A female Author I admire

soulbird

New member
אגב שמעתי ברדיו

שרוצים להכניס קונדומטים לבתי הספר (חטיוות ביניים) אני לא נגד קונדומים בכללי. אבל שזה ינתן באחריות בבתי מרכחת ביחד עם איזה סיפרון שמסביר מה זה מין בטוח מחלות מין ואיידס . אני נגד שימכרו את זה סתם ככה בקיוסק. לדעתי זה לא אחראי. אם כבר אני לא תומכת בקיום יחסים בגיל 15 אבל זה כבר דיון אחר.

aaa123

Member
את הספרון הזה אפשר לחלק בבתי הספר

אני גם לא תומך בקיום יחסים בגיל 15 אבל בורות היא לא אמצעי שיכול להשפיע על ילדים לעשות את זה פחות.

soulbird

New member
בגלל זה אני נגד מכירת קונדומים

בקיוסק השחונתי אלה רק בבתי במתי מרכחת על ידי רוקח מוסמח.

Yarik N

New member
הומופוביה אינה פחד במובן המלא של

המילה, מי שהומופוב אינו "מפחד" כפי שמחפחדים ממפלצת. הפחד הוא בלתי הגיוני ובלתי מוסבר. מי שאומר "הומואים הם מגעילים וחלאת המין האנושי וצריך לשים אותם על אי בודד שימותו כולם מהמחלה שלהם" אינו מביע פחד אך הוא הומופוב. מי שאומר "שיעשן מה שהם רוצים בבית שלהם אבל למה זוג נשים צריכות ללכת ברחוב ולהחזיק ידיים / להתנשק והילדים שלי צריכים לראות זאת" הוא הומופוב. מי שאומרת :"אני לא קונה ספרות לסבית כי אני מתביישת שיחשבו שאני לסבית" היא הומופובית. אל תיתמם. כשמדברים על פחד מהשונה זה לא תמיד לברוח צורחים מחשש פן יפגעו בך פיסית.

aaa123

Member
girlcott הסבירה ששנאת הומואים

ופחד מהומואים זה לא אותו דבר כך שהמלה הומופוב איננה מקבילה למלה אנטישמי. להיות אנטיהומו זה גרוע יותר מלהיות הומופוב. דעתי בנושא היא כדלקמן(השתמשתי במלה אנטישמי כי המלה אנטיהומו איננה מלה שימושית אבל אתה יכול להחליף יהודים בהומואים): מי שאומר יהודים הם מגעילים וחלאת המין האנושי וצריך להרוג את כולם הוא אנטישמי. מי שאומר שיהודים יעשו מה שהם רוצים בבית שלהם אבל למה הילדים שלי צריכים לראות יהודים חובשים כיפה פחות אנטישמי מי שאומר אני מתבייש לקרוא ספרות יהודית שיחשבו שאני יהודי הוא לא בהכרח אנטישמי ,והבושה שלו יכולה לנבוע מהחברה האנטישמית אליה הוא שייך. אותו מישהוא גם יכול להיות יהודי בעצמו.

amonit

New member
אורין אני חושבת שההודעה

האחרונה שלך צריכה להשלח כ פקס לאותו אידיוט! רק עבור פרצופו למקרא ההודעה שווה לנסות את זה!! פשוט ענק!

Boojie

New member
למרבה הצער, המציאות תמיד עולה על

הדמיון - אתמול בחדשות הלילה שמעתי שבחדרה קבוצה של פעילי ש"ס היכו קבוצה של חברי הקהילה ההומו-לסבית שהיו בישיבה במטה מרץ בעיר, ואיימו עליהם שלא יעזו לארגן מצעד גאווה בעירם. האמת? הייתי חיה יותר טוב בלי הוכחה אינסטנט שאני צודקת...

Yarik N

New member
צר לי לכתוב לך את זה בוג´י

אבל יש להם לגיטימציה ממי שמבין למה יש להתבייש מלקנות ספרות לסבית מחשש פן יחשדו בך. אם יותר אנשים היו תומכים בגלוי, היו פחות גילויי אלימות כאלה. (בארה"ב של שנות העבדות יצאו הלבנים מנקודת הנחה שיש להם מנדט להכות, לענות ולהתעלל בשחורים, כשהיו יותר לבנים פעילים במאבק כבר חששו לעשות זאת בגלוי...ועד היום זה כך)

aaa123

Member
../images/Emo31.gif אני מבין גם אנשים שמתביישים

להיות יהודים כאשר הם מגלים שהחברים שלהם אנטישמים(לא מדובר רק בחשש מאלימות אלא בחשש שלא ידברו איתם). אני לא מכיר אישית אנשים כאלו ,וזאת סתם דוגמה שהמצאתי. אין בדברים האלו לגיטימציה כלשהיא לאלימות נגד יהודים.

Yarik N

New member
כן, אתה יכול להבין אותם?

ואני חושב שאם כל אחד ואחת פה היה חושב שאם יגלו לחבריהם שהם פמיניסטים / יהודים אזי חבריהם יפסיקו לדבר איתם, נדמה לי כי כולם כאן יאמרו "איני צריך חברים כאלו". נכון? אין לגיטימציה לאלימות נגד יהודים? אתה רק מחזק את התחושה שטוב ונכון להסתיר את עובת היותם יהודים, דהיינו יש משהו בעובדת היותם יהודים שבו יש להתבייש, דהיינו נחות יותר? ומה לדעתך מקרב אותנו בסופו של דבר לאנטישמיות ולאלימות נגד יהודים? אז בוא אני אומר לך: התחושה שיהודים הם נחותים. איך יוצרים כזו תחושה? קרא את הודעתך.

aaa123

Member
נכון שהייתי אומר שאני לא צריך חברים

כאלו אבל אני בהחלט מסוגל להבין שיש אנשים שבכל זאת מעדיפים שיהיו להם חברים כאלו. יהודי שמגלה שהחבר שלו (שלא יודע שהוא יהודי) אנטישמי יכול להסתיר את עובדת היותו יהודי כי הוא לא רוצה שהחבר שלו יעזוב אותו. אם ליהודי היה טוב לבלות עם החבר שלו אז הוא לא ירצה לוותר על מה שטוב לו. זה לא רלבנטי בישראל אבל בהחלט יכול להיות רלבנטי בחברה שמרביתה אנטישמית. אני לא חושב שזה יוצר תחושה שיהודים נחותים ואפשר להחליף יהודי בכל חבר של קבוצה של אוכלוסיה שיש כלפיה יחס עוין על ידי הרוב.

סיפרתי לך פעם על הזמן הורוד ?

התקשרה אלי פעם כנרת לנייד (פורום נשים בוואלה) וסיפרה לי על ראיון מקיף עם חנה ספרן בזמן הורוד. הייתי בדיוק בת"א, על אבן גבירול, אז עצרתי בכל הקיוסקים מדרום לצפון כדי למצוא עותק. את התגובות של העובדים והעובדות בקיוסקים ובפיצוציות ניתן לשלב במחקר אנטרופולוגי על התייחסות החברה ללסביות. מסינון עצבני של "אני לא מחזיק דברים כאלה", דרך "מה זה ולמה את מחפשת את זה פה" עם מבט נוקב שמחפש את הסממנים הדייקיים במראה שלי. הרוב המכריע היו תגובות שהיו כ"כ לא נעימות שממש "ביקשו" באווירתן הקלוקלת שלא אלכלך להם את החנות בנוכחותי. האמת שבשונה מציפור, מתגובה לתגובה נהייתי יותר אמביציוזית בעניין של לעצור בעוד קיוסקים ולבקש ממש בקול רם וברור
ת"א 2001.

Yarik N

New member
אמרתי לך פעם כמה אני מעריך אותך?

ואם היו עוצרים כל יום 20 איש ליד אותו קיוסק ומבקשים לאסוף עותק של הזמן הוורוד? בסופו של דבר היה אותו בעל קיוסק מחפש מי המו"ל ומבקש לקבל גם הוא ערימה! כי הוא היה מבין שאם כל דורשי העיתון ימנעו מלכלך לו את החנות בנוכחותם אזי אולי בסוף לא תהיה לו חנות?

יש הבדל בין להבין לבין להצדיק

אם אני מבינה למה אנשים מסוימים נבוכים בסיטואציה שבחנות ספרים יחשבו שהם הומואים או לסביות זה לא אומר שאני מצדיקה אותם. אפילו הומואים ולסביות לא כולם יוצאים מהארון, וכשהם יוצאים זה בזמן שלהם. פעם לא הבנתי את זה בכלל, ואפילו דיברתי בביטחון על הומואים ולסביות בציבור והרגשתי נורא נאורה. ואז היתה לי בת זוג, (תפנית שהצליחה להפתיע גם אותי) ופתאום גיליתי איך הבטחון שלי מתמסמס כשמדובר בי.

aaa123

Member
אני לא רואה מקום לדבר על אי הצדקה

של אנשים שגם ככה מרגישים לא נעים. מה המטרה? לגרום להם להרגיש עוד יותר לא נעים? אם מישהיא מתביישת שיחשבו שהיא לסבית זה לא מעשה שהיא עשתה כך שאני לא רואה מקום להתנפל עליה. לא מדובר כאן בהתייחסות עוינת מצידה ללסביות אלא בחשש מהתייחסות עויינת כלפיה ,ויש הבדל בין הדברים. התייחסות עויינת נוספת כלפיה נראית לי הדבר הלא נכון לעשות. אפשר לשאוף לשנות את המצב אבל לא מתוך גישה שיפוטית עוינת אלא מתוך גישה של שאיפה להרגיש אחרת בלי שיפוט מוסרי של המצב הקודם.

הנושא של הצדקה או אי הצדקה

לא קשור לאיך אני רוצה לגרום לאנשים להרגיש. זה קשור אם התנהגות כזאת נראית לי או לא. אז לא, היא לא נראית לי, גם כשאני לפעמים מתנהגת ככה. ואני מסכימה איתך שזה לא סממן של שנאה כלפי הומואים או לסביות, אבל מבוכה ופחד להיות מזוהה איתם. ותתפלא איזה שטויות יוצאות אפילו לחברים הנאורים שלך, כשאתה פתאום מספר להם שיש לך חבר/את מספרת שיש לך חברה. גם אם זה לא סוף העולם, זאת התמודדות. וכשזה מגיע למכרים, אולי תעדיף לא לעבור את זה איתם. ואז, אם אתה בחנות ספרים, אולי תרגיש קצת יותר מודעות למה אתה לוקח ביד, כי אולי אתה לא בדיוק במצב רוח של לענות על שאלות חטטניות/בורות דווקא היום. כמו שאמרתי, הייתי גיבורה גדולה כל עוד זה נגע רק לחברים שלי. היום, אני לא אגיד שאני מסתתרת, אבל אין לי כבר אשליות שזה כזה פשוט.

amonit

New member
אלה, תסכימי איתי

שיש הבדל בין"היום לא בא לי להחשף" או להתעמת עם העולם, לבין לא לקרוא את הספרות הזו כלל גם אם היא מעניינת אותך מפני שאת מתביישת לקחת אותה ליד בכל פעם , בספריה, בקיוסק, או מתביישת לשאול בחנות הספרים אם יש להם את הספר. אנוחנו יכולים להיות נבוכים כי מזהים אותנו עם קבוצה זו או אחרת רק אם אנחנו בעצמנו חושבים שזו בושה להיות כזה או אחר. סיפור קטן ואמיתי: קיבלתי לפני כמה שנים אודם חדש ודי צעקני, התאפרתי ויצאתי לעבודה, בעודי הולכת רבע שעה ברחוב עבר רכב ובחור אחד צרח לי "שרמוטה" מתוכו אחר הלך מולי וממש תקע בי זוג עיני "רנטגן" וכשזונה אמיתית צעקה לי לכי מפה מותק זה האיזור שלי התחלתי לחשוב שמשהוא ממש לא בסדר מעולם לא קראו לי כך ולא התיחסו אלי כך,,,, נורא נפגעתי. בשיחה עם חברה קרובה היא אמרה לי כך: תראי, אני פסיכולוגית מרוקאית ושחורה, אם יקראו לי מטומטמת אני לא אשמע את זה בכלל ולא אחשוב פעמיים בטח שלא אפגע, אבל אם יצעקו לי "כושית" או מילת גנאי אחרת שקשורה למה שאני באמת אני כבר אראה להם מי אני. אנחנו חוששים שאחרים יתייגו אותנו אם משהוא שעלול להיות נכון לפחות בעינהם, והאפשרות שזה יכול באמת להיות נכון מקפיצה בנו פחדים רדומים. אם את ואני שלמות עם זהותנו- צבע העור, ההשתייכות האתנית, הבחירה בבן/בת הזוג סטטוס זה או אחר, לא יטרידו אותנו אנשים חולפים, בטח שלא זרים בקיוסק.

נכון מאד

בדיוק בגלל זה נהייתי הרבה יותר רגישה מהרגע שזה באמת נהיה קרוב אלי. בקשר לבושה להשתייך לקבוצה מסוימת, לדוגמא הומואים, אני חושבת שגם אם בראש את יודעת שאת מאמינה שזה לא צריך להיות ככה, שנים על גבי שנים של הפנמה של מסרי החברה, שמשתמשים במילה "הומו" כמילת גנאי, או שמציגים דמויות טלויזיוניות מגוחכות, או חולות סקס, עושות את שלהן. את חוששת להיות מזוהה עם מה שהחברה חושבת שאותה קבוצה היא, לאו דוקא אפילו מה שאת חושבת או יודעת שהקבוצה הזאת באמת. ושוב, נתקלתי בכמה וכמה אנשים נאורים ופתוחים שכמה שהם ניסו, לא הצליחו לנער את זה לגמרי, וגם אני, כמה שהייתי רוצה להגיד שאני בן אדם פתוח ונאור ללא שמץ הומופוביה או גזענות לא יכולה להגיד את זה. המקסימום שאני יכולה להגיד זה שאני ממש מנסה.

soulbird

New member
אגב לא נראה לי

שיש בכלל בארץ ספרות הומולסבית לא מתורגמת ולא בספת הקודש. אני לא רואה מצב שבו סטאמצקי או חנות ספרים אחרת מחזיקה ספרות כזו.

למעלה