

New member
תשובות

אני משתמש ב-Parallels ומקצה לחלונות 1.5gb בלבד כמו ש-Parallels ממליצה וחלונות רץ יוצר טוב מאשר היה רץ לי על נייד עם 4gb אני גם משתמש ב- visual studio אבל רק למשימות קלות, לא ממש compling בכל מקרה, גם עם אופיס פתוח בחלונות המחשב טס תזכור שתמיד אתה יכול לעשות dual boot with bootcamp בכל מקרה אני ממליץ בחום על האייר, כמו שסטיב ז״ל אמר: this is the future of laptops מה עוד שיש לך 14 יום לנסות ולהחליף

איתי400

New member
איזה חלונות שמת? צריך עותק עם מספר?

אגב, כשיש לי סקייפ עם וידאו, המאורר מתחיל לעבוד ועושה רעש. זה לא קורה עם ה- parallels?

yaronwho

New member
תשובות 2

חלונות 7 וכמובן שצריך גרסה חוקית (מספר) וידאו תמיד דורש יותר כוח מהמעבד ואני לא יודע לגבי חלונות, אני פשוט משתמש בסקייפ של מק, אני רק משתמש בתוכנות בתוך חלונות שאני חייב כמו למשל אינטרנט אקספלודר, ויזואל, אופיס חלונות. אפילו באופיס אני מעדיף את הגרסה של מק - הכל יותר יעיל שכחתי לציין שיש לי את הגרסה הכי חזקה של האייר עם מעבד i7 שלפי מה שהבנתי, הוא מקסימום 10% יותר מהיר מה-i5 בכל מקרה, אני גם מריץ filevalut2 שזה full disk encryption - הצפנה מלאה של כל הדיסק דבר שדורש בערך 10% מהמעבד כך שזה מתאזן

eyalnav

New member
מחשבות נוספות - שידרוג בעצמי?

תודה ירון - יש לי מחשבה נוספת, ואשמח לעצה (ממומחי מק באשר הם :) ) - לקחת את הפרו 13.3, עם 4GB זיכרון, וHDD 750, עם המעבד החזק יותר. לרכוש מצד שלישי (למשל כאן: http://eshop.macsales.com/shop/internal_storage/Mercury_Extreme_SSD_Sandforce/Solid_State_Pro/ או http://eshop.macsales.com/item/OWC/YSSD6E240/) דיסק SSD זול ב100$~ ממה שאפל מציעים, מהיר הרבה יותר, ולהחליף בעצמי. אותו פטנט לגבי הזיכרון - http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_MacBook_MacBook_Pro/Upgrade/DDR3_1333MHz_SDRAM, כאשר יש כאן 8 GB בשני צ'יפים ב49$, במקום האפגרייד של אפל - עוד 210$ לעוד 4GB... יתרונות: * זול הרבה יותר * הדיסק המקורי ישמש לגיבויים וטיים-מאשין * הזיכרון המקורי יכול להימכר הלאה * אני מקבל מכונה חזקה מאוד, עם זיכרון מספיק, ודיסק מהיר (אני חושב שהתחושה הכל-כך חלקה של האייר נובעת מהSSD) חסרונות: * צריך לבדוק בדיוק כמה מכס/מע"מ משלמים. משלוח זה ~35$ * עשה זאת בעצמך. אני אנבור בתוך המחשב בשמחה רבה, וכבר יצא לי לעשות את זה בלפטופים אחרים - אבל זה בכל זאת פתח אפשרי לבעיות * לפי האתר לעיל אלו שידרוגים עצמיים שאינם פוגעים באחריות, בארה"ב. צריך לוודא מה לגבי קנדה. מקיסטים יקרים - מה דעתכם? זה יותר סיכון מסיכוי?

yaronwho

New member
בהחלט אופציה

I ordered from OWC (MacSales) in the past and they are great, when I ordered memory and other small items I didn't pay tax but SSD could be different I still prefer the Macbook Air because: higher screen resolution - the MBP 13 got a low resolution and not 1400x1050 like the MBP 15 or MBA 13 The weight - I don't want ah wavy laptop, nor do I care for a dvd/cd I don't need more than 4GB If you think you need the extra CPU/Memory than MBA might not work for you but the MBA is so powerful, I cant thing it will be an issue

yaronwho

New member
לא מדוייק

האייר הרבה יותר מהיר בזכות העובדה שאין לו דיסק קשיח אלא flash drive מעבר לעובדה ששניהם הרבה יותר חזקים ממה ש-90% מהמשתמשים צריכים, לאייר יש יתרון משקל וגם רזולציה גבוהה יותר משמעותית במקור קניתי פרו 15 ואפילו שדרגתי ל-8 גיגה זיכרון אבל החלפתי אותו עם האייר שהוא יותר מהיר משמעותית

TamarToronto

New member
אבל אבל

לאייר יש עד 256 פלאש ולפרו עד 750. אתה יודע מתי יוצא הדור הבא?

eyalnav

New member
הדיסק 750 בפרו הוא "רגיל" לעומת SSD באייר

האייר מגיע מצוייד בדיסק SSD (כלומר נטול חלקים נעים, ובעיקרון מהיר הרבה יותר) - דיסק כזה הוא הרבה יותר יקר, ובד"כ יותר קטן (בגלל המחיר). הפרו, בלי שינויים, מגיע עם HDD רגיל - כלומר עם חלקים נעים, בגודל 750GB. מהירות הסיבוב שלו היא 5400 סיבובים לדקה, מה שאומר שהוא לא הכי מהיר בסביבה. הרבה נפח וזה נוח, אבל לא מאוד מהיר. בתיאוריה הוא גם צורך יותר בטריה ומתחמם יותר. אם הכסף אינו מגבלה, אפשר לצייד את הפרו בדיסק SSD (הם מציעים באתר בגודלים על 500GB, אך במחירים עד 1000$ נוספים!).

yaronwho

New member
גיבוי כל חודש?

למה לא לקנות time capsule או לחבר דיסק ל airport extreme ולקבל גיבוי אוטומטי בזמן אמת

למעלה