AppleCare Protection Plan

katia15

New member
I bought my macbook pro last month

without any protection plan... Im totally in love with it by the way
the plan is kind of expensive, just watch after your mac and you will be fine

WarrenBuffett

New member
אני מנגמלי אפל ומעדיף "להרגיש" את המחשב

מאשר להיות עבד לרצונותיו של סטיב ז"ל. עם זאת, למעוניינים בראש שקט נטו, המקים בהחלט נוחים לתפעול, כמעט חסרי בעיות ובסופו של דבר גם גם משתלמים כלכלית. כל ההקדמה הזו באה לאמר שעקרונית, האפל קר מיותר למחשבי דסק טופ ולגדג'טים למיניהם (כולל האייפאד), במיוחד לאור שנת האחריות הבסיסית שיש לכולם. דווקא בכל האמור למקבוק (פרו) - לא הייתי שולל את קניית המשך האחריות. בגלל הפגיעות יתר (נייד), המחיר ופוטנציאל ההתחממות.

yaronwho

New member
בתור מישהו שמשתמש גם וגם אני סקרן

מה הכוונה "להרגיש את המחשב"? אתה מתכוון לנסות ולפתור כל מיני בעיות?

WarrenBuffett

New member
אכן. אני מהדור "הישן". במק אני מרגיש

קצת חסר אונים/מוגבל (למרות שהייתי מראשוני המשתמשים במק בארץ, והיו לי מספר מקים לאורך לא מעט שנים) וחסר לי קצת ה"חספוס" שבשימוש בפיסי... חוץ מזה אני ממש אלרגי למסכים מבריקים ולמקלדות בקליט חלקות.... (יש לכך פתרונות ושדרוגים, אבל ברירת המחדל במק היא כזו).

yaronwho

New member
אם כך

במק באמת יש פחות ופחות חספוס ובדיוק בגלל זה אני אוהב את זה :) בעבודה אני מתעסק עם החספוס הזה אבל אני ממש מוכן לוותר

איתי400

New member
מק זה עסק יקר לתיקון...

אפשר לקנות את הביטוח במהלך השנה הראשונה, לא חייבים על ההתחלה.

G45

New member
זה בדיוק "אחריות מורחבת" שכל חנות מנסה לתת

זה תלוי איך את בדרך כלל מתייחסת ל"אחריות המורחבת" שכל חנות אלקטרוניקה מנסה להכניס לרכישת מוצר כלשהו. המוצרים של אפל הם נפלאים (מה לעשות, אני עם אפל מ1992, ולכן אני קצת "משוחד" ואני חושב שמערכת ההפעלה של אפל עם חבילת התוכנות של הILIFE הופכים את הMAC ממחשב למשהו שכל אדם יכול להשתמש... הדבר הראשון שעשיתי שעברתי מארץ הPC, הלא היא ישראל, לקנדה הוא לרכוש נייד של אפל) את צריכה לדעת שכל מוצר אלקטרוני, ומחשבים בעיקר, יתקלקלו ויצטרכו ביקור במעבדת התיקונים. גם המוצרים של אפל הם כאלה, הם לא מיוחדים ברכיבים שלהם. היחוד הוא בבקרת האיכות שאפל עושה על רכיבים וזה בדרך כלל מתורגם לזה שיקח לך אולי שנה או שנתיים יותר ממוצר מקביל להכנס לשירות. את הנייד של אפל רכשתי ב2005, והוא שימש אותי נאמנה עד 2008 שההרד דיסק התחיל לעשות בעיות, אז הכנסתי אותו למעבדה פרטית ותיקנתי. המחשב שרד עד תחילת 2011 כאשר תקלה בלוח האם גרמה לי לאבד את אחד משני הזכרונות שלי למחשב. כיום, המחשב משמש רק כנגן ITUNES וגלישה קלה באינטרנט כי הוא לא מסוגל לעשות שום דבר אחר, אבל עד לאותה נקודה, המחשב, כמה שהיה ישן, היה סוס עבודה לעריכת תמונות, גרפיקה, וידאו ועבודות מולטימדיה כבדות . באותו שבוע, רכשתי את הMACBOOK PRO החדש שזה עתה יצא בגירסה החזקה ביותר שלו (וכמובן, טכנולוגית זאת הייתה קפיצת מדרגה למעבדי אינטל) ואיתו אני משתמש כרגע. (אגב, רק עם התקלה בלוח האם במחשב הישן גיליתי שלאפל היה RECALL שנה לפני על המודל הספציפי שלי, זה היה מאוחר מדי בשבילי כי הRECALL כבר לא היה פעיל) לנושא שעליו שאלת, אז.. לא, לא רכשתי את הAPPLECARE. כשהוא יתקלקל, אני אשים אותו בתיקון, או, פשוט ארכוש את הדגם החדש ביותר שיש באותו רגע. זה הימור, אבל זה הימור שאני מוכן לחיות איתו (צריך גם לזכור שאורח חיים טכנולוגי של מחשב הוא בדרך כלל 3 שנים. כמובן, זה לא אומר שמחשב בן 5 או 6 שנים לא יעבוד טוב ולא יעשה את מה שהוא צריך לעשות) אף אחד לא יודע איזו תקלה עלולה להיות לך. את היחידה שיכולה להגיד האם שווה לך להוסיף X דולרים בשביל שיהיה לך שקט נפשי ל3 שנים במקום רק לשנה. אחד היתרונות שיש לAPPLECARE, במיוחד לאנשים שצריכים תמיכה בהפעלת המחשב, היא הגישה לאנשי השירות של אפל על כל בעיה או שאלה. את יכולה לחשוב על זה במשך השנה הראשונה ולרכוש את הAPPLECARE לפני סיום האחריות הרגילה.

dekelsgi

New member
גם את הלפ טופ שלי רכשתי ב 2005

ולא כמו שלך הוא עוד עובד וחוץ מהסוללה שמחזיקה רק 20 דקות היום הכל עובד היטב. היום הוא חלש ואיטי אבל מה לאמר סוס עבודה. שלש פעמים היה צריך למחוק לו את ההרד דיסק ולעלות תכנה מחדש אבל הוא עוד מתפקד מצויין היום. וד"א זה מתוצרת IBM .

orenfriedman

New member
להורים שלי עדיין יש את

הלפטופ IBM משנת 2001 שהיה שלי פעם. פנטיום 2... עבר שתי השתלות דיסק, אבל עובד... ה Lenovo x300 של אשתי משנת 2008 או 2007 סוחב יפה למעט החלפת מאורר (150$ כולל עבודה) + סוללה חדשה מדי פעם. לא מצדיק אחריות מורחבת לדעתי.

dannyk27

New member
כלל שאמרו לי

שמה שאת יכולה להחליף, לא לקנות אחריות מורחבת. זה די נכון עד שהחברה שמה את האייפון שקנתה לפני חודש על כסא הבריכה והתיישבתי עליו עם בגד ים רטוב. התוצאה- קיבלה חדש, אז ההימור כולו שלך.

orenfriedman

New member
אני לא עשיתי

לאף אחד ממגוון המוצרים שלהם. אם הייתי עושה אז רק לאייפון - התכנית החדשה שלהם כוללת גם החלפה במקרה של נזק כתוצאה מתאונה (נפילה וכדומה). אבל כאמור לא עשיתי. לגבי הנייד - יש אחריות של שנה, כך שהסיכון/תועלת נראה לי מזערי. באייר שלי אין כמעט חלקים נעים (אין hd) ובכל מקרה אני מכיר מעבדה שתתקן לי במחירים סבירים. מצד שני הבוס שלי עשה אפלקייר לטלפון שלו, שווה לו את שלוות הנפש.

TamarToronto

New member
תודה לכולם....

בגלל שהפרו יקר חשבתי להגדיל ראש....( האמת האמת שהטלויזיה האמריקיאית עובדת עלי מעולה , כי מה שאני זוכרת זה את קרי מסקס והעיר הגדולה מקללת את העובדה שהיא לא קנתה אחריות והולך לה הלפטופ עם כל המאמרים...) לרוב אני לא קונה לשאר האפלים והלא אפלים אין , אבל עם החדש התלבטתי. נראה לי שאני אוותר ( תמיד אני יוכולה לשנות את דעתי)

G45

New member
רק לא לשכוח לעשות גיבוי מפעם לפעם!

מחשב זה רק "ברזלים". ובאמת, לגבי האחריות המורחבת, יש לך שנה להחליט באם את רוצה אותה או לא. ואני חושב שקיבלת עצות טובות כאן. במקרה הכי גרוע תצטרכי לרכוש מחשב חדש או לשלם על תיקון במידה ואין לך את האחריות המורחבת, או יתקנו לך את המחשב במידה ויש אחריות מורחבת. אבל, אם להיות מציאותי, לא משנה מה יקרה עם המחשב, הסיכוי הוא שבמציאות, משהו יקרה לקבצים שלך במחשב, יכול להיות שהכונן הקשיח יתקלקל או חלילה יגנב המחשב או שבטעות מחקת את כל תיקיית התמונות שלך (ומשהו כזה יכול לקרות בעוד שבוע או בעוד חמש שנים או בכלל לא) אם אין גיבוי של החומר, לא יעזור לך כונן חדש, מחשב חדש או אחריות מורחבת! לכן, יותר חשוב מהחלטה על האחריות המורחבת, רצוי לרכוש כונן גיבוי ולעשות גיבויים בצורה סדירה (למזלך, לאפל יש את "מכונת הזמן" ברמת מערכת ההפעלה שמופעלת באופן אוטומטי ברגע מחברים את הכונן החיצוני למחשב).

TamarToronto

New member
תודה ! זה אכן למדנו בדרך הקשה...

יש לנו כונן חיצוני שעליו אנחנו מגבים בתחילת כל חודש קבצים . אימליים הכול אונליין והמערכת בעסק מגבה את עצמה כול יום בלילה על שרת. אני יודעת שאתה עורך תמונות בפוטושופ , נראה לך סביר על 13 פרו או ללכת על 15? אני רוצה אותו כמה שיותר קטן ונחמד ( יש לי אחד17 "נייד") . את רוב הגרפיקה אני עושה על המאק אז הלאפטופ הוא יותר לפוטושופ חרום מאשר הפקות ענק.

G45

New member
שאלה טובה...

הייתי מיד קופץ ואומר שה13 הוא עם מסך קטן מדי לעבודת פוטושופ והייתי אומר ללכת על ה15 ואם אפשר, לעשות עם הרכישה שידרוג למסך בעל רזולוציה הגדולה יותר. אבל, את מחפשת את המחשב הנייד ביותר שאת יכולה, לכן יכול להיות שה13 יתאים. (הייתי גם מחשיב את הAIR שהוא יותר קטן ועם מסך ברזולוציה יותר גבוהה, אבל חסר לו דיסק אופטי) מנסיון, פוטושופ צריך את שטח מסך הכי גדול שאפשר. אני משתמש בMACBOOK PRO 15 עם שידרוג למסך בעל הרזולוציה הגדולה יותר וזה משמש אותי כאשר אני בדרכים והמחשב לא מחובר למסך 24" חיצוני. יצא לי לעבוד עם מסכים קטנים יותר כשאני בדרכים, אבל, זה פחות נוח בכל מה שקשור לפוטושופ. (פוטושופ צריך שטח מסך לכל התפרטים וסרגלי הכלים, ושעובדים על תמונה, רצוי לראות אותה בגודל 1 ל 1) מנקודת המבט שלי, ה15 הוא המחשב המושלם: לא גדול מדי ולא קטן מדי. אבל, זה גם המחשב היחידי שאני משתמש.

איתי400

New member
יש לי מקבוק אייר 13 ואני מאוהב.

הוא לא שוקל כלום. ואין לו דיסק שיתקלקל (זכרון ssd). אבל קני 4gb מסך מדהים. ומי צריך כונן dvd???

orenfriedman

New member
אכן. אני עם ה 11" - שינה את חיי

עמוסי הטיסות. קליל, קטן, חזק (לצרכים שלי) ובנוי היטב.

yaronwho

New member
אני עברתי מה-15 ל- macbook air 13

ולדעתי this is the mac to get לגבי apple care - אפשר להשיג את זה במחיר זול יותר מאשר מאפל באינטרנט, למשל www.bhphotovideo.com שמעתי גם על כאלו שקנו באיביי אבל כמובן שיש בזה סיכון

TamarToronto

New member
אבל עשייתי השוואה באתר של אפל

בין ה 13 אייר ל 13 פרו והפרו הרבה יותר חזק ויש לו דברים שלאיר אין. ואני אכן מסכימה שכונן זה לא נחוץ.

למעלה