A female Author I admire

Boojie

New member
מבחינה אחת אני יכולה להבין את החשש

במקרה זה: במדינה אנטישמית, שבה יש אלימות ואפליה כלפי יהודים, אני יכולה להבין אדם שיחשוש לקנות ספר בעל אפיון יהודי מחשש שיזהו אותו כיהודי. בעולם הומופובי, שבו יש אלימות ואפליה כלפי הומוסקסואלים, שבו הם אוכלוסיה מבוזה ולא מקובלת על ידי כלל הציבור, אני יכולה להבין אדם שיחשוש לקנות ספר בעל אפיון הומוסקסואלי, מחשש שיזהו אותו כהומוסקסואל. אחרי הכל, גם לא מעט הומוסקסואלים פוחדים להיות מזוהים ככאלה, ומתלבטים הרבה לפני שהם מעזים לקנות ספר בעל צביון הומוסקסואלי, אז אתה יכול להאשים סטרייטים שסובלים מאותה בעייה? אני לא חושבת שזה חיובי, ואני, מכיוון שחשובה לי הלגיטימציה לצורות חיים חלופיות מכל סוג (ובכלל זה הומוסקסואליות), הייתי בוחרת אפילו לקנות ספר כזה בגלוי ובמופגן במכוון, כסוג של הצהרה, אבל אני יכולה להבין אנשים שלא נוח להם עם זה.

soulbird

New member
בדרום אפריקה

יחסים הומו לסבים היו מחוץ לחוק ומי שהיו לו היה יכול למצוא את עצמי בבעיה. השינא ליהודים נבעה מזה שרוב היהודים היו במימד הבינוני ומאלה ו זה גרם לקינאה בקרב השחורים

Yarik N

New member
בוג´י באיזה עיר את חיה?

כמי שקונה לא פעם ספרות הומוסקסואלית/לסבית/לימודי מגדר, כמי שקנה בגרמניה בארה"ב בקנדה ובלונדון עיתונים בעברית, כמי שנכנס לסיפריות וידאו וביקש סרטים על העבדות. מעולם לא חששתי שיכו אותי. מלבד זאת, אנא התייחסי למילים בה השתמשה ידידתינו: היא מתביישת לקנות, לא פוחדת!

Boojie

New member
שמע, אתה יכול לתמרן את העובדות

כמה שתרצה, אבל העובדה היא שהומוסקסואלים הם קבוצה דחויה חברתית במרבית ארצות העולם (גם הנאורות שבהן), ואין כל דבר יוצא דופן בלהתבייש להיות מזוהה עם קבוצה דחויה חברתית. שהייתי שמחה אם אנשים היו מוכנים יותר ללכת נגד הבושה? כמובן. הרבה יותר נחמד כשיש לאנשים אומץ לצאת נגד הבושה ולצפצף על הסטיגמות. אבל מה לעשות שלא כולנו כאלה, ויש אנשים שלא נוח להם? בחברה שלנו, כרגע, זו בושה להיות הומוסקסואל. "אוי מה יגידו השכנים", "אוי מה יגידו החברים", וכדומה. יש הרבה אנשים (כולל הומוסקסואלים) שקשה להם להתמודד עם המבוכה הזו. לכן, מהבחינה הזו, קל לי יותר לקבל את הבושה שחשים אנשים כשהם חושבים לקנות מוצר שמזוהה עם הומוסקסואליות, וקל לי לקבל את העובדה שלא כולם מוכנים לעשות את הצעד הנוסף ולהתגבר על הבושה הזו. שזה מצער אותי? בהחלט, זה מצער. אבל אני לא יכולה להאשים אותה על כך. לכל היותר אני יכולה להאשים את החברה שדחפה לה את הבושה הזו לראש.

בחברה שלנו זו בושה עוד יותר גדולה

להיות פמיניסטית. לעומת זאת, זה בקונצנזוס להיות ח"כ, מזרחי, זכרתן (שיפוץ של זכרן) ואידיוט. עכשיו אני מבינה למה יש לי התנגדות כזו להיכנס לחנות ולהכריז תנו לי את "יתד נאמן". עוד יחשבו שאני מאוננת.

Boojie

New member
ROFL!!!

אורין, אני חייבת לציין שהתגובה שלך הפילה אותי מצחוק. לא, אני לא חושבת שזו בושה גדולה יותר להיות פמיניסטית. לא ראיתי שהשתתפות בפורום פמיניזם כרוכה ב"יציאה מהארון", שגוררת עימה הרבה מאד לבטים כואבים, לפעמים ניתוק מבני משפחה, לפעמים ניתוק מחברים, והרבה מאד קשיים. אולי לא קל להיות פמיניסטית בארץ, אבל עדיין לא הייתי משווה את מצבנו כפמיניסטיות, מבחינת מקובלות חברתית, למצבם של ההומוסקסואלים. לגבי האידיוטיוּת - נראה שהאידיוטיות מאז ומעולם היתה בקונצנזוס, ולא יצאה ממנו מעולם <אנחה>.

למה את אומרת ????

את יודעת מה עשו לי כשגילו את השפם ???? נ.ב. - קבלת את המייל שלי עם הקישור לפורום הורים ?

wasaby

New member
לא כל כך מצחיק

כשסיפרתי לאמא שלי שהייתי במפגש של פורום פמיניזם היא שאלה אותי "אבל יש שם המון לסביות, לא?" אמרתי לה שהיו כמה והיא אמרה שהיא מאוד מודאגת. שאלתי אותה ממה בדיוק היא מודאגת והיא אמרה שהיא מפחדת שהן יעבירו אותי לצד שלהן!! (אמא שלי "מאוד מודאגת" כבר עשר שנים בערך מזה שאין לה נכדים והיא תלחם בכל דבר שעלול לדעתה להקטין את הסיכוי שזה יקרה). רק אחרי שסיפרתי לה קצת על נושאי הדיון והפעילות של הפורום היא נרגעה והסכימה איתי שמדובר בנושאים חשובים. אני חושבת שאם אמא שלי היתה רואה בטלויזיה מישהו אומר מה שהיא אמרה היא היתה בוודאי אומרת שהוא סובל מדעות קדומות או פרימיטיבי אבל היא נהיית הרבה פחות נאורה כשזה מגיע למשפחה שלה. זה די זיעזע אותי.

Yarik N

New member
צחקתי מהשרשור והתעצבתי

על ליבי שדווקא בפורום זה השרשור נגמר כך. כמי שנלחם כל הזמן על זכותם של המיעוטים מבייש אותי לקרוא הסכמה גורפת לניסוחה ההומופובי של ציפור. אם את אדם פתוח וחושב אין שוב סיבה ש"תתביישי" שיחשבו מה שאת לא! בוג´י יכולה להבין את זה? טוב, וחבל!

soulbird

New member
אני לא הומופוב! ../images/Emo46.gif

אין שום בעיה עם קהילה ההומולסבית ! קאפיש? to each his own!

Yarik N

New member
מצטער

לדעתי אין די בהצהרותיו של אדם אלא בפעולותיו/דבריו. לדעתי ולאחר שקראתי רבות מהודעותייך את זכרנית והומופובית. אין טעם לדיון בסגנון, את כן, אני לא, את כן, אני לא. אפילו זכורה לי פעם אחת שכתבתי לך "כל הכבוד" על הודעה שכתבת כי היא נראתה לי פמיניסטית. אבל מאז כתבת עוד כמה.... את לא צריכה לכעוס כל כך, אינני סמכות עליונה בקביעת מי הומופוב/זכרן, זו דעתי בלבד ייתכן כי רבים חולקים עליה.

aaa123

Member
כמו שgirlcott תיקנה אותי בעבר

הומופובית היא אישה שפוחדת מהומואים. לא ברור לי על סמך מה הקביעה שsoulbird הומופובית. האם היא הראתה פחד מהומואים?

soulbird

New member
aaa123 אכן צודק!

אוף זה הולך שהשמע נדוש היו לי ועדיין יש לי חברים \חברות מקהילת ההומולסבית. אני מאמינה במשפט חייה ותן לחיות . לא משנה לי אם אתה שחור לבן או כורדי כל עוד אתה נותן לי את הכבוד שאני רואייה לו (בהיותי בת אנוש) אין לי שוס בעיה. ברגע שאדם לא נותן לי כבוד עצלי אותו אדם לא קיים. ובעיין החשש לקנות ספרים שיש בהן סצנות הומולסביות זה נובע יותר מביישנות בידיוק אותה ביישנות שתהיה לי אם נגיד אלך לסופר פרם לקנות קונדומים! היה לי ויקוח אם איזה בעל קיוסק במקום שאני גרה כי אני נגד מכירת קונדומים בקיוסקים כך שכל ילד בן 15 יכול לקנות קונדום.

.inbal

New member
את חושבת שאם לא יהיו לו קונדומים

הוא לא יישכב עם חברה שלו? ברור שכן, ההבדל הוא שאז היא תכנס להריון. ומה זה קשור לפמיניזם? כל הנושא של אמצעי מניעה הוא מרכזי במלחמת הפמיניסטיות בשמרנים. את מעדיפה להסתיר את המציאות ולחשוב שככה צעירים לא יקיימו יחסי מין. אני מעדיפה לתת להם את הכלים להגן על עצמם.

למעלה