A female Author I admire

soulbird

New member
A female Author I admire

אני כמעט בטוחה שלא שמעו אליה בארץ כי הספרים שלה הם די נועזים. אבל אם מדברים אל פמיניזם אז זאת היא אנאיס נין שכתבה את הספר הנרי וג´ון. עסיתי חיפוש וזה מה שמצאתי

soulbird

New member
אלה אם אני זוכרת נכון

את לומדת ספרות אנגלית זה יכול לעניין אותך

soulbird

New member
אם אני לא טועה זהו הספר

הראשון עם סצנות לסביות . שהייתי בחול חיפשתי את היומן שלה , התחלתי לדפדף בו בחנות אבל קצת התביישתי לקנות אותו .

Yarik N

New member
למה התביישת? פחדת שיחשבו שאת לסבית?

האמת אני מאותה סיבה לא קונה ספרים של טוני מוריסין, אני מפחד שיחשבו שאני כושי.

soulbird

New member
אמממ מי שמכיר את הספר

יבין . זה מסובח להסביר אבל אני אנסה את הספר אפשר לחלק לכמה חלקים טוב ניסיתי להסביר אבל אני חוששת להכניס את עצמי למילקוד אז אוותר אל זה. (כתבתי ומחקתי)

soulbird

New member
אני אנסה להסביר את הספר

לדעתי הספר הזה מחולק לכמה חילקים לסביות פונוגרפיה מול ארוטיקה הבדלים בינהם נשיות מול גבריות\ פמיניזם נושאים מעניינים לשעצמם אני מצרפת מאמר שמצאתי חלק הראשון שואל האם בכלל יש קטעים לסבים בספר חלק שני מה זה בכלל לסביות פונוגרפיה ממבט הגברי והנשי הינה המאמר

הבנת הנקרא בסיסית

המאמר הוא על הסרט, לא על הספר. חוץ מזה, אני מכירה את התיאוריות האלו וממש לא קונה אותן - על המבט הגברי, והאשה כגבר מעוקר וכו´. אין לסביות כי לא מסתכלים עליהן? בכל מקרה, נגיד שנניח שזה נכון בקשר לסרט, זה לא יכול להיות רלוונטי לספר. ואת עדיין לא הסברת למה את מתביישת שיראו אותך מסתכלת על ספר שיכול להיות שיש בו לסביות.

soulbird

New member
הסרט מבוסס על הספר

אוקי אז ככה . בחנויות ספרים בחו´ל (כאן זה לא ככה ) יש פינות נגיד אמממ פינת ספרי בישול פינת ספרי נוער וילדים פינת ספרי הטבע וכו (את מבינה את העיקרון) בין כל הפינות יש גם את פינת הספרות ההומולסבית. זה בידיוק כמו שאני אתבייש ללכת לסופרפרם לקנות קונדומים. זה עיניין של מבוחה

נכון שהסרט מבוסס על הספר, אבל

מדובר בו ספציפית בנושאים של המבט הגברי, שלא רלוונטיים לספר, אלא רק לסרט.

Yarik N

New member
נכון יש הבדל גדול בין שני הדברים

אפילו נתנו להם שמות שונים: האחד נקרא הומופוביה והשני גזענות.....שונה אבל גם מאוד דומה. (ותודה לעופר, באמת מוריסון)

soulbird

New member
לא לזה התכוונתי

אלה נידמה לי שלי יחשבו שאתה אתיופי אם תקנה ספר של סופר אפרו אמריקאי. וזה לא הומופוביה

Yarik N

New member
ההודעה שלך קצת מבולבלת

ואני לא בטוח מה ניסית לומר. לי = לא? "שלא יחשבו שאני אתיופי?? לא אמרתי אתיופי אמרתי בכוונה "כושי" ושמח שאת מכירה את המונח אפרו-אמריקאי (יש שחורים גם באירופה...) וזה בטוח לא הומופוביה, הומופוביה זו הדוגמא הנהדרת שנתת את בקשר ללה התביישת לקנות ספר עם אפיון לסבי, אם לא הבנת הייתי ציני בקשר לקניית ספר של טוני מוריסון כי כביכול קשה לטעות האם מישהו שחור או לא. רוצה דוגמא אחרת וקלה יותר להבנה? - יש אנשים בעולם שלא קונים ספרים/סרטים/חוברות עם אפיון יהודי מחשש פן יטעו ויחשבו שהם יהודים, האם זה בעינייך אנטישמיות? (מה יש לאדם שאינו יהודי לחשוש שיחשבו שהוא יהודי, או גרוע מזה אם נשתמש במילותייך את - להתבייש?)

soulbird

New member
אוקי

המונח אפרו אמריקאי זה מונח כללי לכושי (נאמר לי שכושי זה שם גנאי כמוnigger ולכן השתמשתי באפרו אמריקאי). ב) אני רחוקה שנות אור מלהיות הומופוב

Yarik N

New member
רציתי לוותר ולסיים את הדיון כאן

אבל אז נזכרתי שאת כאן בכדי ללמוד, נסי לענות לזה: יש אנשים בעולם שלא קונים ספרים/סרטים/חוברות עם אפיון יהודי מחשש פן יטעו ויחשבו שהם יהודים, האם זה בעינייך אנטישמיות? (מה יש לאדם שאינו יהודי לחשוש שיחשבו שהוא יהודי, או גרוע מזה אם נשתמש במילותייך את - להתבייש?)

למעלה